Synnytys 04.09.2017 Päivitetty 14.08.2019

Osa Naistenklinikalla synnyttäneistä siirtyy jatkossa potilashotelliin synnytyksen jälkeen

Osa Naistenklinikalla synnyttävistä voi jatkossa siirtyä synnytyksen jälkeen perheineen läheiseen potilashotelliin. Asiakkaille hinta tulee olemaan suurin piirtein sama kuin vuodeosastohoidon hinta. Puoliso tai äidin tukihenkilö voi myös yöpyä potilashotellissa.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on vuokrannut Helsingistä Meilahden Cumulus-hotellista yhden kerroksen kokonaan synnyttäjiä varten. Synnyttäjien potilashotellitoiminta käynnistyy lokakuussa 2017.

Potilashotelliin voi siirtyä terve äiti ja hyväkuntoinen vastasyntynyt normaalisti sujuneen raskauden ja synnytyksen jälkeen. Äitiä ja vastasyntynyttä seurataan synnytysosastolla noin kuusi tuntia synnytyksen jälkeen ennen hotelliin siirtymistä.

– Pääsemme potilashotellissa jatkojalostamaan Perhepesän mallia edelleen, perheille miellyttävämmässä ympäristössä. Tavoitteena on hyvä asiakaskokemus ja perheiden itsenäinen selviytyminen vanhempina, sanoo osastonhoitaja Maarit Männistö.

Hotellissa on hoitajia ympäri vuorokauden

Potilashotellissa on sitouduttu WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaan, jonka tavoitteena on imetyksen edistäminen, suojeleminen ja tukeminen. Siellä äiti ja kumppani saavat olla rauhassa yhdessä vauvaan tutustuen. Perhe hoitaa itse vauvaansa.

Hoitajia potilashotellissa on ympäri vuorokauden. He neuvovat, ohjaavat ja auttavat tarvittaessa useamman kerran ennen kotiutumista hoitotapaamisella. Lastenlääkäri tulee potilashotelliin tarkastamaan vauvan ennen kotiutumista. Hoitoaika on yleensä yhdestä kahteen vuorokautta.

HUS:n päätös luopua Kätilöopiston sairaalan tiloista tulee lisäämään synnytysten määrää Naistenklinikalla merkittävästi. Potilashotelli on siten tervetullut mahdollisuus lisätä synnytystoiminnan joustavuutta eri tilanteissa.

Meilahden Cumuluksen potilashotellin hintoja ei ole vielä määritelty, mutta asiakkaille hinta tulee olemaan suurin piirtein sama kuin vuodeosastohoidon hinta. Puoliso tai äidin tukihenkilö voi myös yöpyä potilashotellissa. HUS saa hotellista käyttöönsä kaikkiaan noin 20 huonetta.

Taysissa Tampereella on myös käytössä potilashotelli synnyttäjille.

Lue myös:

Naistenklinikan sisäilmaongelmat johtavat korjauksiin – vauriopaikat nyt selvillä

Naistenklinikan uusi osasto avautui

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X