Koolla ei ole väliä

Pakko puhua täällä bloginkin puolella ihmisten kehoista ja siitä, millaiseen ryöpytykseen ne joutuvat jatkuvasti toisten puolesta. Kehon koolla ei pitäisi olla mitään väliä.

Kehon koolla ei ole väliä

Katsomalla ei voi päätellä

Katsomalla kuvia tai ihmistä livenä, et voi päätellä mitään. Itselläni on esimerkiksi tällainen pehmeä keho, joka on tullut herkkujen, lasten ja laiskan liikkumisen myötä. Olen sanonut sata kertaa, että en vihaa kehoani tai häpeä sitä mitenkään. Siksi pysähdyn usein miettimään, että miksi joku muu ulkopuolelta päätyy kommentoimaan rumasti MUN kaunista kroppaani?

Koolla ei ole väliä

Koko kirjoittamisen tarve alkoi siitä, kun sivusin instagramissa aihetta, jossa purnasin vaikeudesta löytää sopivaa vaatetta. Käytän mielelläni istuvia vaatteita, koska omia aistiärsykkeitäni alkaa kutittamaan, jos vaatteeseen jää liikaa tilaa ja ryppyä. Mainitsin ohimennen, että käyttäisin mielelläni kokoa S, koska se on sopiva, mutta sitten rinnoista kiristää ja joudun usein valitsemaan koon M, joka taas jää monesti ärsyttävään ryppyyn. Tämä sivuhuomio aiheutti kommentoinnin koostani, vaikka eihän sillä koolla ole mitään väliä.

”Millä mitoilla OÄ koko vaatteissa on S?” ”Varmaan esim. Lindexissä. Niiden koot on nykyään mallia hehtaari.” ”Siis samaa mietin! Oon ajatellut hänen olevan mun kanssa about samaa kokoa L-XL merkistä riippuen. Ehkä mäkin olen vaan iso S.”

Älä sheimaa toisen kokoa!

Mitä hemmetin väliä sillä edes olisi, jos olisinkin kooltani L-XL. Kommentit oli mielestäni kirjoitettu todella syyllistävästi etenkin L-XL kokoisia kohtaan. Koon L myöntämisessä ei olisi mitään hävettävää omasta mielestäni, mutta satun nyt vain olla usein koko S-M luultavasti lyhyyteni takia. Eipäs siis osoitella toisia ja ajatella, että ”eihän tuo voi käyttää tuota kokoa”. Kaikenmalliset kehot mahtuvat kaikenlaisiin kokoihin! 

Valitse hyvältä tuntuva vaate koon tuijottamisen sijaan

Lopulta sillä ei ole mitään väliä, mitä kokoa käytät. Koolla ei väliä, vaan sillä, että viihdyt hankkimassasi vaatteessa oli se sitten XS tai XL. Jokainen ihminen saa valita haluaako pukeutua istuviin vai löysiin vaatteisiin kehon mallista riippumatta. Ei ole olemassa vaatetta, jota jonkin mallinen ihminen ei saisi käyttää.

Joten soosoo siellä niille, jotka kommentoivat estottomasti toisten ulkonäköä. Ei luoda niillä ajattelemattomilla kommenteilla ulkonäköpaineita ihmisille! Joku nuori teinikin voi päätyä lukemaan kyseisiä kommentteja ja kuvitella olevansa ”hehtaarin kokoinen”, koska sattuu käyttämään Lindexin ÄSSÄÄ.

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä