2009 Joulutontut!!!!

Mä täällä taas kärsin pahasta olosta, onko siten noi lääkkeet vai mitä...

Meillä oli myös ristiäiset ihan tammikuun alussa ja Viena meidän tytöstä tuli. Meillä kaksi muutakin V;llä alkavaa ja yksi E:llä....

Täällä kanssa nuo yöt ei neidinkään kannalta ole mitkään parhaat, valvoskelee ja syö tosi usein, välillä saattaa nukkua jopa kolmetuntia putkeen, mut se on jo luksusta. Koliikkiin en hänen huutojaan laittaisi, koska edellisellä oli kolikki ja on todella paljon vähempi hänen huutelunsa. :saint:

Mitenkäs teitin vaavit liikkuu??? Kannatteleeko jo päätään??? Musta tuntuu et meitin neiti ei jaksa päätään pitää juuri ollenkaan masullaan vielä ylhäällä, vähän yrittää nostaa. Selällään ei pyöritä kuin päätään puolelta toiselle... En siis todellakaan muista miten edelliset on liikkeelle lähtenee :/

Soittelin jo päivystykseenkin oman oloni takia, kun käsittämätön tärinä ja rinnan puristus, mutta käskivät vaan katsella asiaa kotona, heillä on viiden tunnin jono, joten ei sinne kannata lähtee ajeleen, menis eka puoltuntia sinnekin.... EIkö vaan vois olla hyvä olla...

Oli muutoin ihanan päivä kun pääs uloskin pienimän kanssa. Mahtuu oikeesti yhteen käteen varmaan ulkoilut :eek: On ollut niin kylmää siis... Pidättekö jotain pakkasrajaa vielä vauvoillanne? Mä olen sitä 15 pitänyt...

Kaippa mä jatkan steppaamista tän olon kanssa....

Jisse ja mukelot
 
Jisse: Mikä nyt aamun olo, jos saman moinen menehän nyt käymään siellä tk:n päivystyksessä.

Meil on kannateltu mukavasti päästä jo laitoksella (tekiskö tuo yliaikaisuus). Hankaako muiden vauvat päätä selällään maatessa? Venlalta lähteny niskasta ne vähäsetki hiukset, ku jos makaa selällään ni hankaa päätään ts. kattelee reunasta reunaan, kunnes sit jää tollottaan lamppua tms.

Meil pitää illalla laittaa yövalo himmeälle sen takia et neiti saa sängystään vahata sitä sen aikaa et nukahtaa, muuten alkaa hirmunen ähinä ja puhina kai sitä ahistaa ku ei nää.
Tääl kans ulkoilut olleet vähissä pakkasta tai sit niinku eilen tuli lunta kiitettävästi ja mihin tuolla rattaitten kans pääsee. Pukkasin sit neitin rattaissa portaille ja potkuteltiin isomman kans pihalla.
Esikko vetäs taas ittensä alasti, ni häätynee alkaa... :kieh: :kieh:

sukkis ja tytöt
 
pikainen kysymys..mitkä on rintatulehduksen oireet?
mulla toinen rinta ihan kivikovaks menny tänään ja hiukan sattuu siihen...kúitenkin oon sillä syöttäny normaalisti ja tulee hyvin maitóo viel..toinen rinta ihan normaali..ei oo kuumetta..ainoo et vauva ruvenny olemaan enemmän rinnalla ja syömään tiheämmin..minkä merkkinen rintapumppu ois hyvä..sähköstä ajattelin..'
mymmeli ja poitsu reilu 1kk
 
mymmeli81r, rinta on arka ja kuumottava ja menee punaseks tulehtuneelta kohdalta. ja hemmetin kippee. saitko sen yv:n minkä laitoin? ja pumppuna mulla on medelan sähkönen, oon ollu tyytyväinen.

Täällä päästiin ulos tänäään, oltiinki sit partuntia, sit alko tuulee liikaa.
 
Iltaskaa vaan..
Soittelin tänään lekuriin, ajan sain vasta huomiselle... Samat oireet vaan jatkuu ja ruoka ei maistu enää. Nukuin ehkä puoli tuntia sohvalla, ja sit taas alko jumalaton tärinä ja huono olo.

Meillä oli tänään perhetyöntekijä apuna muutaman tunnin, sain käydä kaupassa rauhassa.

Vienan kakka on kummallisen ruskean liman sekaista, ja olenkin miettinyt, et kun annetaan nyt nan:nia lisänä, et onkohan se aiheuttaja. Aiemmin annettiin sempteriä tai mikä lie, niin oli kellertävämpää, ei niin limaista... Et eikö toi nanni nyt oikein sovi..

Oletteko miettineet koska kiinteitä? Ja kannattaako jättää vellit väliin? Me ei olla annettu kenellekkään vellejä koskaan, et taidaan nyttenkin skipata.

Jisse yön kukkuja
 
Täällä ensimmäisen joulutontun äiti kirjoittelee piiiitkääästä aikaa. Muutama päivä sitten tuli siis 2,5kk täyteen :)

Paljon on tapahtunut ja haasteita riittänyt ja olemme muuttaneet vielä Kaliforniaankin tässä välissä kevääksi mieheni töiden takia. Refluksitauti on diagnosoitu kolme viikkoa sitten ja helpotusta ei vielä hirveästi ole tullut ja nyt katsotaan onko allergiaperäistä eli imetysdietti (maidoton ja munaton) on menossa.

Vellit aloitin pari päivää sitten. Katson jos auttaisi tuohon refluksiin kun ruoka on vähän tykympää. Olen sekoittanut äidinmaitoon ja antanut pullosta vaikka muuten täysimetyksellä mennään.

Kiinteät ajattelin aloittaa myös parin viikon päästä kun 3kk tulee täyteen myös tuon refluksin takia ja kun pikkuinen tyttö on edelleen (10vko neuvolassa 57cm ja 4450g). Onko muut ajatelleet aloittaa kiinteät kolmen kuukauden iässä?

Ristiäiset oli tammikuun alussa ja rakas sai nimen Peppi Aava Amelia. Täällä taitaa olla ainakin yksi kaimakin :)

2,5kk päivänä opittiin viikon harjoittelun jälkeen kierähtämään masulta selälleen. Niskaa pidetään myös jo tosi hyvin.

Miten teillä nukutaan päiväunia? Täällä on todella vaihtelevaa. Eikä ilman kärryttelyä meinaa päästä unenpäähän johtuen tosta refluksista kun puklut nousee kurkkuun. Onneksi täällä kuitenkin on helppo lähteä kärryttemään kun vähän eri kelit kun siellä kotisuomessa. Muuten vain torkkuisi pienillä unilla koko päivän. Tänään kuitenkin tekee omia enkkojaan tuolla vaunuissa ja pian neljä tuntia täynnä. (siitä syystä pääsin tännekin kirjoittamaan pitkästä aikaa)

Yöt täällä onneksi kuitenkin mennään vain yhdellä heräämisellä. Silloin tankataan noin kymmenen minuuttia ja taas nukutaan sinne kymppiin. Noin 23-00 nukahdetaan.

Leppis ja Peppi 2,5kk
 
Päiväunista Täällä nukutaan 3-4 päikkärit, yleensä kolmet. Kestoltaan 30min-3h. Vaunuissa pitää nukuttaa sisälläkin, että saan nukkumaan. Syliin nukahtaa harvoin ja heti siirtäessä yleensä herää, vaikka olisi ihan umpiunessa sylissä.

Yöt menee edelleen mukavasti, kunhan vaan itse olen vieressä myös nukkumassa. Kumma, kun ei malteta yksin jäädä nukkumaan. Vissiin se tissi on niin tärkeä, että pitää varmistaa, että sitä saa halutessaan. Eilen mies sai neidin nukahtamaan makuupussissa syliinsä, mutta eipä sitä kauaa kestänyt, kun ähistiin jo tissin perään. Sitten kyllä nukahti ja nukkui 3h putkeen. Klo 20 nukahti eilen vaunuihin, nukkuin tunnin syötin, katseltiin soittorasiaa sängyllä yli puol tuntia. Syötin lisää. Torkuttiin, hamuttiin tissiä, tahdottiin pitää tissiä tuttina. Lopulta pyysin miestä ottamaan vaunuihin, jos nukahtaisi sinne. Hirveä huuto loppujen lopuksi, otin taas syömään, ei tule mitään. Sitten mies nappasi neidin makuupussiin ja heijasi sylissään. Puolilta öin päästiin sitten kaikki kunnolla nukkumaan.
 
Päivisin meillä nukutaan max.reilun tunnin unia, parhaiten liikkuvissa vaunuissa. Sylissä torkkuu usein, mutta herää kun lasketaan sänkyyn (joskus tosin nukahtaa sinne ihan itsekseenkin, jos ei ulkoilemaan päästä). Yöt menee kyllä kivasti, harvoin jää syötön jälkeen kukkumaan...ja nyt on useampana yönä pitänyt pitkän unipätkän ennen ekaa syöttöä (4-5 tuntia).

Onko joukossa muita "näppylänaamoja" :) Kun tytölle on helahtanut otsa täyteen pientä näppyä, ja mietin vaan että onko normaalia (jotain hormonaalista) vaiko allergiaan viittaavaa...viime viikollakin oli kasvoissa siellä täällä, mutta nyt on koko otsa täynnä. Palasin siis ristiäisten (lauantaina) jälkeen normaaliin ruokavalioon, ja koitan nyt pähkäillä että onko maidolla vaikutusta massuun vai ei. Vaikea sanoa, olisikin niin selkeää ettei tarvitsisi arvailla... :attn:
 
moiiiii...

Aloitin antaan Lucakselle pepo-velliä aamuin ja illoin, ei tullu mitään kitinää, paitsi sit klo02 jälkeen yöllä, ja ratkaisin asian antamalla velliä yhden kerran myös yöllä.
Ja nyt on yöt menny hyvin.

Ja ajattelin aloittaa kinteet 2vkon päästä..

Lucas nukkuu piiiitkiä päikkäreit, eilen nukkui klo10.30-15.30....ja yöunille meni klo18.30.
Eli nukkuu 5-6h päikkärit.

Lucas pian 2kk

 
Meidän 7 vk pojalla on myös kasvot ja niska täynnä pientä punaista näppylää. En ole osannut huolestua asiasta, koska olen pitänyt röhelmää hormooninäppyinä ja vauvaa ei tunnu mitenkään kutiavan tms. Eilen ystäväni, joka on kätilö, vahvisti epäilyt ja sanoi että juurikin sitä eli hormooninäppylää. Se on kuulemma tosi yleistä ja juuri tämän ikäisillä. Mitään muuta hoitoa ei ole kuin normaali pesu ja jos haluaa niin voi laittaa perusvoidetta.

Meillä nuo päikkäreiden lukumäärät ja pituudet vaihtelee kovasti päivästä toiseen. Eilen tais tulla ennätys, kun 3 tuntia nukkui iltapäivällä. Meillä päänvaivaa tuottaa aamuyön tunnit eli kun syödään n. klo 04-05, niin sen jälkeen ei poikaa kiinnosta nukkuminen ollenkaan. Valot on himmeällä ja koko syöttöoperaatio tehdään hyvin rauhallisesti. Poika saattaa jopa syödäkin ihan puolinukuksissa mutta sitten kun on saanut röyhtäyksen tulemaan, niin johan on silmät kuin lautaset ja narina alkaa. Kertokaapas miten tuosta päästäisiin?
:/

Oletteko muuten jutelleet neuvolassa ennen kiinteiden aloittamista? Onko jokin yleinen ikäsuositus milloin ne aikaisintaan "saisi" aloittaa?
 
kiinteät: Esikoiselle aloitin neuvolan ohjeen mukaan (kasvoi hitaasti) 4kk iässä.. ja tälle aloittelen sit ku alkaa tuntuun siltä ettei oma maito riitä.. jos näin tyytyväisenä pysyy ni varmaanki siellä 4-5kk paikkeilla.
 
Koliikista aikasemmin kyselin ja nyt oltiin sit ensimmäisen kerran "vauvahieronnassa", jota täällä synnytysosastolla annetaan 5 kertaa ilmaseks niin päätin kokeilla sitäkin. Niinku Koivunkäpy sano et ei vältm oo koliikkia, niin se hoitaja tuumas vähän samaa, kovasti huuto kuulostais kyllä koliikki-itkulta, mutta muuten kriteerit diagnoosiin ei oikein täyty. Mutta eipä sillä nimellä väliä, masuvaivaa kuitenkin on ja huuto on kova. Toissa yönä kesti huudot klo 1 yöllä ennenku nukahti. Eilen päästiin jo puolilta öin maate... Toivon todella et siitä hieronnasta on apua, edes vähän. Ei siitä ainakaan haittaa oo :)

Melkein kateellisena lueskelen täältä kun toisten vauvelit nukahtaa yöunille jo aikasin illalla... mutta edelleen oon tosi tyytyväinen et yöt on menny viimeaikoina hyvin (sit ku suostuu nukahtaan), nukkuu 4-5 tuntia ennenku herää syömään. Käytännössä 1 syötöllä mennään yöt, seuraavan kerran herääkin sit vasta aamulla syömään.

Päiväunista, täällä ei oo vielä minkäänlaista "rytmiä" niiden suhteen. Välillä on päiviä et nukkuu vaan alle 1 tunnin päikkäreitä useita, joskus taas paritkin 3 tuntiset. Eilen hieronnan jälkeen nukku jopa 4 tuntia! Illalla sit oli kyllä entistä itkusempi mut kuuluu asiaan...

Kiinteistä ei oo vielä hajuakaan, katotaan kuin pitkään pysyy rintamaidolla tyytyväisenä...

Päätä kannatellaan jo aika hyvin, vatsallaan nousee jo käsien nojalle ja pää kekottaa aivan pystyssä :heart: ja enemmän on alkanu "jutteleen", ei kai sitä vielä ihan jokelteluks voi sanoo... ja ne ihanat hymyt on päivän kohokohta! On nää vaan ihania pakkauksia! :heart:
 
elisar, seki on jännä että joissaki paikoissa kaikki huuto luokitellaan koliikiksi, ja joissakin paikoissa ihan sama vaikka vauva huutas ns 24/7 niin kommentit on -ei voi olla koliikkia.. :whistle: mun mielestä kumminkin on selvää koska mahaan käy, se huuto on ihan erilaista ku väsy/tylsyys/märkävaippa tms huuto..

Meillä on kaks iltaa ollu syvältä, nukkumaan päässy puoliltaöin vasta.. mut sit ku nukahtaa ni nukkuu kumminki sen ekan pätkän 4h yleensä. tai edes joskus. toissa yönä en saanu enää nukutttuu kunnolla sen ekan pätkän jälkeen ja viimeyönä keskimmäinen herätti, kun hänelle olisi pitänyt antaa mehua |O joten yhtään kunnon pätkää saanu nukkua niin olo on semmonen että -älkää puhuko minulle..-
koitin päiväunia nukkuu, 1,5h aikana taisin nukkua vartin, pärkele.
 
Meidän neiti on tänään 6 vk:n ikäinen. Oikea sylikissa, joten sen vuoksi en ole tänne paljoa kirjoitellut viime aikoina, lukemassa olen kyllä säännöllisesti käynyt.

Ensinnäkin Mymmelille :hug: ja kovasti voimia teidän perheelle!

Meillä myös mahdollisesti jotakin koliikin tapaista: itkua tai oikeastaan karjumista iltaisin useamman tunnin ajan ja mikään ei tunnu itkuun auttavan. Tyttö huutaa selkä kaarella, kulmat kurtussa ja oikein silmät vettä valuen. Ihan kauheaa katseltavaa kun toinen kärsii.

Yöt nukutaan ihan kivasti. kun huudoltaan viimein nukahtaa..viimeistään klo 23-00 nukahdetaan, ja samoin meillä kuin monella muullakin, äipän kainaloon. Viime yönä nukkui ekan kerran omassa sängyssään meidän sängyn vieressä. Pari-kolme kerta yössä syö. Meillä herätään arkisin klo 7 kellon soittoon, kun esikoinen viedään eskariin, mutta viikonloppuisin hiukan myöhempään. Päikkäreissä ei meilläkään ole vielä mitään rytmiä. Yhden pidemmän pätkän + useita lyhykäisiä ottaa päivän/illan mittaan.

Ristiäisiä vietetään tämän kuun lopussa vasta. Silloin neidillä ikää 2 kk + muutama päivä.

Iho myös meidän vauvalla "kukkii" tai siis näppylöitä on kasvoilla ja kaulassa, ja niin oli muistaakseni tässä iässä noilla isommillakin.

Pimienta ja "Tonttu" 6 vk
 
Päivitän mieki tänne nyt kuulumiset, kun kerta vihdoinki kerkeän. :)

Nukkumaan meno tapahtuu meillä yleensä 00-01 väliin. Mie en ymmärrä miten työ saatte nuin aikasi vaavit nukkuu. :eek: meillä tää vaan naurattelee siitä ilta kasista puoleen yöhön. Nyt alkanu masu vaivat helpottaa ja ei sen takia enää itketä iltaa vaan voi jo nauratella. Yöllä sit nukkuu sen 4-5h putkeen ennen ekaa syöttöä, tosin viime yönä nukku jo reilun 6h :D

Päikkäreistä Täällä poika nukkuu aamupäivällä tunnin unet ja iltapäivällä yhet parin tunnin tirsat ja muuten se vaa torkkuu ja naureskelee. Illasta ottaa puol kasin maissa puolen tunnin unet ja sitte valvooki puoleen yöhön. Päivällä ottaa vartin torkkuja päikkäreiden välissä. Eli nukkuu suunnillee 3 päikkärit. :)

Ruokailusta Meillä on omat maidot nii vähissä, että suurimmat osaks on pulloruokinnalla. Nyt yritetään saaha kyllä kovasti tuota maidon tuotantoa lisääntymään, että yritetään asustaa tissillä mahdollisimman paljon.

Ristiäiset meillä on nyt lauantaina ja nimestä vielä keskustellaan. Tässä jo nimi muutamaan otteeseen vaihtunu. :LOL:

JaNNu ja kääpiö 6 vk
 
:wave: kaikki :xmas:

meillä onkii maha tauti jyllänny kaikki nyt viimeseks on sitten pikku :xmas: kans samassa taudissa.. ei kuitenkaan kovin kovasti.. aina ruuan päälle yökkää ja itkee ja nukahtaa.. keitetyä vettä menee vähän ja muutenkaan en panikoi kun kuitenkin välillä jaksaa naureskella ja höpötellä.

miekin olin niiiiiiiin kipee viikonloppna että tuntu että jos selviän öklötaudista niin en ikinä syö mahaani liian täyteen.. :x ..kukahan tuonkin uskois.. :ashamed:

Ali painaa nykyään jo 5685g ja on 59.2cm eli ihan kivasti.. vaikkakin meillä mennään enimmälti tuttelilla.. nan maidosta kakka oli paksua ja tahmeaa ja hirveän työn takana.. tuttelilla (terästettynä mallasuutteella) massu on rauhallisempi.. miun midosta tulee suoraa huutoa..kait se sitten on niin *vanhaa* :LOL: .. niinku 4v sano että "äitin tissit on niin vanhat että niiden maito on ehtinyt pilaantua".. :LOL: :heart:

ens viikolla ois jälkitarkastus..saa nähdä alkaako ne taas sen milläs mielellä sie olet.. ja jos sanon että vaihtelevalla, niin siitä seuraa sitten miljoona lisä kyssää.. :whistle: |O

Ali menee yö unilleen n.22.30 ja herää kerran kolmen hujakoilla ottaman pienen maidon ja sitten nukutaan aamu seitsemään, jos äiti laittaa massulleen.. muuten pyöritään ja sylitellään puolen tunnin välein..

päikkäreitä menee 10-12 välillä ja 15-17 sekä torkahtelua ennen yöunia..


:kieh: :headwall: nyt meni hermot 4v ja 8v tappelivat ihan viimesen pisaran yli pleikan kanssa.. johdot on sitten miun takana jos joku toinen tahtoo pelata tai silleen |O ..oonko aika paha :kieh: :saint:
 
Helou vaan kaikille!

Jospa miekii joskus ilmottelisin itestäni :wave:

Dare, miekii olin tuos samassa oksutaudissa kaksi viikkoa sitten, mutta meillä ei ihme ja kumma kukaan muu tullu samaan tautiin. Enpä ole mahataudissa ollutkaan kolmeen vuoteen...

Poitsu painaa tällähetkellä 4300 g ja pituutta 54 cm, ikää siis 5,5 viikkoa... Päivällä meilläkin otetaan joko monta lyhyttä unenpätkää tai sitten yhdet kolmen tunnin unet ja useampia lyhyitä päälle. Iltaisin menee 21.00-23.00 nukkumaan, eka syöttöväli on kolme-neljätuntia ja loppuyön herää parin tunnin välein syömään. Nukutuksi saisi suht hyvin noissa väleissä, mut ku miulla on ongelmia nukahtamisen kanssa ja välillä pyörin lähes koko yön ylhäällä, kun ei saa nukutuksi millään. Ärsyttävää, kun saisi nukkua, kun pojukin nukkuu ja ite on ihan väsynyt, mut uni ei tule niin millään. Siksi sitä on päivällä niin hiton hyvällä tuulella aina :headwall: :D :whistle: ...

Meillä on kanssa jostain syystä iltaisin huutokonsertteja. Ei huuda pitkään yhteenkyytiin, välillä itku loppuu kuin seinään ja kattelee vaan ympärilleen ja sitten taas ihan kuin muistaisi, että " hitsi, miunhan piti kiljua naama punaisena " ja jatkaa taas huutoa :/ ;) . Miusta nuo eivät ole vatsanväänteitä, vaan enemmänkin väsymysitkua. Sitä mieltä oli neuvolatätikin, poju vaan taistelee unta vastaan ilmeisesti, että joka ilta loppujen lopuksi nukahtaa kiljuttuaan jonkin aikaa, eikä yöllä itke syöttöjen välillä yhtään. Tiiä häntä, mikä tuota kitisyttää, mutta suloinen ja ihana tapaus on muuten :heart: ...

Miulla palaa hihat näitten kelien kanssa !! Ensiksi on niin älytön pakkanen, ettei ulos voi toista viedä ja nyt tulee lähes jokapäivä lunta vaakatasossa tuiskuttamalla, ettei vaunulenkeistä tuu mitään, kun täällä nää ei saa näitä katuja piettyy auki, ettei tarviais umpihangessa tarpoo. Poju kun nukahtaa vaunuihin paremmin, kun hiukka lenkkeilee ekaks. Suoraan jos laittaa vaan ulos nukkumaan, niin saa olla vatkaamassa vaunuja ihan jatkuvalla syötöllä, kun ei meinaa nukahtaa...

Ja ahistaa tää oma paino :| |O ... About 7 kiloa pitäis saaha pois, ei paljon naurata. Entiset housut ( kokoa 36 ) saattaa mennä jalkaan just ja just, mut vetoketju ei hievahda milliäkään kiinni, sellanen "kassi" tuossa vatsalla vielä on. Ja osa on kertynyt reisiin ja takapuoleen :ashamed: .

Ristiäiset on meillä ihan viimeisenä sunnuntaina tässä kuussa...

Dare, myö ollaan oltu korvikemaidolla pelkästään jo yli kolme viikkoa eli lainatakseni siun 4-vuotiaan sanoja, niin miun tissit on jo niin vanhat, et niistä ei riitäny maitoa kuin kaks viikkoa :LOL: :kieh:

Jaahas, se olis taas mentävä...

Jessie ja poitsu 5,5 vk
 
Jessie, teidänki natiaiselle on joku kertonu että vauvat itkee keskimäärin 2h päivässä :LOL: meillä oikein surkeena näyttää toinen välillä olevan, vedetään alahuulirullalle -hampaatonmummo-ilmeelle ja aletaan nyyhkimään.
Ja tuohon housuasiaan, täähän oli teidän eka? varotuksena voin sanoa että lantio kun löystyy kunnolla niin se ei enää välttämättä palaudu, mä mahduin 27" housuihin ennen ekaa, ekan jälkeen 28", tokan jälkeen 29".. nyt hyvä kun 30" menee kiinni :headwall: mut sitten kun niihin 30" pökiin ei muuten ole täytettä ni tuulella lähtee lentoon kun on ylijäämä kangasta. nyt sit koitan kasvattaa lihaksia, mutta kun se on niiiin vaikeeta. pitänee opetella pitämään hameita. :xmas:

Ihanaa!!! *nyt kaikki laittaa silmätkiinni ja laskee kymmeneen sekä siirtää katseen alaspäin niin etteivät lue tekstiä minkä seuraavaksi kirjoitan...* minä kamala ja kurja äiti nautin ihan yksin olosta! ukko on missä lie ja kakarat pihalla. ihan kaikki kolme. meillä onneks saapi vaunut suojaisasti tuohon niin ei haittaa vaikka lunta satas.
Pläh, kaks niistä sit tuli sisään jo.. no on se puoltuntia luksusta kumminkin.
 
Kiitos kommenteista, hormooninäppyjä epäilen itsekkin neidillä olevan...ja enpä enää muutenkaan usko mihinkään varsinaiseen maitoallergiaan, taitaa olla ihan muuten vaan vatsanväänteitä meillä...niin kovin vaihtelevia on päivät! Ja refluksivaivatkin on vähän helpottaneet kun on keksinyt niihin apukeinoja =) Öisin neiti nukkuu puoliksi tyynyn päällä (meidän välissä) ja auttaa kummasti, enää ei tarvitse aamuisin "tukehtua" yöllä syötyyn maitoon B)

Meillä tuntuu olevan ihan päinvastoin kuin muilla nuo iltanukahtamiset: syliin ei rauhoituta sitten millään... Iltaisin rutistaan täälläkin kovasti, ja jossain vaiheessa ei sitten enää auta mitkään konstit sylissä, vaan tyttö tuntuu rauhoittuvan ainoastaan päästessään omaan kehtoonsa tai suoraan sänkyyn. Äitiä usein kyllä killistellään hetki, mutta sitten uni voittaa :heart: Liekkö vaan jokin vaihe, vai onko kenties äitiinsä tullut, en nimittäin itsekkään siedä mitään kosketusta nukahtaessani...aika näyttää.

4 kiloa on mullakin nyt jämähtänyt ylimääräistä painoa, mutta vielä luotan siihen että häipyy kunhan uskallan alkaa taas kunnolla treenaamaan. Eilen kävin ekan kerran hölkkäilemässä, eikä se pöllömmältä tuntunut. No, viikon päästä jälkitarkastus, jospa sitten saisi sen "virallisen" luvan...
 
huoh. taas valottiin yhteen asti yöllä, melkoisen raato olo..
Kävin illalla kaupassa ja sain äippäpakkauksen lootallisen vaatetta tääpiölle, ihanaa. meillä kun nuo vaatteet alkaa menee pieniksi, pienille löytyikin sijoituspaikka.
pitää illalla laitella laatikkoon niin saapi lähtemään kunhan kylällä käy.
 
heippa kaikille..
meillä alko tänään ns virallinen muutto omaan kotiin,mun äidillä olaan oltu evakossa..
meillä oli to nyt neuvola 54cm ja 3985g oli, poitsu tänään 5 viikkoo ..meil kyl syödään edelleen 2-3h välein päiväl ja nukutaan välillä 15-3h unii..sylis poika vaan viihtyis,onnexs on toi manduca mis viihtyy viel hyvin,et pystyy edes jotain tekee.
meilläkin ollu nyt pari viikkoo noita hormooninäppylöitä..
poitsu nukkuu edelleen vieres yöl,ei suostu missään muualla nukkuu..
sain ke rintatulehduksen ja kuumeen ja antibiootinkin sit..se jo alkaa pikku hiljaa helpottaa,meil syödään vaan rintaa 2 kertaa kokeillu tuttelia mut ei oikeen huoli pullosta mitn..
mymmeli ja poitsu 5viikkoo
 
Tänää oli sitte tuon meijänki ukon ristiäiset. Pikku miehestä tuli Niclas. :) Oli tosi hyvin koko tilaisuuden ajan. :) Ei ees itkettäny yhtään. Sylikummilla sen sijaa ei ollu helppoo. Raukalla kauheet hikipisarat vuoti vaikka ei tarvinnu ku vartti pidellä poikaa. :LOL: meijä pikkunen ku on jo iso. Ikää 6vk ja painoo reilut 6kg. :D :heart:

JaNNu ja Niclas
 
Tämä voi olla nyt hiukan liian aikaisin huokaistu, mutta vaihdoimme NAN korvikkeen Tutteliin ja tytsyn itkut on vähentyneet, lähes loppuneet =) . Isukki keksi, että esikonkin aikana toinen korvike aiheutti masuvaivaa ja toinen ei... nyt ei vaan oltu tultu ajatelleeksi koko asiaa :headwall: , kun tyttö saa kuitenkin aika vähän korviketta päivän aikana (vajaan purkillisen). Toinen asia, mikä voi itkuihin vaikuttaa on se, että olen jättänyt (ruis)leivän pois ruokavaliostani.... omakin vatsa voi nyt paremmin. Toivottavasti itkut olis nyt meillä itketty ja syynä nämä korvike + mun ruokavalio muutokset.

Mulla olisi jälkitarkastus ensi viikon torstaina, mut ihan vähän vuotoa vielä tulee pyyhkiessä(siis en tarvi edes sidettä) ... mietin vaan, että pitääköhän toi aika siirtää, tietääkö kukaan saako olla yhtään vuotoa jälkitarkastuksessa?

muoks: tuo silmäniskuhymiö ei kuuluis olla tuossa, mut en saa sitä poistettua. Omassa tekstissäni on vaan sulku..... näyttää hölmöltä :LOL:
 
Jooh, muuten mullakin jälkitarkastus ensi pe:na ja vielä vähän vuotelee...enpä ollut edes ajatellut koko asiaa. Tai itseasiassa tällä hetkellä tuntuu siltä että vois vaikka menkat alkaa, jes. Tosin mulla nyt on tää toipuminen ollu hidasta muutenkin, erinäisiä tikkejä revitty tuolta pois (tosi itsesulavia joo :x ) ja on siellä niitä vieläkin. Ja tytteli huomenna 7 viikkoa! Sori tuli omanapaista ällötekstiä mutta vähän alkaa jo pännimään, ainakin tällaisina päivinä kun yökin tuli nukuttua huonosti...
 
Meillä rupesi neiti viime yönä yöunille klo 20 jälkeen! Yhdeksän aikaan piti päästä syömään ja seuraavan kerran heräsi 00.45, jolloin nostin viereen nukkumaan (nukkui vaunukopassa ennen sitä). Seuraavaan syöttöönkin oli useampi tunti ja aamusta sitten, n. tunti ennen kuin noustiin ylös, niin aloitettiin tankkaamaan vähän väliä. Puol kymmenen aikaan noustiin vasta ylös. Ihan uskomatonta. Toivottavasti tällaisia öitä tulee lisää. Kai se pitää vaan illalla vaunuihin nukuttaa, niin ei neiti kuku sitten. Sängylle jos nukutan, niin heräilee vähän väliä ja saa olla rauhoittamassa.

Muoks. Toi silmänisku ei kyllä tuonne kuulu. Mullakin on tekstissä vaan siinä sulku..
 

Yhteistyössä