Perhe-elämä 30.04.2024

Anna: Vaativan pääsykokeen jälkeen Jasmin Hamid sai tietää olevansa raskaana – luopui paikasta perheensä tähden: ”En ole katunut”

Jasmin Hamidilla on ollut elämässään aina yksi tärkeä tavoite. Siksi hän kysyi puolisoltaan ratkaisevan kysymyksen jo ensitreffeillä.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Sampo Korhonen / OM-arkisto

Seitsemän vuotta sitten näyttelijä, sijoittaja ja kuntapoliitikko Jasmin Hamid etsi uutta suuntaa uralleen. Hän pyrki 33-vuotiaana Suomen Ilmailuopiston lentäjäkoulutukseen.

Jasmin läpäisi vaativat pääsykokeet, jotka kestivät lähes vuoden. Saavutus on melkoinen, sillä hakijoita on vuosittain noin 4000 ja heistä arviolta 150 pääsee sisään.

Hakuhetkellä Jasminilla ei vielä ollut lapsia, mutta pääsykokeiden loputtua hän sai tietää olevansa raskaana. Jasmin lykkäsi opintojen aloittamista, muttei ehtinyt aloittamaan opiskelua ennen toisen raskauden alkamista. Lopulta hän luopui opiskelupaikasta.

– En ole katunut. Ikävöisin lapsia liikaa pitkillä työmatkoilla, Jasmin toteaa nyt Anna-lehden haastattelussa.

Aina etusijalla

Jasmin sanoo Annassa, että perhe on ollut hänelle aina itsestään selvä tavoite. Tätä nykyä Jasminilla, 40, ja hänen puolisollaan Santtu Hulkkosella on viisi- ja kolmevuotiaat lapset.

– Kysyin Santulta heti ensitreffeillä, haluaako hän lapsia. Minä halusin. En olisi jäänyt katsomaan, saako toisen mielen käännytettyä.

Anna-lehden mukaan Jasminia ja Santtua kehotettiin heidän esikoisensa raskausaikana nauttimaan elämästä vielä, kun he voisivat. Kommentti oli Jasminista käsittämätön. Hän kuvailee, että kaikki harmistuksen aiheet tuntuvat pienemmiltä kuin ennen, koska lapset tuovat elämään jatkuvaa onnea.

– Vanhemmuus on parasta, mitä on.

Haastattelusta selviää, että Jasmin perheineen viihtyy hyvin Helsingin Kalasatamassa. Jasminilla on tapana tehdä eväät ja viedä lapset leikkipuistoon, kun hän on hakenut heidät päiväkodista.

Viimeisin muutos arjessa on ollut tukiperheeksi ryhtyminen. Yhtenä viikonloppuna kuukaudessa seuraan liittyy lapsi, joka on suunnilleen saman ikäinen kuin perheen omat lapset. Jasmin kuvailee tukiperheenä olemista matalan kynnyksen auttamiseksi. Annan mukaan hän toivoo, että toiminnasta syntyisi pitkän ajan hyvä ihmissuhde.

– Omat lapsemme ovat innoissaan, kun uusi ystävä tulee leikkeihin.

Millä perusteilla Jasmin Hamid on rakentanut uraansa? Entä miten Jasminin lapsuuden opit ovat kantaneet aikuisuudessa? Lue koko haastattelu Annan numerosta tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Kannattaako lapselle säästää vai sijoittaa? Yksi asia on kumpaakin tärkeämpi, sanoo Vuoden sijoittaja Jasmin Hamid – näin hän itse toimii

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X