Koti 02.06.2020 Päivitetty 22.08.2023

Asuntomessujen 2020 lastenhuoneet: Nämä sisustustrendit ovat nyt in – ja nämä onneksi out?

Lastenhuonetta somistaessa leikkisyyden voi päästää valloilleen. Tuusulan asuntomessujen lastenhuoneiden juju on yksityiskohdissa.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Mirva Kakko / Otavamedia

Tänäkin vuonna järjestetään asuntomessut, joiden talokohteissa lastenhuoneet pistävät parastaan. Tutustu lastenhuoneiden sisustusratkaisuihin ja löydä inspiraatio pienokaisesi oman tilan ehostamiseen.

1. Lelut piiloutuvat trooppisiin hedelmiin

Dekotalo Ruudin lastenhuone on leikkisi ja värikäs. Kiinteiden kalusteiden sävymaailma on vaalea, ja huoneessa käytetty värejä piristysruiskeena. Suosikkikirjat ansaitsevat päästä esille.

Ruudin lastenhuone on hauskalla tapaa yhdistelmä hillittyä tyylikkyyttä ja oman käden jälkeä. Valkoisia pintoja virkistää sininen tehosteseinä. Lapsen lempiväri vaihtelee todennäköisesti ikäkauden mukaan eikä sillä tarvitse sivellä tunnelmaa joka pintaan.

Siivoaminen ei yleensä ole lasten mielipuuhaa. Hauskat säilytyskorit voivat jopa innostaa lajittelemaan lelut paikoilleen.

Leikkien jälkeen on hyvä vetäytyä omaan rauhaan, kun on katto pään päällä. Talopäädyt on perheen isoisän käsialaa, kertoo Ruuti-talon asukas, 28-vuotias perheenäiti Julia talon Instagram-sivuilla.

2. Pieni lastenhuone: Piirustuspöytä ja kaappi yhteen

Hongan Huomen-talon lastenhuoneessa pieniä asukkaita ilahduttavat eläimet kurkistelevat joka puolelta.

Toisin kuin edellisessä huoneessa, Hongan Huomen-talon lastenhuoneessa on käytetty korostetun maanläheisiä sävyjä mukaillen hirsitalon ekohenkeä.

Lastenhuoneen seinät voivat hyvin olla harmaankuultavat olematta silti kolkot. Toki suurilla hirsillä on osansa asiassa. Harmaata tasapainottuu persikkaisilla ja okran värisillä yksityiskohdilla.

Kirjoituspiste syntyy helposti pieneenkin tilaan kaapilla tai hyllyllä, jonka voi avata pöydäksi. Pieni askartelija voi tässä huoneessa istahtaa pupunkorvilla varustettuun Rabbit-tuoliin, joka on Emilia Åhmanin käsialaa. ”Somesta tuttu”, kotimaista muotoilua edustava tuoli on suunniteltu 3–7-vuotiaille lapsille.

3. Kohtuullisuutta kustannuksissa mutta ei ilottelussa

BoKlok-talon lastenhuoneen sisustuksesta tarkkasilmäinen panee merkille, että kaikki kalusteet ovat Ikeasta.

Puiset BoKlok-luhtitalot on suunniteltu ja toteuttu Skanskan ja Ikean yhteistyönä. Siksi kalusteet ovat Ikeasta, lapsiperheiden vannotusta sunnuntaikohteesta.

Huoneen lapsekas tunnelma houkuttelee leikkimään. Sisustus ei ota itseään liian vakavasti, kun kirkkaana väriläiskänä loistaa turkoosi metallisänky.

Lapsia arvostavassa huoneessa taulut voivat hyvin olla lasten itse tekemiä. Taiteilulle on varattu lastenhuoneen pöytä, jolta ei piirustuspaperi lopu hetkessä.

4. Vauva arvostaa pirteitä kontrasteja

BoKlok-talon lastenhuone kattaa kaiken tarpeellisen hoitokoreografiaan.

BoKlok-talon vauvanhuoneesta löytyy kaikki tarpeellinen hoitokoreografiaan.

Vauvanhuoneessa on huomioitu tutkittu tieto, että vauvat arvostavat selkeitä värejä. Kirkkaassa keltaisessa ei säästellä, ja musta on sille tehopari. Nurkkatuolissa voi rauhassa imettää.

5. Sängystä maja

Kastellin Kuori-talon lastenhuone on kuin neutraali tila, jonka leikit voivat vallata.

Kastellin Kuori-talon lastenhuoneessa vaaleapuisista kalusteista syntyy neutraali tila, jonka leikit voivat vallata.

Messualue ilman talosänkyä olisi ollut ihme – niin rakastettuja niistä on lastenhuoneissa tullut.

Majaleikit kestävät pienistä taaperoista alkaen isoiksi koululaisiksi. Sängystä saa helposti piilopaikan levittämällä sen päälle riittävän suuren lakanan tai viltin. Taskulampun valossa majassa voi lymytä ja lukea.

Minitude-hirvituoli kuuluu Jollyroomin tuotesarjaan: sen ideana on, että tuolit voi halutessaan maalata itse. Näin lapsikin pääsee osallistumaan sisustamiseen.

6. Pieneen tilaan mahtuu paljon

Dublionin lastenhuone on sisustettu sopivaksi isommalle lapselle, joka ei enää kaipaa leikkeihinsä tilaa.

Dublionin lastenhuone sopii hyvin isommallekin lapselle, joka ei enää kaipaa leikeilleen tilaa.

Jos huone on pieni, vaaleat sävyt ovat turvallinen valinta seinillä ja kalusteissa. Katse viipyilee vaaleanpunaisissa yksityiskohdissa. Mustat ikkunankarmit luovat herkullisen kontrastin.

Sänkyratkaisu korvaa kokonaisen kaapin säilytyksessä. Tavarat ja vaatteet järjestyvät kahdeksaan tilavaan laatikkoon sängyn alle.

Työpöytä toimii lisäksi yöpöytänä, joten sekin säästää neliöitä.

Sängyn vastakkainen seinä on vuorattu integroitavilla kaapeilla, joka osaltaan maksimoi säilytystilan.

Lue myös: 7 henkeä ja 72 neliömetriä? Moni perhe karsii nyt tilaa, tavaraa ja huoneita – ”Teinit soittelevat vaatehuoneesta”

7. Villieläimiä ja etelän sävyjä

Illyria-talon lastenhuone on tunnelmaltaan lämmin ja boheemi.

Okraa, vaaleaa persikka ja ruskea toistuvat lastenhuoneissa. Yhdistelmällä huoneeseen saa lämpimän tunnelman, joka voi olla vaaleanpunaista tai vaaleansinistä rauhoittavampi.

Luonnonmateriaalista punottu lelukori on pitkäikäinen, kun se soveltuu leikki-iän mentyä pyykkikoriksi tai muuhun säilytykseen.

Sänkyyn kurkkii pehmeä, iso kirahvi. Aikuiset usein karsastavat isoja, tilaa vieviä pehmoeläimiä. Toisaalta suuret pehmot käyvät myös sisustuselementistä, ja ne ovat usein pienten asukkaiden mieleen.

.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X