2010 ELOKUISET IPANAT

Tervetulo turisemaan Leppinä :wave:

Nimi on neidille päätetty jo odotusaikana ja toiset nime on päätetty tässä synnytyksen jälkeen. Ristiäisiin ajateltiin kutsua kummit,isovanhemmat sekä pari lähintä ystävää. Tarjottaviksi täytekakkua,voileipäkakkua sekä anoppi aikoi leipoa kuivakakkuja ja pullaa,niin ja lapsille tietty kekejä yms.

Täällä oiva idea ristiäisiin Kasteliina nimell (+pivmrll) - Verkkokauppa Mussukat: isyyspakkaukset, paidat, bodyt, kestovaipat, harsot, ksinuket, sistossut, nimitutit, lastenvaatteet, ruokalaput, reput, lastentarvikkeet, vauvanhoito, nimikoidut - Tuotteet

marsa ja Nyytti 2vkoa :heart: :heart:
 
Me ei erikseen mitään kutsuja tehdä ristiäisiin, kutsutaan ihan suullisesti vaan kummit ja lähisuku (molempien vanhemmat ja sisarukset), eli vieraita tulee n. 15 joista n. 10 aikuista ja 5 lasta. Ristiäiset pidetään siis meillä kotona.
Tarjoilut, täytekakku varmaan tilataan leipomosta, mummut on luvanneet tehdä suklaakakkua ja porkkanaleivoksia, ite aattelin tehä vain voileipäkakun.
Kastemekko lainataan seurakunnasta, ei omisteta omaa. Joku nätti mekko sit ostetaan mikä vaihdetaan itse kastetilaisuuden jälkeen päälle.
Täälläkin ahistaa lähinnä oma vaatetus. Entiset ei mahu vielä päälle, niin kai se pitää jotain yrttää löytää kaupasta :/
 
Onnea vielä niille, jotka vihdoinkin ovat saaneet omat pikkuisensa syliin asti:heart::flower:

Täällä kävi tänään pappi aamusta kotosalla juttelemassa sunnuntaina olevien ristiäisten järjestelyistä. Todella mukavan ja rennon tuntuinen pappi, joten tilaisuudestakin tulee varmasti kodinomaisen rento, vaikka paikkana onkin seurakuntakoti.
avioliiton siunaamisestakin sovittiin samalla, kun meidät silloin vihittiin aiemmin maistraatissa. Saatiin mukavasti sovetettua nämä kaksi tapahtumaa yhteen niin, ettei oo mitään erillisiä kaavoja tai muuta, vaan siinä samalla kuin sintti kastetaan, niin pappi huomioi myös puheissaan ja rukouksissaan tuon avioliiton siunauksen.=) minä kun en yhtään tykkää olla huomion keskipisteenä, niin tää järjestely sopi mulle paremmin kuin hyvin.:D

meillä ristiäisvieraita tulee noin 30. Vanhempia, sisaruksia perheineen ja isovanhempia. Tarjoiluina on aateltu ihan voileipäkakkua, kakkua, jotain piirakkaa ja pipareita. että ihan sellainen perus kahvipöytätarjoilu.

Sintti tuolla nukkuu taas, niin hetkeksi koneellekin ehtii. On kyllä todella rauhallinen tapaus. no eiköhän veljet sitte joskus myöhemmin opeta pikkuiselle tuon riehumisen jalon taidon.:whistle::kieh:

Katjuska ja sintti tänään tasan 1kk:heart:
 
Viimeksi muokattu:
Ristiäiset.. niihin kutsutaan ainakin 25 henkilöä sitä montako tulee ei tiedetä vielä. ja ne pidetään tässä kotona niinkuin aina kaikki muutkin meidän perhejuhlat. häämme, kastajaiset ja appiukon hautajaiset...
minun sukulaisia tulee Kajaanista ja kummit perheineen, isovanhemmat ja meidän kummankin sisaret.
Ne ovat 16.10. klo 10 ja tilaisuuden jälkeen syödään hirvikeittoa ja sen jälkeen kahvitellaan. kakkupohjat tein itse ja ne täyttää leipuri joka tekee myös voileipäkakut.
serkkutyttöni tekee herrasväen keksejä ja sitten juustoleipää lakkahillolla tietenkin kun kainuusta ole.
pullaa enpä tiiä tarviiko sitä tehä ku on näin paljon jo tarjoilua...

Kastemekko on äitini minulle tekemä omasta hääpuvustaan :heart: ja sillä siis kastettu minut ja meidän lapset.

Varasin tänään tyllerölle Mikkeliin vyöhyketerapeutille ajan kun on nyt ilmaantuut pieru vaivoja illalle ja yölle ja niitä on vaikkei nyt oo viimepäivinä korviketta enää tarvinnutkaan. kokeillaan nyt että miten käy ja samalla opitaan itse miten hoito tehdään.

Suppis ja Neitikesäheinä 3vko 4pv
 
Sartsa83
vauvis meki pidetään ristiäiset 23.10. :)

Tarkotuksena ois että ristiäisiin tulis kans lähisuku ja kummit. Mut niistäkin tulee jo reippaat 20 henkee et seurakuntatalo on nyt varattuna sitten. :)

Toivottavasti siihen mennessä sais vähän nukuttua paremmin yöt...

Samapa tuo meillä näyttää olevan, onko valoa vai ei. Jossain vaiheessa yöllä poitsu aina herää vaipan vaihdon ja syömisen yhteydessä niin ettei meinaa sitten millään nukahtaa takaisin. :/

Sartsa ja jellonanpoikanen 3vkoa 2pv :heart:
 
Meilläkin ihan vaan lähimmät kutsuttu ja jos kaikki tulee niin noin 50 henkeä olis tulossa. Neiti sitten kastetaan seurakuntatalossa, kun meille ihan noin isoa määrää vieraita kerralla mahdu. Kastemekkona on isoveljelle tehty kastemekko (eli 7 vuotta vanha), joskus ajattelin että jos tytön saan niin hänet kastettais samassa mekossa missä minut on kastettu, mut näin ajatukset sitten vaan muuttuu=)

Yövaloista oli puhetta.. meillä palaa keittiössä liesituulettimessa valo kun siitä kajastaa just sopivasti valoa meidän makkariin. vaippaa en yöllä oo montaa kertaa vaihtanu.

Huomenna lääkärineuvolaan
 
Meillä on yövalona makkarissa sellanen jalkalamppu jonka valoa voi säätää. se on aika himmeellä niin riittää valoksi.

HORMONINÄPYT?? miten ne nyt meni mä en löytänyt mistään sitä tietoa missä vaiheessa ne voi tulla??
mä kun muistelen että pojillani alkoi myös näin kolmen viikon iässä tulemaan noita näppylöitä ja niin tuli tytöllekin .. ja on ihan finneillä koko naama nyt : / hurjan näköinen..

pystyikö ne nyt tulemaan jo tässä vaiheessa?
Ja jos joku löytää jonkin hyvän sivuston jossa näistä on kerrottu niin linkistä oisin kiitollinen.. itse löysin vaan keskusteluja ja.. no niihin en osaa luottaa.. tai teihin kyllä ;)
 
Meillä on kaste+hääjuhla 30.10. Vieraita tulee n.30, juhlapaikka vuokrattu tila, jossa juhlan jälkeen tarjotaan buffet illallinen juomineen. Jotain ohjelmaakin tulee; ystävä laulamaan, videoesitys meidän yhteisistä vuosista jne... Kovasti järjestelyä vaatii vaan ja nyt vauvan hoidon ohella askartelen ja touhuan kaikennäköstä juhlaa varten.
Vaatetus tulee olemaan ongelmista varmaan suurin, sillä 16 raskauskilosta lähtenyt nyt 12? ja loput sitkeessä enkä tunnu mahtuvan vielä juuri mihinkään omiin ei löysiin vaatteisiin. Harmi. Tai lähinnä tossa alamahassa ylimääräistä löysää.
Sektiohaavani pieni reikä nyt auennut ja haava n.2cm:( joka päivä pitää tk:ssa ravata sitä hoitamassa. Mutta pääasia että tulee toivottavasti joskus kuntoon.
Meillä ukolla aika kiva "rytmi" ollut nyt jo 3 viikkoa yöaikaan; eli herää aina 4:15 ja sit 7:00 ja menee nukkumaan siis about 23.
Minkäs verran muilla osittaisimettäjillä menee korviketta/pvä? meillä vaihdellen..mut ehkä 6dl. Mä testailen nyt korvikkeita, tuttelia ollaan tähän asti syöty, mut kokeilen myös muita. Mikään korvikkeista ei ole aiheuttanut mielestäni masuvääntöjä tai ilmavaivoja, eikä d-tipatkaan. Ite oon tohon maidon vähyyteen yrittänyt juoda kaljaa, joka on saanutkin maidot hyvin nousemaan. lasi kotikaljaa ja rupee herumaan aikalailla pian maidot.
 
Mihin aikaan teillä käydään yöunille? Meillä n. klo. 23-24. Sais kyllä laittaa vähän aikasemmin, mutta tankkailee iltaisin tissillä, ja saattaa torkahtaa, mutta ei syvemmin nukahda ennen tuota. Kaitpa tuo rytmi sitten aikastuu itekseen kun ikää tulee lisää. Herää n. 4 aikaan syömään, ja siitä eteenpäin syökin sit aika tiheästi, ite torkun siinä välissä niin ei hajua kuinka tiheään...
 
Viimeksi muokattu:
Täällä yöunille päästään siinä klo 24 maissa ja herätään 03-04 välillä jonka jälkeen neiti tulee viereen nukkumaan kun ei muuten enää asetu ja koisitaan tuonne 7-8 välille :D

Huomenna painokontrolli...
 
Meillä on ristiäisiin kutsuttu kummankin perheet ja mies kuttu yhen kaverinsa, kaikenkaikkiaan kutsuttuja on 16. Ihan täällä kotosalla pidetään. Kastetaan esikoinen samalla. Anopilla on ystävä joka on kokkipuolella opettajana ja hän on luvannu että erittäin edullisesti voivat leipomukset tehä ristiäisiin :) Ei kuitenkaan mitään sen erikoisempaa meinata tarjota, ihan perus voileipä- ja täytekakku, ehkä jotain kuivakakkua, pikkuleipiä jossa neidin ja esikoisen nimien ensimmäinen kirjain ja sitten leipäjuustoa ja lakkahilloa. Kastemekko ostetaan uutena kun suvussa semmosta ei ole.

Miehellä alko tänään sitten työt seittemän viikon loman jälkeen :( No, hän on kaks viikkoa nyt töissä ja pitää sitten viikon pekkasia :D Hyvin ainakin tämä ilta meni, mitä nyt esikoinen välillä vähän kilju ku asiat ei menny miten hän halus. Miten voikin pienestä pojasta lähtä niin paha ääni : / Tämä viikko pitäs vielä olla nostelematta mitään vauvaa painavampaa, mutta mitenpä sekään onnistuu.

Neiti on ruvennu nukkumaan öisin omassa kopassa. En vaan aina ite jaksa häntä sinne takas nostaa. Yöt menee nykyään pääsääntösesti kahella syötöllä, mutta välillä saattaa jäähä tunniksi valvomaan. Harvemmin onneksi.

Marlin ja Justiina 3vko 6pvä
 
terveiset maalta!
Tai siis jo palattu kotiin...

Käytiin näyttää mun isoäidille pikkuista ja vietettiin laatuaikaa omenoita poimien ja syksystä nauttien!!!

Meillähän tuo jäppinen huutaa vatsaansa aamuöisin, edelleen! Hieman helpottanu u jötettiin kaikki tipat pois, siis niin pierunpilkkojat kuinn D-vitamiinit ja maitohappobakteerit... Ens viikolla aloitetaan ainakin D:t ja maitohapot uudelleen, mut pierunpilkkojat saa nyt jäädä... Pitää sit miettiä tuota vyöhyketerapiaa jos ei helpota tuo aamuyönhuutelot :|

Päivitän etusivun tällä viikolla, nyt pitää kiiruhtaa!!! :wave:

K ja sumopainia 5vko ja rapiat
 
Huomenta! Meillä yö sujui taas ähistellen, eilinen pv meni kakkaamatta samoin kun yö, joten ähistelyä melkein koko yön ja rinnalla roikkumista.
Hitsit kun silloin kun tuo neiti kakkaa illalla niin nukkuu todella hyvin n. 6h putkeen.
Nyt vetelee sitten sikeitä vaunuissa pihalla, eikä ähinän ähinää......

Meillä ristiäiset v-loppuna, stressiä tuottaa vaatteet, joita en ole vieläkään löytänyt, tuntuu, että kaikki kaupat pursuaa tummia vaatteita ja sitten vielä kun noita kiloja on kertynyt ja maha roikkuu vielä inhottavasti niin tuntuu, ettei mikään näytä hyvältä..... arggggggg.... paniikki, paniikki...
onneksi lasten vaate asiat kunnossa.
Meillä tarjoillaa ristiäisissä ruoka, onneksi apu voimia on tulossa, jotka innokkaana tarjoutuivat tekemään ruat ja makeat, joten en joudu stressaamaan niistä =)

Trip- trapin ollaan kanssa ajateltu hankkia.

Jälkivuotoa edelleen, vaaleaa limansekaista, yöks. yli 6vk, sais jo loppua!!!!!
 
Meillä taas sitterissä keikuttelu päivä :'(

Tytöllä vatsa toiminut huonosti ja kakka ollut ihan vihreää, välillä jopa harmahtavaakin. Ollaan annettu Levolacia 2,5-5ml aamuisin 5vrk ajan. Silti kakka aika paksua edelleen ja se vaivaa tyttöä selvästi. Meillä ollut nyt käytössä Nutrilon comfort 2vkon ajan ja nyt päätettiin kokeilla Tuttelia jos vatsa toimisi paremmin.

Tuskinpa tuo vatsan vääntäminen ja levottomuus nyt Tuttelista johtuu kun vasta kaksi annosta sitä saanut... : / Ja viime viikolla oli kolme ihan karmeaa päivää vaikka sai Nutrilonia. Koska nämä vatsa vaivat oikein helpottavat? Onko kellään kokemusta tällaisista vatsavaivoista korvikkeen kanssa?

Sipsunen & "Nalle" 5+ vkoa:heart:
 
Viimeksi muokattu:
Molemmat nukkuu =)

Meillä oli ristiäiset jo viikonloppuna. Tein sellaiset peruskutsukortit, joissa oli vauvan jalanjälki (kopiokonetta joutui käyttämään apuna). Juhlittiin isovanhemmilla ja vieraita oli n. 30, joista lapsia 7. Pidettiin ne iltapäivällä, joten ihan kahvituksella selvittiin ja koristeluista vastasi äitini :) Juhlat meni oikein kivasti ja isoveikkakin suostui vauvan pään kuivaamiseen :heart:

Tripp Trapp on meilläkin ja kovasti ollaan tykätty siitä.

Lapsiluku ei tainnut olla meillä tässä, kun itselläni on jo nyt kauhea vauva/raskauskuume ja mieheni on mennyt ihan sekaisin tuosta pienestä prinsessasta :heart: Ei nyt kuitenkaan ihan vielä seuraavaa, joten ajattelin valita ehkäisyksi taas kierukan. Viime kerralla se ehti olla alle vuoden, mutta toimi oikein hyvin ;) Alkuun pitää varmaan ottaa taas minipillerit.

Neiti nukkuu meidän vieressä ja hienosti hän nukkuukin :) Öisin joutuu vaihtamaan vaippaa, koska tämä prinsessa onkin oikea kakkakone. Ihan koko ajan on pieni nokare vaipassa ja vaipanvaihdon yhteydessä sitä tulee aina vaan lisää. Pesukone laulaa ja vaippaa kuluu. Nyt alkaa olla jo tuskaista, kun iho ei meinaa kestää tuota ruljanssia ja ilmakylvyt päättyvät siihen, että kaikki on pask**ssa :D Vaikka onhan se hienoa, että vatsa toimii!

Nyt hän heräsi!!

Ruuth ja muru (kohta kuukauden) :heart:
 
Tänään käyty painokontrollissa ja edelleen neidille tullut liian vähän painoa, joten pitää edelleen koittaa sitä korviketta johonkin väliin pari kertaa päivässä. Pissaa ja kakkaa kyllä reilusti,että maitoa on kyllä saanu.. Perjantaina sitten vielä paino katostaan uudestaan..

Tänään alotettu Gefilus D-tipat, onko muiden vauvoille tullu näistä masuvaivoja?
 
AnQ
Voi haukotus, väsyttää mut ei vaan voi mennä nukkumaan..

Meidän poju käy yöunille yleensä klo 20-22, eli itselle jää hetki istua koneella, kröhöm.. Ensimmäisen kerran herää syömään yhden-kahden maissa ja loppuyöstä ei varmaa tietoa - meillä oli viime viikolla nuhaa ja silloin ainakin heräili kerran-pari vielä syömään (jouduin siis imemään räkää pois kun alkoi nälkä-ähinä, nyt sit ei havaintoa, ties vaikka nukkuisi tissi suussa monta tuntia, heh).

Meillä nimiäisissä riittää vielä pohdittavaa, vieläkin uupuu nimi ja "kummit" ja IHAN KAIKKI, juhlat olisi kuitenkin tarkoitus järjestää 2.10. Ollaan varmasti tässä kotona, mies piti esikoisen nimiäisissä puheen ja paljasti nimen - toisaalta haluaisin nyt pitää itse puheen, mutta näillä esiintymistaidoilla ei saada kuin änkytystä ja runsasta hieneritystä. Tai no, eipä vielä ole mitään nimeäkään, minkä paljastaa.. Kutsuttujen listalla on vaan lähimmät sukulaiset, eli kovin isoja bailuja ei pidetä.

Meillä on muuten ihan järkyttävä määrä hormoninäppyjä, esikoinen oli myös kunnon pitsanaama vauvana. En oo erityisesti uskaltanut niitä "hoitaa", pestään kasvot ihan vedellä - tuskin mistään voiteista on hyötyä. Kaveri kävi eilen kylässä viikkoa nuoremman poikansa kanssa ja ei ollut näpyn näppyä, huoh! Mein pojun naama alkoi kukkia tosi nopeasti synnytyksen jälkeen ja näyttää pahenevan koko ajan :(

Uaaah, kello on jo noin paljon! Nyt on pakko painua unille ja toivoa, että esikoinen malttais nukkua edes vaille kahdeksaan..

AnQ + poju 24 vrk

Pitää vielä lisätä, että käyn haikeana lukemassa vauvakuume-osiota ja haaveilen, että vielä pääsisi mahaa kasvattamaan (saispa ensin tän röllykän pois, heh). Tarkoituksena ei ole kuitenkaan saada nassikoita pienellä ikäerolla, miehellekin sanoin haluavani viiden vuoden tauon - toisaalta se maha on vaan niin kiva! Ehkä miulla on raskauskuume, eikä niinkään vauvakuume. Eilen kaupassa tuntui pyörivän vaan pallomahoja ja oma olo oli jotenkin ihan vajaa! Oivoi, mihin tässä vielä joutuukaan..
 
Viimeksi muokattu:
Suppis: Meillä on myös näppyjä (vauva nyt 3 viikkoa 3 päivää). Ensin oli poskissa, levis nyt myös otsaan ja leukaan.

Täällä eka 8:n aamu koko katraan kans ilman miestä takana. Hyvin meni :rock: Poika kerkes ajallaan kouluun, isompi tyttö jäi mielellään päiväkotiin ja vauva nukahti matkalla vaunuihin (meillä on n. puolen kilsan kävelymatka päiväkotiin) ja jäi jo ulos nukkumaan. Kyllähän tuo väsytti nousta, vaikka yö suht hyvin menikin (nukuttiin klo. 23.30 - 7.00 ja siinä välissä söi kolmesti). Nyt ei sit väsytä kun kävi raikkaassa ulkoilmassa, no jos vaikka päikkärit ottas kun mies tulee töistä...

Meillä on tänään iltapäivällä neuvola. Soitin eilen terkalle kun mun mielestä vauvalla on suussa sammasta ja se on tarttunut jo mun nänneihinkin (kutittaaa!) Terkka meinas että jos rinnat jo oirehtii, ei enää kotikonstit välttämättä auta, joten saan lääkekuurin reseptin samalla. Meillä ainakin sammas aiheuttaa sen että vauvan imiessä rintaa kuuluu sellainen erilainen ääni. Imeekö lie sit jotenkin erillalailla jos kieli on kipeä.

Kysynpä teiltäkin mitä tekisitte. Meillä ois lauantaina kani-ja jyrsijänäyttelyt n. 2,5 tunnin matkan päässä. Mietin että lähenkö vauvan kans vai laitanko elukat muitten mukaan. Autossa meidän neiti yleensä nukkuu kun on vaan kuiva vaippa ja ei oo nälkä. Että uskon että matkat menis koisaten. Paikanpäälle voisin ottaa vaunut mukaan (ja itkuhälyttimet, luulen että sieltä löytyis joku rauhallinen paikka ulkona nukkua). Ainut mikä mua mietityttää on että mites tämmöisen 4-viikkoisen vastustuskyky, kun onhan siellä useita kymmeniä, jopa satoja ihmisiä paikan päällä. Tosin en mää antais kaikkien vauvaa "lämiä", että mun sylissä / vaunuissa se ois, mutta mutta, mietityttää kuitenkin...

-Sande ja "Hilda" 3 viikkoa & 3 päivää
 
heipat kaikille pitkästä aikaa !

täällä on arki löytänyt mukavasti alun hämmennyksen hälvennettyä =)
tyttö on pian kuusi viikkoa ja lähes syntymästä ollut aika tarkka rytmissään...

aamulla nykyään herää noin 7-8 aikaan syömään ja joskus jatkaa unia ja joskus herätään kunnolla, mutta jo kymmeneltä unille ja klo kaksitoista tankkaa enemmän ja aitten nukutaan monen monta tuntia yleensä liikkeellä kaupungilla tai kotona ulkoterassilla .

yöt nukkuu ilta 9-10--noin klo kahteen ja kolmeen ja siitä aitten herää silloin aamulla :heart:

eli täällä mennään helpolla, tosin en vieläkään ole aikaiseksi saanut hakea niitä d -rela tippoja!:headwall:

nyt kun tää syksy tuli, niin olen alkanut hullunlailla sisustamaan kotia ja siihenhän menee rahaa, ja kun se rahaa menee luoton kautta netistä , niin voitte uskoa että laskua kertyy :ashamed::ashamed:

nooh, kotiäitinä on aikaa liikaa näköjään :)

en kaikkia viestejä kerennyt lukemaan , mutta jutuissa ollaan mukana, vaikkakin taustalla enemmän, luettu on joka päivä ainakin viimeisin viesti .

sateisin terveisin huisi ja tytöntyllerö joka on aivan ihana!:heart:
 

Yhteistyössä