operaatio äiti - Banneri

Somessa esillä ollessa syntyy aina kysymyksiä, ihmettelyä ja keskustelua. Osa näistä kommenteista tai keskusteluista saattaa olla melko negatiivisia sävyiltään ja instassa tein äänestyksen kiinnostaako ihmisiä lukea sekä kuunnella vastauksia erilaisiin kommentteihin. Yksimielisesti ihmiset vastasivat JOO, joten täältä pesee! Nyt Anette vastaa anonyymeille!

Anette vastaa anonyymeille

Ärsyttää tollasten rikkaiden käytös

Siis mua naurattaa aina sana rikas tai varakas liitettynä meihin. Se, joka kuvittelee, että me eletään herroiksi niin kuvittelee liikoja. Jokainen äiti-ihminen varmasti tietää kuinka vähän kh-tuki on ja siihen päälle opiskelijan tuet. Hyvin tarkkaan budjetoimalla elämästä kuitenkin pärjää ihan fine.

Lapset kärsii jatkuvista muutoista

Väittämä joka pitää ja ei pidä paikkaansa. Ensinnäkin lapset on tosi sopeutuvaista porukkaa ja lapsen persoona vaikuttaa sopeutumiseen. Sen lisäksi, jos muutto tapahtuu kilometrin säteellä saman saaren sisällä, ei vaihdu kaverit, lähikauppa eikä muutkaan tutut kuviot. Muuttaminen voi olla lapselle myös ihan mieluisa juttu, vaikka se alkuun jännittäisikin.

Kohta se poikakin muuttaa isälleen

Meillä on viikko-viikko systeemi tällä hetkellä käytössä, mutta ei mitään tarvetta sysätä lasta pois. Ihmetyttää jatkuva arvuuttelu siitä, että antaisin oman lapsen kokonaan pois.
Erosta huolimatta ei äidin rakkaus omaa lasta kohtaan katoa.

Sysää poikaa isälleen tärkeinä päivinä eikä ole läsnä

Valitettavasti eron myötä aika oman lapsen kanssa puolittuu. Olisin melko itsekäs, jos yrittäisin viedä isomman prosentin lapsesta. Lapsella on oikeus olla kummankin vanhemman kanssa myös jouluina, synttäreinä ja lomalla. Kukaan äiti tai isä tuskin luopuu lapsestaan riemusta kiljuen.

Mies parka, kun vanhemmilla ei ole yhteistä unirytmiä

Ihmiset joskus kärsii unettomuudesta ja siitä itsekin tuppaan kärsimään vaikeina aikoina. Se näkyy juuri niin, etten saa unta ja nousen ravaamaan, koska sänky hyökkää kimppuun hikisine lakanoineen, jos jään sinne pyörimään. Sellasta vähän pakko-oireista ravaamista stressin aikana. Kesäkuusta lähtien olen hiljalleen saanut unettomuuden kuriin ja meen aina miehen tahdissa nukkumaan. Ihan satunnaisesti sillon tällön tulee yö, kun jään valvomaan, mutta juurikaan niitä ei ole. Joskus nuorin toki herää valvomaan yöllä 1-2h ja se on ärsyttävää, mutta ei voi mitään. Herään itse aina nuorimman neidin mukana eli usein klo 9-10 aikaan. Mies on aamuvirkku ja herää mielellään ajoissa ja itse herään yöllä, jos lapset tarvii apua.

Miksi ei muuttaisi halvemmalle seudulle, vaan pitää pysyä Larussa?

Miksi ihmiset haluavat asua siellä, missä haluavat? Miksi ei saisi kiintyä johonkin seutuun? Itse olen asunut vähän siellä ja täällä, joten voisin maallekin muuttaa ihan hyvin. Mies rakastaa Larua eikä halua täältä muuttaa pois. Mielelläni tuen tätä toivetta ja onhan Lauttasaari aivan super kiva paikka asua!

Kyllä nyt miehen pitäisi ymmärtää lähteä

Miksi pitäisi? Se on jännä, että toiset ihmiset oikein pitää peukkuja tässä asiassa. Miten se muuttaisi meidän tilannetta tai elämää paremmaksi, että meille tulisi ero. Miten se palvelisi lapsia? Eiköhän parasta ole se, että tässä pysytään, kun rakkauttakin löytyy ja ne vaikeudet, mitä eteen tulee niin kestetään. En usko yhdenkään parisuhteen olevan täysin vaivaton.

Mitä järkeä tehdä paljon lapsia? Eikö vähempikin riittäisi?

Mitä kukaan on sitä määrittämään kuinka monta lasta kenenkin pitäisi tehdä. Me kuitenkin huolehditaan lapsista ja heidän hyvinvoinnistaan kunnolla sekä eletään läsnä arjessa. Lapsi tarvitsee rakkautta ja sitä rakkautta pystyy antamaan useammallekin lapselle. Jokainen tietää niin sanotusti rajansa. Se, että joskus väsähtää ei tarkoita mitään. On niitäkin vanhempia, jotka väsähtää yhden kanssa ja silti vanhemmuus sujuu pääosin hyvin. Suurperheitä katsotaan joskus vähän kieroon, mutta Suomessa lasten syntyvyys on laskussa eikä lasten tekemisessä haittaakaan ole, jos vain jaksaa. Meidän tavoite oli aina neljä.

Tukipummit. Tuella eläjät. Työttömät. Ikuisuus opiskelijat.

Noh, tämä on mielenkiintoinen näkökulma, jonka joku on nyt sattunut keksimään. Onhan se totta, että lapsiperheiden tuet on melko hyvät, mutta ei tässä kukaan kroisoksena elele. Olen itse tehnyt töitä 15-25-vuotiaana (paitsi välissä esikoisen 9kk). Palasin esikoisen aikana töihin heti äitiysloman päätteeksi ja tehtiin pojan isän kanssa aina ”lapsen vaihto” työpaikalla. Nyt olen ollut neljä vuotta kotona tekemättä töitä työpaikassani, mutta silti teen somehommia ja maksan niistä jatkuvasti veroja valtion kassaan. En itse ole työtön, vaan työpaikka odottaa edelleen paluuta. Voisin tälläkin hetkellä tehdä iltavuoroa, mutta työstän projektia, joka toivottavasti työllistää loppuelämän. Mieheni ei ole ikuisuusopiskelija, vaan opiskellut linjaansa vasta kaksi vuotta. Sitä ennen hän opiskeli avoimessa ja teki töitä.

”Jos toi mamma söis vähemmän niin siitäkin säästyisi satasia. Kauhee tantta. Norsu!”

Kehorauha pitäisi jokaisella olla niin livessä kuin somessakin. Tiedän, että kannan mukanani lapsista kertyneitä liikakiloja. Herkut maistuu. Olen silti ihan sinut itseni kanssa ja tykkään omasta kropastani. Mielestäni jokaiselle pitäisi taata oikeus olla juuri sellainen kuin on. Mielipiteitä saa olla, mutta mitä niiden ääneen sanomisella voittaa? Ihan vain kysymyksenä näille anonyymeille, jotka esimerkiksi omaa kroppaani parjaavat.

Näitä kommentteja paukkuu edelleen etenkin keskustelupalstoille. Ymmärrän, että asioita kyseenalaistetaan somessa ja asiat kiinnostavat, mutta eikö niitä voisi heittää tänne blogiin suoraan? Olen luvannut vastata mielellään kiperinkiin kysymyksiin ja niitä voi tänne blogiin jättää anonyymisti. Laittakaahan siis kysymyksiä tulemaan, koska aion tehdä vielä näitä, jos kiinnostaa. Faktat tiskiin! Lupaan vastata anonyymeille kommenteille jatkossakin.

Lue myös: Anette vastaa anonyymeille

Kommentit (5)

Oot kuule aina ollu kaikkea muuta, kuin kauhea Tantta. Ihana ihminen, kaunis nainen ja avoin kuin mikä. Avoimuus ja suloinen olemus varmaan saa kateelliset kaakattamaan. Jokaisella on mahdollisuus avata omaa elämäänsä julkisesti somessa. Harvempi niin tekee, kun mieluummin arvostellaan muita, jotka ovat tarpeeksi rohkeita avaamaan elämäänsä.
Hienoa, että nautit ”matkasta” ja muistat pysähtyä katselemaan maisemia.

Voi voi.. Oispa maailma jossa ihmiset voisivat iloita toisten puolesta.. Teillä on aivan ihana perhe ja Lauttasaari on niin kaunis paikka, itsekin haluaisin muuttaa sinne joku päivä, ja varmaan muutetaankin 🙂

Kiitos 🙂

Hirveitä ihmisiä nämä tällaisten kommenttien kirjoittajat,ei mee hyvin omassa elämässä.Reppanat!

Kyllä joskus mietin, miksi näitä halutaan kirjoittaa? Eikä kysyä ennemmin…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X