sormustin - Banneri
kukka-valo

En pidä itseäni laiskana ihmisenä, mutta tämä lapsiperhevaihe elämässä aiheuttaa sen, että moni asia unohtuu tehdä. Kuten joulukoristeiden ja -valojen pois ottaminen. Huomaankin suosivani sellaisia joulukoristeita, joiden unohtaminen paikoilleen ei oikeastaan haittaa ollenkaan. Jouluvalot ovat verhotangoissa ja portaiden kaiteissa ympäri vuoden, niiden pistoke vain otetaan pois seinästä joskus keväällä ja laitetaan takaisin syys-lokakuussa. Onnekseni tänä vuonna joulutähti muistuttaa kukkaa! Suunnittelin tänä syksynä kotilieden nettisivuille tämän kukkaa muistuttavan joulutähden ohjeen. Tämän joulutähden voi hyvin unohtaa seinälle kesäksikin, sillä se menee kesällä kukkavalaisimesta, talvella joulutähdestä!

Kukkavalaisin

Yleensä olen pitäytynyt helpoissa ja nopeissa askarteluissa. Askarteluun voi kuitenkin uhrata aikaa ja vaivaa. Valokukan valmistaminen vaatii viivotinta ja tarkkuutta. Jotta tähden eri kerrokset asettuisivat lomittain mutta moniulotteisesti, täytyy tähden sidontalangat olla eri tasoissa. Vaikka ohje voi näyttää monimutkaiselta, on joulutähden valmistusprosessi kuitenkin ihan selkeä eikä siinä ole muuta kummallista kuin vain tehdä asia kerrallaan! Olikin ihan virkistävää askarrella jotain isompaa, joka vaatii keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä (ei siis viiden minuutin askartelu, mutta ei mikään päivätolkulla kestävä askartelu myöskään).

Joulutähti onkin kukka

Ohjeen tälle kartongista tehtävälle joulukukalle löydät täältä. Muistathan, että jos laitat kukan taakse valon, tulee sen olla ledivalo, joka ei kuumene! Illan hämärtyessä joulutähti saa valaista iltaa lempeästi. Katselen valon muodostamia kauniita valoja ja varjoja ja rauhoitun kuten katsellessani lepattavaa kynttilää.

 

Valoisia joulutunnelmia toivotellen,

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X