Parisuhde 23.03.2022

Jukka ja Sari Jalonen kertovat Annassa, mitkä unelmat ovat vielä toteutumatta – isovanhemmuus on yksi haaveista

Leijonat-valmentaja Jukka Jalonen ja hänen vaimonsa Sari Jalonen ovat olleet yhdessä kohta 32 vuotta. Sarilla on hämmästyttävä kyky ennustaa, milloin Jukan joukkue voittaa pelin.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Liisa Valonen

Eräänlaiseksi Suomen kansallissankariksi noussut jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen, 59, ja hänen vaimonsa Sari Jalonen, 52, ovat tiukasti yhteen hitsautunut pariskunta.

– Olemme kasvaneet niin kiinni toisiimme, että meidän on tosi helppo olla yhdessä, Jukka kuvailee.

Annan uudessa haastattelussa Jukka ja Sari kertovat, miten rakkaus heidän välillään roihahti ja mitä yhteiset vuodet ovat heille opettaneet.

Lue myös: Miten saada tyttö- tai poikaystävä? Kaksplussan lukijat kertovat: Täältä löysin puolisoni

Jukan ura on vienyt Jaloset asumaan ympäri maailmaa. Ylä- ja alamäet valmennuksessa ovat pitkälti määrittäneet perheen arkea.

– Päivääkään en antaisi pois, sanoo Sari.

Jukka ja Sari Jalonen tapasivat tuttavapariskunnan kautta

Jukan ja Sarin tiet kohtasivat juhannuksena yhteisten tuttavien seurassa. Vuoden kuluttua tapaamisestaan he menivät kihloihin, ja parinsadan vieraan häät tanssittiin vuonna 1992.

Parin esikoinen Jesper syntyi vuonna 1994, kuopus Jimi kaksi vuotta myöhemmin. Tätä nykyä kummatkin pojista elättävät itsensä jääkiekolla: Jesper valmentaen, Jimi Ruotsissa pelaten.

Miehen työ edellä

Sari luopui työstään sairaanhoitajana poikien synnyttyä. Jukan uran alussa tienestit eivät olleet päätähuimaavia, ja perhe muutti usein Jukan työn perässä.

Jaloset ovat asuneet lukuisilla suomalaisilla paikkakunnilla sekä Italiassa ja Englannissa. Jukka oli poikien lapsuudessa paljon pelimatkoilla.

Jukka kertoo Annalle, että Sari on pariskunnan osapuolista se, joka joutui tinkimään omista toiveistaan ja kunnianhimostaan.

Sari ei sanojensa mukaan koe uhranneensa mitään, mutta hänen ratkaisuaan jäädä kotiin pidettiin Suomessa erikoisena, kun hän pitkän ulkomailla asumisen jälkeen hakeutui takaisin ansiotöihin.

– Minua pidettiin todella kummajaisena, kun kerroin olleeni kotona miehen työn takia.

Sari ennustaa Leijonien voitot

Sari Jalonen on erityisherkkä. Hänellä on myös taipumusta saada etiäisiä.

Kun Jukka oli lähdössä Pekingin olympialaisiin, Sari pyysi tätä valmiiksi katsomaan, minne kohtaan palkintokaappia valmentajan kultamitali laitetaan.

Samoin kävi vuonna 2019, jolloin Leijonat voitti maailmanmestaruuden.

Jukka ei täysin usko ennustuksiin, mutta hän ei voi kieltääkään sitä, että vaimo osui molemmilla kerroilla oikeaan.

– Jokin siinä täytyy olla, hän naurahtaa.

Lue myös: Pus pus! Parisuhdetesti paljastaa, millainen pari olette!

Sarin erityisherkkyydestä on ollut hyötyä myös Jukan työssä. Koska Jukka on oppinut ymmärtämään Saria, hän ymmärtää myös pelaajia, joilla on sama ominaisuus.

Jukan mukaan erityisherkkiä on noin 25 prosenttia väestöstä, joten joukkueessa voi olla viisi tai kuusikin erityisherkkää pelaajaa.

– Jos he eivät ymmärrä ominaisuuttaan tai joutuvat peittelemään sitä, he eivät voi saada itsestään parasta irti.

Mitä vielä on edessä?

Jukka ja Sari Jalonen ovat kummatkin introvertteja. Etenkin Sari viihtyy hyvin itsekseen.

– Olen vähän erakko. Yksinäisyys tekee minulle hyvää, hän kertoo.

Juuri nyt pariskunnan näköpiirissä ei ole suurempia suunnitelmia. Kesällä he aikovat ainakin suunnata Puumalaan kesämökilleen.

Annan haastattelusta kuitenkin selviää, että parilla yhä on toteutumattomia unelmia. Ensimmäinen niistä on NHL-valmentaminen, jonka Sari nimeää Jukan suureksi haaveeksi. Jukka vähän toppuuttelee, vaikkei hän sitä kielläkään, etteikö kokemus olisi hieno.

– Katsotaan nyt. Onhan tässä kohtalo kuljettanut, sanoo Jukka.

Toisekseen Sari mainitsee, että vielä joskus olisi mukavaa olla isovanhempi.

Lue koko juttu myös Annan numerosta 12/2022 tai lyhennelmä verkosta anna.fi!

Lue myös: Anna: Toistuvat keskenmenot piinasivat Lauri Ylöstä ja Katriina-kihlattua – usko oli loppua monta kertaa: ”Nyt olen onnellinen, että emme luovuttaneet”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X