sormustin - Banneri

Jo syksyn käsityömessuilla huomasin uuden materiaalin, joka kiinnosti kovasti – kelluva betoni! Betoni alkaa kiinnostaa minua aina keväisin, olenkin tehnyt betonista pihalaattoja, ruukkuja, lintuja ja maljakoita – katso kaikki betonipostaukseni täältä. Kelluva betoni kuulosti erikoiselta ja houkuttelevalta. Kirsin betonileipomo lähetti minulle betoniaskartelupakkauksen ja nyt esittelen teillekin tuon betoniuutuuden.

kelluva betoni

Kevyt ja muotoiltava kelluva betoni

Kelluva betoni näyttää paketissa styroxmurskeelta, jossa on ohutta jauhetta mukana. Kolmen litran paketti ei paina juuri mitään. Tottuneesti lähdin tekemään betoniaskarteluja ulos, mutta ensimmäisen tuulenpuuskan kohdalla totesin, että kelluva betoni kannattaa työstää sisällä tai ainakin hyvässä tuulensuojassa. Kevyet rakeet nimittäin lähtivät nopeasti lentoon! Vettä ei tarvinnut lisätä kauheasti, että jauheseoksesta sai juoksevaa betonia. Betoniseoksen käytössä on hyvä muistaa kaikki tavallisenkin betonin turvallisuusohjeet – betonijauhe ärsyttää ihoa, silmiä, hengitysteitä ja käyttäessä tulee käyttää suojakäsineitä sekä -vaatetusta ja silmien- sekä kasvojensuojainta. Jos vettä käyttää vähemmän, on kelluva betoni myös muovailtavaa. Lisää ideoita kelluvan ja tavallisen betonin käyttöön saa betonileipomon omasta kirjasta Reseptejä betonileipureille (kirjoittaja Kirsi Laamanen).

kelluva betoni lyhty

Kelluvat kynttilät

Kevyt betonijauhe sopii sisustusjuttujen valamiseen, mutta itse halusin kokeilla kelluvaa ominaisuutta. Päällystin pienet kahvikupit kelmulla, laitoin kuppiin hieman kelluvaa betonia ja lopuksi työnsin tuikkukynttilän betoniin. Kun betoni oli kuivunut, otin kynttilänalusen pois kupista ja irrotin tuikun. Tuikku irtoaa muuten paremmin, mikäli sen öljyää ennen betoniin laittamista. Laitoin kelluvat kynttilät kellumaan lasiastiaan kuivien pikkunarsissinkukkien kanssa. Kesällä pitää ehdottomasti testata, miten nämä toimivat järvellä, missä on pientä tuulenvirettä – silloin tosin pitää astiaan laittaa joku naru, ettei lyhdyt lähde ulapalle.

 

kelluva betoni lyhdyt

Tänäänkin paistaa aurinko, joten pohdiskelen, että millaisia betoniaskarteluja sitä tänään tekisin! Kovasti tekisi mieli jo laittaa kädet multaan, mutta koska lunta on maassa vielä aikamoinen pino, voi omaa pihallapuuhaamisvimmaa lepytellä betoniaskarteluilla!

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X