Vapaa-aika 21.04.2023

Kun pieni kirkossakävijä päätti sanoittaa virren uusiksi – 8 huvittavaa tilannetta lasten kanssa

Etenkin lentävät lauseet jäävät elämään.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Huvittavat tilanteet lapsuudesta muistetaan vielä vuosien ja vuosikymmentenkin kuluttua. Kaksplus kokosi lukijoiden ja toimituksen kokemuksia aiheesta.

Lue ja naura!

Kurja kielitaidoton

”Kun poikani oli alle kouluikäinen, hän toi minulle tulkittavaksi kiinankielisen tekstin. Pahoittelin, etten ymmärrä enkä osaa lukeakaan kiinan kieltä. ’Et osaa kiinaa?!’ poikani huudahti aidosti yllättyneenä. ’Voi kun olet tyhmä!'”

Jotain rotia sentään

”Harkitsin kaupassa, ostaisinko pian kolme vuotta täyttävälle kuopukselleni lelun, jota hän jäi ihailemaan. 5-vuotias isosisko käänteli lelua kädessään, ja ilmeisesti pikkusisaruksen saamasta huomiosta tympääntyneenä hän ilmoitti tietäväisenä: ’Ei alle kolmevuotiaille!'”

Laulu raikaa

”Kerran olimme lapsineni ja tuttavaperheen lasten kanssa jumalanpalveluksessa. Tuttavan pieni poika intoutui hoilaamaan virren aikana kovaan ääneen: ’Pierua, puuroa, pierua, puuroa…'”

”Päiväkoti-ikäisenä eräs kirkon työntekijä kysyi minulta, osaanko laulaa yhtä hyvin kuin äitini, joka tunnettiin taitavana laulajana. Vastasin myöntävästi ja aloin laulaa: ’Haistakaa paska, koko valtiovalta…'”

Yksinkertainen pyyntö

”Aikanaan laitoin aurinkoisena päivänä Aleksi-poikaa ulos vaunuihin päiväunille. Poika tuumasi: ’Sammuta valot!'”

Biologin mieli

”Lapsi pohti, että minkä näköisiä isin varpaiden välissä kasvavat sienet ovat, kun isä oli kertonut, että hänellä on varvassientä. Piti sitten täsmentää, että ei siellä mitään metsäsieniä kasva.”

Sana hakusessa

”Aikoinaan lapsenlapsi oli päiväkodissa kertonut, että äidillä on autossa sellanen fibraattori. Lisäsi hetken päästä, että se aina välillä sanoo, että käänny seuraavasta oikealle.”

Apua tarvitsevalle

”Olin lähdössä nelivuotiaan kanssa kauppaan. Jääkaapissa ei ollut muuta kuin pari saunaolutta, mistä totesin: ’Kappas, jääkaapissa ei ole muuta kuin kaljaa, lähdetäänpä kauppaan’. No, kaupassa lapseni haki innokkaana apurina tavaroita hyllystä. Pian hän hoiperteli luokseni sylissään neljä tai viisi maitopurkkia. Ihmettelin, miten hän oli saanut kuljetettua niin monta purkkia kerralla. Hän vastasi silmät kirkkaina: ’Tuo täti tuolla antoi nämä minulle, kun sanoin, että meillä ei ole jääkaapissa muuta kuin kaljaa!’ Piileksimme hyllyjen välissä niin kauan, että kyseinen nainen oli poistunut kaupasta.”

Artikkelin kommentit on koottu Kaksplussan Facebookista sekä toimitukseen kuuluvien henkilöiden kokemuksista.

Lue myös: ”Mökillä polteltiin ruohoa”, kertoi lapsi päiväkodissa, mutta totuus olikin toinen – 8 lapsen kertomaa juttua, jotka eivät ihan pitäneet paikkaansa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X