operaatio äiti - Banneri

Kun raskaus jatkuukin useamman keskenmenon päälle, on mukana paljon tunteita. Sitä tarkkailee hormonin nousua ja kehon tuntemuksia. Mitä kuuluu alkuraskaus?

alkuraskaus

Vihdoin tärppäsi

Sain raskaustestiin haamun 4.3.2020, koska jostain syystä aamulla vain tiesin, että täytyy tehdä testi. Tuolloin oli kiertoni 26. päivä. Yleensä kierrot ovat olleet keskimäärin 32-37 päivää, joten testitulos tuli aika aikaisin. En tiedä yhtään viikoistani mitään, koska oirekuvan perusteella ovulaatiokin oli aivan eri kohdassa kuin yleensä. En onnistunut saamaan ovisplussaa tikkuun ollenkaan, koska aloitin testaamisen liian myöhään. Näiden perusteella päättelen siis olevani tänään 18.3.2020 noin rv5+5. Menossa on siis alkuraskaus.

Viiva vahvistui todella hitaasti

Alkuun tuntui, ettei tuo haamuviiva halunnut tummua millään. Päivät matelivat ja joka aamu testi näytti omaan silmääni ”liian haalealta”. Jotenkin kemiallisten raskauksien jälkeen se viivan vahvistuminen on tuntunut tärkeältä merkiltä siitä, että jatkuuko koko raskaus. Kemiallinen raskaus tarkoittaa käytännössä sitä, että raskaus ehtii näkyä testissä, mutta hiipuu samantien pois ja vuoto alkaakin. Olen kehittänyt melkein pakkomielteen testin tummumisesta, mutta onneksi nyt 2 viikkoa ensimmäisestä testistä voin huokaista helpotuksesta.

Oireiden vaihtelukin huolettaa

Yhtenä aamuna rinnat aristavat ja seuraavana ei tunnu miltään. Joskus huimaa ja illalla kaikki onkin normaalisti. Voiko raskaus muka jatkua, jos oireet katoavat? Onko oireettomuus merkki siitä, että raskaus ei etene? Nämäkin pelot ovat saaneet alkunsa menneisyyden epäonnistuneista raskauksista. Jotenkin sitä ei enää haluaisi neljän pettymyksen jälkeen kokea sitä tunnetta, kun ilo viedään pois. Oireiden vähyys ei oikeastaan kerro yhtään mitään raskauden etenemisestä. Jokainen raskaus on erilainen ja jokainen käy alkuraskauden läpi omilla oireillaan.

Mitä oireita tässä raskaudessa ollut?

Ensimmäiset oireet olivat armoton väsymys, joka laittoi nukahtelemaan joka paikkaan ja toinen oli rintojen arkuus. Sen lisäksi on ollut vilunväreitä, huimausta ja vahva hajuaisti. Huomaan myös, että nälkä on useammin eikä tee enää mieli karkkia. Jostain syystä raskaana ollessa en koskaan syö karkkia mielelläni ja muutenkin terveellinen ruoka houkuttelee enemmän. Nyt olen pari päivää ollut lähes oireeton, joka tosiaan hieman huolettaa. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, alkaa lievä pahoinvointi noin viikon päästä. Toisaalta ekassa poikaraskaudessa olin oireeton tyyliin koko raskauden ajan ja huomasinkin koko raskauden vasta rv9.

Vatsakivut huolettavat

Melkein suurin huoli tässä alussa oireettomuuden lisäksi on ollut menkkamaiset jomottelut. Kivut ovat olleet yllättävän voimakkaita ja muistelen aiemmissakin tunteneeni jotain vastaava. Kipu on sellainen vellova ja aaltoileva tunne. Melkein koko ajan tuntuu, että seuraavaksi alkaisi vuoto ja tuleekin joskus ravattua vessassa vainoharhaisena.

Oikeasti sitä pitäisi antaa pelkojen painua romukoppaan ja odottaa luottavaisena. Raskauteen kuuluu kipuja ja erilaisia ajanjaksoja. Kaikki voi mennä hyvin tai olla menemättä hyvin. Aika sen vielä näyttää. Varhaisultra on sitten edessä loppukuussa. Nyt alkuraskaus saa mennä omalla painollaan.

 

SEURAA MYÖS   :   INSTAGRAM @OPERAATIOAITI

Kommentit (9)

Onnea raskaudesta! Kuulostaa täysin mun alkuraskaudelta, hyvin tuttua! Nyt menossa 10.viikko ja pahoinvointi sekä tissien kipuilu on lähes viikottain hävinnyt päiviksi, jolloin olen ollut varma keskenmenosta. Kovia menkkakipuja ollut ja välillä ei mitään kohtutuntemuksia. Ar-ultrassa oli kumminkin kaikki hyvin, dopplerilla vilahti sykkeet (170) ja parin viikon päästä nt-ultraan. Eiköhän mieli rauhoitu viikkojen kuluessa 😀 tsemppiä sulle!!

Taistelen täällä samojen asioiden ääressä, ihanaa lukea samoja ajatuksia muiltakin! Keskenmenojen jälkeen ei enää uskalla luottaa. Iskee ihme ajatuksia siitä, haluanko tätä kuitenkaan. Jaksanko. Pystynkö. Jos onkin tarkoitettu, etten raskaudu?

Välillä on huono olo, päänsärky päivittäistä. Välillä maha kipuilee niin, että olen varma keskenmenosta. Nyt kun vielä joutui kotiin jumiin, ehtii ajatella aivan liikaa. Koronakin aiheuttaa keskenmenoja.

Jätin yksityisen ultran väliin riskien minimoimiseksi ja aijon tuskailla pääsiäiseen asti. Nyt viikkoja 8+.

Osaa tää alkuraskaus aina olla niin kovin stressaavaa ❤ Zemppiä!

Itsellä yksi keskeytynyt keskenmeno taustalla ja nyt 16+0 menossa kyllä km jälkeen tämä alkuraskaus oli pelottavaa varsinkin kun pari kertaa vuosin kirkasta verta alussa ekalla kertaa olin varma että nyt meni taas kesken mutta kaikissa Ultrissa joita on ollut 3 kpl on kaikki ollut hyvin juuri eilen oli lääkäri neuvola ja kaikki oli hyvin <3
Syksyllä on sitten ihana saada tämä vuosia toivottu pikkukakkonen maailmaan

Tsemppejä teille <3

Toivottavasti raskaus menee hyvin teillä ❤

Onnea raskausaikaan ja mahdollisimman hyvää oloa <3 ihana kuva teistä! Olet kaunis!

Kiitos ❤

Töällä eletään samojen tunteisen kanssa. Tein ekan testin 4 päivää sitten kun jotenkin vain tuli sellainen tunne kesken päivän että nyt olen raskaana. Ja viivaan pärähti plussa heti päivä pissasta joka ei kauaa ollut rakossa. Tänä aamuna tein testin ja viiva tosiaan jatkanut tummenemistaan. Oireina on kova väsymys, aaltoileva huono olo joka herättää aamuisin, rinnat on arat, viluttaa ja huimaa sekä olen itkenyt mitä hassuimmista asioista. Välillä tosiaan tulee noita menkkamaisia jomotuksia jotka saa ravaamaan vessassa tarkastamassa alkoiko menkat, pitää jotenkin yrittää rentoutua asian suhteen. Ehkäpä meitä on 6 sitten marraskuussa 😍 onnea myös sinulle odotukseen 🥰

Onnea sulle ❤

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X