operaatio äiti - Banneri

Tiedättekö, kun tekee elämässään suunnitelmia ja sitten ne suunnitelmat ei pidäkään? ”Tiedän!”

Meidän oli tarkoitus hankkia lisää lapsia heti putkeen. Ajateltiin ensin, että kolmas saa tulla samantien. Nyt ajatellaan ihan toisin.

Pieni poikavauva

Lapset on rikkaus ja nuo pienet nöpönenät on rakkaita. Rakkauden täyteisien päivien lisäksi tämä on silti myös raskasta. Kädet eivät meinaa millään tällä hetkellä riittää kaikkeen. Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä kuinka paljon pikkuneiti viihtyy sylissä eli lähes koko ajan. Aikaa on juuri ja juuri molemmille.. pitäisikö tähän lisätä kolmas?

Pääsyy siihen, että muutettiin suunnitelmia on sektio. Kahden sektion jälkeen haluan odottaa ainakin sen vuoden, jotta voisin parantua kunnolla ja ehkä joskus vielä hankkia lisää lapsia. Yleensä suositus on max kolme sektiota ja kahden sektion jälkeen ei voi enää synnyttää alateitse. Tärkeintä on siis parantua välissä rauhassa ja antaa kropan levätä.

Pieni tyttövauva

Seuraava hyvä syy on juurikin jaksaminen. Nyt jo väsyttää välillä, joten onko järkeä tehdä elämästä vielä astetta rankempaa? Jos Pikku E olisi ollut ensimmäinen lapsi, en ehkä olisi koskaan uskaltanut hankkia toista. Nyt taas tiedän, että vauvoja on erilaisia ja se ei aina ole näin rankkaa. Kumpikin näistä nykyisistä on tärkeitä ja haluan pystyä olemaan läsnä molemmille!

Sen lisäksi mietin, että nopeasti uudelleen raskautuminen käytännössä syrjäyttäisi neidin. Imetyksen joutuisi EHKÄ lopettamaan raskauden takia ja haluaisin sitä jatkaa ainakin yli vuoden ikään asti. Kun uusi vauva tulisi kotiin, veisi se sylipaikan, kainalon perhepedissä ja rehellisesti isoimman huomion. Topi on saanut olla rauhassa vauva ja haluaisin suoda saman Elsalle. Haluan, että neiti saa olla äitin lähellä niin kauan, kun tarvitsee. Jossakin iässä Topikin alkoi itsenäistymään omaa tahtiaan ilman kiirettä ja tästä syystä on mahtavaa, että lapsilla on jopa 3 vuotta ikäeroa.

Poikavauva

Tällä hetkellä se on siis ehdoton ei uudelle vauvalle. Tämä päätös on ainakin puoli vuotta voimassa ja sitten täytyy arvioida asioita uudestaan.

Kiinnostaisi kuulla, että onko muita pähkäilemässä samaa? Mitä itse olette mieltä kolmannesta lapsesta? Kokemuksia niiltä äideiltä, joilla on kolme lasta tai enemmän?

Kommentit (24)

Meillä kaksi ensimmäistä tuli 1v7kk:n ikäerolla. Mies ei halunnut kolmatta lasta, ennen kuin tytöt olivat isompia 😉 Onneksi mieli muuttui. Kun poikamme syntyi 6 vuotta sitten tytöt olivat 5 ja 6-vuotiaat. Kolmannen kanssa tuntui kaikki tosi helpolta 🙂 kun oli tytöt jo niin ”isoja”.
Kolmas sairastui vakavasti pariviikkoisena mutta onneksi selvisi hengissä ja on tätä nykyä terve poika ❤️

Itsellä ollut aina haaveissa kolme lasta. Tällä hetkellä kaksi lasta alle kahden vuoden ikäerolla ja viimeiset pari vuotta suuritarpeisen, todella temperamenttisen ja aistiyliherkän lapsen kanssa ovat olleet sen verran rankkoja, että haaveet kolmannesta lapsesta on siirretty ehkä kymmenen vuoden päähän-jos se silloinkaan enää hyvältä tuntuu. Toisena syynä myös se, että monen kotivuoden jälkeen kaipaan aikuista seuraa ja takaisin työelämään ja tulisin varmaan hulluksi jos aloittaisin vauva-ajan ja ne yövalvomiset taas alusta. Jos nyt saisin päättää niin lapsille olisi tullut myös enemmän ikäeroa. Mutta on tässä tietysti myös ne positiiviset puolet kun lapset ovat niin samanikäisiä!

Tavallaan itekin kaipais hengähdystä ennen kolmatta 🙂 Saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan ♡

Meillä lasten ikäero on iso tai ainakin normaalia pidempi 4-v. Tämä ei ollut oma valinta mutta iso ikäero on ollut ihan loistava juttu. Isompi on ollut osittaisessa päivähoissa jolloin vaativalle vauvalle ja omalle levolle on jäänyt aikaa. Kolmas lapsi olisi ihana asia mutta luulen että perheemme on koossa nyt ♡

Toi on ehdoton plussa pitkässä ikäerossa! Niin ja onnea kahdesta lapsesta ♡

Haluaisin kovasti kolmannen lapsen. Mieheni ei. Miehen mielestä meidän pitäisi nauttia kahdesta terveestä lapsesta. Ikinä ei voi tietää tuleeko kolmas olemaan myös terve. Minusta olisi vielä äiti kolmanelle mutta ei miestä voi pakottaa. Hyvä meillä on näin myös. Onnellinen kahdesta lapsesta ❤

Kaikkea hyvää sinne ♡

Kuulostaa viisailta ajatuksilta. Ensisijaisesti on kuitenkin tärkeää olla jaksava äiti niille jo olemassa oleville lapsille ennen kuin ”haalii” uusia. Tilanne varmasti helpottuu jonkun ajan kuluttua, ja uudelle vauvalle löytyy paikka perheessänne 🙂

Nimenomaan! 🙂

Meillä ollut haavena kolme lasta, nyt lapsia on kaksi. Kolmannesta haaveillaan (vähän päivästä riippuen, miten vahvasti). Syynä tuohon empimiseen on minulla ja meillä se, että esikoinenkin on vasta 4,5v ja kuopus alta 2 v. Ikäeroa heillä hieman reilut 2,5v. Joka oli meidän tapauksessa hieman liian vähän, mutta lapset kun ei tule silloin kun niitä tilataan. Esikoista yritettiin kolmatta vuotta, toinen lapsi lähti heti ensimmäisestä kierrosta ehkäisyn poisjätön jälkeen (oletettiin että menisi ainakin se 6kk ennen kun uusi raskaus alkaisi…)

Nuorempi on tosi vahvasti kiinni minussa ja esikoinen jää hieman paitsioon suuritarpeisen kakkosen takia. Joten olisi ihan hullua tehdä se kolmas tähän. Voi olla, että meille vielä tulee vauva tai sitten ei. Itse olen jo yli 35-vuotias joten ikäkin alkaa pian olla rajoite. Mutta tärkeänmpä minusta on olla oikeasti läsnä niille lapsille jotka jo on, eikä kuvitella että kolme menee samalla kuin kaksi. Kun ei se kaksikaan mene samalla 😀

Kuulostaa vähän samalta kun meillä tuo suuritarpeisuus jne. Mietin itse miten riittää kolmannelle tai puolestaan edellisille, jos tulis taas vaikea vauva… Kiitos kommentista, kaikkea hyvää 🙂

Täällä mietitään samoja asioita. Tosin lapsia on jo kolme, mutta sen neljännen kohdalla on iso kysymysmerkki. Ei nyt, mutta en halua sanoa, ettei koskaan enää. Katsotaan, katsotaan..

Eihän näissä kannatakaan hätiköidä 🙂 Ehkä sen neljännen aika koittaa ehkä ei 🙂

Viides lapsi tulossa. Nyt on valmis olo, viimeinen raskaus olo. Perheemme on täyttymässä. Lyhin ikäero 1 ja 2 lapsen välillä n.2 vuotta ja muiden lasten välillä yli 3 vuotta siis aina siihen edelliseen. On ollut ihana saada lapset näin meille sopivilla ikäeroilla ja nytkin 4 ja 5 lapsen ikäero on siis 3,5 vuotta. Mutta kannattaa kyllä antaa kropan palautua varsinkon sektioiden välissä.

Oho! Onnea isosta ja ilmeisesti onnellisesta perheestä ♡ Kaikkea hyvää arkeen 😉

Täällä pätkääkään ei tee mieli kolmatta lasta vaikka haaveissa on useampi lapsi. Fiilikset muuttui täällä on 2 erittäin aktiivista lasta. Ehkä joskus ois kolmas kiva mutta ei nyt.

Kaksikin on hyvä, jos siltä tuntuu 🙂

Kolmannen lapsen kohdalla koin monet asiat helpommaksi ku toisen kanssa. Mutta se riippuu todella paljon siitä, millasia lapsia perheeseen siunaantuu. Meillä esikoinen on todella seurankipeä ollut koko ikänsä, joten toinen lapsi kun valvotti paljon, niin tuntui kovin raskaalta viihdyttää siinä samalla esikoista. Kolmaskin lapsi valvotti paljon, mutta sillon meillä oli jo kaksi lasta ennestään, jotka leikkivät ku unelma keskenään.. Toisen yökukkujan kanssa myös osasin ottaa rennommin, tietäen että kyllä me vielä joskus nukutaan.. Nyt meille on tulossa neljäs pienokainen, jokaisessa ikäeroa kutakuinkin kaksi vuotta..

Sitä odotan ehkä eniten kolmannen kanssa, että kaksi ekaa jo leikkii keskenään 🙂 Kiitos kommentista!

Meillä oli vakaa päätös toisen jälkeen, että ei enempää lapsia. Noh, täytenä yllätyksenä tullut kolmas raskaus muutti suunnitelmat ihan täysin.
Jännitti tosi paljon, että vanhin olisi kolme, ja keskimmäinen 1,5vuotias vauvan syntyessä.
Aika rankkaa on kyllä ollut, suosittelen lämpimästi odottamaan ennen kolmannen suunnittelua 😀
Kaksi pienintä on olleet huonoja nukkumaan, joten viime vuodet on vedetty säälittävillä yöunilla, eikä kädet saati hermot oo tuntunu vaan riittävän kaikkeen.
Nyt tottakai arki on hieman helpottunut, kun lapset ne tuppaa kasvamaan nopeasti <3
Ihanaa kesää teidän suloiselle perheelle <3

Ihanaa kesää teillekin ♡ Ja joo.. kyllä me vielä odotellaan 🙂

Tää voisi olla mun kirjoittama, paitsi että toinenkin on aika helppo vauva. Vaikkakin huomattavasti vaativampi kuin esikoinen. Suunnitelmissa oli 3. heti tässä perään, mutta nyt odotetaan ainakin yli vuosi vielä ennen uutta. Eli ikäeroa tulee vähintään 2,5 vuotta tähänkin väliin. Ei vaan tunnu nyt siltä että haluaisin viedä Mikaelilta mahdollisuuden olla vauva.

Se on hyvä että tunnistaa itsessään ne että mitä haluaa ja mihin pystyy vaikka suunnitelma olis ollu eri 🙂

Onneksi parani ♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X