operaatio äiti - Banneri

Niin, olenhan siihen jo hiljalleen vihjaillut tässä kirjoitellessa. Tämä vuosi melkein rikkoi suunnitelmat kuoppiensa takia, mutta vene on taas suorassa ja myrsky takana. Viimeinen pulla uunista ulos siis.

 

Kuinka monta lasta?

Juteltiin aikanaan kuinka monta lasta kumpikin haluaisi. Itselläni oli pakkomielteinen haave saada viisi lasta, koska omalla mummillakin oli. Lapsena luin runoa viidestä lapsesta usein ja se oli jäänyt tiukasti päähäni. Realismi on kuitenkin vuosien aikana iskenyt enkä jaksaisi olla äiti viidelle. Tulee vastaan ikä, sektioiden määrä sekä oma jaksaminen. Oma mieheni haaveili aina maksimissaan kolmesta omasta lapsesta. Esikoinen ei ole biologisesti hänen, vaikka häntä täysin samalla viivalla huoltaakin sekä kasvattaa ja rakastaa. Silti se isäksi tulemisen tunne on jotain niin mahtavaa, kun sairaalavaatteissa saa vastaanottaa pienen käärön tähän maailmaan. Meidän tapauksessa isän rooli on synnytyksessä todella vahva, koska itse makaan heräämössä ja isä taas viettää ensimmäiset hetket vauvan kanssa.

Lääkäri suositteli sterilisaatiota 

Ajatukseksi vakiintui lopulta neljä lasta, jos maailmankaikkeus olisi meille ystävällinen ja jaksokyky edelleen riittäisi. Nuorimman lapsen raskauden aikana eräs ultraava lääkäri kertoi, että sektion yhteydessä tulisi tehdä sterilisaatio, koska sektioita on takana jo kolme. Menin tuona päivänä ihan rikki ja mietin, että olen näin nuori, haluaisin lisää lapsia ja nyt joudun haluamattani sterilisaatioon. Tein surutyötä koko raskauden ja viimeisessä sektiossa yritin vain ottaa siitä kaikesta ilon irti. Sektio oli aika rankka, mutta sen päätteeksi lääkäri yhtäkkiä sanoi. ”Saat luvan tehdä vielä lapsia, jos haluat. Kohtu on hyvässä kunnossa.” Naurahdin silloin ääneen ja kieltäydyn, että tämä on kyllä viimeinen.

Viimeinen pulla

 

Tämä ei ole vielä tässä

Pian vauvavuoden vierähdettyä käyntiin tiedostin kuitenkin, että tämä ei saa olla tässä. Lähipiiri vakuutteli, että nyt on hyvä ja enempää ei tarvita. Silti me miehen kanssa ajateltiin, että yksi me vielä halutaan. Ajankohta oli suurin kysymys, koska olisiko neljännen aika nyt vai viiden vuoden päästä? Sovittiin, että halutaan kaikki samaan putkeen, jotta joskus alkaa se omakin elämä sekä ura ilman jatkuvaa vauvavuotta. Puhuttiin, että aletaan yrittämään niin, että uusi vauva syntyisi kesällä ennen kuin nuorin täyttää kolme.

Vuosi toikin vastaan isoja kuoppia

Tämä vuosi toi meidän matkalle isoja kuoppia. Voimavarat oli vähissä keväällä ja jouduttiin isojen asioiden edessä pysähtymään. Itse väsähdin sen päälle, kun olin ollut pitkään koko ajan valppaustilassa keskimmäisen lapsen haasteiden kanssa. Jatkuva 3,5 vuotta kestänyt stressitila laukesi kerralla, kun neiti meni päivähoitoon ja huomasin, että voin rentoutua. Vuosien itsesyytökset, valvotut yöt, itkut ja huolet purkaantui kerralla ulos. Ihminen harvoin romahtaa pitäessään jotain pystyssä, mutta sen jälkeen, kun irroittaa otteensa saattaa pudota alas asti. Sain vihdoin olla myös itse heikko ja valitettavasti sen myötä paniikkikohtaukset palasi. Ne osaavat olla tosi pelottavia, mutta hoidettavissa lääkkeillä. Nyt en ole kärsinyt niistä enää kuukausiin.

Alamäet kuuluu parisuhteeseen, ei niitä kannata pelästyä

Meidän parisuhde koki myös kolauksen, koska lähdettiin suhteeseen vanhemman roolissa lähes heti eikä ehditty niin sanotusti hakemaan paikkojamme. Keväällä kumpikin puhui erosta, mutta en tiedä olisiko kumpikaan sitä puheista pidemmälle vienyt. Omasta puolestani voin sanoa, että rakkaus ei koskaan ole ollut kuollut ja lähinnä meinasin olla luovuttaja alamäessä. Parisuhde on varsinaista vuoristorataa ja joskus alamäet on äkkijyrkkiä. Oma neuvoni on, että niitä alamäkiä ei kannata pelästyä. Usein ne on siellä sitä varten, että parisuhde voisi jatkua entistä terveempänä. Joskus pitää ravistaa, että on mahdollisuus herätä.

 

Joskus pitää pysähtyä ja joskus hakea apua

Meidän oli aika pysähtyä ja pysäyttää unelmien sekä suunnitelmien eteneminen. Oli aika miettiä omia voimavaroja ja parisuhdetta. Pysähdyttiin koko kesäksi ja piilouduttiin muulta maailmalta metsän keskelle. Koko kesä meni mökillä pienessä kuplassa. Voin sanoa, että en ole koskaan voinut niin hyvin kuin menneen kesän jäljiltä. Meidän perhe eheytyi suuresti, kun aloitettiin kesä tuetulla lomalla. Tuetut lomat on tarjolla myös esimerkiksi osana ennakoivaa lastensuojelutyötä, joka oli läsnä meidän arjessa meidän omasta halusta. Reilusti yli vuosi sitten me vanhemmat yhdessä kirjattiin tästä perheestä lastensuojeluilmoitus, koska haluttiin tukea arkeen. Lastensuojelu ei ole häpeä, vaan se on auttamassa perheitä vaikeissa tilanteissa. Meidän ilmoitus ei mennyt niin sanotusti läpi, mutta päästiin ennakoivan avun piiriin, joka on vapaaehtoista. Tämän kesän jälkeen lopetettiin tuo apu.

Heikkoudet ei tee vanhemmasta huonoa

Vanhemmuus ei ole sellainen asia, jonka ihminen automaattisesti osaa täydellisesti. Jokaisella vanhemmalla on heikkoutensa ja se on jokaisen ihmisen valinta haluaako antaa niiden heikkouksien elää vai hakeeko niihin apua. Itse koen kasvaneeni vanhempana viime vuosien aikana todella paljon. Meidänkään tilanne ei helpoimmasta päästä ole ollut uusperheen kuvioissa yhden erityislapsen kanssa. Siitä ollaan kuitenkin yhdessä tiimipelillä selvitty ja nyt voin katsoa valtavalla ylpeydellä meidän perhettä. Arki on sujuvaa, siinä on rytmi ja lapsilla hyvä olla. On myös apua ja on tukea, jos sitä tarvitsee.

Yhteinen tulevaisuus projektin parissa

Meillä on nyt yhteinen tulevaisuus ja suunta elämälle. Työstän isoa projektia mieheni kanssa, joka toivottavasti tulee määrittämään loppuelämämme työllistymisen. Olen aina ollut luova ja mieheni tietynlainen idealisti. Meillä on valtava määrä energiaa ja ideoita pistää niin sanotusti haisemaan. Tuntuu hyvältä, että kaikki kolahti kuopista huolimatta kohdilleen tänä vuonna. Elämä on vihdoin seesteistä ja järkevää. Samalla tuli vastaus meidän suureen kysymykseen.. nyt vai viiden vuoden päästä?

Viimeinen pulla uunista ulos

Kyllä se on nyt. Nyt on aika neljännen lapsen antaa tulla, kun on tullakseen. En ole ollut erityisen hyvä raskautumaan monien keskenmenojen takia ja tämä lievä ylipaino vaikuttanee asiaan. Katsotaan millainen taival tästä tällä kertaa tulee. Viiden vuoden päästä ollaan toivottavasti luotu jotain uutta ja hienoa, mutta nyt on aika luoda uusi elämä. Viimeinen kierros, täältä tullaan! Sen jälkeen solmin munasarjani ja hyppään seuraavaan elämänvaiheeseen.

Pitäkäähän ennemmin peukkuja kuin kauhistelkaa! Jokainen tietää voimavaransa parhaiten eikä se vastaan valittaminen auta koskaan. Mielipiteitä saa olla, mutta oikeastaan en välttämättä edes halua tietää. Tämä on meidän elämä. Kiitos, että tuet ja myötäelät sitä! Viimeinen lapsi saa tulla ♡

Lue myös : Tein meistä lasun

Kommentit (20)

Onnea ihan hurjasti yritykseen! Tässähän melkein vauvakuume tarttuu 😉💗

Ootte vahva tiimi! Plussatuulia, toivottavasti uusin tulokas ilmottaisi pian tulostaan❤️

KIITOS ❤

Ihanaa kun saitte solmut selvitettyä ja jatkatte yhdessä eteenpäin. ❤️ Onnea siitä❤️
Ihania vauvahaaveita❤️ minullakin oli, aikana ennen lapsia, haaveissa viisi lasta. Saatiin ensin kaksi, sitten isolla ikäerolla vielä yksi. (lapset nyt 3v,11v ja 14v)
Pari kesää on mennyt niin että sydämeni on huutanut vielä neljättä lasta, pariksi kuopukselle. On siitä miehen kanssa keskusteltu ja tultiin nyt loppuviimein siihen tulokseen että perheemme on tässä. Toivon ettei vauvan kaipuu enää ensi kesänä luokseni löydä. Se on raastava tunne. Ja miksi iskee juuri kesällä?! Ehkä silloin arki on jotenkin helpompaa kun on valoa ja ulkona tulee oltua paljon..?

Tsemppiä teille vauvahaaveisiin❤️
Toivon niiden toteutuvan.
Itse olen nyt kahteen kertaan surutyön tehnyt asian suhteen ja nyt jo ihan sinutkin sen asian kanssa. Täytin tänä syksynä jo 38v niin iänkin puolesta on meidän aika mennä eteenpäin.

Se on sterilisaatio, ei sterilaatio…

Pikkuvikoja 🙃 Pitää korjata!

Toivon teille onnea,ihana juttu ♥️♥️.
Ollaan oman miehen kanssa oltu samojen kysymysten äärellä. Tavallaan nyt nämä kaksi on hyvä. Molemmat aika pieniä ~4(kohta 5v.)ja 2 vuotias . Järki sanoo,autoon
ei mahdu enempää(olis sit kustannus kysymys,kun pitäs hankkia isompi auto),Kahden pienen kanssa on helpompi matkustaa ja fakta että halvempi,Se vaippa ralli kun edellinen vasta vähän harjoittelee pottaa.Asunto on omistus asunto ja ei jakseta muutto ja myynti rumbaa,ja tilat on pienet. Ja paljon mistä järki huutaa ei.. Mut sydän huutaa kyllä!
Sydämessä olis tilaa yhdelle vielä..Ja se vauva aika on niin ihanaakin..Nämä on vaikeita asioita. Sektioita itselläkin kaks takana. Ja viimeinen oli aika hurja kokemus itselle .. Ja ei mitenkään oo vahvaa tukiverkostoa.. Ja se ajatus kolmannesta pelottaa jonkin verran…
Mut oon vilpittömästi iloinen teidän puolesta ja toivon, että teidän toive toteutuu.. Tästäkin huomaa, et kaikki asiat sit varmasti järjestyy ja ajatukset selkenee omalla ajallaan.. Tän myötä oma Vauva kuume vaan kasvaa 🙈..

Upeaa, että selvisitte vaikeuksista ja jatkatte vahvempana yhdessä eteenpäin! Pienet ikäero on hyvä juttu, näin lapsilla on seuraa toisistaan. Onnea yritykseen!

Kiitos kovasti!!

Paljon onnea ja tsemppiä yritykseen ❤️ Toivottavasti pieni saa mahdollisimman pian alkunsa. Ootte super rohkeita ja oon ylpeä ettette luovuttanu vaan teitte työtä teidän perheenne eteen.

Kiitos, ihanasti sanottu ❤

Mitkä asiat vaikutti sun päätökseen haluta neljäs lapsi nyt? Itsellä takana rankka vauva vuosi ja myös puntarilla toinen lapsi ja oma jaksaminen. Ei ole varmasti helppo päätös mutta varmasti paras teille juuri nyt. 💪😊 Peukut pystyssä. 👍

No se, että en halua enää 35-vuotiaana vauva-arkeen 🙂 toisekseen meillä on seesteistä nyt, kun jokainen lapsi on omalla tavallaan jo isoja. Arki sujuu ja toimii. Yksi käy koulussa, toinen päiväkodissa ja me pienimmän kanssa oleskellaan päivät. Kyllä tänne vielä yksi mahtuu. Meidän perhe on tottunut hulinaan ja aikamoinen tiimi jo ollaan!

Haluaisin vilpittömästi onnitella teitä kivikkoisen tien jäljiltä, kovalla työllä, saavutetuista voimavaroista tehdä noin suuri päätös. <3 On Oikeasti ilo lukea, miten elämän tuulet sittenkin puhalsivat teidät oikeaan suuntaan parisuhteessanne ja upeasta sitoutumisestanne. 🙂 Hyvä kun tunnistatte omat voimavaranne, rajanne, ja sen mistä jaksamista ammennetaan arkeen lisää. Toivottavasti unelmat käyvät toteen. 🙂

Kiitos hurjasti sun viestistä ❤

Sun elämä kuulostaa paljon samalta, kuin omani. Oli kiva lukea, kun huomas, että ei sitä ole yksin tällaisen tyylistä arkea pyörittämässä. Meillä on neljä lasta ja nyt on hyvä. Voimavarat ei riitä enempää. Kolmannen jälkeen tiesin, että vielä yksi saa luvan tulla. Tsemppiä yrittämiseen. ❤️

Kiitos kovasti ja kiva kun laitoit kommentin!

Kiitos ♡♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X