3 x imetysmekko – arkeen, kaupungille ja juhlaan

Jenni Lahtinen, 27, esittelee kolme eri tyylistä imetysmekkoa arkeen ja juhlaan. Jenni on puolivuotiaan Elsi-vauvan äiti.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Niclas Mäkelä

Imetysmekko on äidin luottovaate. Kaksplussan lukijat valitsivat Jenni Lahtisen malliksi muotijuttuumme, jossa hän pääsi kokeilemaan kolme erilaista imetysmekkoa vapaa-aikaan, kaupungille ja juhliin.

Kaksplussan hemmottelupäivä ja muotikuvaus toivat Jenni Lahtiselle mukavan hengähdystauon arkeen.

– Siskoni vinkkasi minulle äänestyksestä ja halusin heti mukaan. Oli mieltä ylentävää nähdä itsensä ammattilaisen meikkaamana ja stailattuna sen sijaan, että kuljen kotona väsyneenä pyjama päällä.

Imetysmekonkin voi asustaa monella tavalla. Näyttävä koru, laukku tai kengät tekevät arkimekosta juhlavan.

Jos imetysmekko on hihaton, sen kanssa voi pukea villatakin, joka on mukavampi päällä ja lämpimämpi kuin jakku.

27-vuotias Jenni Lahtinen voitti Kaksplussan mallihakuäänestyksen. Kuvat ennen ja jälkeen stailauksen.

27-vuotias Jenni Lahtinen voitti Kaksplussan mallihakuäänestyksen. Kuvat ennen ja jälkeen stailauksen.

Jennin arkimeikkiin kuuluu ripsiväri, kulmageeli, valokynä ja pohjustusvoide. Hiukset hän pitää yleensä kiinni.

Meikkaaja Heidi Reponen halusi korostaa Jennin silmiä nopealla ja yksinkertaisella meikillä.

–Rajasin silmät mustalla eyelinerilla ja levitin ripsiin runsaasti mustaa maskaraa, Heidi sanoo.

1. Imetysmekko, jota ei edes hoksaa imetysmekoksi

imetysmekko, jota ei heti huomaa imetysmekoksi

Boobin imetysmekossa on sivuilla pitkät aukot, joista vauvan voi sujauttaa mekon sisään imetyksen ajaksi, 109,95 e, Jollyroom.fi. Nanson neule 129,90 e, Sokos, ja lenkkarit 139,90 e, Unisa. Koru kuvausrekvisiittaa.

2. Raikas mekko tutulla imetysleikkauksella

imetysmekko tutulla rinnan ali -leikkauksella.

Ripen imetysmekossa on klassinen raitakuvio, 99,90 e, Bebes. Frequent-neule 59,90 e Aleksi 13, Collezione Alessandron laukku 49,99 e, Klingel ja mokkanahkaiset korkokengät 109,90 e, Unisa.

3. Näyttävä imetysmekko arvotilaisuuksiin

Juhlatyylin imetysmekko

Seraphinen kukkakuvioinen imetysmekko sopii juhliin, 109,95 e, Bebes. Nahkainen pikkulaukku 119,90 e ja mokkanahkaiset korkokengät 109,90 e, Unisa. Puiset korvakorut 39 e, Lumoava.

Päivystyshoitaja raskaaksi korona-aikaan

Jennin odotusaika meni koronan vuoksi poikkeusoloissa. Jenni toimi sairaanhoitajana päivystyspoliklinikalla, kun hän tuli raskaaksi.

– Mietin itsekseni, miten koronaan sairastuminen voisi vaikuttaa raskauteen. Mitään tietoa siitä ei ollut. Onneksi en saanut tartuntaa, Jenni kertoo.

Alkuraskauden aikana Jenni voi pahoin ja maskin käyttö hankaloitti oloa entisestään. Raskautta seurattiin tavanomaista tarkemmin, sillä vauva oli pienikokoinen. Lisäksi Jennin oli vaikea tuntea vauvan liikkeitä, sillä hänen kohtunsa on kallistunut taaksepäin.

Vauvan laskettu aika oli 13. joulukuuta., mutta synnytys käynnistettiin jo 7. päivä.

– Rakenneultrassa selvisi, että lapsivettä oli hyvin vähän ja vauva liikkui huonosti, joten lääkäri päätti, että enää ei ole syytä odottaa.

Loppuvaiheessa odottajan aika oli sananmukaisesti todella pitkä.

– Maanantaista eteenpäin minun piti pysyä huoneessani synnytyssairaalassa. Onneksi mieheni sai olla paikalla päivisin. Keskiviikkona sain luvan poistua hetkesi huoneesta ja ravasin kaikki mahdolliset rappuset, jotka löysin. Elsi syntyi torstaina iltapäivällä, Jenni kertoo.

– Synnytys oli huippukokemus. Tekisin sen milloin tahansa uudestaan, hän jatkaa.

Jennin vauva-arkea mullisti koronan lisäksi kotipaikkakunnan vaihto. Jenni muutti Helsingistä Lappeenrantaan, jonne hänen puolisonsa sai siirron.

– Alku oli järkytys, sillä minulla ei ollut perhettäni tukena. Aluksi Elsi itki paljon, sillä hänellä oli törkeitä vatsakipuja ja manaajapuklaussessioita. Kaipasin omaa äitiäni todella paljon, Jenni kertoo.

– Kaipaan ihmisiä ympärilleni ja suunnittelin osallistuvan äiti-vauva -ryhmiin. Mutta koronan vuoksi niitä ei sitten järjestettykään.

Elsi on perinyt seurallisen luonteen äidiltään.

– Elsi tykkää vilskeestä, hän seuraa tarkasti muita vauvoja neuvolassa. Hän on malttamaton ja temperamenttinen kuten äitinsä. Jos hän pudottaa lelun eikä saa sitä heti takaisin, hän protestoi välittömästi, Jenni kertoo.

Stailaus: Oili Urmas
Hiukset ja meikki: Heidi Reponen
Kuvat: Niclas Mäkelä

Lue blogipostaus: Ajattelin selvitä ilman äitiysvaatteita – hulvaton kuva housutilanteesta rv 30+0

Kolmistaan-blogi: Miksi en imettänyt kaksosia?

Kommentit (1)

Kivoja mekkoja mutta näissäkin ongelmana se että kaksi kolmesta on sadan euron paremmalla puolella. Voi kun joku tekisi kauniita ja vähän edullisempia imetysvaatteita. Tuntuu että se on henkka maukan kympin t-paitoja tai sit näitä design-mekkoja, välimaasto puuttuu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X