Lapsi 03.04.2023

Tiesitkö? 5 outoa faktaa huhtikuun lapsista

Tunnetko jonkun, joka on syntynyt huhtikuussa? Erään selvityksen mukaan hän on todellista voittaja-ainesta!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock
Video
Beda Salmi

Jos lähipiiriisi kuuluu huhtikuun lapsi, nämä tiedot saattavat kiinnostaa sinua.

Tutkijat ovat saaneet selville mitä omituisimpia seikkoja, joilla on yhteys huhtikuussa syntymiseen. Lue, mitä ominaisuuksia kyseiseen syntymäajankohtaan liitetään.

Lue myös: Tiesitkö? 5 kahjoa faktaa toukokuun lapsista

1. Huhtikuun lapsi saattaa olla erityisen myönteinen

Time– ja The Atlantic -sanomalehtien referoiman unkarilaistutkimuksen mukaan maalis-, huhti- ja toukokuussa syntyneet henkilöt ovat erityisen myönteisiä, energisiä ja puheliaita – eli yleisesti ottaen optimistisia.

Tulos saatiin selville kyselytutkimuksessa, johon vastasi 366 yliopisto-opiskelijaa.

2. Huhtikuu on yksi toivotuimmista syntymäajankohdista USA:ssa

Muuan tutkimuksessa saatiin selville, että naimisissa olevat korkeakoulutetut yhdysvaltalaisnaiset toivoivat esikoisensa syntymäajankohdaksi ensisijaisesti kevättä. Päätelmä siis kuului, että he todennäköisimmin myös yrittäisivät ajoittaa ensimmäisen lapsensa syntymän keväälle.

huhtikuun lapsi
Huhtikuun lapsi on erityisen toivottu Yhdysvalloissa!

Naimisissa oleva 20–45-vuotias yhdysvaltalaisnainen olisi valmis maksamaan keskimäärin jopa 877 dollaria, jos summa takaisi, että vauva varmasti syntyy keväällä.

Syyn arveltiin liittyvän siihen, että Yhdysvalloissa äitiysloma on lyhyt. Kesäloman kynnykselle ajoittuva syntymä helpottaisi tätä pulmaa.

3. Huhtikuun lapsi on tulevaisuuden toimitusjohtaja

Ainakin, jos on jälleen puhe Yhdysvalloista. Eräässä amerikkalaistutkimuksessa nimittäin havaittiin, että maalis- ja huhtikuussa syntyneet henkilöt etenevät muita todennäköisemmin toimitusjohtajiksi.

Tarkastelun kohteena oli 350 yritystä vuosina 1992–2009. Selvisi, että yritysten toimitusjohtajista noin 10 prosenttia oli syntynyt huhtikuussa. Se oli toiseksi enemmän kuin millään muulla syntymäkuukaudella – vain maaliskuu kiilasi huhtikuun ohitse kahdella prosenttiyksiköllä.

4. Huhtikuussa syntyneet miehet ovat keskimäärin pidempiä

Wienin yliopiston tutkimuksessa vuonna 1998 selvisi, että keväällä syntyneet miehet ovat keskimäärin pidempiä kuin ikäluokkansa muut edustajat. Kaikista pisimpiä olivat miehet, jotka olivat syntyneet huhtikuussa.

huhtikuun lapsi
Huhtikuun lapsi, tulevaisuuden hongankolistaja?

Tulos saatiin selville tutkimalla yli puolta miljoonaa miestä. Keväällä syntyneiden miesten keskimääräinen ero muihin oli puolen sentin luokkaa, joskin se on jo tilastollisesti merkittävä tulos.

5. Huhtikuun lapsi on voittaja-ainesta

Israelilainen sukututkimusalusta MyHeritage selvitti vuonna 2021, missä kuussa syntyneet henkilöt ovat voittaneet eniten kansainvälisesti arvostettuja palkintoja. Muun muassa Oscarit, olympiamitalit, Nobel-palkinnot sekä Michelin-tähdet laskettiin mukaan selvitykseen.

Kävi ilmi, että vuoteen 2021 mennessä huhtikuussa syntyneet henkilöt olivat voittaneet enemmän palkintoja kuin muissa yksittäisissä kuukausissa syntyneet. Erityisen menestyksekkäiksi syntymäpäiviksi osoittautuivat 30.4., 29.4. sekä 27.4.

Tilastot ovat siis puolellasi, mainetta janoava huhtikuun lapsi – etenkin, jos olet syntynyt loppukuusta!

Lähde: Good Housekeeping, Mom.com, MyHeritage

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X