Perhe-elämä 03.08.2021 Päivitetty 21.08.2023

Väärinymmärryksiä – ”Siskon isä on se iskän kaveri” ja 19 muuta mojovaa huhua, jotka lapsi sai aikaan

Väärinymmärrys synnyttää kiusallisia, mutta ah niin hauskoja tilanteita. Kaksplussan lukijat tietävät, että lapsen suusta ei läheskään aina kuule totuutta.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Väärinymmärryksiä aiheuttavat ainakin äännevirheet, vauvauutiset ja usein myös muut sukulaissuhteisiin liittyvät seikat. Kuten vanhemmat hyvin tietävät, lapsilla on ajoittainen erityiskyky luoda noloja tilanteita!

Väärinymmärrys lähellä totuutta

”Lapseni väitti viidennen vuotensa tienoilla, että ’me mennään äidin kanssa heittelemään isoja kiviä Urheilukeskukseen’. No joo, mentiin kyllä Urheilukeskukseen, mutta työntämään kuulaa. En tiedä, kuinka moni sitten kuvitteli, että kivitetään Urheilukeskuksen kaikki ikkunat rikki.”

”Jouduimme tiukassa tilanteessa lainaamaan 3-vuotiaan tyttären säästöpossusta rahaa, mutta maksoimme pian takaisin. Kerran pappa antoi kolikoita, ja tyttö kirkkaalla äänellä kertoi, miten isi otti kaikki rahat säästöpossusta. Tyhjältä se tuntuikin, koska maksoimme setelinä takaisin.”

”3-vuotiaan lapseni aiheuttama väärinymmärrys: huusi kaupassa, että mun isi otti (eli osti) vieraan miehen auton.”

”Opettaja varmaan arveli meidän risteilevän enemmänkin Itämerta ympäri, kun 8-vuotias lapseni kertoi kesälomasuunnitelmista siinä uskossa, että Viro on Ruotsin kaupunki.”

”Nelivuotias lapseni sanoi, ettei isällä ole asuntoa. Olin juuri myynyt asuntoni pois. Hänhän oli oikeassa!”

”Laitoin aamulla jalkaani vain ulkohousut alushousujen päälle, ja vein 4-vuotiaan lapsen päiväkotiin. Hakiessa hoitaja sanoi naureskellen, että lapsi oli kertonut minun menevän aina ulos pelkissä pikkareissa.”

Poika nimeltä Nahmu

”Lähes 3-vuotias poika juoksi luokseni ja sanoi, että ’äiti äiti Aurora on pissassa!’ Lähdin sitten hänen peräänsä katsomaan, mihin siskonsa on pissannut. Selvisi lopulta, hän olikin tarkoittanut, että Aurora on prinsessa.

”Poikani ei osannut parivuotiaana sanoa omaa nimeään Rasmus, vaan kysyttäessä vastasi aina ’Nahmu’. Kyllä siinä moni ihmetteli erikoista nimeä…”

”Toiseksi nuorin väitti pikkusiskonsa olevan nimeltään Erkki, mikä hieman hämmensi kysyjää ja sai hänet miettimään, kumpaa sukupuolta lapsi nyt oikein olikaan. Erkki on siis perheen käyttämä lempinimi.”

Vauvauutisia!

”Ystäväni 4-vuotias tytär ilmoitti, kun aloin odottaa lasta, että tämä on hänen pikkusiskonsa tai -veljensä. Sitä hän oli huudellut puolelle sukua ja myös kaupassa.”

”2-vuotias lapsi puhui päiväkodissa, että meille tulee vauva, kun yksivuotias serkku oli tulossa kylään. Yhden hoitajista oli sitten varmistettava väärinymmärrys eräänä aamuna.”

”Minun 2,5-vuotias lapseni selittää kaupassa aina isolla äänellä, että äitin mahassa on vauva, sieltä tulee pikkuveli. Kolmatta lasta ei ole tulossa, ainakaan vielä, mutta ilmeisesti olisi toivottu. Kyllä olen huomannut lähikaupan tätien katseet, että jokos se masu kasvaa.”

”Äiti ja isi juo kaljaa joka päivä”

”Oltiin kaupan kassalla 4-vuotiaan tytön kanssa. Kun laitoin ostoksia hihnalle, hän kysyi että ’miksi sä isi juot aina tota kaljaa?’ Olin ostamassa kahta tölkkiä alkoholitonta olutta. Saimme kassajonossa katseita.”

”Lähes nelivuotias lapseni jutteli joka paikassa kaikille (myös päiväkodissa), että äiti ja isi juo kaljaa joka päivä. Kaljalla hän tarkoitti kahvia. Asia tuli esille ennen koronaa päiväkodin pikkujouluissa.”

”2-vuotias tytär kutsui kärriä känniksi, ja usein huuteli millon missäkin ’isi ota känni’ tai ’minä olen kännissä’. Päiväkodissa piti useammalle oikaista, että mitä hän tarkoittaa.”

Isä, suuri väärinymmärrys

”Nelivuotias poikani on täysin vakuuttunut siitä, että jokaisella lapsella on eri isä. Hän ei siis ymmärrä, että miten hänen isänsä voisi olla jonkun toisenkin isä. Niinpä hän kertoilee ympäriinsä, että tuo on hänen isänsä, ja siskon isä on se iskän kaveri. Lapsilla on todellisuudessa sama isä. Selittelepä siinä sitten.”

”Olimme 2-vuotiaan kanssa kahviossa. Ohitse meni kaksi miesoletettua vartijaa. Lapseni keskeytti syömisen, ilme kirkastui ja hän huudahti riemuissaan: ’Tuo on minun isäni!’ Ei tarvinne mainita, millainen hiljaisuus ympärillemme laskeutui. Vartija nyökkäsi ja hymyili, ei varmaan ollut eka kerta kun sukulaissuhteet menivät sekaisin.”

Mummon parisuhdestatus

”3-vuotias lapseni kertoi mummolleen, että toinen mummu kuulee omiaan. Se toinen mummu oli kylläkin kertonut lapselleni kuulevansa ’etiäisiä’.”

”Tytär oli 3-vuotiaana lähdössä mummolaan yökylään. Hän katseli ikkunasta ja odotti mummoa. Kun mummon auto kääntyi pihatielle, neiti laski sälekaihtimen ja tokaisi: ’Jaaha, papan vaimo tulee.’ Mummo ja pappa ovat olleet yhdessä 40 vuotta. Tuttava oli samaan aikaan kahvilla, niin oli hänellekin selitettävä, ettei ihan tuoreesta suhteesta ole kysymys.”

+ suloinen tapaus, kun lapsi oli se, joka käsitti väärin:

”Kohta 4-vuotias tyttäreni odotti kovasti kummitätiään käymään. Kummitäti soitti matkalta, ettei pääse tulemaan, kun auto alkoi keittää. Tyttäreni alkoi itkeä ja kyseli, miksi kummitäti rupesi puuroa keittämään, vaikka piti tulla meille.”

Tarinat ovat Kaksplussan kesäkuussa järjestämän kilpailun satoa.

Lue myös: Tarjoilija, keitossani on puskia! Lasten 25 hauskinta kommenttia ruokapöydässä

Seura.fi: Hellyttävä väärinymmärrys lentokentällä – arvaatko, mitä 3-vuotias teki turvatarkastuksessa?

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X