operaatio äiti - Banneri

On taas ruokapostauksen aika. Tänään esittelen ruoan, jonka kehitin mieheni iloksi. Tässä reseptissä hyötykäytän kaupan valmiita kastikkeita ja tuoreita kasviksia. Kanan voi myös korvata jollakin lihattomalla tuotteella tai lisäkasviksilla! Tässä tulee kotona tehty kiinalainen ruoka!

Tarvitset:

•Kanaa/Joku muu
•Riisiä
•Parsakaalia
•Porkkanaa
•Kevätsipulia/Sipulia
•Valkosipulitahnaa
•Mausteita
•Osterikastiketta
•Santa Maria Teriyaki & Sesame Oil:a
•Marinadia kanoille
•(Hunajaa)

Ohje:

Laita kattilaan vesi kiehumaan ja lisää sinne parsakaalit keittymään. Paista samaan aikaan kana/tai muu öljyssä (Valkosipulinen oliiviöljy on parasta!). Mausta makusi mukaan esimerkiksi valkosipulilla, currylla ja pippurilla. Lisää sekaan hieman marinadia ja pyörittele kanoja siinä. Jos haluat ruoasta vähemmän suolaista, jätä ainakin marinadi pois. Kanojen kypsyttyä kaada niihin reilusti osterikastiketta (ehkä noin 1/3 pullosta) sekä Teriyaki-kastiketta (melkein puolet pullosta). Sekoita. Purista sekaan valkosipulitahnaa makusi mukaan. Jos pidät tujummasta mausta, kastike on käytännössä valmis. Jos rakastat makeaa makua, joka on tyypillinen piirre kiinalaissa ruoassa, lisää sekaan 1 rkl hunajaa. Voit välissä maistella ruokaa ja etsiä omaan makuun sopivan sekoituksen kastikkeista. Lopuksi lisää sekaan kypsät parsakaalit, pilkottu porkkana sekä sipuli. Anna seoksen olla liedellä tarpeeksi kauan. Keitä riisi ohjeen mukaan. Paras riisivalinta on jasmiiniriisin sekä basmatiriisin sekoitus.

Kiinalainen kana

Rakkaudesta ruokaan

Rakastan ruokaa ja sitä, että kokeilen jotain uutta. En kuitenkaan osaa aina selata reseptejä, vaan inspiroidun lennosta. Meillä kotona syödään pääosin itse valmistettua ruokaa, koska en osaa ostaa eineksiä. Aina ei jaksaisi syödä samaa ruokaa, joten yritän kehitellä tilalle jotain uuttakin. Pyrin tarjoamaan lapsille monipuolista ruokaa, johon kuuluu liharuoan lisäksi myös kasvisruokaa. Pääruoan oheen tulee aina kasviksia joko lämpimänä tai tuoreena.

Miltä muuten maistui kotona tehty ”kiinalainen ruoka”? Kokeilitko reseptiä?

Lue myös:

Kanapasta vuohenjuustolla ja vadelmakastikkeella

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X