Parisuhde 09.03.2021

Miten saada tyttö- tai poikaystävä? Kaksplussan lukijat kertovat: Täältä löysin puolisoni

Kumppania kaipaavalle on uskomattoman monia tapoja, miten saada poikaystävä tai tyttöystävä – sen osoittavat lukijoiden omat elämäntarinat. ”Hänestä tuli heti tunne, että hän sopisi lasteni isäksi.”

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock

Miten saada poikaystävä vai tyttöystävä? Vaikka olisi valmis parisuhteeseen, kumppanin löytäminen ei välttämättä ole helppoa. Missä ihanaan tyyppiin edes voisi törmätä – kysyimme Kaksplussan lukijoilta.

Lue alta, missä rakkaus voi ihan tosielämässä tulla vastaan – ainakin

 • kaveriporukassa
 • baarissa
 • netissä
 • töissä
 • häissä
 • mökkireissussa
 • lennon lähtöselvityksessä
 • Facebook-ryhmässä
 • väärässä risteilyhytissä
 • seurakunnan toiminnassa
 • kaupan kassalla.

Ystävien kautta: ”Ystävälleni ei ’kelvannut’ tämä mies”

Kumppani voi löytyä yhteisten ystävien kautta. Ystävän puolison kaveriporukkaan voi esimerkiksi kuulua huipputyyppi.

”Yhteisten ystävien kautta tavattiin, kun he järjestivät sokkotreffit.”

”Yhden kesäheilan kaveriporukasta löytyi the one. 14 vuotta oltu yhdessä.”

”Minun ystäväni soitteli nykyisen mieheni kanssa. Mutta ystävälleni ei ’kelvannut’ tämä mies, koska asui niin kaukana. No minulle kelpasi. Olin rohkea ja 2 kuukauden päästä treffeistä asuin jo hänen luonaan. Nyt 14 vuotta yhdessä ja 3 lasta.”

”Meidän mökille oli tulossa kavereita viikonlopuksi ja yksi kysyi, saako myös eräs, jota en tuntenut, tulla mukaan. Olimme ainoat, jotka eivät polttaneet tupakkaa, niin jäätiin monesti kahdestaan sisälle. Siitä se silloin lähti.”

Moni parisuhde alkaa baarissa tai juhlissa

Moni kertoi tutustuneensa kumppaniinsa baarissa, festareilla tai opiskelilijabileissä. Poikaystävä voi löytyä myös ystävän häistä.

”Häissä tavattiin. Olimme kaaso ja bestman.”

”Mies löytyi baarista, joka oli ihan tupaten täynnä. Joku koski olkapäähäni. Käännyin valmiina tökkäseen kyynärpäällä. Mies kertoi, että oli tuonut minulle tuolin, ettei tarvi seistä. Samaa miestä olin katsonut aiemmin baaritiskillä ja sanonut kaverilleni, että mies on todella hyvännäköinen. Melkein 5 vuotta myöhemmin asumme yhdessä ja meillä on yhteinen lapsi.”

”Näin hänet tanssilattialla Zetorissa ja tunsin kehossa heti, että se on hän. Vaihdettiin numeroita ja viestiteltiin. Sitten aika vain jotenkin meni. Kuukauden päästä kohtasimme Tinderissä ja päätimme, että nyt on mentävä treffeille. Nehän oli parhaat ikinä. Ruokalistaa ei kerennyt katsomaan, vain toista ja juteltiin. Kolme kertaa tuli tarjoilija kysymään olemmeko valmiita tilaamaan syötävää. 4 vuotta seurustelua ja se on yhä hän, mun rakkaus.”

Miten saada poikaystävä – netistä

Deittisovellukset, sosiaalinen media ja nettisivustot tuovat ihmisiä yhteen. Moni rakkaustarina alkaa puhelimella, esimerkiksi Tinderissä tai Facebookissa.

”Poikaystävä löytyi Tinderistä. Nyt noin seitsemän vuotta yhdessä, kaksi lasta ja omakotitalo saatu aikaiseksi.”

”Korona-ajan sinkut eli Kosi-ryhmästä löysin rakkaani viime kesänä. Ajatusmaailma oli samanlainen ja vaikka ollaankin tosi erilaiset, niin molemmilla samat elämänarvot.”

”Vahingossa swaippasin Badoossa oikealle. Herra sinnikkäästi jutteli ja yhtä sinnikkäästi ajeli tapaamaan yhä uudelleen, vaikka mulla ei kiinnostusta ollut. Yritti ja yritti ja lopulta voitti, onnistui pehmentämään mut ja tässä sitä ollaan.”

”Suomi24 chat. Kesällä 10 vuotta kihloissa ja kohta 6-vuotias tytär.”

”Instagramissa romanttisesti hän aloitti laittamalla viestiä: ’Hey art sister’. Noin puoli vuotta tästä nähtiin ensimmäisen kerran. Nyt ollaan oltu kolme vuotta naimisissa ja kaksi lasta ollaan saatu aikaiseksi. Kun sen oikean löytää, asiat alkaa rullata omalla painollaan.”

”Löysin elämäni rakkauden Eliittikumppanista. Viestittelimme kaksi viikkoa ja tapasimme ensimmäisen kerran Turussa. Oli heinäkuu. Hänestä tuli heti tunne, että hän sopisi lasteni isäksi. Menimme kihloihin saman vuoden joulukuussa. Häitä tanssittiin seuraavana syksynä. Esikoistyttäremme syntyi viime äitienpäivänä.”

Poikaystävä voi löytyä deittisovelluksesta.

Moni kertoi löytäneensä kumppaninsa sovelluksen tai somen kautta.

Uusi rakkaus voi olla vanha tuttavuus

Rakkaus voi joskus syttyä vanhan kaverin kanssa monen vuoden jälkeen.

”Olin ollut itsekseni 10 vuotta, kun törmäsin vanhaan luokkakaveriin baarissa. En aluksi hänen jutuistaan innostunut, mutta päädyimme muutaman kerran treffeille. 3 kuukautta ekoista treffeistä asuttiin jo yhdessä ja maaliskuussa tulee yhteistä taivalta 10 vuotta täyteen.”

”Olin häneen ihastunut jo yläasteella, en vain silloin tuonut sitä julki. Vuodet vieri ja aikuisiällä otin sitten yhteyttä. Nyt yhteisiä vuosia takana jo 15.”

”Kuviksen tunnilla kysyin häneltä, että mitä h*vettiä se tuijottaa. Seurusteltiin hetki, mutta erottiin. 10 vuotta myöhemmin lyötiin hynttyyt yhteen uusiks ja nyt ollaankin perhe!”

”Tutustuttiin netissä ja asuttiin eri mantereilla. Pidin suhdetta mahdottomana. Ei oltu viiteen vuoteen yhteydessä kunnes viime kesänä, ja se oli menoa. On vieläkin välimatkaa, mutta ollaan samassa maanosassa. Olin ollut sinkku oikeastaan koko ajan enkä hakenut suhdetta, joten rakkaus todella yllätti. Jos toinen näkee valtavasti vaivaa saadakseen yhteyden ja ajattelee sinua kaikkien vuosien jälkeen, mitä muuta voi tehdä kuin antaa mahdollisuuden rakkaudelle.”

”Seurakunnan nuorten toiminnassa tutustuimme vuosia sitten ja siitä lähti etäyhteydenpito ja kaveruus. Yhtenä kesänä tulikin nähtyä usein ja niin siinä sitten kävi, että rakastuttiin.”

Työpaikalta tai opiskeluista – poikaystävä tuli vastaan Cittarin kassalla

Työpaikat ja koulut ovat oivia paikkoja kohdata ihmisiä ja löytää samanhenkistä seuraa.

”Samasta kesätyöpaikasta löytyi rakkaus yli 10 vuotta sitten.”

”Istuin Cittarin kassalla, kun katseet kohtasivat. Rakastuin ensi silmäyksellä. Ei siinä auttanut tunteilla, vaan hoitaa mies asiakkaana kuten muutkin. Palvelutilanteita oli muutama, kunnes mies rohkeni kysyä, haluaisinko kahville. Siinä pitkän jonon odottaessa, mitä miehelle vastaan, ojensin palan paperia ja kynän, että sain hänen numeronsa. Tauolla kirjoitin pommiviestin: ’Olen sinua 9 vuotta vanhempi, minulla on 10-vuotias poika ja asun vielä ex-mieheni kanssa saman katon alla. Vieläkö haluat kahville?’. Tiesin miehen iän, kun hän kesäpäivänä osti kaljan ja sain kysyä henkilöllisyystodistusta. Rohkea mies ei tuntunut viestistäni järkyttyvän. Treffeistä tulee 7 vuotta.”

”Kohta 11 vuotta sitten olin töissä koulun navetalla, kun mies tuli sinne harjoittelemaan lehmien hoitamista. (Ei varmasti osannut, kun kotoota löytyi niitä jo 40 ennestään.) Tunnollisesti kuitenkin opetin kaikella 16-vuotiaan asiantuntemuksella. Seuraavana päivänä mies laittoi viestiä ja siitä se lähti.”

Rakkaus syttyi reissussa

Joskus kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan.

”Molemmat ollaan Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta, mutta Rukalla tutustuttiin. Kannatti lähtiä ex tempore reissuun! Yhteistä polkua nyt 11 vuotta takana ja kaksi tytärtä.”

”Teneriffalta ravintolasta. Tavattiin siellä maaliskuussa 2012, hän muutti tänne Suomeen huhtikuussa ja jo kesäkuussa menimme naimisiin. Oli nopeaa toimintaa.”

”Risteilyltä eksymällä väärään hyttiin.”

”Lentoaseman lähtöselvityksessä katseet kohtasivat ja se oli siinä. Sama lento ja suht läheiset hotellit eli Espanjassa alkoi romanssi. Nyt yhdessä 1 vuosi ja 8 kuukautta.”

Poikaystävä tai tyttöystävä voi löytyä myös…

…metsästä, raveista, lavatansseilta, naapurista, leirintäalueelta, linja-autosta, taksista, hiekkarannalta, kotoa (veljen kaveri), irc-kanavalta ja parkkipaikalta, kertoivat Kaksplussan lukijat.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X