3,5 v. pojalla yövaippa

Pojallani 3v.8kk on vielä yövaippa. Välillä on aamulla kuivavaippa ja välillä on ihan märkä.
Onks muilla tän ikäsillä yövaippaa?
Päivävaippa jäi pois vasta vuosi sitten. Vieläkin saattaa päivällä vähän lirahtaa housuun kun ei ilmeisesti "jouda" pissille.
 
Mima75
3v2kk poika käyttää yövaippaa, ollu ihan pari kertaa täysin kuiva vaippa aamulla, joten ei puhettakaan, että uskaltais jättää vaipan pois:)
Päivävaippa ollu pois vuoden verran.
 
meillä on kohta 3,5 v tyttö, jolla on yövaippa. Päiväkuiva on ollut viime kesästä saakka, eikä vahinkoja enää tule ollenkaan. Mutta ei puhettakaan, että yövaipan voisi ottaa pois, ei yksinkertaisesti herää yöllä pissahätään, kun nukkuu niin sikeästi (on nukkunut vauvasta saakka)
 
kaxtäippä
Meilläkin 3,5vuotiaalla tytöllä myös vielä yövaippa.Päiväkuiva ollu kohta vuoden verran ja nyt on ollu useemmin kuiva- kuin märkä vaippa.Itsekkin miettiny että missä vaiheessa jättäis sit sen vaipan pois kokonaan.
 
on meillä
POika on myös 3 v 8 kk ja yövaippa on käytössä. LÄhes joka aamu on märkä, joten ei olla voitu edes yrittää jättää pois.

Päiväkuiva on, lirahduksia tule kun ei malta mennä pissalle.

Päiväunilta on kuiva, mutta joskus tulee vahinkoja, jos nukkuu pitkään, esim. tänään kun ollaan poikkeuksellisesti kotona, ja kipeänä nukkui pitkät päiväunet,heräsi pissamärkänä.
 
Meillä pojalla nyt ollut melko pitkään vaippa aamuisin kuiva. Ajattelin odottaa vielä tämän viikon ja sitten jätän yövaipan pois. Ikää on 4,5v. Päiväkuivaksi oppi noin 2,5v iässä. Alle 5v yökastelu normaalia, sen jälk vasta asiaan kiinnitetään neuvolassa huomiota.
 
Täällä myös vielä yövaippa. Poika on nyt 3 v 5 kk ja päiväkuiva ollut viime kesästä. Kaksi kertaa ollaan kokeiltu olla yöt ilman vaippaa (molemmilla kerroilla n. viikon ajan) mutta ollaan otettu vaippa vielä takaisin, koska joka yö on jouduttu vaihtamaan lakanat, kun pisit on tulleet sänkyyn.
 
älä missään nimessä ole huolissasi jos lapsesi vielä kouluun mennessä tarvitsee vaippoja ; ) niin siihenkin on olemassa nopea apu ja eikös vielä 5 vuotiaankin yö kastelu ole normaalia. älä ota mitään mallia tämänkaltaisilta palstoilta vaan luota itseesi ja anna lapselle sitä mitä se eniten kaipaa rakkautta ja aikaa (totta kai helppo sanoa) mutta itselläni 3 vuotias tyttö joka välillä kuiva välillä ei ja ei yhtään huoleta ei edes vuoden päästä eli me kaikki ollaan edelleenkin erilaisia ja tehdään asiat eri tavalla esim toiset lapset nukkuu sikeemin joten eivät herää hätäänsä helposti kuten ne lapset jotka nukkuvat huonommin toiset juovat nesteitä enemmän jne eli älä huolehdi.

t: Mika
 
meillä pojalla jäi yö vaippa noin 3v9kk pois.Tytöltä nuorempana kun heräsi pissalle ja jos oli vaippa tuli herättämään, että saa vaipan pois mutta kun oli mennyt ilman vaippaa nukkumaan niin aamulla oli pissat potassa ja tyttö nukku sängyssä.On niin yksilöllisiä eroja kehityksessä poitsu on aina ollut tosi sikeä uninen ,kun likka taas herää paljon herkemmin. Poika ei varmaan vielläkään heräisi pissa hätään ja on jo 5v mutta hänellä on jo vauvasta lähtien useimmiten ollut vaippa kuiva kun on unilta herännyt.
 
Meillä 4,2 v. tyttö ja kastelee vaipan ja sängyn lähes joka yö. Kysyisinki mitä
vaippaa te käytätte? Meillä on käytössa Libero xl+. Istuu hyvin mutta yleensä aina ihan märkä ja samalla sänkykin on märkänä.
 
Poikamme on 4-vuotias ja juttelin terveydenhoitajan kanssa yövaipasta. Hän sanoi, että lasta ei kannata alkaa herättää öisin jos ei itse herää pissahätään. Keho alkaa tuottamaan pidätyshormonia kun lapsi on valmis jättämään yövaipan pois. Silloin vaippa on kuiva aamulla. Meillä on myös vaippa aamuisin märkä. Tyttö jätti nyt 3-vuotiaana yövaipan pois. Vaippa oli aamuisin kuiva.
 
mami30
Meidän poika oli 2 v 10 kk kun ekan kerran vasta jätin vaipan pois eli vuosi sitten kun ilmat lämpeni!! Siis aivan suunnitellusti pidin vaippoja niin kauan.. Ja saman tien oppi kuivaksi. Kesällä tuli muutama vahinko mutta yllättävän harvoin. Yövaippa jäi pois pojan ollessa 3 v 1 kk VAHINGOSSA! Ts. unohdin pojalle laittaa yöksi vaipan. Silloin joi vielä vettä joka yö 1-2 kertaa yössä ja silloin poika itse heräsi pissahätään. Noin 3,5 vuotiaaksi asti tuli yöllä pissavahinkoja korkeintaan 10 kertaa. Eli yleensä itse heräsi pissalle keskellä yötä. Nykyään ei enää pissalle herää vaan nukkuu pissaamatta koko yön. Poika nyt 3 v 10 kk. :wave:
 
kysymys
meillä poika nyt 3v 2kk ja päiväkuivaksi oppi 1v 10kk ikäisenä. edelleen on siis yövaippa joka on märkä aina aamuisin.. mutta mutta muutaman kerran on sattunut niin että olen unohtanut laittaa vaipan illalla ja aamulla on ollut sänky kuiva 12 tunnin yöunien jälkeen. Kovalla kiireellä on poika juossut aamulla vessaan. Pitäiskö minun siis vain jättää yövaippa pois koska näköjään osaa olla pissaamattakin siihen vai onko se vain ollut hyvää tuuria? Mitä olette mieltä?
 
Vipetti
Tervehdys!
Poikani on reilu viiden vanha ja oppi yökuivaksi n.3.5v. Alku sujui mallikkaasti, mutta sitten alkoi tapahtua paljon elämänmuutoksia samaan aikaan: muutimme paikkakunnalta toiselle, syntyi pikkusisko ym. pienen ihmisen elämässä mullistavaa ja yökastelut alkoivat.
Emme ole missään vaiheessa ottaneet asiasta suurempaa stressiä, koska tiedämme, että tämä on ohimenevää! tosin jossain vaiheessa kävi kieltämättä mielessä, että helpommalla pääsisi, kun alkaisi taas käyttää vaippaa, mutta pikkumies niin nolostui kun otimme asian puheeksi, että luovuimme ajatuksesta. onhan hän kuitenkin ollut ilman vaippaa jo kohta 2v!!! tällä hetkellä tilanne on se, että välillä saattaa mennä viikkokin kun sänky pysyy kuivana, mutta sitten taas kastuu useampana yönä peräkkäin. lapsen unen sikeys juuri vaikuttaa yhtenä siihen, että vahinkoja sattuu, toiset vaan nukkuu sikeämmin kuin toiset! Juuri kävimme 5v. neuvolassa ja kuulin, kuinka yleisiä yökastelut ovat, varsinkin pojilla tämän ikäisenä. vielä kouluiässäkin, tosi monelle sattuu vahinkoja.
joten rakkautta ja rajoja pikkuherralle, kyllä se jossain vaiheessa loppuu...vaikka tiedän, että välillä lakana-ja pyjamapyykki väsyttää! ;)
Kärsivällisyyttä =)
 
Ei todellakaan kannata olla huolissaan, jos 3-vuotiaalla on vaippa yöllä. Yökastelusta aletaan puhumaan vasta kun lapsi on 5-vuotias. Meidän lokakuussa 6 vuotta täyttävä kastelee joka yö...hoidosta huolimatta.
 
rebekka
joo, välillä tuntuu että hysterian puolelle menee ton kuivaksi opettelun kanssa. Toiset vaan ovat niin sikeä unisa että eivät "opi" kuivaksi alle 4-5 vuotiaana. Perinnöllistäkin kuulemma on. Ja yksilöllistä kuten mainittu. Yövaipan käyttöä paheksuttu mutta mielestäni sitä voi ja kannattaa käyttää kunnes lapsi valmis siihen, että kykenee pidättämään koko yön. Itsellä poika 4 v, jonka yövaippa ollut kaksi kulunutta viikkoa lähes kuiva, joten tässä odottelen koska aika sitten sopiva...ei mikään meriitti kenellekään, vaikka lapsi olisi kuiva tai sitten ei tiettyyn ikään mennessä. Kaikki aikanaan. Tsemppiä teille kaikille ja toi yö herättely buumi musta täysin järjetöntä todellakin..Halloota haloooo..Mikä kiire meillä valmiissa mailmassa on. kaikki ajallaan.
:hug:
 
En ole panikoinut yövaipan kanssa ja kun viikon oli vaippa ollut kuiva, otettiin pois ja toistaiseksi ei vahinkoja. Mutta niitäkin varmaan tulee vielä. Poika nyt 4,5v. Päiväkuivaksi oppi runsas 2,5v.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.05.2007 klo 12:11 Tiina kirjoitti:
Meillä 4,2 v. tyttö ja kastelee vaipan ja sängyn lähes joka yö. Kysyisinki mitä
vaippaa te käytätte? Meillä on käytössa Libero xl+. Istuu hyvin mutta yleensä aina ihan märkä ja samalla sänkykin on märkänä.
Huggiesilla on isoja yövaippoja esim 4-7vuotiaille. Niitä saa esim Citymarketista.
 

Yhteistyössä