8v tytön korvalävistys pahasti tulehtunut,lääkäriin?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Äippä, 02.05.2008.

 1. Äippä

  Äippä Vieras

  Otimme korvikset pois jo ja putsasin kunnolla. Mätää tuli kauheasti! Reikä on tumma ja verisen näköinen.
   
  #1
 2. auts

  auts Vieras

  Onko uusi lävistys?
  Ainakin ehkä soittaisin terveyskeskukseen ja kysyisin, mitä ovat mieltä.
   
  #2
 3. Minä antaisin korun olla siinä, että mätä pääsee pois. Puhdistelisin tehokkaasti ja katsoisin tilannetta huomenna uudelleen.
   
  #3
 4. auts

  auts Vieras

  Tää vois ehkä olla hyvä, muuten varmaan menee umpeen. Mut mä ehkä silti soittaisin, koska en tiedä mitään noista.
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  Pahin virhe on ottaa koru pois!!! Haava "menee umpeen" ja tulehdus jää sinne ihon alle. Pahimillaan tulee verenmyrkytys. Olisi kannattanut hoitaa paremmin, ei se yhdesä päivässä noin pahaksi mene.
   
  #5
 6. Soittaminen on ihan hyvä tapa saada asiantuntijan arvio. Mutta ihan oikeasti, jos lävistys rupeutuu tai alkaa kasvaa umpeen, jää mätäpatti korvanlehteen ja saattaa kestää kauan, ennen kuin paranee. Korua pitkin möhnö pääsee pois.
   
  #6
 7. Ap

  Ap Vieras

  Unohdin hätäpäissäni mainita että ei ole uusi lävistys. On jo vuoden vanha. On kuulemma ollut jo vähän aikaa kipeä mutta tyttö ei ole uskaltanut kertoa. Nyt saa mennä reikä umpeen.
   
  #7
 8. Hoitakaa ensin tulehdus pois.
   
  #9
 9. kookosta

  kookosta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2007
  Viestejä:
  18 493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa soittaa lääkärille.

  Lävistyksen hoito ohjeeksi ainakin mulle on annettu, että jos tulehtuu niin korua EI saa ottaa pois, vaan tuölehdus hoidetaan ensin pois. Tehdään suolaliuosta (muistaakseni teelusikallinen merisuolaa ja desi vettä, suhteet voi heittää kun kirjalliset ohjeet hukkunut ajat sitten) jolla tulehdusta huuhdellaan (esim. korvanlehteä missä tulehdus on voi liottaa laakeassa kupissa tai sitten kostuttaa paperia liuoksessa ja sivellä sillä ).
   
  #10
 10. auts

  auts Vieras

  Se on ihan totta! Koru vaan korvaan. Mieluiten tietty mahdollisimman vähän allergisoivaa ainetta ja semmonen nappi vaan.
   
  #11
 11. vieras

  vieras Vieras

  Yleensäkin korvalehden tulehtuessa on hyvä hakeutua lääkärin luo varsin pian, jottei tulehdus pääse pahaksi.
   
  #12
 12. vieras

  vieras Vieras

  No tää ap otti sen korun jo pois... huoh....
   
  #13
 13. Vieras

  Vieras Vieras

  Voisiko korvanlehdessä olla kipeä "finni" joka on tulehtunut? Suosittelen korvakorun laittamista paikoilleen ja desinfiointiainella puhdistusta.
   
  #14
 14. vieras

  vieras Vieras

  Kun haava kerta on tumma, oliko siinä joku nikkeli koru???!! Nyt samantien hyvin desinfioit korun, ja laitat paikalleen!! Hopea koru, tai jos löytyy titaaninen on vielä parempi.
   
  #15
 15. Eipä kultakaan ole kielletty ;)
   
  #16
 16. sabrina

  sabrina Vieras

  sinuna veisin heti lääkäriin. mulla on pienenä ollu sama homma. eli korvareiät tulehtu ja ne piti puhkoa kirurgiveitsellä :( mutta nyt mulla on uudet onnistuneet ja terveet reiät korvissa.
   
  #17
 17. Poistettiinko sinulta korut tulehduksen vuoksi? Vai miksi piti puhkoa?
   
  #18
 18. Ap

  Ap Vieras

  Laitoin se takaisin jo. Ihan hopeinen rengas on.
   
  #19
 19. Puhdistele ja huuhdo suolavedellä. Suolavesi viilentää ja helpottaa korvan kuumotusta. Jos alkaa kerääntyä koruun karppaa, liota pois, vaikka ihan suihkussa.
   
  #20
 20. sabrina

  sabrina Vieras

  positettiin äidin kanssa juuri sen tulehduksen ja mädän vuoksi. oli jo niin pahasti tulehtunu. olin juuri saman ikäinen ap:n tytön kanssa silloin kun minulta puhkottiin ne korvat eli 7-8-vuotias.
   
  #21
 21. Vieras

  Vieras Vieras

  Mein tytöllä oli 5 kk korvanlehdet tulehtuneet, kun erehdyin antamaan tytölle oikeat korvikset. Kyllä niitä putsattiin ja desinfioitiin, mikään ei auttanut. Yhtään päivää eivät terveet olleet. Kunnes minäkin otin tytöltä korvikset pois, enkä laittanut takaisin. Reiät umpeutuivat päivässä, ja tulehdus parani muutamassa päivässä. En tiennyt ettei korviksia saisi pois ottaa, mutta ainakaan meillä ei tulehdus jäänyt muhimaan korvalehteen vaan parani tosi nätisti ja nopeasti. Ja uusia läpireikiä ei kyllä tule ennen kun tyttö aikuinen ja ottaa mahdollisesti itse!
   
  #22
 22. Auts... ei takuulla ollut mukavaa. ehkä, siis nimenomaan ehkä korujen jättäminen korviin olisi auttanut. Mutta pääasia, että korvat pysyivät päässä =)
   
  #23
 23. ?

  ? Vieras

  No voi vit... Eli kannattaako nyt ottaa pois se vai ei?
   
  #24
 24. Miä

  Miä Vieras

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taas kerran.. Jos se lävistys tulehtuu, sitä korua ei oteta pois. Huuhdellaan vedellä, suolavesi käy kanssa, suihkussa se parhaiten onnistuu. Ja tarkistetaan ettei koru allergisoi. Sitä korua ei räplätä sormilla eikä pyöritellä. Siihen ei tartte lotrata kaikenmaailman desinfiointiaineita. Ja korvaan voi muuten tulla finni, se se vasta kipeä on siinä korviksen kohdalla :/ Näiden jälkeen jos se ei näytä paranevan niin lääkäriin..
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti