sormustin - Banneri

Lanka saatu Kaupunkilangalta

Kerron kaksi asiaa tyttärestäni. Hän rakastaa, siis ra-kas-taa, eläimiä. Eläinleikit ovat suosituin leikki meillä ja välillä mietin, joudunko komentamaan meillä enemmän leikkikoiria kuin sitä oikeaa. Koska eläimet ovat niin ”in”, ajattelin neuloa Eelle kissapipon korvilla. Josta päästäänkin siihen toiseen asiaan. Ee vihaa, todella vihaa, kutittavia asioita, kuten villaisia pipoja. Ei kelpaa alpakkakaan tai muu minun mielestä pehmoinen materiaali. Siksi korkkasin ennakko-oletuksistani huolimatta Kaupunkilangan Pihakeinu-langan, joka on 100% akryylia. Pihakeinu-langoista löytyi ihanan super-pinkki väri, joka on paitsi tytön mieleen, myös näkyy todella hyvin tuolla liikenteessä – äitinä kun aina jännittää tuon ekaluokkalaisen koulumatkat. Pinkki piste harmaassa syksyssä näkynee myös autoilijan silmään niiden heijastimien lisäksi. Ja niin valmistui kissapipo, joka oli helppo ja nopea tehdä. Tässä siis teillekin siihen ohje!

kissa-pipo

Tarvikkeet kissa-pipoon (päänympärys n. 52cm)

Kaupunkilangan Pihakeinu-lankaa

Sukkapuikot tai pyöröpuikot nro 3,5 tai käsialan mukaan

Parsinneula

Mustaa lankaa kirjontaan (itse käytin ohutta villalankaa)

 

Näin neulot kissa-pipon

Luo puikoille 70 silmukkaa. Neulo 1 oikein 1 nurin -joustinneuletta 10 kerrosta. Neulo sen jälkeen sileää neuletta 40 kerrosta tai kunnes pipo on riittävän pitkä. Neulo vielä seuraavan kerroksen alusta 17 silmukkaa, jotta ollaan pipon sivussa. Aseta pipo kaksinkerroin ja päättele tai silmukoi etu- ja takapuolen silmukat yhteen. Hyvä silmukointiohje löytyy esimerkiksi täältä.  Pipo näyttää nyt nelikulmiolta. Halutessasi voit ommella pienin pistoin kulmat kiinni toisiinsa, jolloin pipoon muodostuu selvemmät korvat. Kirjo mustalla villalangalla kasvot pipoon.

kissa

Pipo on ollut tyttärelle hyvin mieleinen. Akryylilanka tuntui sormissa jännältä neuloa, ehkä hieman narisevalta, mutta jälki oli kuitenkin ihan siistiä. Pipo on ollut useamman viikon päivittäisessä käytössä eikä lanka ole toistaiseksi nyppyyntynyt. Tärkeintä on kuitenkin, että pipo on lämmin ja että se pysyy lapsen päässä!

pipo

Pysykää lämpiminä!

 

Anni

 

PS. Jos tykkäsit tästä kissapiposta, saattaisit tykätä näistäkin ohjeista:

Pupuhelistin + ohje

Rusettipipo + ohje

Väriä vaihtavat lapaset ja kirjoneulekaavio

Kommentit (4)

Ihana kissapipo! Ja niin suloinen tyttö. Meillä on yksi villa-allerginen lapsi, jolle neulon kaiken akryylistä, koska se lämmittää mutta ei aiheuta oireita. Jos suostuisi mitään keväällä ja kesällä käyttää, tekisin myös puuvillasta tai bambusta mutta hän ei ole mikään neuleihminen millään tavalla. Lapaset kelpaavat ja nyt saan kaulurin kuulemma myös tehdä. Toinen lapsi ei myöskään kestä kutittavia pipoja, vaikka muuten pystyy sitten villaa ihollaan pitämään. Olen villalangasta tehnyt hänen toiveidensa mukaan erittäin mieleisen pipon mutta ei pysty sitä käyttämään. Olen jo luovuttanut ja teen toisen pipon nyt myös akryylilangasta hänelle.

Kiitos! Meillä ei ole ennen lapaset kelvanneet, mutta pitääkin testata, jos akryylisiä suostuisi pitämään! Hyvä, että sielläkin akryylinen pipo toimii!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X