Lapsi 23.12.2015 Päivitetty 28.11.2022

Sitä joulupukkia en unohda – Lapsiperheiden oudoimmat joulupukkikokemukset

Moni joulupukeista ilmoittaa olevansa autoileva ja raitis, mutta entä jos pukki ei lupauksista huolimatta ole sitä ? Entä jos pukki jääkin unille rappukäytävään? Lukijat jakavat kaameimmat (ja hupaisimmat) joulupukkikokemuksensa.

Teksti
Mikko Virta
Kuvat
123RF

Kun joulupukki rappukäytävään sammui

”Tilasimme pukin lehdessä mainostaneesta firmasta. Mainoksen mukaan pukin piti olla raitis ja laulava. Kyllä pukki sitten tulikin ihan ajallaan, mutta oli kännissä ja parta roikkui. Vielä kun alkoi soittaa kitaraa ja laulaa, niin lapsetkin pelkäsivät, sillä laulu oli lähempänä huutamista. Kyseinen pukki maksoi 50 euroa, ja oli kaiken lisäksi meidän vanha täysjuoppo naapuri. Sen jälkeen en ole uskaltanut pukkeja tilailla.”

”Pukki oli niin päissään, että sammui rappukäytävään ja nukkui siinä koko yön. Ei muistanut edes maksua pyytää, joten sinä jouluna päästiin halvalla.”

Lue myös: Oletko virallinen valmentaja vai kaksisormilaiskiainen? Testaa, millainen kasvattaja olet!

”Taisi olla naapurin setä”

”Siskon kaksivuotias tyttö istui kerran pukin sylissä ja vetäisi häntä parrasta. Partahan tietenkin jousti irti naamasta, kun se oli kuminauhalla kiinni. Tyttö oli vielä niin pieni, ettei tajunnut tapahtunutta. Isosisko kuitenkin tajusi ja kysyi: mikä sun parrassa on, pukki, miksi se meni noin? Siihen pukki vastasi: Minä olen niin kovin vanha, ettei meinaa oikein partakaan enää pysyä hyvin paikallaan. Mutta kyllä se pysyy jos siihen ei koske. Hyvin meni läpi. Jälkeenpäin ihmeteltiin porukalla, että olipas vanha pukki.”

”Erästä pukkia en olisi edes päästänyt sisälle, jos olisin ajoissa huomannut, millainen äijä sieltä tulee. Pukki oli laiha ja vatsa oli lihotettu tyynyllä, joka istuessa näkyi takin välistä. Silmälaseissa ei ollut linssejä, ja tavallisen tonttulakin alta hapsotti tumma tukka. Partakin oli niin iso kapeille kasvoille, että se näytti roikkuvan ilmassa. Jalassa pukilla oli tavalliset toppasaappaat ja farkut. Lapset totesivat heti äijän nähdessään, ettei se ollut oikea pukki. Nuorin oli silloin 3-vuotias. Hänen 6-vuotias siskonsa totesi, että taisi olla pakkasukko Venäjältä.”

”Lapsuusvuosinani olimme viettämässä joulua kyläpaikassa. Pukki kävi, ja jännitin hirveästi. Hetki pukin lähdön jälkeen juoksin kerrostalon pihalle hakemaan äidin pyynnöstä jotakin, ja pelästys oli suuri: siinä se naapurinsetä pukin puvussa nojaili seinään – parta pään päälle heitettynä. Joulu oli pilalla.”

”Pienenä meillä kävi pukin sijasta muori. Siskoni oli silloin noin parivuotias, ja istuimme muorin sylissä. Yhtäkkiä siskolla meni kulmat kurttuun, ja hän sanoi kirkkaalla lapsen äänellään: MUMMI! Oli siinä muorilla naurussa pitelemistä!”

Lue myös: Unohdin tissin imetyksen jälkeen esille ja muut väsyneiden äitien noloimmat mokat

Teinipukki, uhka vai mahdollisuus?

”Teininä kävin nuorisotalolla, jossa hengaili myös vanhempia poikia. Tiesin, että nuo nuoret miehet tekivät jouluisin pukkikeikkaa. Mikä olisi voinut olla teinistä nolompaa kuin se, että joku nuoriskan tilauspukeista olisi pölähtänyt aattona olohuoneeseen? Vannotin vanhempiani, etteivät tilaisi pukkia tänä jouluna ainakaan tuolta nuorisotalolta. He lupasivat.Eiköhän jouluna soinut ovikello, ja oven takana oli pukki, jonka tunnistin heti juuri yhdeksi niistä nuorisotalon pojista. Olisin voinut vaipua maan alle häpeästä! Ihanat vanhempani vielä heittivät bensaa liekkeihin ja kehottivat minua laulamaan pikkusisarusteni kanssa pukille. En puhunut kotona viikkoon tuon tapauksen jälkeen.”

”Olimme jouluna kummilapseni perheen luona. Kummityttö oli tuolloin 2,5-vuotias ja seurueen ainoa lapsi. Joulupukiksi oli rekrytoitu (lue: pakotettu) hänen teini-ikäinen enonsa. Kun pukin vierailun aika lopulta tuli ja teinipukki astui olohuoneeseen, me aikuiset repesimme aivan täysin. Lapsi – jota varten koko show oli rakennettu – sai sitä vastoin hysteerisen itkukohtauksen. Kesti tovin ennen kuin kukaan pystyi tekemään asialle mitään, sillä meitä kaikkia nauratti niin kovasti äänenmurroksesta kärsivä pukki. Tilanne laukesi lopulta siihen, että äitini otti pukkia niskasta kiinni ja talutti tämän ulos. Lapsi rauhoittui välittömästi, kun isotäti kertoi heittäneensä pelottavan pukin pihalle. Lapsen mentyä nukkumaan jatkoimme tapaukselle nauramista, tällä kertaa pukin kanssa. Äitini elvisteli pitkään joulun jälkeen, kuinka hän heitti pukin niska-persotteella ulos!”

Keskustele: Paljonko olisit valmis maksamaan joulupukista?

Pukkilavastus, joka ei ihan onnistunut

”Kun olimme jo niin isoja, ettei pukki enää käynyt, vanhemmat halusivat silti yhtenä jouluna lavastaa pukin tulon. Isä meni pihalle ja heitti parvekkeen auki jätetystä ovesta sisään paukkupapaatteja: ikään kuin pukki olisi tullut parvekkeelle kovalla ryminällä ja jättänyt lahjapussit vanhempien makuuhuoneeseen. Idea oli hauska, mutta toteutus meni hieman pieleen: Papaatit lensivät suoraan lahjapussiin ja polttivat pussin lisäksi muutaman lahjan käärepaperit. Ja kaiken huipuksi parkettiin jäi iso palomerkki.”

Keskustele: Karmeimmat joulumuistot

Lue myös:
Näin parisuhde selviää joulusta
Katso lukijoiden ihanimmat joulukortit lapsista

Lähteet: Kaksplus.fi ja Kaksplussan Facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X