sormustin - Banneri

Huhtikuu kun alkaa lähestyä loppuaan, erinäiset käsityö- ja askarteluryhmät alkavat täyttyä kyselyistä mitä lastenhoitajille ja opeille lahjaksi. Monet – niin kuin minäkin – haluavat tehdä jotain itse, mutta kuitenkin jotain käyttökelpoista mutta ei mitään liiaksi aikaa vievää, koska usein annettavia lahjoja on useita. Sitten toki keskusteluun mahtuu ne, jotka vastustavat lahjojen antamista. Noh, minusta kyse on hyvistä tavoista ja meidän perheessä lahjotaan kyllä eskarin henkilökunta. Tänä vuonna moneen pakettiin sujahtaa nopeasti ommeltava solmupanta.

solmupanta

Näin valmistuu helppo solmupanta

solmupanta

Leikkaa kankaasta n. 52 x 20 cm kaitale. Pidempi mitta tulee pään ympäryksestä plus saumanvarat. Ompele pitkät sivut yhteen kankaan oikeat puolet vastakkain. Käännä pitkä putki oikeinpäin ja aseta tuo sauma keskelle – sauma jää pannan nurjalle puolelle. Aseta pannan oikeat puolet vastakkain mutta lomittain siten, että ne ovat vain puoliksi päällekkäin. Käännä päällimmäisen kappaleen ylimenevä reuna koko kasan alimmaiseksi ja alempi ylimenevä reuna kasan ylimmäiseksi. Pannan päät ovat siis kaksinkerroin lomittain. Ompele koko kasan päältä saumurilla tai ompelukoneella. Taittele ommeltu sauma poikittain pannan solmun alle. Solmupanta on valmis!

solmupanta ohje

Itselläni on sen verran niuho saumuri, että viimeisen kasaavan sauman teen ompelukoneella. Joillain on ollut ongelmia sauman esiin työntymisen kanssa. Its työnnän päädyt tiukasti pannan solmun sisälle, jolloin sauma ei tunge näkyviin, mutta jotkut ovat solmineet saumurin langat yhteen, jolloin sauma pysyy paremmin näkymättömissä.

 

solmun tekeminen pantaan

Pääty näyttää tältä ennen ompelemista.

Solmupanta on helppo tehdä myös neulomalla, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Ohjeeni neulottuun solmupantaan löytyy täältä. Jos taas haluat tehdä näyttävämmän solmun pantaan, kannattaa katsoa ohjeeni rusettipantaan ja rusettiponnariin täältä. Erityisesti rusettiponnareita olen tehtaillut lasten synttärilahjoihin mukaan!

 

Mitä te meinaatte antaa lastenhoitajille ja opeille tänä keväänä lahjaksi?

Rentoa viikonloppua!

Anni

Kommentit (4)

Kiitos paljon ohjeesta!

Olenkin miettinyt että miten tuo menee ja kun teen kesäksi pihamekon, saa se tällaisen kaverikseen 🙂

T. Seija

Kiitos! Ohjetta tankattuani kangassoirostani tuli kuin tulikin mahtava solmupanta �� @pingaleee

Siis tämä on niin hankala selittää (ainakin näillä valvoneilla aivoilla) kirjallisesti 😀 Onneksi pääsit kärryille!

Ihana, että tästä ohjeesta on iloa! Tähän saakin hyvin soirot kulutettua hyödyllisesti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X