sormustin - Banneri

Näin kesähelteillä minuun iski makramee-kärpänen. Loman riittävän hidas tahti mahdollistaa asettumisen makrameen ääreen – sitä kun on vaikea tehdä vain parin solmun verran, vaan aina tekee mieli olla sen ääressä hieman kauemmin. Tein keskikokoisen makramee-työn kaiverretulla kivellä – voit lukea siitä täältä. Heti perään piti aloittaa innostuksen riittäessä seuraava työ!

makramee työ luonnonmateriaalit

Makramee tutulla reseptillä

makramee työ luonnonmateriaalit

Kuten edellisen kohdalla, tämäkin makramee valmistui Lankavan Chunkymopista. Ja kuten edellisen kohdalla, tämäkin makramee valmistui Lots of knots -ohjeella. Video-ohje löytyy täältä. Video-ohje on selkeä. Tykkään myös seurata, miten ammattilainen tekee solmut, asettelee työtä jne. Katsomalla oppii paljon!

 

Suorittaja-mieli inspiroi tekstin kiveen

Näin lomalla pohdin sopivaa tekstiä tämän makrameen kiveen. Nyt kun mieli on rauhoittunut kesälomalla, sitä tajuaa vielä paremmin kuin intensiivisen arjen keskellä, että pitää muistaa hengittää ja levähtää riittävän usein ja riittävän pitkään. Olen suorittaja-luonne. Teen paljon listoja ja usein palkitsen itseni, kun olen saanut aikaiseksi riittävästi; jopa metsästä puupöllejä kantaessa asetin itselleni tavotteita, että juon vettä vasta sitten, kun olen tuonut puuvajalle 15 puupölliä. Se on jo ihan höpsöä!

makramee työ luonnonmateriaalit

Suorittajamielessä on puolensa. Saan paljon aikaiseksi ja olen tehokas. Suorittajamielen kanssa saa olla kuitenkin varuillaan, ettei mene överiksi. Olen opetellut istumaan. Ihan ilman, että se olisi palkinto jostain. Hengittämään, katsomaan ympärilleni, aistimaan, nauttimaan, olemaan. Se ei kuitenkaan ole helppoa. Siksi kirjoitin kiveen breathe, hengitä (englannin valitsin ihan siksi, että visuaalisesti sana näytti tasapainoisemmalta englanniksi). Näin toivon, että nähdessäni tämän makramee-työn, muistaisin ja osaisin pysähtyä ja hengittää, olla tässä hetkessä hetken verran. Olin ajatellut, että makramee jäisi asumaan mökin eteiseen, mutta ehkä se pitäisikin sijoittaa kotiin jonnekin keskeiselle paikalle eikä sinne, missä rauhoittuu muutenkin.

 

Makrameekärpänen jatkaa puremistaan ja mielessä on jo seuraava työ. Katsotaan, millainen siitä tulee – ja tuleeko siihen tällä kertaa kiviä! Muut makrameetyöni löydät täältä.

 

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X