sormustin - Banneri

Jouluaatto on lapsiperheissä tunnettu jännityksestä, joka purkautuu eri tavoin. Jotkut lapsista kiukuttelevat, jotkut riehaantuvat. Jouluaattoon liittyy paljon odotuksia (meillä aikuisillakin). Meillä on ollut tapana laittaa kuusen alle lahjoja ripotellen pitkin päivää, jotta jännitys ei räjähdä käsiin. Aamulla odottaa lapsille vaatelahjat. Oi uusien vaatteiden riemua! Seuraavana löytyy kirjalahjat. Niiden parissa kuluu aikaa ja lapset viihtyvät rauhassa niiden parissa. Seuraavaksi löytyy jotkut pienet lelut, joilla voi jo leikkiä vähän.

jouluaatto-tekemistä

Lisäksi on hyvä olla jotain mukavaa tekemistä. Pienimmät viettävät päiväänsä leikkien ja osa päivästä menee päiväunilla. Isompi tarvitseekin jo ihan aktiviteettia. Kokosin muutamat vinkit, mitkä ovat helppo ottaa käyttöön lapsille jouluaaton odotusta helpottamaan.

Pahvista ompelukuvia jouluaatto-tekemiseksi

Pahvilaatikon kulmasta voi leikata palan, johon pistellä reikiä piparimuotin avulla. Siinä on valmis ompelukuva, jota voi ommella!

ompelukuva pahvista

I spy -tehtävät

I spy -etsimistehtävät ovat ihan hitti niin koulussa kuin kotonakin. On mukavaa etsiä ja löytää ja ruksia löydetyt tavarat. Näiden parissa jaksaa suulas 25 oppilaan luokkanikin olla ihan rauhassa vaikka tunnin. Kuvan etsimistehtävät löytyvät täältä   ja täältä.

etsimistehtävä jouluaatto

Helpot tontut

Mikä olisi ihanampaa kuin istahtaa lapsen kanssa askartelemaan hetkeksi jouluaattona – minusta se olisi ainakin ihan parasta 😀 Nämä tontut onnistuu pienemmän lapsen kanssa avustettuna ja isommalta itsekseenkin. Ohje tonttuihin löytyy täältä.

tonttu-joulukoristeet

Sydämet paperisoiroista

Nämä sydämet eivät tarvitse kuin paperia, nauhan ja niittaajan. Katso ohje täältä.

sydän joulukoriste

Tähti-koristeet kierrätysmateriaaleista

Nämä tähdetkin syntyvät vaikka kierrätysmateriaaleista, joita löytyy melkein joka kodista (joku paperi, joku pahvi, joku nauha).

tähti joulukoriste

Millaisia rauhallisia joulupukinodotushommia teillä tehdään?

 

Rauhallista joulun odotusta!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X