operaatio äiti - Banneri

Reissun neljäs päivä on takana. Tänäänkin meidän tarkoitus oli retkeillä ja jopa kahteen kohteeseen. Tavattiin aamulla sisko hotellin edessä ja suunnattiin kohti kivaa päivää.

Rodos 2019 päivä neljä

Retkeillä kannattaa ominpäinkin

Lomalla on usein järjestettyjä retkiä, mutta melkein uskallan luvata, että itsellään tehdyt reissut tuo ihan omaa maustetta lomaan. Sitä voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Retkille pääsee paikallisilla busseilla sekä taksilla tai ihan vuokraamalla autonkin. Autojen vuokraaminen on siitä hyvä idea, että mukaan saa vuokrattua myös istuimet lapsille. Tällöin matkustaminen on turvallisempaa. Meillä oli matkassa mukana pienemmälle kaukalo ja isommalle sellainen taitettava vyönohjain, joka ajaa istuimen virkaa samalla tapaa kuin korokekin.

Rodoksen kivoja kohteita

Rodoksella kivoimpia kohteita tällein parin vuoden kokemuksella on ensinnäkin Rodoksen Old Town, joka on mukulakivineen tosi kaunis paikka. Siellä on kojujen vilinää, iloisia ihmisiä ja historiaa nähtävissä. Vanhassa kaupungissa oli melko hankalaa viime vuonna liikkua rattailla, vaikka sekin ihan hyvin onnistui. Toinen ihana kohde on Oasis Beach, joka on karulla tapaa kaunis rantapaikka. Sen ranta koostuu kivikoista ja eksoottisista rantatuolipaikoista. Näitä kuvia voi löytää eilisen postauksesta. Paikassa oli todella kotoisa ”baari”, joka oli viimeisen päälle laitettu hienoksi sekä kotoisaksi. Kolmas ihan mahtava kohde on Anthony Quinn Bay, joka on kaunis poukama. Tuolla poukamassa vesi on kirkasta sekä uskomattoman lämmintä. Paikassa on kaksi eri poukamaa ja etenkin jälkimmäinen on ihan sopiva lapsillekin, vaikka alas viekin jyrkät portaat. Tänne ei kannata rattaita ottaa. Vielä viimeisenä suosituksena on Butterfly Valley, joka vaikuttaa huipulta, mutta jäi meiltä kokematta.

Reissu ei mennytkään suunnitellusti

Tuolta poukamasta lähtiessä alkoi hieman jyrisemään, mutta haluttiin silti lähteä katselemaan perhosia. Matkaa oli noin 35 minuuttia ja ajateltiin, että ehkä perillä ei olisi myrskypilviä. Valitettavasti oltiin kuitenkin väärässä ja jouduttiin jo kesken matkan aivan massiivisen ukkosen armoille. Täällä ulkomailla kaatosade on aivan eri luokkaa kuin kotimaassa. Parissa minuutissa tielle oli kehittynyt valtavia tulvia ja mäistä valui vettä solkenaan. Myös valtavia kiviä vyöryi tielle. Ajettiin auto parkkiin turvaan ja odoteltiin myrskyn lähtöä, mutta niinhän se myräkkä tuli meidän päälle. Jyrinä kuului heti salaman jälkeen ja maa tärisi auton alla. Puolen tunnin kuluttua taivas oli kirkas ja myrsky mennyt menojaan, joten yritettiin päästä vielä perhosten luokse. Ihailtiin sisäänkäynnin luona näkyvää isoa vesiputousta, kun joku nainen viittoili kaukaa ja huusi meille. Nainen huuteli, että ei saa mennä ja siellä on vaarallista. Vesiputous ei ollutkaan vesiputous, vaan massiivinen vesimassa, joka vyöryi vuorilta alas. Jätettiin reissu sitten siihen ja palattiin hotellille.

Voiko lasten kanssa retkeillä?

Voi kyllä! Kannattaa kuitenkin etukäteen googlettaa millaiset retket kiinnostaa ja pääseekö kohteessa liikkumaan rattailla. Meillä ei ole edes rattaita mukana reissussa, koska ne tuntuu enemmän rasitteelta kuin hyödyltä. Pieni määrä suunnitelmallisuutta, ripaus spontaaniutta ja pitkää pinnaa. Siitä on retkeily lasten kanssa tehty. Meillä lapset ovat nauttineet niistä ”tylsimmistäkin” retkistä eli rohkeasti vain retkeilemään.

Minkälaisia retkiä te olette lasten kanssa tehneet ulkomailla? Onko teillä tapana retkeillä lasten kanssa?

 

SEURAA MYÖS :  INSTAGRAM

Kommentit (4)

Me ollaan käyty rodoksella ööh 7krt siitä lähtien ku lapset oli 3 ja 5 vee😂paikallisbussilla vedetty saarta ristiinrastiin.. Meidän jokakesäsiä paikkoja on tsambikabeach, koiratarha ja falirakin vesipuisto👌7lähdettä oli tosi kiva, samoin lindos.. Ollaan käyty pikku veneilyreissuilla, snorklaamassa.. Keskustasta meistä ei kukaan välitä käyty sielä pari krt.. Anthony quin beach on tosi kiva.😊Falirakista ei paikkana tykätty, sielä voi käydä kohan, ei tarvitse joka päivää olla😂ollaan seikkailtu taxeilla, busseilla.. Kävellen.. Eksytty ties miten monta krt mut aina oppii uutta😂mennään, ilman suuria suunitelmia.. Pari pv altaalla ja kylläl ja sit retkipv.. 2vkoa on jo liian, lyhyt aika meille😀pienemmälle vuokrattiin rattaat parina vuonna hotellilta..muuten mukaan riittää kesäkuteet, 1huppari,1housut,uimakamt,hammasharjat, aurinkorasva ja passit👌loput saa paikan päältä jos unohtuu 😀

Meillä on ollut lasten kanssa reissuissa mukana ne yksinkertaisimmet ja halvimmat sateenvarjorattaat (ilman mitään selkänojan säätöjä tai kuomuja yms).
Ne evt suinkaan ole mitkään ”maastopelit”, mutta avuksi hotellilla, lentokentillä jne. Niihin on saanut tarvittaessa turvavöihin kiinni ruuhkassa riekkuvan taaperon, samoin kyytiin on päässyt väsähtynyt isompikin matkalainen.
Halvat ja kevyet rattaat eivät niin stressaa omistajaa mennessään lentokoneen ruumaan (on meillä toki matkavakuutus ja joskus kalliimmatkin rattaat olleet ruumassa), eivätkä ne ole vieneet tilaa ahtaammassakaan hotellihuoneessa tai laivan hytissä.
Yleensä sellaiset saa myös käytettynä edullisesti
– vaikka ostaa itselleen ennen reissua ja myy taas pois seuraavalle reissun jälkeen.

Joo noi on kyllä tossa mielessä kätevät. Meillä vaan olisi jäänyt varmaan jo aika turhaksi tällä reissulla nekin 🙂

Rodos on ihana paikka!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X