operaatio äiti - Banneri

Tänään oltiin koko aamupäivä rannalla, syötiin lounas ja lähdettiin oman pikkusiskoni kanssa Rodoksen vanhaan kaupunkiin. Tänään mietin paljonkin, että mitä kannattaa ottaa matkalle mukaan ja mitä ei.

Peruslista kuntoon

Peruslista on juuri se lista, jota yleensä tarvitset mukaan. Vaatteita oman lämmönsäätelyn mukaan, sellaisia kenkiä, joissa tykkää kulkea, lääkkeitä ja hygieniajuttuja. Paljon listan sisältöön vaikuttaa se, että matkustatko yksin vai lasten kanssa. Lasten kohdalla peruslista saakin pitkän jatkon edellisten päälle.

Uimavarusteet on tärkeä valita huolellisesti

Lapset ainakin tarvitset hyvät uimavarusteet. Kannattaa ottaa mukaan muutamat, että uikkarit ehtivät kuivua välissä hyvin. Mikään ei ole inhottavampaa kuin vetää märkä sekä kylmä uimapuku päällensä. On tärkeää muistaa, että lapsia pitäisi suojella hyvin auringon säteilyltä eli kokopitkät asut ovat hyvä valinta rantapäivään. Kannattaa kiinnittää myös huomiota siihen onko asussa uv-suoja vai ei. Ihan pienimmille myydään myös uv-uimahattuja.

Aurinkorasvallakin on väliä

Itse puhun edelleen vahvasti fysikaalisen aurinkorasvan puolesta, koska se suojaa hyvin ihon pinnalta eikä kudoksesta. Fysikaalinen on paras valinta lapselle, vaikka kaikista pienin lapsi pitäisikin suojata vaatteilla sekä varjolla. Meillä on ollut AlgaMariksen 50+ voidetta lapsille, koska se on suihkuteltavassa muodossa ja levittyy älyttömän hyvin. Tuo rasva ei myöskään tahraa, mutta suosittelen käyttämään ohessa perusrasvaa iltaisin, koska iho saattaa jonkun verran kuivua. Rasva on aavistuksen kalliimpaa, mutta meillä kestänyt kolmella lapsella jo pari kesää.

Mitä muuta mukaan?

Lasten kanssa saattaa tarvita kaikenlaista ylimääräistä mukaan. Lapsi, joka ei enää käytä ruokalappua hyötyy sellaisesta, koska vaatteiden pesu ei yleensä ulkomailla tule ensimmäisenä mieleen. Autolla matkustaessa tulee tärkeäksi turvaistuimet, jotka voi ottaa kotoota mukaan. Myös ulkomailla voi sattua se kolari. Rattaat mietityttää monia, mutta me jätettiin ne tällä kertaa ottamatta, koska monessa paikassa ne tuntuu olevan enemmän riesaksi kuin hyödyksi. Hienosti on kaikki lapset jaksaneet pidemmätkin matkat kävellä ja tuo pienin on välillä sitten päässyt ”isitaksin” kyytiin hengailemaan.

Lopulta on todella vaikea sanoa, mitä matkalle tarvitsee mukaan, koska jokaisen tarpeet ovat yksilöllisiä. Vanhalla ajatuksella passi, hammasharja ja parit kalsarit riittävät, mutta oikeastaan äitinä sitä pyrkii varautumaan kaikkeen ennalta. Minkä kaiken koette tärkeäksi ottaa mukaan matkalle?

Viime vuonna olin tarkempi muistilistan suhteen. Lue vanha postaus : Rodos 2018 päivä 6 : Mitä matkalle mukaan?

Kommentit (2)

Hei, kiva tuo sinun mekkosi, mistä se on ostettu?
Kivaa lomaa teille!

Se on jo parisen vuotta vanha. Muistaakseni Vilan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X