sormustin - Banneri

Kynttilät on nostettu esiin ja niitä polttelenkin joka aamu ja ilta rauhoittavaa hygge-fiilistä nostattaakseni. Kaipasin pieneen tilaan meneviä kynttilänalusia, jolle menisi niin tuikut kuin pöytäkynttilät ja päätin askarrella ne itse. Pitsinen kynttilänalunen oli niin helppo ja nopea askartelu, että tämä sujuisi hyvin lapsiltakin ja sopisi loistavasti vaikkapa joulumuistamiseksi tai muuksi lahjaksi!

kynttilänalunen itsekuivuvasta savesta

Näin valmistuu kynttilänalunen itsekuivuvasta savesta

Tarvitset

  • itse kuivuvaa savea, esim. Das-massa
  • pitsiliinan
  • kaulimen
  • muotin, esim. iso piparkakkumuotti tai teräväreunainen kulho
  • hiomapaperia
  • askartelulakkaa

Pehmitä itse kuivuvaa savea käsissä hetki ja pyöritä savesta pallo. Kauli pallo tasaiseksi levyksi. Aseta pitsiliina levyn päälle ja kauli kevyesti liinan päältä. Jos kuvio ei onnistunut, pyöritä savi uudelleen palloksi kauli ja yritä uudelleen. Paina levystä isolla piparkakkumuotilla tai teräväreunaisella kulholla pyöreitä kiekkoja ja nosta ne kuivumaan. Omat kiekkoni kuivuessa alkoivat hieman käpristyä, jolloin painoin varovasti kiekkoja takaisin littanaksi ja asetin painon kiekon päälle (ensin leivinpaperi, minkä päälle kirja). Kun kiekot ovat kuivuneet, hio terävät reunat hiomapaperilla. Halutessasi voit myös lakata saven, jolloin savi pysyy siistimpänä kauemmin.

kynttilänalunen askartelu ohje

Nämä aluset ovat olleet meillä ahkerassa käytössä. Siihen mahtuu useampi tuikku tai sitten yhdet isommat kynttilät. Tykkään myös siitä, että nämä eivät vie paljoa tilaa, kun kynttiläkausi päättyy, vaan nämä saa päällekkäin kynttilälaatikon sivulle.

kynttilänalunen itsekuivuvasta savesta

Mukavia kynttilähetkiä!

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X