sormustin - Banneri
rusettipanta ja rusettiponnari

Kevät on ihanaa pantojen aikaa! Vielä on kevättuuli sen verran viileä, että jotain tarvitsee korville, mutta pipo on vähän liikaa. Koska tilkkuja syntyy ompeluharrastuksessa paljon, ovat suikaleet ja palat juuri oivia pantoihin. Ohjeeni solmupantaan on ollut yksi blogini suosituimmista ohjeista. Solmupanta onkin mukava ja helppo tehdä. Rusettipanta on astetta näyttävämpi rusettinsa ansiosta ja sekin on oikein helppo ommella. Pienet silput saa hyödynnettyä vielä rusettiponnareihin.

Näin valmistuu rusettipanta

Tarvitset rusettipantaan trikoota – voit leikata trikoopalat pysty- tai vaakasuoraan.

Lataa kaava rusettipantaan tästä!

Lisää kaavaan pituutta lasten kokoon 6 cm ja aikuisten kokoon 8 cm. Ota mittaa lisätessä huomioon, että eri kankaat venyvät eri tavoin ja päät ovat eri muotoisia. Leikkaa kaksi pantasuikaletta taitteelta. Jos sinulla on pienempiä tilkkuja, voit tehdä keskelle taakse myös sauman. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain. Ompele saumurilla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella pannan ympäri. Jätä kääntöaukko rusetin solmun kohdalle. Käännä panta ja solmi pantaan umpisolmu sopivaan kohtaan. Kääntöaukkoa ei tarvitse välttämättä ommella kiinni, sillä se jää solmun sisään.

rusettiponnarin ja rusettipannan ohje

Näin  valmistuu rusettiponnariTarvitset rusettiponnariin trikoota. Voit leikata näin pieneen työhön ponnarikappaleet missä langansuunnassa tahansa.

Kaava rusettiponnariin löytyy rusettipanta-kaavan vierestä. Leikkaa kaksi ponnarikappaletta. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain. Ompele saumurilla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella ponnarin ympäri. Jätä kääntöaukko solmun kohdalle. Käännä rusettikappale ja solmi se ponnariin. Kääntöaukkoa ei tarvitse välttämättä ommella kiinni, sillä se jää solmun sisään.

näin valmistuu rusettipanta trikoosta

 

Rusettipanta ja rusettiponnari on kiva tehdä myös setiksi, jotka voi pukea samalla kertaa!

rusettiponnari ja rusettipanta settinä

 

Nyt vain panta päähän ja paistattelemaan päivää ihanaan kevätsäähän!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X