2011 kevään ja kesän lapsettomuushoidoista vauvan saaneet

31.10.2011........seinäkukkanen......tyttö.......1050g.........
24.11.2011........Nitrodisco............tyttö......... 2540g.......xxcm

21.11.2011........isla79................ ..poika........3440g.......49,5cm
29.11.2011........DancingQueen......poika........3250g.......52cm
16.12.2011........Millis-81...............poika........4206g.......50cm

19.12.2011........Neela Naranja.......tyttö........3920g....... 48cm
23.12.2011........AdAstra............... tyttö........3360g........51,5cm

23.12.2011........mapunen..............poika.......4000g........52,5cm
27.12.2011........Tarantella83.........tyttö........2985g........46cm
05.01.2012........plastex............... poika.........3780g........51,5cm
11.01.2012........engeli................ .poika.........3170g........52cm

11.01.2012........engeli..................tyttö..........3350g.......49cm
13.01.2012........Mollamaija82.......poika.........3290g.......
18.01.2012........Robbie.................tyttö........3120g........46cm
18.01.2012........Robbie.................poika........3070g......46,5cm
21.01.2012........Toivorikas-72......poika........3980g........53 cm

24.01.2012........Uttinen...............tyttö........3890g........51cm
26.1.2012..........Emja_.................tyttö.......3760g........49,5cm

27.01.2012........Mami2012...........poika.......3410g.........51cm
5.3.2012...........Hope..................poika.........3560g.......52cm
6.3.2012...........nanninga.............poika........3980g.......54cm


Tervetuloa maailmaan! :heart: Muiden muruja vielä odotellaan =)
 
Viimeksi muokattu:
Laitoin nyt uuden ketjun pystyyn jatkoksi odotusajan jutustelulle. Tervetuloa mukaan sitä mukaa, kun vauvoja alkaa tupsahdella!

Meillä oli vaihteeksi hyvä yö ja pikku-D nukkui nätisti kolme kolmen tunnin jaksoa. Välissä sitten syötiin ja vaihdeltiin vaippoja. Juuri mietin sitä, että kummasti sitä sopeutuu nukkumaan pätkissä. Viimeinen yö ennen synnytystä meni viidellä tunnilla ja sen jälkeen sitten onkin ollut näitä max. vähän päälle kolmituntisia ;) Eikä edes väsytä silloin kun on kuitenkin kokonaisuutena saanut riittävästi tunteja kasaan. Vaikka yöllä herätessa ja valvoessa tuntuu kyllä vähän erilaiselle :kieh:

Päivisinkin suurin osa ajasta menee unessa, mutta nyt on alkanut olla ainakin yksi pätkä päivän aikana, jolloin poika on hereillä pari-kolme tuntia putkeen. Onneksi yleensä viihtyy jonkin aikaa tuosta itsekseen, mutta enimmäkseen haluaa olla sylissä ja syödä vähän väliä.

Tulkaa muutkin kertomaan kuulumisia sen mukaan kun aikaa ja voimia riittää!

DQ + Pikku-D 3vk
 
Tulin kurkkaamaan ja varailemaan paikkaa täältä. Yks paikka mulle ja toinen pojalle sit tammikuulle ;)

ps. kiva että pistit tämän USKOMATTOMAN ketjun pystyyn! Niin tänne vaan taidetaan siirtyä sieltä kolmen ketjun takaa :heart:

Mollis ja Keke 35+1
 
Kiitos DQ ketjun perustamisesta! :flower: Meidän pieni ihana murunen syntyi 19.12. mitoilla 48cmja 3920g. :heart:

Tutulta kuulostaa tuo pätkissä nukkuminen. Välillä Pikku-O herää jo tunnin päästä uudelleen syömään, mutta meilläkin viime yönä oli onneksi noita 3h pätkiä kaksi. Unessa tosiaan mennään päivätkin ja välillä vain vaipan vaihto ja syöminen.

Vaippaa vaihtaessa tyttö kitisee, rauhoittuu yleensä vasta kun on saatu housut takaisin jalkaan. Olen tulkinnut että pesun ja kuivauksen jälkeen on yhä sen verran viluissaan että siksi harmittaa..? Jostain vain luin että vauvoille voi olla tosi mukavia seurusteluhetkiä nuo vaihdot. Meillä ei nyt ainakaan vielä ole niin. Ja sitten vielä vois antaa ilmakylpyjä tässä yhteydessä... Ei onnistu. Eikä meillä ole kylmä vaan ihan normaali huonelämpö, melko lämmin mun mielestä. Ehkä tyttö on vaan vilukissa.

Missä DQ teidän vauva nukkuu? Tuolla odotuspuolella jo kirjoitinkin että meidän vauva haluaa nukkua vain vieressä, herää heti ja alkaa kitistä jos siirrän sivuvaununa olevaan pinnasänkyyn. Osastolta sanoivat kun soitin paria asiaa sinne, että vauva ei tunne itseään erilliseksi äidistä ja siksi havahtuu heti jos äiti on kauempana. Olis vaan helpompi itselle nukkua jos vauva olis siinä vieressä omassa sängyssä... Nyt pitää nukkua aina yhdellä kyljellä ja sitten seuraavalla syötöllä vaihtaa vauva toiselle puolelle.

On tämä ihmeellinen maailma vauvan kanssa ja niin ihana.

Neela ja oma rakas Pikku-O 5pv :heart:
 
Noniin nyt on aikaa. Molemmat lapset on unilla. Huh! On tää urakkaa,kun on kaksi pientä. Aikanaan sitten helpottaa! =)

Meillä on nyt öisin syöntiväli n.4h eli kahdesti suunnilleen syö. Meillä menee korviketta lisänä,ei mun maito riitä. Toiseksi mun rinnanpäät on niin olemattomat ettei lapsukainen saa niistä otetta jos en oo just pumpannut. Tää nyt oli odotettavissa,koska ensimmäisen kohdalla oli sama homma.
Välillä öisin poitsu saattaa olla hereillä tunninkin ja sitten ollaan kaikki ihmeissään. Heh! Nyt on muutamana yönä alkanut tehdä kakat öisin tai pissat on tullut mistä sattuu läpi. =)

Päivisin on kivasti valveilla. Jo yhden selkeästi pidemmän pätkän ja sitten pieniä pätkiä. Aamuisin on nyt herännyt n.8-9.00 maissa ja illalla menee nukkumaan yöunille 21.00. Ihan hyvä,että on nyt mennyt ysin maissa,kun ekat päivät meni vasta 23.00.

Meidän esikoinen on ottanut vauvan hyvin vastaan. Ei mitään ongelmaa. Ainakaan vielä.

millis ja vertti 1vko3päivää
 
:wave: täällä ollaan !
Tänään kotiuduttiin. Meidän tyttö syntyi siis 23.12, painoa 3360 g ja pituus 51,5 cm.
A (ei siis olekaan pikku-S, niin kuin ennen syntymää suunniteltiin) nukkuu omassa pinniksessä, rauhoittui sinne heti toisella yrittämällä, jee! Koirat ottivat tulokkaan ihmeissään, mutta ystävällisesti vastaan.
Meillä imetys sujuu, mutta mulla kanssa matalat rinnanpäät ja rintakumia käytän välillä. Maitoa tulee todella paljon, kun imetän toisesta rinnasta, niin samaan aikaan valuu toisesta pyyhkeellinen tavaraa. Toivon mukaan tästä tasoittuu, nyt on niin pinkeinä että joudun lämpöpussin avulla valuttamaan pahimmat pois. Runsas maidontulo aiheuttaa myös puklailua aika paljon, mutta mies on onneksi luvannut nyt hoitaa röyhtäyttämispuolen.

Nyt sitten koitetaan saada kotielämä rullaamaan, eka koneellinen pyykkiä pyörimässä ja joululahjatkin vielä avaamatta.

Mutta on tämä ihanaa!

AdaStra & A 4 vrk
 
Millis, voin vaan kuvitella millaista on kun on kaksi pientä. Tsemppiä!

Mikään maailmassa ei ole sellaista kuin olla äiti. Tuntuu että kaikki on jotenkin ihan toisenlaista; pieni olento niin riippuvainen ja tarvitsee jatkuvasti maitoa, hoitoa ja läheisyyttä. Ja huoli minulla on pienestä jatkuvasti. Sairaalassa hän vähän kellersi ja arvot mitattiin iholta. Oli ihan ok rajoissa silloin 2. ja 3. päivänä ja 3. pnä sitten kotiuduttiin. 6. päivänä vauva tuntui olevan vähän väsyneempi, nukahti 2 krt rinnalle alettuaan imemään ja soitin sairaalaan ja mentiin sinne ottamaan iholta biliarvot ja vielä verikoe. Se oli alle valohoitorajan joten kotiin vain ja normaalisti vauvantahtisesti saa imettää, ei siis tarvi herätellä. Tämä kyllä herääkin itse syömään 1-2 h välein, maksimi on ollut 3h ja vaippaa saa vaihtaa käytännössä joka syöttövälillä. Mua huolestutti kuitenkin vielä seuraavana päivänä (eilen) onko arvot nyt varmasti laskussa ja soitin osastolle joten saatiin käydä vielä ottamassa arvo. Katsottiin iholta ja arvo oli laskussa. Sanoivat että ei se enää nouse. Mua silti huolestuttaa.

Huomenna tulee terkkari kotikäynnille, saa hän vielä katsoa tuota keltaisuuttakin. Hän voi määrätä verikokeen terveyskeskuksessa, luulen ettei heillä neuvolassa ole sitä ihobililaitetta. Tai sit meidän täytyy taas soittaa ja pyytää että päästään Kättärille katsomaan arvo, jos terkkari on sitä mieltä että se tarkistetaan.

Huolta siis, mutta onnea myös pienestä rakkaasta. :heart:

Mulla on maitoa tullut hyvin, mutta välillä on rinnanpäät niin kipeät ja vereslihalla. Saa nipistää itseään ja purra kieltä kun vauva alkaa imeä. Sitten siihen tottuu. Mies toi rintakumit joita käytin 2pv kun rinnat oli niin arat ja maito suurimmassa nousussa, rinnat oli sellaiset pallot joista vauvan oli lähes mahdoton saada otetta. Nyt on tuo vähän helpottanut ja yritän selvitä ilman kumeja, niistä kun "varoitellaan" että voi vähentää maidontuloa ja lyhentää imetyksen kestoa. Voi miksi kaikki helppo on jotenkin ei-niin-hyvää... Vauva saa kumien kanssa niin paljon hempommin kiinni eikä rinnanpäihin satu.

Neela ja oma kultainen Pikku-O 1vk+1pv
 
Laitoin oman synnytyskertomukseni odotuspuolen pinoon, aika perussetti taisi olla, mutta sieltä löytyy jos kiinnostaa.
Millikselle voimia kahden pienen kanssa, onko sun mies isyyslomalla?
Neelalle tsemppiä keltaisuushuolien kanssa, itsekin mietin, että kun nyt on kaikki mennyt niin hyvin, että pian on pakko tulla jotakin murhetta. Meille tulee terkka kotiin vasta maanantaina, mutta meillä on neuvolaan 5 min kävelymatka (näkyy meidän olohuoneen ikkkunasta) ja sovittiin, että saan mennä tällä viikolla käymään, jos murheita tulee.

Imetys on vähän helpottanut, kuumassa suihkussa olen tyhjennellyt rintoja ja eilen sain maidonkerääjän käyttööni, niin ettei tarvi kahden pyyhkeen kanssa imettää. Tosin jos A imee pitkään, täytyy kerääjä välillä tyhjätä. Miehen kanssa todettiinkin, että kahden ihmisen työpanoksen imetys vaatii, onneksi hän on nyt kotona vielä kuukauden. Ja senkin jälkeen lupasi ottaa palkatonta, jos tilanne sitä vaatii (en ollut uskoa korviani, näin sanoo mies joka ei ikinä ole edes sairauden takia pois töistä, mutta näin se isyys muuttaa ihmistä). A syö keskimäärin 2,5-4 tunnin välein eli ollaan jouduttu herättelemäänkin syömään. Niin ja Neela, meillä A rauhoittuu hoitopöydälle seurustelemaan laulamalla, olen lauleskellut kaikkia ihan tyhmiäkin lauluja (kuten joululauluja) ja silloin A keskittyy kuuntelemaan. Aamuisin imetän itselläni ylävartalo paljaana ja A pelkässä vaipassa, että saa ihokosketusta. Eilen hän nukkui iltaunet sylissä, mutta muuten nukkuu kapaloituna tosi hyvin pinniksessä, joka on ihan kiinni meidän sängyssä mun puolella, joten kuulen äänet riittävän, mutten liian hyvin. Sairaalassa nukkui vieressä aika levottomasti, joten hyvä, että suostuu nukkumaan pinniksessä, niin en minäkään havahdu jokaiseen liikkeeseen. Päiväunille voisin hänet perhepetiin ottaa.
Kestovaippailu on aloitettu ja toistaiseksi ovat falskanneet vähemmän kuin sairaalan liberot.

On tämä perhe-elämä ihan mahtavaa!

AdAstra &A 5 vrk
 
On mies isyyslomalla ja sen jälkeen muutenkin kotona hetken jotta päästään kunnolla arkeen kiinni. =)

Hiukan oon kyllä kateellinen kaikille joilla imetys lähtee ja ei oo mitään probleemaa. Mullakin maitoa tulisi,mutta rinnanpäitäkun ei oo niin haastavaa on. Aina ennen syöttöä pitäisi pumppaa,että saan ne esiin. :( Tänään on kyllä syönyt tissiä onneksi,mutta lisämaitoakin menee kiitettävästi. Mut elämä on.

Me ei oo vielä oikein ehditty ulkoilemaankaan. Mihin lie tää aikakin menee. Tytön kanssa ulkoillaan joka päivä,mutta poitsun kanssa ei oo ehditty.
 
Millis samat sanat imetyksestä, päätin, että käytän sovinnolla rintakumia, pääasia, että tyttö syö. Ottaa maistiaiset ja loppulutkutukset mielellään ilman, mutta muuten imee kumin kanssa. Meillä on maitoa nyt kattolampussa asti, tulin suihkusta ja tissit olivat hetken paljaana sillä seurauksella että kaaressa lensi tavara pisin kämppää. Toivon mukaan pian tasaantuu maidontulo, meillä on jo sohva ja sänkykin ihan maidossa, kun harsot ovat imettäessä päästäneet läpi.

Me ulkoiltiin eilen ekaa kertaa, A nukkui tyytyväisenä koko reissun, koirat eivät vielä ihan osanneet vaunujen vieressä kulkea, niin mies talutti koiria ja minä lykin vaunuja.

Pää täynnä kysymyksiä neuvolan tädille, pitäisi varmaan ihan lapulle laittaa, on tää ekan lapsen kanssa sellaista arvuuttelua monen asian suhteen. Mutta kaipa pian sitä oppii.

Adastra ja A 6 vrk
 
Moi! Kävin päivittämässä alkuun syntyneiden listan. Vielä tälläkin puolella tosi paljon onnea ja tervetloa vauvaelämään ja -keskusteluun. :flower:

Neela - meidän vauva nukkui suunnilleen ekat 10 päivää meidän vieressä sängyssä. Se sujui ihan hyvin, mutta sitten tuli yksi yö, jolloin herra oli valveilla klo 2:sta aamuun asti ja sen jälkeen päätettiin siirtyä oman sängyn käyttöön. Meillä on sellainen Mawok-merkkinen riippukehto meidän sängyn vieressä ja siinä pikku-D on nyt sitten nukkunut. Se on kyllä ollut tosi hyvä, kun nukahtamista ja unessa pysymistä voi vähän yrittää avittaa sänkyä heiluttelemalla ilman että välttämättä tarvitsee sängystä nousta.

Päivisin D on nukkunut enimmäkseen Doomoo-"säkkituolisitterissä". Tosin nyt pariin päivään ei ole oikein päiväunet maistuneet kuin ulkona kävellessä. Toivottavasti tämä vaihe ei jää päälle, koska selvästi huomaa pinnan kiristyvän, kun päivällä ei oikein pysty tekemään mitään. Ja sitten kun sää on vielä huono, niin ulkoilukin on vähän tylsää. Luulen, että täytyy alkaa tutkia jotain kantoliina tai -reppujuttua, jos päiväunet menee huonommaksi, että saa jotain tehtyä.

Toivottavasti teillä Neela keltaisuus ja huoli vähenee! Onneksi saa hyvää seurantaa ja apua neuvolasta, niin ei tarvitse yksinään asiaa ihmetellä. Tuo imettäminen on kyllä varsinkin alkuun tosi kivuliasta ja samoin kuin sinä, piti varsinkin alkuun oikein keskittyä ettei ääneen voihkisi, kun pikkumies nappasi kiinni rinnasta. Onneksi se on vähän helpottanut, mutta kirpaisee kyllä edelleen. Varmaan rinnat tottuu ja sekin helpottaa, kun imetys kestää selvästi lyhyemmän ajan kuin alkuun.

Millis - on tosiaan varmaan puuhaa kahden lapsen kanssa! On aika luksusta, kun yhden kanssa saa mennä hänen tahtiinsa ja lepohetkiäkin tulee silloin kuitenkin helpommin. Mutta aikansa kutakin ja kyllähän sitä jaksaa, kun saa mieheltä (ja muilta) apua ja tosiaan lyhyestä ajasta on kuitenkin kyse. Ja itse olen ainakin yön pimeinä tunteina keskittynyt siihen, kuinka onnekas sitä on saadessaan valvoa oman vauvan kanssa, kun ei ole ollut itsestään selvää, että sitä vauvaa ikinä edes tulee. Tsemppiä sinne myös imetyksen kanssa! Onneksi on hyvää ja laadukasta ruokaa tarjolla purkistakin, niin ei tarvitse siitä olla huolissaan.

AdAstra - varmaan vähän hankalaa tuo tosi runsas maidontulo, mutta se taitaa kuulua sarjaan positiiviset ongelmat ;) Itselläni ei ole missään vaiheessa tullut tulvimalla, mutta nyt ainakin on jo tasoittunut niin, ettei juuri maitoa valu, alussa sitä ongelmaa oli vähän. Nyt on alkanut vähän mietityttämään, että tuleekohan maitoa riittävästi, kun hereillä ollessaan D haluaa vähän väliä syödä ja on kärsimätön syömisen loppua kohden. Vähän siis tuntuu sille, että saako tarpeeksi ruokaa. Toistaiseksi on kyllä kasvanut ainakin tosi hyvin, saapa sitten nähdä kun maanantaina taas mennään neuvolaan. Lisämaitoa ei kai ole hyvä antaa, jos ei ole oikeasti tarvetta, ettei oma maidontulo vähene, näin kuvittelisin...

Aika hienoa, että teillä on kestovaipat käytössä! Meillä on ollut vähän ne ajatuksissa, mutta eipä ole vielä edennyt ajatuksen asteelta pidemmälle. Vaippoja saa kyllä vaihtaa niin usein, että kestovaippoja pitäisi olla hirmuiset pinot. Ehkä pikkuhiljaa voi asian ottaa uudelleen harkintaan, kun poika vähän kasvaa ja ehkä vaippojen kulutuskin tasaantuu.

Meillä menee yleisesti ottaen siis edelleen mukavasti, mutta ihan alkuun verrattuna tuntuu vähän rankemmalle. Tosiaan unen määrä on vähentynyt ja D tuntuu tarvitsevan enemmän viihdytystä. Ehkä myös väsymystä alkaa kertyä enemmän, kun aika kuluu ja unet tulee pätkittäin. Mieheni on ollut koko ajan puolittain töissä ja puolittain kotona eli ihan sellaista kunnon totaali-isyyslomaa ei ole ollut. Ihan ok, vaikka välillä olen vähän hiiltynyt siihen, kun ei etukäteen tiedä milloin pitää tehdä töitä ja milloin ollaan sitten lomalla, mutta ihan kiva sinänsä, että on nyt ainakin jonkinlainen pehmeä lasku arkeen.

Muutenkin huomaa, että on tässä ajoittain pientä hakemista uusien vahnemman roolien kanssa. Yritän keskittyä siihen, etten olisi tietävinäni kaikkea paremmin ja antaisin miehelle tilaa, mutta joskus se on hankalaa. Ja kun tekemisen tyyli on vauvan kanssa ja muutenkin välillä erilainen, niin pientä kahnaustakin on saatu aikaiseksi. Joulun aikaan asiaa ei auttanut se, kun oli sovitettava omaa elämää muiden kanssa sovittuihin aikatauluihin kyläilyineen jne, mutta kuulunee asiaan, että on vähän sopeutumista tässä alussa.

En tiedä onko muilla tullut vielä vaippaihottuma tutuksi, mutta meillä meni tosi pahaksi joulun jälkeen. Ennen joulua oli pientä punoitusta pepussa ja Ceridalin ja Bepantenin lisäksi kokeilin siihen saamani vinkin perusteella sinkkivoidetta. Se ei ilmeisesti sopinut D:lle ollenkaan, koska huomasin yhden toooodella itkuisen illan jälkeen pepun olevan ihan kirkuvan punainen ja röpelöinen. Tilanne on onneksi saatu nyt paranemaan Ceridalilla ja Sibicortilla.

Tällaisia täällä. Sainkin nyt ihan hyvin kirjoitettua, kun D viimein otti päikkäreitä myös täällä sisätiloissa. Nyt taitaa olla se hetki lopuillaan ja huuto alkoi, joten adios ja palataan taas toisella kertaa.

DQ & pikku-D 1kk
 
:attn: Nyt mammat skoolatkaa mun kanssa! :attn:

Meillä on ollut ISO huoli viikon ajan: sairaalalääkärin tarkastuksessa meidän pienellä todettiin pieni epäily turner-diagnoosista. On siis tytöillä oleva kromosomihäiriö. Vaikka siihen viittaavaa ei juuri ollut niin lääkäri kertoi epäilyn ja otettiin verinäyte kromosomitutkimusta varten. Tuloksista sanottiin että menee reilu vko, odotimme vastausta huomenna pe tai viimeistään ma. Tänään lääkäri soitti kuitenkin että vastaukset ovat tulleet ja että Pikku-O:lla on täysin terveet tytön kromosomit! :heart: :D

Nyt tulee vieraita, jatkan myöhemmin...
 
  • Tykkää
Reactions: DancingQueen
DQ Meillä oli tytöllä vaippaihottumaa aikoinaan ja sibicort oli ainut mikä auttoi. Sinkkivoiteesta ei ollut mihinkään.

Neela Ihanaa,kun kaikki kunnossa!

Meillä tosiaankin esikoinen oli todellakin helppo tapaus. Ei itkenyt,söi säännöllisesti,tykkäsi kaikesta mitä touhuttiin. Nyt sitten tämä pikkuherra on vähän tai aika paljonkin vaativampi tapaus niin ollaan oltu ihan ihmeissään. Monia juttuja joudutaan miettii,että apua mitäs nyt ja miten nyt toimitaan. Oon aika paljon kysynyt kavereilta joilla ollut vaativampia lapsia. Lähinnä tähän uuden tulokkaan vuoksi tuntuu,että arki on vähän vilskettä ja rankempaa. Jos nyt toi nukahtamishomma lähtisi toimii niin sitten ei olisi mitään ongelmaa.

Me nyt aloitettiin kokeeksi cuplatonit,kun toi päikkäreille nukahtaminen on niin vaikeaa. Jos nyt olisi vatsavaivoja..kipristelyä tms. Katsotaan auttaako. Ainakin piereskelee aikalailla. Meillä yöt nukutaan todella hyvin. Niissä ei oo valittamista.

Tänään oltiin vihdoinkin ulkosalla. Lapsukainen huusi kun palosireeni kun puettiin päälle,mutta onneksi sammui sitten rattaisiin tosi hyvin. Vaunuiltiin joku 30min. Kannettiin sisään sänkyyn nukkumaan ja veti 5.5 tunnin unet. :) Molemmat lapset nukkui 2 tuntia yhtäaikaa päikkäreitä. Oltiin miehen kanssa ihan ihmeissään,että mitäs nyt. Mieskin sanoi,että onpa hiljaista..luksusta. :) Mekin ollaan onnellisia näistä kahdesta rakkaasta lapsesta joita saatiin odotella tovi. Ja tiedettiin,että eka 6kk on rankkaa,mutta sitten se palkitsee kun pikkumies lähtee liikkeelle ja näistä on toisilleen seuraa. :)

Meillä on seuraava neuvola 1kk kohdalla. Tytöllä onkin sitten samaan aikaan 2v neuvola. Meillä on näillä lapsosilla molemmilla 16.päivä synttärit. Pienimies päätti vielä syntyä siskonsa nimipäivänä. :heart:

Jaa-a jos lähtisi sohvalle istuu ja lukee lehtee. Molemmat nukkuu. Ainakin on hiljaista!

millis ja vertti 1vko6päivää :heart:
 
Mekin käytiin tänään ekaa kertaa ulkona! Neuvolan täti antoi luvan mennä vaikka talvivauvalla yleensä on se 2vk raja. Mutta eipä tuolla nyt mitään talvea näy... Joku hyvä puoli siis tässäkin kelissä! Pikku-O hiukan heräsi kun puettiin vaatteet mutta nukahti heti rattaissa ja tyytyväisen näköisenä matkusteli ekan lenkkinsä. :)

Vaipanvaihdossakaan pikkuinen ei enää joka kerta kitise. Se kitinävaihe siis tulee yleensä kun tullaan hanan alta pois ja loppuu kun vaatteet on päällä, mutta nyt ei siis enää joka kerta. Ehkä tytteli kasvaessaan ei enää ole niin vilukissa.

Muutenkin Pikku-O tuntuu olevan tyytyväinen elämäänsä. Päiväunia hän ottaa vaavisängyssä ja sohvalla, mutta sylissäkin edelleen välillä. Pikkuista on niin hauska katsoa kun hän ilmeilee unissaan. :heart: Yöllä hän herää edelleen ja alkaa maiskuttaa syömisen merkiksi jos siirrän sivuvaunuun joten olen antanut nukkua vieressä. Kokeillaan sitä sivuvaunua sitten hetken päästä, mutta nyt tuntuu että saan itsekin enemmän unta jos en yritä vauvaa siirtää. Itse asiassa vaikka vauva herää syömään 1-3h välein, en ole juurikaan väsynyt. Liekö hormonit hoitavat homman? ;) Mitenkäs muilla?

Nyt pitää syödä, mies teki pastaa. :)

Onnellinen Neela ja terve tyttö Pikku-O 1vk+4pv :heart:
 
Neela ihania uutisia, oli varmaan tuskaista odottaa tietoa!

dq joo, on tää kai ihan positiivinen ongelma, näin selkä ja niska +hartiat paskana ei vaan kauheesti hymyilytä. Mies joutuu nostamaan vauvan mulle syliin ja pois sylistä, kun mun käsivoimat ei riitä. Ollaan yritetty hieroa ja käyttää kaurapussia ym. mutta apu on kovin lyhytaikainen. Tilasin netistä kunnollisen imetystyynyn ja isopovisen imetysliivit, jospa niiden antama tuki auttaisi sitten. Toivottavasti tulevat maanantaina. Ja olen minä harkinnut maidon luovuttajaksi ryhtymistä, sääli on kaataa hyvää tavaraa desikaupalla viemäriin.

Kestoilu on ainakin toistaiseksi sujunut hyvin, pyykinpesu on mun vastuulla, mutta sen jaksan hyvin, kun mies tekee muut kotityöt. Öisin aletaan käyttää kuitenkin näin alkuun kertsejä, kun noiden pienimpien kestovaippojen imuteho ei oikein riitä koko yöksi ja varsinaiset yövaipat ovat meidän laiheliinille vielä vyötäröltä isoja.

Tänään käytiin taas vaunuilemassa, A nukkui hyvin ja viime yökin meni loistavasti, joten äidinkin univajetta on saatu paikattua :)

Hyvää uutta vuotta kaikille!
AdaStra ja A 1 vko
 
Moi taas ja hyvää alkanutta vuotta! Vuosi alkoi ihanan aurinkoisella päivällä, mutta näkyy jatkuvan sateisena :( Taitaa tulla vaunujen sadesuojalle jatkossakin käyttöä..

Millis – viiden ja puolen tunnin tunnen unet, wow! Meillä enkka on neljä tuntia yöllä (kerran) ja vähän vajaa päikkäreillä. Yöunet tulevat yleensä 2,5-3,5h pätkissä, mutta onneksi hereilläoloaika on vähän lyhentynyt ja nyt poika on yleensä takaisin unessa vajaassa tunnissa. Päiväunille ei meinaa nukahtaa kunnolla ihan vaan kotona ollessa, vaan paremmin jatkaa unia, jos ensin on oltu ulkoilemassa tai muuten reissussa. Tosin nyt näkyy vielä nukkuvan hyvin tuohon jatkoksi, kun nukuttiin ensin yhdessä reilu tunti – tekee hyvää myös äidille :) Ilmeisesti muuten on vaikea päästä sitten syvään uneen asti päiväsaikaan sisätiloissa.

Neela – luin synnytyskertomustasi tuolla odotuspuolella ja oli tosi mielenkiintoista lukea sektiosta! Tosi kiva, että meni noin mukavasti. Meillä D tykkää olla hoitotasolla vaipanvaihdon yhteydessä, katselee lamppuja, hymynaamaa, leluja jne ja usein pidetäänkin häntä siinä jonkin aikaa – varsinkin ilman vaatteita ja vaippaa on kiva potkiskella ja pyöriä. Kuulostaa tosiaan sille, että ehkä teidän pikkuneidillä on ollut vähän vilu, mutta eiköhän se siitä, kun hän kasvaa!

Musta tuntui myös varsinkin ihan alkuun, että vaikka olisi nukkunut jonain yönä vaan kolme tai viisi tuntia, niin ei juuri väsyttänyt. Sitten muutaman viikon jälkeen ehkä oli kertynyt kuitenkin sen verran univelkaa, että päikkäreille alkoi tulla enemmän tarvetta. Ja nyt saan kyllä yleensä ihan kohtuullisen määrän tunteja kasaan yöunta, kun jatkan aamusta niin, että yleensä nousen & noustaan pojan kanssa vasta yhdeksän tai kymmenen aikoihin. Usein otan hänet viereen nukkumaan viimeisen pätkän ajaksi. Kyllä se vieressä nukkuva pikkuinen tuhisija on vaan niin ihana!

AdAstra – sorry, ei ollut tarkoitus vähätellä tuota runsaan maidontulon ongelmaa, toivottavasti ei tullut sellainen kuva! On varmasti tosiaan kyllä aika rankkaa, jos ja kun ottaa niskaan ja hartioihin ja muutakin käytännön ongelmaa!! Toivottavasti imetystyynyn ja muiden vastaavien kautta löytyy apua. Vaippojen imutehoa on täälläkin pohdittu, vaikka kestoihin ei olla siis vielä ainakaan perehdyttykään. Välillä D:n vaipat falskaavat jo muutaman tunnin päälläolon jälkeen. Pissaa tulee ajoittain aika runsaasti ja jonkin aikaa sitten siirryttiinkin vaippojen kakkoskokoon, mutta sekään ei aina tunnu riittävän.

Meidän poika kasvaa tosi mukavasti ja neuvolassa maanantaina painoa oli jo 4,4kg eli reilusti yli kilo syntymäpainoon tullut lisää. Jotenkin nyt on tuntunutkin, että isompi on herrasta tullut ja ekat vaatteet on jo käyneet pieniksi, nyyh. Vaippaihottuma saatiin kuriin, mutta sitten se iski päälle taas, kun ostin erimerkkisiä vaippoja, jotka eivät selvästi sopineetkaan. Tarkkana saa siis näköjään olla.

Mukavasti menee kyllä ja tuntuu, että vähitellen alkaa oppia paremmin toimimaan pojan kanssa ja sitä kautta oleminen helpottuu. Hereillä ollessaan viihtyy välillä itsekseen valoja tai muuta katselemassa, mutta melkein enimmäkseen haluaa syödä tosi tiheään silloin, kun silmät on auki :D Eilen kokeilin tarjota omaa maitoa tuttipullosta ja hyvin upposi. Ensi viikolla on lääkärin jälkitarkastus ja sen jälkeen taitaa päästä liikkumaan, joten sitten on hyvä olla hätävarana tuo tuttipullomahdollisuus, jos tulee vähän enemmän lähdettyä kotoa pois. Täytyy ehkä vielä testata uppoaako korvikekin herralle. Tuolla ruokahalulla voisi kyllä kuvitella, ettei tulisi olemaan ongelmaa...

Mies on vielä osittain kotona tämän viikon, mutta sitten alkaa arki. Onneksi on jo jotain kalenterin täytettä, koska olen huomannut, että itseäni alkaa aika hleposti tylsistyttää ja ahdistaa, jos on ihan kotona vaan useamman päivän. Vauvajoogaa olen suunnitellut ja ystävien tapaamista jne. Toivottavasti teillä muillakin sujuu kivasti ja saadaan pian myös lisää porukkaa tänne vauvautuneiden puolelle :D

DQ & pikku-D 5vk
 
Hyvää uutta vuotta IhaNaiset täältäkin! :)

Milliksen pojan unenlahjat kuulostavat hyviltä. Varmaan helpottaa arkea kun molemmat lapset menevät samassa rytmissä.

AdAstra, toivottavasti hartiasäryt ja muut helpottaa. Sehän olis hienoa jos voisit luovuttaa maitoa, se olisi varmasti kullanarvoista keskosille ym.

DQ, kiva kuulla että teillä menee mukavasti siellä. Pitäisiköhän mun kokeilla myös jossain vaiheessa pulloruokintaa... Maidonkerääjät on jo, voisin kerätä omaa maitoa ja pakastaa ja sitten tosiaan jos joskus johonkin raaskii lähteä ;) niin mies voisi ruokkia pullosta...

Onko teillä muilla käytössä tuttia? Meillä ei vielä. Olen miettinyt milloin sen käytön aloittaisi vai aloittaisiko ollenkaan... Siitäkin on niin monta käsitystä.

Meidän Pikku-O on kasvanut. Oltiin eilen neuvolassa ja pituus oli 50,5cm. Liekö mitattu alakanttiin sairaalassa vai onko voinut kasvaa 2,5cm 2vk:ssa... Paino oli ylittänyt myös syntymäpainon ja oli nyt 3995g.

Napatynkä irtosi vihdoin viime yönä. Mies vaihtoi vaippaa ja huomasi sen lähteneen.

Ollaan käyty nyt joka päivä vaunulenkeillä. Vauva nukkuu tosi hyvin niiden ajan ja itsellekin on ihana saada raitista ilmaa. Kelit on vaan vaihdelleet lumipyrystä tämän päivän vesikeliin... Melkoinen talvi. Mutta kiva ettei ole liian kylmä niin pääsee sinne ulos.

Olen palannut käyttämään rintakumeja. Hetken pärjäsin ihan hyvin ilman. Imetys alkoi taas sattua niin paljon että välillä itkin vauvan alkaessa imemään, joten katsoin parhaaksi ottaa kumit esiin. Rinnanpäät on niin arat ja sen verran matalat, että vauvalta pääsee alussa ote helposti irti useamman kerran ja sitten joka kerta sama kipu kun ottaa uudelleen kiinni ja alkaa imeä. Imuote on katsottu että se on oikea, siitä ei siis ole kiinni. Toivon että näillä kumeilla nyt pärjätään ja toivottavasti eivät heikennä maidontuotantoa. Toisaalta jos imetys sattuu niin ei sekään varmaan maidontuloa ja pitkää imetystä edistä. Onneksi on näitä apuvälineitä.

Meillä on Pikku-O:n maksimiuniaika edelleen 3h tai vähän reilu. Sitten herää syömään. Sama juttu yöllä ja päivällä. Yöt nukutaan edelleen vierekkäin. Yksi yö oli tosi risainen, tyttö veti hillittömän maitomaratonin, torkahteli hetken välissä ja halusi taas lisää. Siinä meni kolmisen tuntia... Seuraavan päivän olin aika väsyksissä mutta sen jälkeen onneksi on taas ollut maltillisen mittaisia ruokailuja ja olen saanut kohtuullisesti unitunteja.

Ihanaa vauva-arkea kaikille! :heart:

Neela ja Pikku-O 2vk+2pv
 
DQ onhan tää runsas maidontulo pieni ongelma, pääasia, että lapsi on terve ja syö. Maidontulo on sen verran tasaantunut, että päivisin pärjään ihan hyvin, mutta öisin jostain syystä rinnat yhä tulvii, joten makuullaan imetyksestä voi vain haaveilla. Kunnon imetystyyny oli kyllä rahan arvoinen hankinta, nyt saan hartiat rennoksi ja säryt ovat vähentyneet. Vaipoista: onhan tämä vaippaimujen kokeilu näin ekakertalaisella vähän hakuammuntaa, villa on toiminut yllättävän hyvin! Meillä A kakkaa lähes joka vaippaan ja kertakäyttövaippa alkaa heti haista ihan järkyttävälle, kun taas kestovaippa ei haise vaikka pari päivää kylppärissä pesua odottaisikin, sekin on jännä juttu. Kuivausrumpu on kyllä ihan ehdoton tässä touhussa. Toivottavasti teillä D:n vaippaihottuma pysyy poissa, meillä A:n iho on tosi hyvässä kunnossa, että senkin puoleen kestot ovat olleet hyvä valinta.

Neela minä käytän kanssa yhä osittain rintakumia. Tuttia ei olla vielä annettu, mutta selvästi A haluaisi jotakin imeskellä, nyt syö sitten tumppua/hihaa ja ei kai sekään niin hyvä juttu ole.

nukkumisesta meille sanottiin sairaalassa, että neljän tunnin välein pitäisi vähintään syödä ja neuvolan täti tämän vielä vahvisti, joten ollaan nyt sitten ekakertalaisina noudatettu tätä ohjetta kirjaimellisesti ja herätelty A syömään, jos meinaa nukkua yli 4 tuntia. Tekisi kyllä mieli antaa nukkua ja herätä omaan tahtiinsa, kun painokin oli ihan hyvin noussut.

Neuvolan täti siis kävi maanantaina ja seuraava tulee vielä ensi maanantaina, A painoi silloin 3390 grammaa eli oli ylittänyt syntymäpainonsa. Napatynkäkin irtosi tiistaina. Eilen käytiin ekalla autoreissulla mummulassa ja hyvin sujui matka.

AdAstra & A 1 vko 6 päivää
 
Pikku-O teki viime yönä uniennätyksen ja nukkui melkein 5h! Ennen sitä veti kyllä 2h maitoa. Pelkäsin jo että maito loppuu ennenkuin tyttö on kylläinen.

Pitää kysyä meidän terkkarilta pitäisikö vielä pitää kelloa varmuuden vuoksi soimassa jos tulee noin pitkät unet. Meille sairaalassa sanottiin että alussa 4h kunnes saavutetaan syntymäpaino, tai niin ymmärsin. Ensikertalaisena on tosiaan vähän pihalla. ;)

Neela ja Pikku-O 2vk+4pv
 
Onko teillä muilla mielialat kauheasti vaihdelleet? Mulla tuli viime yönä ihan kauhea "huono äiti" - fiilis, että itsekin oikein pelästyin. Onkohan tämä normaalia vai jotain synnytyksen jälkeistä masennusta...tai sitten mä otan liian kovia suorituspaineita tästä äitiydestä. Näin päiväsaikaan levänneenä asiat ovat taas asettuneet oikeisiin mittasuhteisiinsa.
Meillä muuten kokeiltiin tarjota tuttia, ei se nyt ainakaan vielä mitenkään kovin hyvin kelvannut. Vähän aikaa piti suussaan.
Miten teidän vauvat viihtyy kylvyssä? Me ollaan kaksi kertaa yritetty ja A huutaa kuin sikaa tapettaisiin. Ollaan nyt sitten pesty vain käsisuihkulla lavuaarin päällä.

Ihanaa, tännekin tuli nyt vähän lunta, täytyy vielä lähteä iltalenkille tästä kunhan saadaan ensin syötyä.

AdAstra & A 2vk 1pv
 
AdAstraMeillekin esikoisen aikaan annettiin tietty tuntimäärä ohjeeksi jolloin piti herätellä syöttämään. Jonkun aikaa sitä noudatettiin ja sitten annettiin nukkua sen mitä nukkui,koska kasvoi kumminkin hyvin.

Kylpy Meillä tykätään. =) Ekalla kerralla säikähti sitä poislähtö tilannetta. Nyt melkein nukahtaa sinne.

Mielialat Juu vaihtelee täälläkin ihan laidasta laitaan. Laitan hormoonien piikkiin.

Meillä herättiin viime yönä vaan kahdesti syömään 23.30 ja 04.30. Tuntui ihan oudolle,kun joinakin öinä syö parinkin tunnin välein. Miehen kanssa molemmat herättiin joskus 02.00 ja ihmeteltiin,että eikö se syökään. :LOL: Heti huomaa,että on pirteämpi,kun saa hyvin nukutun yön alle. Ei siis monia herätyksiä.

Meillä loppui kuin seinään ne itkut ja kiukkuilut. Olin jo suunnilleen tekemässä tästä koliikkilasta. Aina oli jokaisille unille kauheat raivarit ja kesti iäisyyden nukahtaa. Nyt on jo kolme tai neljä päivää mennyt tosi hyvin. Ei mitään turhia kiukkuja ja raivoja. =) Nukahtaa jopa jo yksin sänkyyn. Niinkuin esikoinenkin aikoinaan.

Meillä on leikkimatto ihan hitti tällä hetkellä. Tykkää todella paljon katsella siinä roikkuvia eläimiä..esim kirahvia ja lehmää. =) Kovasti heiluttaa käsiä ja potkii jaloilla. Meillä vaan esikoinen on aika innokkaasti myös siellä matolla ja saa vahtia kokoajan ettei mee vauvan päälle. Onneksi on jo vähän oppinut varomaan.

Meillä on ensi viikolla ristiäiset ja esikoisen 2vee syndet. :heart: Juhlaa riittää. On jatkossa tämä loppu ja alkuvuosi yhtä juhlaa. =)

Miten muuten meinaatte tehdä tuon ehkäisyn kanssa?
Me ei oo kuuteen vuoteen käytetty mitään ja ei oo luomulapsia näkynyt. OOn tässä nyt miettinyt,että uskaltaako olla ilman ehkäisyä vai ei. Meillä siis on pieni mahdollisuus luomuihmeeseen,mutta eipä tuota oo näkynyt. Ainakaan näinä vuosina!

Meillä on tullut kivasti rytmiä jo päiviin. Aamuisin heräillään joskus 07.00 maissa. Meidän lapset näköjään molemmat tykkää herää ajoissa. =) Poitsu menee sitten n.8.30-9.00 nukkuu uudelleen ja herää 11.00 maissa. On valveilla 12.30 asti suunnilleen ja sitten nukkuu taas 16.00 asti. Siitä on valveilla n.18.00-18,30 asti joilloin menee yöunille ja nukkuu sen 12-13 tuntia. Tälleen on nyt menty viikon ajan. Kyllähän nää elää kun ikääkin tulee. Jää unia välistä,mutta kiva kun vähän tietää mitä milloinkin tapahtuu!

Jaa-a taidan mennä sohvalle lötköttää. Molemmat unilla! :heart:

millis ja herra M 3vkoa ja 1päivää
 
AdAstra ja Neela - meitä kehotettiin ensin herättämään D syömään neljän tunnin välein, mutta jo synnyttäneiden osastolla antoivat luvan lopettaa tämä, kun paino kehittyi hyvin ja poika söi reippaasti. Sinun asemassasi nauttisin mahdollisista yli neljän tunnin unista, jos niitä on tarjolla ;)

Minulla ei ole mitään kauheita mielialan vaihteluita, mutta joinain päivinä on kyllä ollut vähän ankea fiilis. Se tuntuu liittyvän aika vahvasti väsymykseen ja päivien aktiviteetteihin, eli jos väsyttää ja päivä on muutenkin "tylsä", niin alkaa vähän ahdistaa. Ja joskus D:tä nukuttaessa (jos ei meinaa onnistua ja aikaa vaan kuluu...) meinaa iskeä uupumus ja turhauma ja sitten tuntuu, että kohtuuttomasti alkaa oma pikku muru ärsyttää... :(

Me on kylvetetty D:tä noin kerran viikossa ja ihan ok mennyt pääasiassa. Kerran poika oli vähän kärttyinen ja itki kylvyn ajan, mutta muulloin ollut ihan ok, ehkä vähän ihmeissään ;) Ei ehkä ole omat otteet vielä aina ihan varmat tuossa kylvetyksessä ja tuntuu, että sekin helposti vaikuttaa vauvan tunnelmiin.

Millis - ehkäisyä olen vähän pohdiskellut minäkin... Huomenna on lääkärin jälkitarkastus ja täytyy sielläkin jutella. Meillä siis kolmen vuoden yritys & hoidot, jona aikana luomuna yksi kohdunulkoinen raskaus. Tuntuisi vähän hassulle alkaa pillereitä napsimaan, mutta toisaalta ei kyllä haluttaisi toista ainakaan nyt ihan putkeen. Itse mietin, että riittäisiköhän imetyksen ehkäisyteho ainakin suht pitkälle ja sitten vaikka kesällä voisi miettiä asiaa uudelleen. Tuntuu niin epätodennäköiselle, että yhtäkkiä olisikin uudelleen raskaana, mutta kuka tietää. Meillä on koko toisen lapsen kysymys vielä auki, kun miehelle saattaisi yksikin riittää ja itse ehkä olisin halukas toista ainakin yrittämään. Mutta eihän sitä tarvitsekaan vielä päättää.

Meillä ei ole oikein rytmiä vielä löytynyt ja osittain varmaan itsestäkin kiinni, kun päivissä ei ole niin selkeää rytmiä ja erilaista ohjelmaa harva se päivä. Varmaan se tästä vähitellen ja ihan mukavalta tuntuisi, jos olisi jotenkin ennustettavampaa tämä päivien kulku.

Neelalle onnittelut pitkistä unista! Meillä on edelleen ennätys neljä tuntia, joka on mennyt vain kerran... :/ Mutta kai ne siitä vähitellen pitenee. Pikku-D syö tuttia aika aktiivisesti. Siitä on apua yksinään viihtymiseen ja joskus nukahtamiseen. Yritän sitä vähän säästellä, ettei se olisi automaattisesti aina suussa vaan jotenkin "säilyttäisi tehonsa", mutta kyllä se aika paljon suussa on. Aika näppärä, jos jossain pitää yrittää pitää poika hiljaisena, niin sillä voi hyvin auttaa asiaa.

Meillä on nyt ollut muutamina iltoina vähän haastavampaa iltaunille nukahtaminen. Olen yrittänyt alkaa nukuttaa poikaa joskus ennen kymmentä ja lopulta vasta puolilta öin on nukahtanut... Päiväunet on kyllä menneet vähän turhan myöhään, joten se varmaan vaikuttaa. Pitäisi nyt löytää se hetki, jolloin viimeistään pitäisi saada D hereille, että suostuu nukahtamaan kymmenen tienoilla. Siitä kun itsekin menee nukkumaan, niin saa ihan riittävästi yöhön unta - nyt on vähän turhan väsynyt olo. Päiväunia D on nukkunut paremmin ja olen huomannut, että aina puolen tunnin jälkeen tulee kohta, jossa saattaa herätä, mutta jos siitä saa vielä nukkumaan, niin sitten menee helposti 2,5-3 tuntia.

Ollaan oltu päivittäin vaunujen kanssa ulkona ja se käy kyllä ihan urheilusta, kun lumisilla teillä työntelee. Toivon, ettei tulisi ihan nollakeliä, koska yhtenä päivänä todettiin, että meidän vaunut lakkaa toimimasta silloin kun lumi paakkuuntuu riittävästi. Pienemmät etupyörät jää "lokasuojien" sisään jumiin ja työntäminen on melkein mahdotonta. Odottelen huomisesta jälkitarkastuksesta lupaa muuhunkin liikuntaan ja sitten miehen aikataulujen ja lapsenvahtimishalujen mukaan on tarkoitus alkaa liikkua.

Kivasti on ohjelmaa kalenterissa niin, ettei pääse pitkästymään. Täytyy katsoa sitten, mikä tuntuu sopivalle tahdille, ettei toisaalta iske väsymyskään. Ristiäisvalmisteluja pitäisi alkaa tarkemmin miettiä - meillä on juhlat kuun viimeisenä lauantaina ja aika iso porukka tulossa meille (parikymmentä aikuista + yli kymmenen lasta).

DQ & pikku-D 6vk
 
Mielialoista: Mulla tuli synnytyksen jälkeinen herkistyminen 2pv synnytyksen jälkeen. Itkin ihan kaikkea ja se vielä paheni seuraavana päivänä kun tuli huoli siitä turnerista. Itkuisuutta jatkui sitten vielä muutamia päiviä, mutta sen jälkeen on vointi ja mieli ollut hyvä - toki myös hyvät uutiset kromosomitestistä vaikutti tähän. Kannattaa AdAstra jutella vaikka neuvolassa jos tulee alakuloista oloa, siihen on kuitenkin olemassa apua. Minä olen itse käynyt omia asioitani läpi ammatti-ihmisen kanssa ja olen kokenut sen hyväksi.

Unista: Se yksi 5h pätkä on toistaiseksi jäänyt ainoaksi. 2-3h välein tyttönen on nyt herännyt yöllä syömään. Neuvolan terkkari sanoi että ei tarvitse herättää vauvaa unilta vaikka nukkuisi pidempään. Meillä on Pikku-O nyt pari päivää tankannut tosi tehokkaasti päiväsaikaan; olisi vain sylissä ja söisi. Hetken nukkuu mutta sitten haluaa taas maitoa. Terkkari sanoi tästä samaa mitä ajateltiinkin miehen kanssa eli tiheän imun kausi menossa, vauva tilaa itselleen lisää maitoa. Yöllä onneksi on siis malttanut nukkua ja vaunulenkeillä nukkuu myös.

Ehkäisystä: Mulla on vielä jälkivuotoa vähän, ei siis olla aktiivisesti ajateltu asiaa. Ehkä kondomit käyttöön? Pillereitä ei kai saa käyttää imetysaikana? Vaikuttiko ne jotenkin maidontuloon tai jotain..? Tosin en usko että voisin luomuna tulla raskaaksi. Mutta kun niitä ihmeitä tapahtuu aina silloin tällöin - ja mulla täytyy olla vuosi väliä ennen seuraavaa raskautta sektion takia.

Kylvystä: Pikku-O:ta ollaan kylvetetty kerran viikossa ja hän tykkää siitä. Viimeksi laitettiin vähän vauvaöljyä veteen, kun tuntuu olevan aika kuiva iho tytöllä. Mies on hoitanut kylvetyksen tähän saakka, kiva että hänelläkin joku "oma juttu" vauvan kanssa kun nämä ruokailut on niin äitiin sidoksissa. =)

Käytiin tänään neuvolassa ja Pikku-O oli kasvanut taas hurjasti! Pituus oli 52,3cm (vko sitten 50,5 ja syntyessä 3 vkoa sitten 48) ja paino 4360g (3995 ja 3920). Minä olen itse ollut syntyessa suunnilleen samanpainoinen 4350g ja pituus oli 50,5cm. Olin kuulemma kuin karhunpentu. :D

Huomenna mennään isyydentunnustamiseen sosiaalivirastoon. Me kun ei olla naimisissa niin on tällainenkin ohjelmanumero. Täytyy kysyä siellä kuinka kauan menee että isyys vahvistetaan (esitteessä puhuttiin jopa muutamasta viikosta). Olis kiva että vahvistus tulis pian, kun sitä ennen ei voida antaa vauvalle isän sukunimeä. Vaikuttaa siis meidän ristiäispäiväänkin ja se olis kiva saada varattua kun yhdet kummit tulee ulkomailta. Aiotaan pitää pieni tilaisuus meillä kotona, vain kummit ja isovanhemmat sekä mun sisko (miehen sisko on muutenkin jo kummi), ´11 aikuista ja päivänsankari Pikku-O. :heart:

Miten teillä on käynyt raskauskiloille? Mulla tuli n. 12kg ja sairaalaan jäi 9kg. Loputkin lähti äkkiä, varmaan tämä imetys sen tekee. Olen nyt syönyt riemumielin kaikkia herkkuja, loppuraskaudesta kun ei sen karmean närästyksen takia voinut syödä paljon mitään. Nyt mies on tuonut suklaata joka kauppareissulta. =)

Jaksamista kaikki äitiset katkonaisten unien kanssa ja ihanaa vauva-arkea! :kiss:

Neela ja kultatyttöni Pikku-O 3vk+1pv
 

Yhteistyössä