sormustin - Banneri

Olen usein miettinyt, miksi ommellut lapaset noudattavat vanhanaikaisen lapasen kaavaa, jossa peukalo kasvaa ikään kuin keskeltä kämmentä. No minun peukaloni kasvaa ainakin suoraan itään ja länteen. Otin haasteen tehdä itselleni joustamattomasta kankaasta juhlavat tumput. Tein käteni muodon mukaan kaavan, kämmenpuolelle tein muotolaskoksen peukalon ja etusormen välistä kohti kämmenen alaosaa. Tämä muotolaskos osoittautui helmeksi, nimittäin tumput kirjaimellisesti istuvat kuin hanska. Päällipuolella tumpuissa on satiinia, sisäpuolella vahvempaa puuvillakangasta, vuorina taas on flanellia. Alikeompelussa on mustaa puuvillakangasta. Tehokeinona alikeompelussa välistä pilkistää valkoinen tukikangas.

Innostuin kehittelemästäni kolmioyhdistelmästä ja tein kaksi kolmiorykelmää sekä alikeompeluna että vapaalla konekirjonnalla. Yritin tällä tavoin tuoda esiin kolmiulotteisuutta. Konekirjonnalla yritin luoda kolmioiden välille varjoja.

Samasta kolmiomuodostelmasta tein itselleni myös kaulakorun. Kolmiot leikkasin kaksinkertaisesta satiinista, jonka välissä on tukikangas. Reunat on ommeltu tiukalla siksakilla. Sitten koneparsinnalla Solvy-kalvon avulla ompelin kolmiot yhteen ja samalla ompelin myös nauhan koruun.

Kalenteri väittää, että kesä olisi tulossa, mutta sää näyttää siltä, että tumpuille olisi kysyntää jo nyt. Joka tapauksessa nämä ihanat tumput saavat minut odottamaan jo syksyä, kunhan kesä eletään täysillä ennen sitä!

Iloa!

Anni

Kommentit (3)

Onpa hienot lapaset! Teet muutenkin oivaltavia ja omaperäisiä juttuja!

tosi hienot

Kiitti! Nää on kyllä tosi kivat minustakin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X