40+ odottajat Vol 3.

Tsemppiä Wiiwille edelleen, toivotaan että kaikki kuitenkin menee parhain päin eikä ongelma ole kovin iso.

Kittybluelle onnea hyvistä ultrakuulumisista. Kumma kun eivät sitä sokeriraitusta.... täällä se tehdään muistaakseni automaattisesti kun on yli tietyn iän. Missäs päin sä vaikutitkaan?

Mua on alkanut ihan pahuksenmoisesti jomottaa alavatsalta, varsinkin jos yhtään pitempään on tolpillaan. Tänään kävin Jumbossa shoppailemassa pari tuntia ja nyt ei meinaa tuolista ylös päästä. Pissatulehdusoireitakin pukkaa, täytyy taas koittaa juoda oikein urakalla jos se siitä.
 
Tervehdys kaikille,
Toivottavasti tällä kertaa ei tapahdu mitään omituista, muuten en kyllä enää kehtaa tänne juurikaan kirjoitella :)
Viimeksi selain meni jumiin, kun lähetin kirjoittamisiani eetteriin. Viiden minuutin odottelun jälkeen kyllästyin ja suljin ikkunan ja aloitin kaiken alusta. Mutta kun myöhemmin katselin sivustoa, niin eikös siellä ollutkin molemmat kirjoitukset. Aargh!

Aluksi lämpimät onnittelut Irlantiin Breen perheelle komian kokoisesta pojasta! Sitten ikävä kuulla Mintun epäonnesta ): – toivottavasti vielä tärppää, kuten myös Murmurilla. Lisäksi tsemppihalit Wiiwille, toivottavasti tilanne paranee!

Sitten hieman omasta masusta –
Takalantiota edelleen jomottaa ): Etenkin jos liikkuu paljon. Rakenneultran tehnyt lääkäri kyseli, että olenko joskus loukannut häntäluuni ja että jomotus voisi johtua siitä. Myös neuvolan kätilö epäili, että kyseessä voi olla häntäluun vanha murtuma, joka nyt lantion rakenteiden löystyessä voisi oireilla. Huh huh. Muistan kyllä, että olen joskus lapsena ollut laskiaisriehassa, jossa lasketeltiin mäkeä auton sisärenkaiden kanssa ja siinä tullut pienestä hyppyristä alas melkoisesti töyssähtäen. Silloin sain muistaakseni aikamoisen mustelman juuri häntäluun alueelle ja se oli kipeä pitkän aikaa. Voiko melkein kolmenkymmen vuoden takainen tapahtuma aiheuttaa oireilua nyt! Toivottavasti se ei haittaa synnytystä! Ei ainakaan esikoisen synnytyksessä, mutta ennenaikaisena hän olikin pienikokoinen ja ns. helppo synnyttää.

Muutoin kaikki on hyvin tällä erää. Painoa tullut vain raskauden alusta laskien 6 kiloa, joista viimeiset neljä viimeisen kuukauden aikana! Hui, nyt täytyy tarkemmin katsoa, mitä herkkuja suuhunsa laittaa. Ne kyllä maistuvat liiankin hyvin :)

t. Sara72 rv 22+0
 
Moikat!

Oltiinpas tiputtu ihan toiselle sivulle - täytyy korjata tilanne..

Wiiwille hirmuisesti tsemppiä - toivottavasti tuo munuaisharmi olisi mahdollisimman mieto versio tai jopa itsekseen korjautuva.

Murmurille paljon romanttisia ajatuksia ja intoa tärppipäivien hyödyntämiseen :). Toivottavasti tosiaankin tärppäisi!

ON: Täytynee vissiin sitten todeta, että hyvin nukutut yöt on mennyttä. Kolme viimeistä on ollut täynnä jos minkäkinlaista puutumista, kolotusta ja levotonta asennon etsimistä. Uuvuttavaa.. Toivoisin niin, että saisin kuitenkin vielä jonkin aikaa nukuttua hyvät yöunet, niin tämä töissä käyntikin olisi hieman helpompaa.

Minä en sitten pääse vissiinkään ostamaan oikein mitään. Saimme pari laatikollista vauvan vaatteita ja suurin osa noista tosi kivoja. Ainoastaaan muutama sellainen, joka saattaa jäädä käyttämättä. Ja päälle päätteeksi vielä saimme lahjoituksena itkuhälyttimenkin. Itsetehtyjä hankintoja ei siis oikein vielä ole päässyt tekemään.. Täytynee protestiksi käydä edes yhdet potkarit ostamassa uutena ;)

Kaikille tasapuolisesti vilkutus!
Leia 27+2
 
Mä pesin tänään ekan koneellisen vauvan vaatetta. Huomasin että väriskaala on aika suppea; vaaleanpunaista, punaista ja valkoista. Pitää äkkiä kipaista ostamaan muutama räväkämmän värinenkin vaatekappale. :)
 
Sorry, nyt tulee (taas) vain pikaisesti omaa napaa:
Joggerit saapuivat! Ja on just niin ihanat ja kätevät kun muistinkin. Tosin käytössähän sen sitten lopullisesti tietää mutta rakastan noita kyllä jo ihan älyttömästi. Väristäkin tykkään. Otan ne saman tien käyttöön Pipan kanssa, vaunukoppa odottaa kasattuna varastossa ja vauvan synnyttyä asennellaan kaukalon adaptorit. Harkitsen jo kovasti noista Emmaljungista luopumista mutta en ihan virallisesti taida vielä myyntiin laittaa.

Kuvia rattaista löytyy täältä.

Tsemppiä ja hyviä vointeja kaikille masunkasvattajille!
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on ollut ihan kummallista pistosta mahassa vasemmalla puolella, en oo ihan varma onko lihaskipua vai muuta. Esim. yskäistessä tuntuu kun joku tuikkais puukon mahaan, samoin kun nostaa jotain painavampaa. Ja kummallista vuotoa ja pissalla pitää juosta jatkuvasti. Pissatulehdus ei kuitenkaan ole kun ei oo sellaset oireet. Onneks on maanantaina neuvola, täytyy kysyä terkkarilta.
 
Morticia, samantapaisia pistoksia mulla ollut tänään ja valkovuoto lisääntynyt hirveesti. Ajattelin kyllä,että pistokset johtuis siitä kun on ollut farkut jalassa koko päivän.Ihan äitiysfarkut,mutta hieman kiristävät vatsan kohdalta...ja kokemuksesta tiedän että mikään ei saa puristaa vatsasta muuten sattuu vatsaan.Ja toinen mitä ajattelin on,että kohdun kasvukipuja kun vatsa kasvaa edelleen vauhdilla. Katsotaan jatkuuko huomenna,sit täytyy soittaa neuvolaan.Saikulla olen ollut viikon,ens viikko on vielä. Mutta jatkuu varmaan ihan äippälomaan saakka. Supistelun vuoksi laittoivat lepolomalle ja edelleen supistelee,välillä aika kipeitäkin.Joten täällä ollaan ihan otettu rauhallisesti.

Neuvola oli viikko sitten,sokerinrasitustesti ok, paastoarvo 4.8/6.9/6.8
Täällä joutuu kans automaattisesti kun ikää on tarpeeksi paljon rasituskokeeseen.

Ihana viikonloppu ollut,niin lämmintä ja aurinkoista;)

tupuna71
 
Peukkuja vaan mur-murin kylvön onnistumiselle. :)

Mulla on tänään neuvola klo 13 , samoin neidillä. Pelkään että painoa on tullut nyt ihan liikaa, viimeksi olikin ihan upeat lukemat. Mutta ne synttärileipomukset.... Ja sitten alkaa se pahuksen pisteleminen, yäk! Tuun kertomaan kuulumiset sitten kun kotiudutaan.
 
Moikat!:wave:
Peukutukset täältäkin mur-murille!! Toivottavasti tärppää!

Minäkin tässä jo ajattelin, että täytyykö laittaa vilkkaan mielikuvituksen piikkiin, mutta kun koiralenkillä saa aikaan pistoksen ja masun kiristyksen, niin valkovuotokin lisääntyy. Tuntuu jopa vähän inhalle. Täytyy kyllä huomenna neuvolassa asiasta mainita. Pikkasen jännittää se sf-mitta, toivottavasti olisi lähtenyt tasaantumaan ja ei olisi huolen aihetta sen suhteen.

Toivottavasti kuitenkin Morticialla olisi hyvät kuulumiset neuvolasta tulellessaan! Peukkuja sinnekin suunnalle

Ai niin - ihana työviikko. Kaksi työpäivää ja sitten 5 päivän vapaa! Mahtavaa! Niin ja tänään vielä poksutaankin!
LeiaK 28+0
 
Pitkästä aikaa ehtii taas tänne kurkkaamaan...

Onnea VIH_DOIN_KIN poksahtaneelle Mrs Breelle pikkumiehestä!

Mortician vaunut onkin näppärät kun kuitenkin pitää kahtaa pipanaa pystyä kuskaamaan :) Meillä vaunut nyt sitten määräytyi sen mukaan, mitkä mahtuu (tai toivottavasti mahtuu) mun pikkupösöön. Huutiksesta löytyi ihanat limetinvihreät kolmipyöräiset Teutoniat, jes jes. Mutta pitkään kyllä kytättiin myynnissä olevia tosisiistejä oranssimustia Gessleinejä, kunnes oli automittausten jälkeen pakko luovuttaa...

Jos on teillä Morticia väriskaala melko vaaleanpuna/puna/valkoinen, niin täällä se on ruskea/limetti/turkoosi, eikä äidin värimieltymykset suinkaan mitenkään ole vaikuttaneet niihin ;) Suunnittelin jo äitiyspakkauksen sisältöä tuolta netistä kuikuillessa, että osa joutuu värikylpyyn. Tämän vuoden pakkaus on sinänsä ihan siisti kyllä, ja suurensuuri etu meille lapsiperheille, joten ei sitä lahjahevosta nyt kamalasti voi parjata, mutta hiukan tylsä tuo väriskaala kyllä on...

Pikkasen lisää omaa napaa - joka kylläkin on enää katoamaan päin oleva viiru - väsyttää koko ajan ja töissäistuminen on iltapäivää kohden yhtä tuskaa, kun selkää alkaa särkeä ja meinaan sammua näppäimistölle. Tänään jäin suosiolla kotiin sängynpohjalle uinumaan 10 asti, mutta huomenna voisi taas yrittää, että selviääkö jotakuinkin kunnialla työpäivästä. Neuvolalääkäri komensi hidastamaan entisestään tahtia, kun meinaa tulla pikkusupistuksia jo normaalikävelystäkin. Ja päälle vielä nostokielto :( Pöh. Vältän kyllä jo nostelua muutenkin, mutta meillä remontti kesken, joten pakko tässä olisi pystyä tekemään "jotain". Ja kun mies vielä ilmeisesti joutuu tässä kevään aikana olkapääleikkaukseen, niin siinäpä sitten ihmetellään lastenhuoneen rempan puolitietä. Kun tuossa kunnossa kuin se nyt on, se ei ole asuttavassa kunnossa. Ihan ei naurata tämä tilanne... kaksin kappalein liikuntarajoitteisia : /

Omasta lievästä mökötilasta huolimatta hyvää viikonalkua kaikille!

Olga70 26+4
 
LeiaK, mainitse ihmeessä, näköjään aika herkästi haluavat labrat napata jos jotain on. Ja tule sitten kertomaan neuvolakuulumiset huomenna. :)

Olga, koitahan vaan malttaa lepäillä kuitenkin. Eikös se keskeneräinen remppa ole kuitenkin parempi vaihtoehto kun keskosena syntyvä vauva tai totaali vuodelepo? Vaikka ymmärrän kyllä sua mainiosti, itsekin tekis mieli touhuta vaikka mitä sisustus-ja remppahommaa vielä ennen lapsen syntymää.

Sitten ON:

Tänään urakoitiin siis neuvoloita ihan kaksin kappalein. Ensin oli neidin 2v-neuvola ja sitten mun äippäneuvola. Neidillä oli kaikki ok, samoin masuasukilla. Sf-mitta oli 24cm ja Toukka raivoistui ihan kunnolla kun Taina-terkka alkoi sorkkia dopplerilla sydänääniä kuuluviin. Masussa potkittiin, nyrkkeiltiin ja kiemurreltiin oikein urakalla, doppler vaan paukkui ja rutisi. :) Verenpainekin oli todella hienoissa lukemissa vaikka olen kiskonut merkkareita kaksin käsin viimeiset viikot. (Hyi hyi minä!)

Pelkäämäni kotisokerimittauskaan ei sitten toteutunut, onneksi. Sovittiin että riittää kun käyn kerran kuussa antamassa paastonäytteen terkkarin luona, ensimmäinen kerta on keskiviikkoaamuna. Ja tietysti koitan tsempata syömisten suhteeen. Keskiviikkoan on myös eka neuvolalääkäri (tai ekaksi laskivat siis sen mun alkuraskaudessa käymän yksityisen ultran).

Sain levossa tulevien kipeiden suppareiden ja vuodon takia lähetteen labraan ja valkkarinäytteen kävin jo antamassa, pissanäytteen vien huomenna aamulla. Saan sitten kuulla keskiviikon lääkärikäynnillä onko jotain tulehdusta. Pissiittioireita ei kyllä ole, eikä hiivaoireitakaan, mutta terkkari sanoi että oireet saattavat raskausaikana olla lievempiä kun normaalisti ja tulehdus saattaa aiheuttaa supparit.
 
Heippa naiset:wave:

En ole kirjoitellut aikoihin, joten en jaksa ja kehtaa jokaiselle erikseen kommentoida. Siis suoraan asiaan.
Rakenneultrassa käyty. Kaikki muuten ok, mutta meilläkin toinen munuaisallas laajentunut, mutta vielä normaalin rajoissa. Oliko Wiivin masuasukilla allas laajentunut vai munuainen?
Minä en stressaa asiasta, kun meidän vanhimmalla oli sama munuaisaltaan laajentuma. Silloin panikoin sen kanssa, mutta ei aiheuttanut mitään ongelmia. Kontrolleissa jouduttiin käymään, olikohan 8 ikävuoteen asti. Meillekin silloin sanottiin, että yhdelläkin munuaisella pärjää, jos joudutaan jotain tekemään, mutta kaikki meni hyvin, ei edes tulehduksia ole tytöllä ollut. Tänään kätilö sanoin rajan olevan 7 ja meidän vauvelilla oli 5,2, eli ihan normaalin rajoissa. Kontrolliaika 8 viikon päästä viikolla 29. Ja sitten sokereitten takia vielä 2 ultraa lisää ennen syntymää.

Sokerit on kyllä ollut ihan hyvät, niin voi vielä harventaa mittauksia.

Morticia ei mullakaan ollut mitään pissitulehduksen oireita viime raskaudessa ja kuitenkin oli tulehdus. Jouduin sitten syömään antibioottia raskauden loppuun asti.

Viidenmamma 21+0
 
viidenmamma, mie täältä vastaan, että omasta poikasestani oli tällaisia mittoja:
rv19+3/343g rv24+3/748g rv28+5 1489g

Älkääs mammat rehkikö liikoja, pikkisille on nyt tärkeää, että pysyisivät mahdollisimman pitkään kohtupesäisten lämmössä kasvamassa.:heart::)

Hyviä oloisia jokaiselle
 
Viimeksi muokattu:
Heissan kaikille...omaa napaa sen verran että rakkotulehdus iski ja antibioottikuurille jouduin taas :(Alkaa kyllä pinnaa kiristää nää kaikki ylimääräset vaivat ja jotenkin ei kiinnosta yhtään vauvalle mitään valmiiksi laittaa.Neiti on kuulemma sen verran alhaalla jo ettei raskaus luultavasti mee loppuun asti ja mullahan on ollu kivuliaita supistuksia jo kaks kuukautta.Jotenkin en vaan enää jaksas yhtään päivää tätä hommaa :(
 
Hei,
Liityn varoittelijoiden joukkoon ja muistutan siitä, että liiallinen rehkiminen voi altistaa kohdunkaulan ennenaikaiselle lyhenemiselle ja lapsen syntymiselle keskosena. Kokemusta on, sillä oma esikoiseni syntyi 1,5 kk ennen laskettua aikaa (onneksi oli jo isokokoinen keskonen). Syynä oli ilmeisesti liiallinen rehkiminen. Osuutensa oli varmasti kyllä myös henkisellä stressillä, sillä oma isäni taisteli samoihin aikoihin vakavaa syöpää vastaan terminaalivaiheessa. Harmi, ettei hän ehtinyt meidän neitiä nähdä :(

Viidenmamma: Oman masuasukkini koko oli rv 18+6 306 g, joka vastasivat jo rv 19+5 eli sikiö oli suurempi kuin raskausviikoilla normaalisti. Tämä oli laskettu Hadlockin kaavan mukaan. Käytetyllä laskukaavalla on kuulemma jonkin verran merkitystä, mutta käytännössä merkitys pieni.

PikkuMyy: Ikävää, että ylimääräiset vaivat tuottavat harmeja. Kurkkasin ensimmäiselle sivulle ja huomaisin, ettei sinulla enää olekaan pitkä aika laskettuun aikaan! Tsemppejä siihen asti!

Omassa navassa tällä hetkellä rauhallista. Häntäluu-jomotus on hieman helpottanut. Kohta lähdemme pääsiäisen viettoon Porin seudulle. Toukokuun puolessa välissä onkin kontrolliultra ennenaikaisuusriskin takia, jännittää. Toivottavasti nyt ei ole havaittavissa kohdunkaulan lyhentymistä!

Hyvää pääsiäistä kaikille!
t. Sara72 23+0
 
PikkuMyylle tsemppiä vaivojen kanssa.

Me tultiin hetki sitten pääsiäisruokaostoksilta ja ihmeen hyvin jaksoin melkein puolitoista tuntia pyöriä kaupassa. Ainoastaan silloin alkoi supistaa kun nostin painavan kauppakassin takaisin ostoskärryyn.
 

Yhteistyössä