Työ ja raha 26.11.2021

Kunnat, jotka tarjoavat ”vauvarahaa” – näissä 9 kunnassa maksetaan lapsibonuksia

Vauvarahan määrä vaihtelee kunnittain. Sitä voidaan maksaa jopa 1000 euroa vuodessa lasta kohden.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock
3 kommenttia

Pienet kunnat tarjoavat lapsiperheille rahanarvoisia etuja, jotta saisivat lisää asukkaita ja kohotettua kunnan elinvoimaisuutta. Vauvaraha on yksi esimerkki.

Ainakin seuraavissa Suomen kunnissa on jaettu vuonna 2021 niin sanottua vauvarahaa. Sitä saatetaan maksaa jopa siihen asti, että lapsi täyttää 8 vuotta.

Monissa kunnissa vauvarahaa tulee hakea erikseen, ja se on veronalaista tuloa. Ehdot voivat myös vaihdella kunnittain.

Lue myös: Mitä lapsi maksaa? Vauva on kallein, kuusivuotias edullisin – suomalaisprofessori ihmettelee yhtä erikoista notkahdusta

Virrat

Pirkanmaalla, Tampereelta pohjoiseen asettuvassa kunnassa maksetaan vauvarahaa 500 euroa vuodessa lapsen kahdeksan ensimmäisen elinvuoden ajan. Yhteensä rahaa kertyy 4000 euroa.

Puolanka

Kainuun maakunnassa sijaitsevan Puolangan väkiluku on noin 2500. Lapsiperheitä houkuttelee muun muassa 500 euron vauvaraha.

Ristijärvi

Niin ikään Kainuun maakunnassa, Kajaanista koilliseen sijaitseva Ristijärvi kaipaa vauvaperheitä. Vauvarahaa noin 1500 asukkaan kunnassa maksetaan myös 500 euroa.

Hartola

Hartola on Päijät-Hämeen pienimpiä kuntia. Noin kahden ja puolen tuhannen asukkaan kunnassa vauvarahaa maksetaan 1000 euroa.

Lapsiperheellistä saattaa myös kiinnostaa, että ensiasunnon ostajalle tai rakentajalle Hartolassa on tarjolla 2000 euron tuki.

Tervola

Lapin maakunnassa, Kemin ja Rovaniemen väliltä löytyvässä Tervolassa muistetaan vauvaperheitä 500 euron kertakorvauksella.

Kunta alkaa myös tarjota maksutonta päivähoitoa vuodesta 2023 eteenpäin.

Kustavi

Suomen länsirannikolla Kustavissa on tarjolla 1000 euron vauvaraha. Vauvaraha maksetaan kahdessa erässä – lapsen synnyttyä 500 euroa ja toinen 500 euroa lapsen täytettyä yhden vuoden.

Vauvarahan ehdot vaihtelevat kunnittain.

Vesanto

Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva Vesanto maksaa niin kutsuttua vauvarahaa 1000 euroa vuodessa kuntaan syntyvästä lapsesta. Rahaa saa kuuden vuoden ajan eli noin kouluikään asti.

Oulainen

Pohjois-Pohjanmaan Oulainen pulittaa kunnassa syntyneestä vauvasta 500 euroa. Tarjolla on myös tuki Oulaisiin alle 12-vuotiaan lapsen tai lasten kanssa muuttavalle perheelle. Muuttotuki on 500 euroa per lapsi Kalajoen lähellä sijaitsevassa kunnassa.

Vieremä

Vauvaraha on tarjolla niin ikään toisessa Pohjois-Savon kunnassa, Vieremässä. Kunta maksaa 1000 euroa vauvarahaa vuosien 2021–2023 aikana kunnassa syntyneistä vauvoista. Asukkaita kunnassa on noin 3500.

+ Paltamo

Paltamolaisille lapsille kunnan varhaiskasvatus on ilmaista. Paltamo sijaitsee Oulujärven rannalla. Vauvarahaa ei toistaiseksi ole tiedossa.

Lähde: Kuntien verkkosivut.

Lue myös: Kannattaako lapselle säästää vai sijoittaa? Yksi asia on kumpaakin tärkeämpi, sanoo Vuoden sijoittaja Jasmin Hamid – näin hän itse toimii

Kotiliesi.fi: Kiinnostaako lisätienesti? Katso 10 tapaa saada lisätuloja helposti – numero 4 ei vaadi edes kotoa poistumista!

Kommentit (3)

Miksi vain paltamo on mainittu ilmaisella varhaiskasvatuksella :D sitä nyt on muuallakin.

Merikarvialla myös vauvaraha 500€ ja naapurikunnassa Siikaisissa varhaiskasvatus on ollut jo jonkin aikaa ilmainen 👌

Pyhäjoella saa ”haikararahaa” 1000€ kertaluonteisesti, joka on verotonta tuloa, kun vauva on syntynyt.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X