sormustin - Banneri

Olemme käyneet tänä kesänä paljon erilaisilla hiekkarannoilla. Viimeisimmällä rannalla oli paljon tuulen rantaan tuomia erilaisia keppejä ja puun kappaleita. Aluksi väistelin niitä, koska mikään ei ole niin ikävää kuin epämääräinen esine jalan alla, mutta lopulta aloin kytätä keppejä ihan muusta syystä. Nimittäin nehän olivatkin todella kauniita! Hiekassa ja vedessä hioutuneet kepit olivat kuin tehty erilaisia diy-projekteja varten. Kouraan kerääntyi erinäinen joukko pikkukeppejä ja mielessä oli ehdottomasti joku nätti makramee-työ.

makramee luonnonmateriaalit

Makramee-inspis iski instasta

Makramee-inspis iski – mistäpä muualta kuin – instasta. Siellä aikani skrollailtua päädyin kukkamaiseen video-ohjeeseen. Koko ohje löytyi youtubesta Lots of knots -kanavalta. Vaikka solmujen englanninkieliset nimet ei ole todellakaan hallussa, pärjäsi selkeän video-ohjeen kanssa todella hyvin. Eihän tätä työtä olisi millään malttanut jättää kesken, kun olisi halunnut saada heti valmiiksi. Kaksi iltaa siinä kuitenkin meni, ennen kuin pääsin ohjeen loppuun, vaikka sinänsä työssä ei mennyt lopulta kauaa. Lankana tässä työssä oli Lankavan Chunkymop.

macrame wallhanging

Aiemmin sytyin selkeälinjaisemmista makrameista, kuten pallosolmusta, johon ohje täällä, tai puoliympyrän muotoisesta makrameetyöstä, mutta nyt selvästi kiemuraisemmat ja runollisemmat muodot houkuttelevat enemmän! Seuraava koukeroinen pienemmän koon makramee on jo mielessä.

 

Kaiverrettu kivi työn keskelle

Halusin makrameetyöhön jotain lisää. Koska olen aikamoinen kotihiiri ja rakastan kotoilla, päätin, että koti saisi näkyä tässä makramee-työssä jotenkin. Aluksi kaavailin vedestä löytämiäni puupaloja koti-sanan taustalle, mutta ne olivat kaikki liian isoja. Olen ennenkin ollut hurmioitunut veden kuluttamista luonnonmateriaaleista ja muistin laatikon pohjalla olevat kivet, joita olen kerännyt jollain ulkomaanmatkalla. Sieltä valitsin pienen sileän kiven ja kaiversin siihen koti Ryobin monitoimityökalulla. Yritin asetella kiveä siiman avulla makrameen keskelle, mutta siima oli liian liukasta. Päädyinkin kiinnittämään kiven takapuolelle Chunkymop-langanpätkän kuumaliimalla. Sidoin kiven langan avulla rusetilla makrameehen. Näin kivi on mahdollista myös poistaa työstä, jos siltä tuntuu. Kivi kuitenkin sopii täydellisesti makrameen keskelle, makramee ja erilaiset luonnonmateriaalit on kuin tehty toisiaan varten!

makramee kukka

Muut makramee-työni voit tsekata täältä!

 

Seuraava tällainen pienehkö makramee on jo mielessä ja langatkin leikattuna. Pitää kai kuitenkin käydä ensin rannalla etsimässä lisää kauniita keppejä!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X