Työ ja raha 04.05.2022 Päivitetty 03.08.2023

Kotiliesi: Somen tulokuningatar Natalia Salmela, 34, on kuin ilmetty äitinsä – ”Ei häpeile mitään”

Paheksuntaa ovat herättäneet niin Natalian maahanmuuttajuus, suorapuheisuus kuin menestyskin. ”Minua neuvottiin keskittymään vauvaani. Vastasin, että voin nauttia sekä lapsesta että työstä.”

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Pekka Holmström

Menestynyt yrittäjä ja bloggaaja Natalia Salmela, 34, elää kiireistä uusperhearkea, johon kuuluvat puoliso Jonathan Heino, tämän 4-vuotias lapsi sekä puolitoistavuotias yhteinen lapsi Benkku, jonka oikeaa nimeä ei käytetä julkisuudessa.

Lue myös: Natalia Salmela: ”Aina kun lähden vessaan imettämään, tekisi mieli julistaa kaikille”

Uudessa Kotilieden haastattelussa Natalia avaa paitsi omaa lapsuuttaan, kertoo myös hektisestä elämästään. Vireillä on paljon erilaisia työprojekteja sekä 1970-luvulla rakennetun omakotitalon remontti.

– Kaikki pitää kalenteroida, että selviytyy. Kirjoitan kalenteriin jopa sen, että lapsi pitää hakea päiväkodista, Natalia kuvailee tahtiaan.

”Minä olen kuin mutsi”

Natalia kertoo Kotiliedelle, että hänen lapsuudenperheeseensä kuuluvat kaksossisko, siskopuoli, rakennusalalla työskentelevä isä sekä äiti, joka oli ennen Suomeen muuttoa myyjänä ruokakaupassa.

Natalian venäjänkielinen perhe muutti Viron Narvasta Suomeen 1990-luvun puolessavälissä. Nataliaa alettiin kiusata ja nimitellä koulussa, mistä hän tosin vain sisuuntui.

– Mitä enemmän minua on huudeltu ryssäksi, sitä enemmän olen painanut eteenpäin.

Vanhemmat erosivat Natalian teini-iässä. Noihin aikoihin hän sai kipinän yrittämiseen.

– Minun ei olisi ollut mikään pakko mennä töihin, mutta en halunnut olla mutsin varassa.

Siitä urkeni Natalian ura. Nykyisin hän menestynyt markkinointiviestinnän yrittäjä ja Suomen seuratuin bloggaaja, joka luotsaa myös suosittua Satokausikalenteria. Edellisessä verotuksessa hänen vuositulonsa olivat noin 197 000 euroa, josta suurin osa oli ansiotuloa.

Bloginsa menestyksen reseptiksi Natalia nimeää tunteiden herättämisen. Hänet tunnetaan suorasukaisena kommentoijana.

Natalia kertoo, että häntä ja hänen äitiään yhdistää samanlainen luonne.

– Minä olen kuin mutsi. Myös mutsi on aina ollut sellainen kehtaaja. Ei häpeile mitään.

Lue myös: Vapaaehtoisesti lapseton Minna Aittala otti yksin hoiviinsa ex-miehen 7-vuotiaan lapsen: ”En pidä itseäni äitinä”

Lapsen talous turvattuna

Natalia mainitsee Kotiliedessä, että hän oli opiskeluaikoinaan kateellinen kavereille, jotka asuivat vanhempiensa omistamissa asunnoissa.

Hänen Benkku-lapsensa ei todennäköisesti joudu samaan tilanteeseen, sillä tätä odottaa jo oma asunto. Lisäksi hänelle on perustettu sijoitusrahasto.

Lue myös: Kannattaako lapselle säästää vai sijoittaa? Yksi asia on kumpaakin tärkeämpi, sanoo Vuoden sijoittaja Jasmin Hamid – näin hän itse toimii

Nataliaa on kritisoitu siitä, että hän on ottanut lapsensa mukaan mainoskampanjoihinsa. Niistä saatavat tulot menevät lapselle, eivät Natalialle.

– Minulle on sanottu, etten kunnioita hänen yksityisyyttään, kun kerroin, millaisista ruoista hän pitää.

Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun somekansa ärähti Natalialle. Taannoin nousi pieni kohu, kun Natalia paljasti tehneensä töitä vielä samana päivänä, jolloin hän lähti synnyttämään. Ensimmäiset työsähköpostit vaihtuivat, kun perhe pääsi kotiin synnyslaitokselta.

– Minua neuvottiin keskittymään vauvaani. Vastasin, että voin nauttia sekä lapsesta että työstä, enkä pyydellyt anteeksi.

Lue koko juttu Kotilieden numerosta 10/2022 tai lyhennelmä verkosta!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X