sormustin - Banneri

-Käsityöt ovat ihana harrastus, joka tekee mielelle hyvää. Käsityöt kuitenkin tuntuvat helposti kehossa, etenkin jos käsitöitä tekee paljon. Selkää kolottaa, niska-hartia-seutu jumiutuu ja käden lihakset kipeytyvät. Käsityöharrastuksessakin kannattaa pitää kehonhuollosta – neulojan jumppa on hyvä pitää mukana, jotta keho jaksaa ihanan, luovan harrastuksen. Pääsin tekemään inspiroivaa yhteistyötä Terapiaperhosen kanssa ja suunnittelimme yhdessä, millaista jumppaa käsityöntekijän kannattaisi tehdä jaksaakseen neuloa taas muutaman kerroksen lisää.

Terapiaperhonen lensi auttamaan kässäilijän jumeja

Käsityöt – erityisesti neulominen, virkkaaminen ja ompeleminen – ovat hyvin ylävartalopainotteista tekemistä. Kysyin instastooreissani, mitä kaikkea jumeja käsityöt saavatkaan aikaan kehossa. Jumit niska-hartia-seudulla olivat kaikkein yleisin käsityöntekijän vaiva. Myös kivut lapojen välissä, alaselässä sekä ranteissa tulivat usein esille. Kyselyssä tuotiin esille myös kyynärvarsien kipeytyminen, sormien puutuminen, hermojen jumiutuminen aina hartioihin saakka sekä jännityspääsäryt.

Näihin kipuihin ja jumeihin sain apua Terapiaperhoselta, joka toimii Mikkelissä sekä Savonlinnassa. Terapiaperhonen tarjoaa paitsi fysioterapiaa, myös äitiysfysioterapiaa, toimintaterapiaa, seksuaaliterapiaa, hierontaa, Neurosonic-hoitoa sekä työnohjausta. Työnohjausta sekä terapioita saa heiltä myös etänä! Lue lisää erilaisista palveluista Terapiaperhosen kotisivuilta.

Koodilla sormustin saat Terapiaperhosen hieronnasta ja fysioterapiasta 10% alennuksen. Alekoodi on voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Neulojan jumppa

Kipuja ja jumeja tulee erityisesti neuloessa, jolloin ryhti tippuu helposti huonoksi ja kädet ovat staattisessa asennossa pitkiä aikoja. Siksi nämä liikkeet on nyt nimetty neulojan jumpaksi. Kuitenkin samat liikkeet vetreyttävät yhtä lailla ompelijaa, virkkaajaa ja toki myös näyttöpäätteen edessä työskentelevää!

Neuloessa asento on helposti kumara ja eteenpäin taipuva. Tällöin niska ja selkä ovat jatkuvassa venytyksessä, mikä aiheuttaa kipuja ja juntturoita selän ja niskan alueelle. Staattinen käsien asento, jossa kannatellaan lankaa ja puikkoja eri sormin taas kipeyttää käsivarsia. Terapiaperhosen Anni suunnitteli vetreyttävän ja vahvistavan jumpan juuri neulojia ajatellen. Jumppaliikkeet vahvistavat lihaksia, mutta lisäävät myös liikkuvuutta.

Terapiaperhosen Anni suunnitteli myös pika-käsijumpan. Voit katsoa käsijumppaliikkeet instagramini reelsseistä!

Rintalihasvenytys

Neuloessa olkapäät ovat helposti hieman taipuneina eteenpäin, jolloin asento on pieni myttyrä. Tähän avuksi on rintalihasvenytys. Rintalihasvenytys venyttää rintalihaksia ja parantaa ryhtiä.

Ota avuksesi tuoli. Aseta kätesi tuolin selkänojalle ja paina rintakehää kohti lattiaa. Pysy venytyksessä 10 sekuntia. Toista venytys kolmesti.

rintalihasvenytys

Kaulan lihasten jumppa

Niska kipeytyy, kun katsoo koko ajan alaspäin. Kaulan ja niskan lihasten vahvistaminen auttaa niskakipuihin.

(Tämä liike on muuten todella tehokas!)

Asetu selinmakuulle. Paina leuka rintaan niin, että muodostuu kaksoisleuka. Nosta päätä hieman lattiasta kohti rintakehää. Pidä asento 5 sekuntia ja rentouta. Toista liike kolmesti.

kaulan lihasten jumppa

Niskajumppa

Ota avuksesi käsipyyhe. Kääri pyyhe tiukalle rullalle. Käy selinmakuulle ja aseta pyyherulla kallonpohjan alle. Paina leuka rintaan niin, että muodostuu kaksoisleuka. Paina päätä pyyhettä vasten 5 sekunnin ajan. Rentouta. Toista liike kolmesti.

niska jumppa niska jumppa

Lapapunnerrus

Lapaluiden alue kipeytyy helposti, jos käsitöitä tehdessä ryhti on huono. Vetreytä ja vahvista lavan seudun hallintaa lapapunnerruksella.

Käy nelinkontin lattialle. Laske lapaluut keskelle niin, että keho laskeutuu hieman. Nosta kehoa taas aloitusasentoon. Liike tehdään siis lapaluita liikuttamalla. Tee 10 toistoa.

lapapunnerrus lapapunnerrus

Puristusliike

Vahvista kyynärvarren sekä kämmenen lihaksia puristusliikkeellä. Koska neuloessa asento on hyvin staattinen, tämä liike on tärkeä liikkuvuuden lisäämiseksi.

Ota avuksesi pieni stressipallo – tai lankakerä! Purista palloa tai lankakerää tiukasti ja höllennä puristusta. Toista liike 10 kertaa kummallakin kädellä.

puristusliike jumppa puristusliike jumppa

Rullausliike

Tämä liike tuntuu koko kyynärvarressa. Rullausliike siis vahvistaa kyynärvarren lihaksia ja lisää kyynärvarren liikkuvuutta.

Ota avuksesi käsipyyhe. Taittele pyyhe rullalle. Pidä pyyhettä molemmin käsin kädet suorana ja väännä pyyhettä ensin toiseen ääriasentoon ja sitten toiseen. Toista 10 kertaa.

pyyhe rullaus jumppa pyyhe rullaus jumppa pyyhe rullaus jumppa

Rintakehän avaus

Käy kylkimakuulle. Laita päällimmäinen käsi koukkuun pään päälle ja venytä rauhallisesti koukussa olevaa kättä selän puolelle. Toista liike 10 kertaa molemmilla puolilla.

rintakehän avaus rintakehän avaus

Koirasta kobraan

Neulojan jumppa päättyy monipuoliseen venytykseen selän ja vatsan alueella. Tämä sopii erityisesti, jos alaselkä kipeytyy neuloessa!

Käy mahalleen lattialle, laita kämmenet lattiaan, nosta ylävartalo ylös ja venytä vatsalihaksia ylös katsoen. Sen jälkeen paina peppu kohti jalkapohjia ja paina rintakehää kohti lattiaa. Toista 3 kertaa.

koirasta kobraan koirasta kobraan

 

Lisäksi neuloessa tulisi muistaa hyvä istuma-asento – selkä suorana, hartiat alhaalla ja lapaluut ”omissa taskuissaan” takana alhaalla.

 

Koodilla sormustin saat Terapiaperhosen ensimmäisestä hieronnasta ja fysioterapiasta 10% alennuksen. Alekoodi on voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

 

Mukavia jumppa-hetkiä neulomisen ja muiden kässäilyjen lomassa!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X