operaatio äiti - Banneri

Olen jakanut rutiininomaisesti instagramissa kuvia meidän ruokailusta täällä mökillä. Olen vähän huono (lue laiska) kirjoittamaan reseptejä ylös, mutta olen huomannut, miten hyvin pelkät kuvatkin voivat inspiroida. Tässä postauksessa näet siis monta mökkiruokaa, joita voit kokeilla myös itse!

Mökkiruokaa

Grillimetari

Mökkiruokaa grillissä

Mökillä ruokaa tulee tehtyä lähes aina grillillä, koska kotona ei pääse samalla tapaa edes koko grilliin käsiksi. Opettelin grillaamaan samana vuonna, kun korona vyöryi maailmaan. Alkuun en tiennyt mistään mitään, mutta nykyään voin todeta olevani aika etevä. Osaan sytyttää, mitoittaa hiilet oikein ja laittaa ainekset grillille ”oikeassa” järjestyksessä. Olen tästä innoissani, koska ennen en osannut oikein keittää edes riisiä 😆 Laitan tällä hetkellä ruokaa 7 hengelle ja kohta taas kahdeksalle. Onneksi oma kumppani on etevä keittiössä ja auttaa paljon.

Mökkiruokaa grillissä

Salaatti joka ruoalla

Tehdään salaatti nykyään jokaisella ruoalla, koska se on hyvä lisuke ja kasviksia tulisi syödä paljon. Yleensä tehdään joku kreikkalainen salaatti, mutta myös halloumnektariini-, vesimeloni- ja appelsiiniverigreippisalde ovat löytäneet ruokapöytään. Salaattiin saa helposti vaihtelua, kun joskus leikkaa kurkun kuoret pois, muistaa lisätä kevätsipulin varret tai heittää sekaan siemeniä!

Salaatti ideat

Kalaa, kalaa, kalaa

Ollaan grillattu lohta joku kahdeksan kertaa. On ollut sitruunatäyte, pestotäyte, kermaa, fetabasilika täyte ja mitähän vielä! Sen lisäksi olen tehnyt kuhaa valkoviinin avulla ja siikaa tuon fetatäytteen kanssa. Olen ihan innostunut fetatäytteestä. Kulhoon cashewpähkinöitä, basilikaa, oliiviöljyä, tuoretta valkosipulia, sitruunamehua, mustapippuria ja fetaa. Mössö painellaan hyvin murskaksi (saa jäädä ns karkeaksi!), kalan päälle ja uuniin! Kokeile!

Laatikoita, pastaa, täytettyjä paprikoita

Ollaan tehty myös kesäkanapastaa , jonka kehittelin muutama vuosi sitten, perunavuokaa, johon löytyy myös resepti ja sitten ihan vain täytettyjä vihanneksia. Paprika voidellaan Creme Bonjourilla, täytetään kypsennetyllä sekä maustetulla jauhelihalla ja viimeistellään fetalla sekä kuivatuilla yrteillä. Kesäkurpitsan puolikas koverretaan kupiksi ja sisukset pannulle kevätsipulin (varsineen) kanssa sekä creme bonjourin ja valmiin jauhelihan kanssa. Paistellaan ja lisätään kesäkurpitsan sisälle juuston kera sekä viimeistellään grillissä/uunissa.

Lämpimiä kasviksia

Lähes aina tehdään ruoan kylkeen myös lämpimiä kasviksia. Porkkanaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaatteja jne. Kesäkurpitsasta tulee hyvää, kun laittaa kulhoon oliiviöljyä, balsamicoa ja hunajaa, jossa pyörittelee kesäkurpitsan viipaleet ennen grillausta. Sienet on muuten omia suosikkejani ja herkkusieniä sekä portobelloja ollaankin tänä kesänä syöty myös.

Mitä muuta?

Grilliruoka on kunnon mökkiruokaa, mutta tuleehan täällä syötyä muutakin. Esimerkiksi olen leiponut piirakoita, tarjonnut lapsille monipuolisesti hedelmiä, nutella-leipää ja kaikenlaisia muita elämyksiä. Haluan kesällä panostaa vähän enemmän ruokiin, kun on aivan erilailla aikaa tehdä ja olla. Olisipa arjessakin aikaa enemmän.

Älä tule paha arki

En ymmärrä, miksi näitä ruokatapoja ei osaa viedä kotiin sinne arkeen. Harvemmin jaksaa tehdä salaattia tai vihanneksia kylkeen. Syö vain nopeasti. Haluaisin oppia nauttimaan ruoanlaitosta ympäri vuoden.

Saitko inspiraatiota tästä postauksesta?

SEURAA MYÖS INSTAGRAM @operaatioaiti

 

Kommentit (2)

Sain inspiraatiota, kiitos! Kokeilen tuota fetatäytettä kalalle ☺️

Kiva kuulla 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X