Kilpailut 24.06.2020

Osallistu Kaksplussan synnytystarinakisaan ja voita 100 euron lahjakortti!

Millainen muisto sinulle jäi synnytyksestä? Ihmeellinen, omituinen, täysin muuta kuin kuvittelit? Jaa meille unohtumaton kokemuksesi ja osallistu Kaksplussan kirjoituskilpailuun.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Synnytys on ainutlaatuinen – oli se sitten mahtavin kokemus ikinä tai elämän kamalin koettelemus. Ja me jaksamme loputtomiin kuulla teidän synnytyskertomuksianne!

Yksille synnytys on dramaattinen, toisille rutiininomainen. Joskus synnytyssalissa tapahtuu absurdeja käänteitä, joille voi ainakin myöhemmin hihitellä.

Harvaa synnytystä voi alusta loppuun etukäteen suunnitella ennakkoon. Luonnolla on syntymän hetkellä usein omat sormensa pelissä.

Millainen sinun synnytyksesi oli? Kerro meille. Parhaat jutut julkaistaan kaksplus.fissä. Voittajatarinan kirjoittaja saa 100 euron lahjakortin Suomalaiseen Kirjakauppaan.

Hopeasijan kertomuksen lähettänyt palkitaan Finnkinon elokuvalippupaketilla. Myös kaikkien kertomuksensa lähettäneiden kesken arvotaan Finnkinon lippupaketti. Tarkemmat osallistumisohjeet ovat alla.

Lue viime vuoden kipeä voittajatarina: Ääneni sai vauvan avaamaan silmänsä – selviääkö pikkuiseni?

Hopeasija: Puskin syntymäpäivänäni kaksosia, kun lääkärit katosivat

Ensisynnyttäjän tarina: Hävettävin osa elämästäni tapahtui

Kommentit (1)

Synnytys meni juuri päin vastoin kun olin ajatellut. Ylävesien menon johdosta jouduttiin käynnistämään synnytys, puolitoista vuorokautta oksitosiini tipassa kovissa kivuissa joka johti vain 4cm aukeamiseen joten jouduin kiireelliseen sektioon sillä tulehdus riski kasvoi. Leikkurissa laitettiin synnytyksessä asennetun epiduraali kanyylista lisää ainetta menemään, lopputuloksena tunsin kuinka viilto teki älyttömän kipeää ja sain kommentiksi jälkeen päin sairaalasta että puudutus oli jäänyt läikikkääksi. Lisäksi vauvan näin läheltä ensimmäistä kertaa 2 päivän päästä kun hänelle kehittyi syntymän jälkeen ilma rinta ja oli viikon teholla. Lisäksi edellisestä sektiosta oli sen verran tullut kiinnikkeitä mahaan että leikattiin vatsalihaksetkin tieltä pois. Jälkeen päin itketti kuukauden kaikki tapahtumat jotka palasi kerta toisensa jälkeen mieleen ja sädetys mitä lapsi mahdollisesti sai monista keuhkokuvista. Ajan kanssa kai unohtuu. Lisäksi vauva on aivan ihana, kaunein näkemäni mustat tuuheat hiukset ja tumma iho. Nyt hän on hyvin kehittynyt 4kk ikäinen ja rakkaus syttyi välittömästi kun näin hänet ensimmäistä kertaa ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X