Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Onnia, sinulla on ihan täysi oikeus ajatuksiisi ja tunteisiisi..välillä miettii että olenpa todella itsekäs halutessani adoptiolasta, vaikka omia lapsiakin on. Jos olisin lapseton, ihan varmasti kävisin samanlaisia tunteita läpi kuin sinä, koska jonot ovat todella pitkät. Varmasti on hyvät ja huonot puolet siinä tilanteessa, että lapsi tulee perheeseen jossa on bio lapsia tai lapsettomaan perheeseen.
 
Löysin tämän sivun googlen kautta. Jostain syystä pääsivulta en osannut tätä löytää?? Lohduttavaa lukea muidenkin turhautumista odotusaikoihin.. Olemme siis lapseton aviopari ja minun lapsettomuudesta olemme olleet tietoisia jo 7 vuotta (ei auta hoidot, kokeiltu on), mutta nyt vasta lähettiin jonotukseen. Olis pitäny jo aiemmin, jos olis tiennyt, että odotusajat ovat näin radikaalisti kasvaneet! Olen jo muutamia vuosia seurannut adoptioasioita, mutta nyt näyttää tosi kurjalle tä odottelu :(.
Meillä on haaveena saada oma lapsi jostain afrikan maasta, vielä on auki, että mistä, mutta eiköhän se päätetä sitten kun tiedetään sen hetkisistä jonoista paremmin.

Meillä on vielä tosi alkutaipaleella adoptio, eli olemme olleet "vasta" 8kk jonottamassa, että pääsisimme neuvontaan. Soittelin tänään sossutädille, että koska päästään mahdollisesti aloittamaan eka neuvontakerta ja harmikseni hän ilmoitti ettei osaa yhtään arvioida.
Turussa on nyt niin huono tilanne, että se mitä ennen työntekijöitä näiden asioiden (adoptio, huostaanotot ym) oli neljä, niin nyt on vain 1,5 hlöä!! Eli yksi kokopäiväinen ja yksi osa-aika eläkeläinen!!! Kesällä infossa sanottiin, että neuvonnan aloittamista joutuu odottamaan vuoden niin nyt on kuulemma paljon pidempi aika, että pääsee neuvontaan. Uusia työntekijöitä ei ole heidän pyynnöistä huolimatta palkattu, työt ovat ruuhkautuneet pahasti eikä Turku suostu ostamaan palvelua pelalta! Soittelin pelaankin ja yksityisiä asiakkaita he eivät ota vastaan.
Ei kai tässä auta, ku odotella ja lähetellä päättäjille sähköpostia, mikäli se nyt mitään auttaa :(.
Työntekijöiden vähyys tarkoittaa myös sitä, että varmastikkin neuvontakin pitenee :((.

Kyllä harmittaa todella paljon. Varsinkin, kun ei ole mitään muuta mahdollisuutta saada oma rakastettu lapsi, kuin adoption kautta.

Onko täällä muita turkulaisia? Miten teillä on sujunut odotusajat, onko ollut pitkät?
 
OT: Onko muut huomanneet samaa, ettei pysty enää mozilla/firefox-selaimella vastaamaan näihin viesteihin? Ennen toimi, mutta enää ei tule vastausruutua ollenkaan.. IE:llä toimii ihan normaalisti. Laitoin ylläpidollekin kysymystä asiasta..

Tervetuloa empp08, kauhean pitkät jonot teillä!!! Toivottavasti pääsisitte kuitenkin pian neuvontaa aloittamaan!
 
No voihan vinetto :headwall: Mikäs mun konetta sitten yhtäkkiä on ruvennu riivaamaan???

Muoks. Näköjään toimii meidän toisella koneella ihan normaalisti. Onhan omituista :eek:

Muoks 2. Nyt toimii taas niin kuin ennenkin, mikäköhän lienee ollut?
 
Tervetuloa Empp08! Me ollaan oltu Turun neuvonnassa, ja tuo kertomasi selittääkin, miksi meidän kotiselvitys on maannut siellä jo 2 kuukautta... :( Ihan niinkuin muuten ei joutuisi missään jonottamaan! Aika ankeaan saumaan satuitte prosessin aloittamaan.

Onnia, ihan varmasti meillä "lapsellisillakin" olisi täysin samat ajatukset sinun asemassasi. Olen viime aikoina usein ajatellut omaa oikeuttani olla jonossa, ja tunnen siitä syyllisyyttä. Tuntuu, että tämä on niin ristiriitainen prosessi, että helposti menettää kaiken käsityksen siitä, mikä koko jutun pointti on. En voi omaa osaani puolustella kuin lapsen edulla, vaikka motiivini onkin oma haluni saada lapsi. :headwall:

Ei luovuta toivosta naiset, kyllä me ne lapset vielä saadaan, perskules!
 
Hei taas pitkästä aikaa.
Ensin onnittelut Resedalle!

Nyt kävi niin, että me ei vielä tällä kierroksella lähdetä adoptioon. Sattui niin että tulin yllättäen raskaaksi luomuna. Eli joudutaan siirtämään adoptiohaavetta muutamalla vuodella. Katsotaan sitten uudelleen.

Voimia kaikille adoptioprosessiiin!
 
Onneliinalle onnittelut raskaudesta! :) Mistä päin olette? Tuli vaan mieleen, kun tuossa esittelyssä lukee, että teilläkin on pitkä jono neuvontaan. Mutta niin se elämä vaan joskus yllättää, joskus hyvässäkin :)

Empp08: kyllä on tilanne mennyt huonoksi! :( Oletteko harkinneet muuttamista? Mikä mahtaa olla tilanne naapurikunnissa? Muistaakseni ainakin Kaarina ostaisi neuvonnan Pelalta, mutta en kyllä varmaksi sano. Sanon tämän siksi, että me olemme joka tapauksessa muuttamassa lähiaikoina, ja tämäkin asia kyllä painaa vaakakupissa. Vielä en ole kyllä tarkemmin selvitellyt muiden kuntien tilannetta. Aiemmin pidimme itsestään selvänä, että kuntaa emme vaihda, mutta nyt se on jo kovasti harkinnassa.

Muuten mietteet on aika samanlaisen ristiriitaiset kuin muilla tuossa yllä; mikä on oikein ja parasta kenellekin ja kenellä on oikeus mihinkin. Eihän näihin tietysti ole yksiselitteisiä vastauksia. Ja jokaisella on kyllä varmasti oikeus niihin negatiivisiinkin tunteisiin. Eräs puolituttu sanoi (ei adoptioon varsinaisesti liittyen, vaan sekundaariseen lapsettomuuteen, mutta kuitenkin), että eihän niillä, joilla ei ole omia lapsia (biologisia tai adoptoituja) ole yhtään sen suurempaa oikeutta toivoa lasta kuin niillä, joilla on lapsi/lapsia, vaikka olisikin joku kiintiö, josta kaikki lapset jaettaisiin, eiväthän he edes tiedä, mitä toivovat tai odottavat, ne joilla jo on lapsia sentään tietävät mitä se on, ja silti haluavat lisää. Tämän sanoja oli siis itse lapseton. Mä jäin tätä miettimään, kun mekin kuitenkin vuosi esikoista yritettiin (vaikka se sinänsä todella lyhyt aika onkin), siinäkin ehti jo käydä kaikenlaista läpi ja lapsen kaipuu oli kova. Mutta sitten tajusin, että kyllä tässä vaiheessa lapsen toivominen on todella erilaista, ei sellaista epämääräistä kaipuuta, vaan ihan tietty odotus. Sitä en sano, kumpi tarve on kovempi, enkä todellakaan ota kantaa siihen, kummalla on suurempi oikeus lasta toivoa, mielestäni molemmilla yhtä lailla, lapsellisilla ja lapsettomilla. Mutta mun mielestä toi oli mielenkiintoinen näkökulma kuitenkin, vaikken sitä ehkä suoraan allekirjoitakaan.
 
Onneliinalle paljon onnea :heart: :heart: !

Juu vaikeahan sitä omaa oikeutusta jonossa olemiseen on perustella, kun on jo kaksi lasta. Että me muka oltaisiin parempi koti kuin joku toinen koti ja varmasti hyvä koti adoptiolapselle jne...

Mutta lapsen ja sijoittajamaan näkökulmasta (mikä on tietysti aina ensin), ei välttämättä ole merkitystä tai arvojärjestystä sille, haluavatko he sijoittaa lapsen lapsettomaan, lapselliseen vai yksinhuoltajaperheeseen. Osalla maista tästä on tosin hyvin selkeä näkemys. Omassa mielessäni olen perustellut asiaa sen verran, että jos meidän pitäisi omat lapsemme antaa toiseen perheeseen, niin antaisin heidät mieluummin sellaiseen sukulaisperheeseen, jossa on jo lapsi/lapsia kuin meidän suvun lapsettomille pareille. Ehkä siis ihan sen vuoksi, että lähtökohta ei olisi helppo aloittaa isojen lasten kanssa, ja lapsiperheessä olisi jo kokemusta ja lapsiperheen rytmit. Ja minä tiedän miten lapselliset sukulaisperheet toimivat lasten kanssa (ja he tietävät sen myös itse ja pystyisivät miettimään jaksavatko ottaa "vieraat" lapset, vähän sama ajatus kuin PAJUPUU:n tutulla). Tämä on tietysti hyvin pelottava ajatusleikki.

Mutta uskon, että sen tietyn eli meidän oman lapsen on parasta tulla juuri meidän perheeseen (välillä tosin epäusko meinaa voittaa). Ja monen lapsen on taas varmasti parempi tulla lapsettomaan perheeseen ja onhan se esikoisen asema ihana ja moni adoptiolapsi varmasti hyötyy myös mahdollisesta ainokaisena olemisen asemasta.

Meidän perheessä on ainakin antaa sisarukset, jotka tallaavat tietä kuopukselle, ovat seuraa ja mallia siitä miten perheessä ollaan. Eli sanoisin että meidänkin täytyy ihan hyvällä omalla tunnolla olla tässä prosessissa, vaikka tämä niin kovin, kovin ristiriitaista onkin!

Meidän kunnan sosiaalityöntekijä (tuttu muuta kautta) ehdottelee meille myös kovasti sijaisperheeksi ryhtymistä, en tiedä, jos sieltä joku päivä oikeasti soitettaisiin jostakin tietystä lapsesta, osaisinko kieltäytyä?! Toivottavasti he eivät sitä tee, ollaan kyllä sanottu, että nyt haluamme adoptiolapsen eikä sijaislasta.
 
Hyvin sanottu Seelia!

Me ollaan tuon Priden myötä mietitty myös sijoituslapsiasioita, kun siellä kaikki muut ovat sijaisperheiksi toivovia. Sekin on vaihtoehtona mielenkiintoinen, mutta ainakaan tässä vaiheessa se ei ole meille vaihtoehto, koska ensinnäkin haluamme tässä vaiheessa Oman lapsen, sijaislapsen kanssa on aina se mahdollisuus, että sijoitus päättyy. Toiseksi yhteistyö lasta mahdollisesti hyväksikäyttäneiden, vähintään laiminlyöneiden biologisten vanhempien ei varsinaisesti houkuttele. Mutta ehkä sitten jonain päivänä.

Resedalta olisi mielenkiintoista kuulla eri kohdemaiden, erityisesti Kolumbian tilanteesta, missä vaiheessa voi papereita lähettää yms. sitten, kun tiedätte =)
 
Paljon onnea Onneliinalle vauvaodotukseen!

Joo, kyllä ne jonotusajat täällä Turussa harmittaa, mutta minkäs teet. Ollaan kyllä muuttamassa nykyisestä asunnosta isompaan vielä tämän vuoden aikana, mutta ei se siinä vaiheessa auta jonotukseen (entinenkin asunto pitää vielä saada myytyä), toivottavasti oltais sillon jo neuvontaan päästy :). Mutta, jos ja kun aiotaan adoptoida toinenkin lapsi, niin siinä vaiheessa varmaan muutetaan lähikuntaan, mikäli sama odotus olis edessä.

Nyt on aikaa sitten ainakin säästää ja etsiä rauhassa isompaa asuntoa, jos jotain postitiivista haluaa odotuksesta löytää :).

Ihanaa muuten, kun täällä on niin aktiivisia kanssaodottajia. Ja niin kuin Styranki sanoi, kyllä me ne lapset vielä saadaan :D!!
 
Oikein paljon onnea Onnelliinalla! Aika huimaa. Voi kun tuollaista toivoisi itsellekin.
Me ollaan taas pikkuhiljaa kääntymässä tohon sijaisvanhemmuuteen. Tuntuu tuo adoptio aika moisen pitkältä prosessilta. En tiedä kestäisikö sitä kuuden vuoden odotusta, tai jopa pidempääkin. Ainakin nyt on sellainen vaihe taas, että tuo sijaisvanhemmuus tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta.
Milloinkahan sinne Pelaan pitäisi soitella niitten lappusten perään? Kun onhan tuosta ja ainakin se kuukausi, kun ne paperit laitettiin. Aina jännittää, että häviävät postiin tai jäävät jonnekin pöydälle lojumaan. Jotenkin vielä tuntuu, että niistä papereista tuli kauheen sekavat. On niin vaikee kirjottaa niihn, kun ei oikein itsekään tiedä vastauksia.
Tietääkö kukaan muuten noista Jyväskylän jonotuksista? Miten nopeasti pääsee neuvontaan, oli sitten sijaisvanhemmuus tai adoptio.
 
Mä kirjottelen nyt tänne näit mun juttuja vaikka ehkä sit ollaan siihen sijaisvanhemmuuteen kääntymässä. Tai en mä tiiä. Toisaalta niin vaikee valinta. Mut jospa se tuolla neuvonnassa sitten selventys, et mikä se meijän juttu ois.
Laittelin Pelalle sähköpostia ja sieltä tuli vastaus että voitas varata neuvonta-aikaa. Oli vähän outoo, että ne ei sieltä mitään ilmotusta laittanu meille. Odottivat vaan että otetaan ite yhteyttä.
No mut siis hiihtoloman jälkeen varaan ajan, ja jospa se siitä sitten homma lähtis käyntiin.
 
LISTAN PÄIVITYS 2.3.2009

A-Erika N38/M31 Lapsettomuustausta. Kaksi tapaamista oman sosialityöntekijän kanssa. Aloitamme valmennuksen 7.2.2009! Kv-adoptio.

Esse: N27/M26, Lapsettomuustausta, Neuvonta alkaa tammikuun lopulla, Kotimaan adoptio.

inkkarityttö: N31/M32, Lapsettomuustausta.Esihyväksyntä saatu Kolumbiasta helmikuussa.Odotusta...

Johanna72: N36/M39, Lapsettomuustausta, kotiselvitys työn alla, Kv-adoptio (Filippiinit, Thaimaa?)

Kansku: 30v/35v, kolme biolasta, ensimmäinen neuvonta 09/08. (kohdemaana Kiina?)

Kimppa: N33/M33. 2 biolasta. Haaveillaan kolmannesta lapsesta ja harkitaan adoptiota. Kohdemaa Kiina, mutta avoimia myös muille mistä voi adptoida ilman lapsettomuustaustaa.

LevotonTulppaani: N33/M38, Lapsettomuustausta, 1v9kk adolapsi Suomi, uusi prosessi alkamassa 27.8.2008

lumitytti: N30/M33, lapsettomuutta, 1.neuvonta 01/09, kv-adoptio (sisarusadoptio mahdollinen, kohdemaa hakusessa)

Merikeiju: N25/M27. Lapsettomuustausta. 3. neuvonta 17.11. Kv-adoptio. Etiopia, Kolumbia, Thaimaa. Kohdemaa vielä hakusessa...

Onneliina: lapsettomuustausta, miehellä yksi lapsi. N25/M25. Adoptioneuvontajonossa 5/2008 lähtien, jono yli vuoden. Kv-adoptio, sisarukset. Kolumbia.

Onnia: N38/M40, Lapsettomuustausta, 3.neuvonta 1/09, Kv-adoptio (Filippiinit, Thaimaa?)

piitu pipari: kohta 31 v., 2 biolasta, taustalla ei lapsettomuutta ja odottaa pääsyä adoptioneuvontaan. Kohdemaa Kolumbia.

seelia77: 31v/31v ja kaksi biolasta. Paperit lautakunnassa. Maavaihtoehtoina tällä hetkellä Intia, Kolumbia ja Etiopia.

Sisupussi72: 36v/37v, lapsettomuustausta, neljä neuvontakertaa takana. Maavaihtoehdot thaimaa, filippiinit?

Styranki: N30/M33, 1,5- ja 4-vuotiaat biolapset, 1. neuvonta oli 5/08, kv-adoptio, maasta ei vielä hajua.

Äksypöksy: N31/M27, 2- ja 4-vuotiaat biolapset, kolmas lapsi toiveissa adoptoida, kv-adoptio, ei hajuakaan maasta

Rööni: N32/M34, lapsettomuustausta, kotiselvitys valmis, kv-adoptio (Venäjä )

RobottiRuttunen: N27/M28, lapsettomuustausta, paperit Pelalle odottavat lähettämistä, kv- adotio/kotimaan adoptio, toive Suomi, Kolumbia, Etelä-Afrikka....

Pajupuu: 26/29v Varsinais-Suomesta, 2 biolasta, raskaudet vaikeita, adoptioinfo viime syksynä, jonossa neuvontaan (jono noin 1v), haaveena sisarusadoptio, maavaihtoehto avoinna (Kolumbia?)

Liinu-: Kohta 35v pariskunta, 1 biolapsi, paperit vuoden 2008 puolella PeLaan, icsi odotellessa neuvonnan alkamista

Titan: N28/M37, lapsettomuustausta, ensimmäistä infoa odotellessa, kv-adoptio, Etelä-Afrikka, Kiina?

Reseda: 40+ molemmat, ei lapsia, adoptio ensisijainen lapsien hankkimisvaihtoehto, lupa saatu, maavaihtoehtoina Etiopia, Kolumbia, ?
[/quote]

[/quote]

 
LISTAN PÄIVITYS 2.3.2009

A-Erika N38/M31 Lapsettomuustausta. Kaksi tapaamista oman sosialityöntekijän kanssa. Aloitamme valmennuksen 7.2.2009! Kv-adoptio.

Esse: N27/M26, Lapsettomuustausta, Neuvonta alkaa tammikuun lopulla, Kotimaan adoptio.

inkkarityttö: N31/M32, Lapsettomuustausta.Esihyväksyntä saatu Kolumbiasta helmikuussa.Odotusta...

Johanna72: N36/M39, Lapsettomuustausta, kotiselvitys työn alla, Kv-adoptio (Filippiinit, Thaimaa?)

Kansku: 30v/35v, kolme biolasta, ensimmäinen neuvonta 09/08. (kohdemaana Kiina?)

Kimppa: N33/M33. 2 biolasta. Haaveillaan kolmannesta lapsesta ja harkitaan adoptiota. Kohdemaa Kiina, mutta avoimia myös muille mistä voi adptoida ilman lapsettomuustaustaa.

LevotonTulppaani: N33/M38, Lapsettomuustausta, 1v9kk adolapsi Suomi, uusi prosessi alkamassa 27.8.2008

lumitytti: N30/M33, lapsettomuutta, 1.neuvonta 01/09, kv-adoptio (sisarusadoptio mahdollinen, kohdemaa hakusessa)

Merikeiju: N25/M27. Lapsettomuustausta. 3. neuvonta 17.11. Kv-adoptio. Etiopia, Kolumbia, Thaimaa. Kohdemaa vielä hakusessa...

Onneliina: lapsettomuustausta, miehellä yksi lapsi. N25/M25. Adoptioneuvontajonossa 5/2008 lähtien, jono yli vuoden. Kv-adoptio, sisarukset. Kolumbia.

Onnia: N38/M40, Lapsettomuustausta, 3.neuvonta 1/09, Kv-adoptio (Filippiinit, Thaimaa?)

piitu pipari: kohta 31 v., 2 biolasta, taustalla ei lapsettomuutta ja odottaa pääsyä adoptioneuvontaan. Kohdemaa Kolumbia.

seelia77: 31v/31v ja kaksi biolasta. Paperit lautakunnassa. Maavaihtoehtoina tällä hetkellä Intia, Kolumbia ja Etiopia.

Sisupussi72: 36v/37v, lapsettomuustausta, neljä neuvontakertaa takana. Maavaihtoehdot thaimaa, filippiinit?

Styranki: N30/M33, 1,5- ja 4-vuotiaat biolapset, 1. neuvonta oli 5/08, kv-adoptio, maasta ei vielä hajua.

Äksypöksy: N31/M27, 2- ja 4-vuotiaat biolapset, kolmas lapsi toiveissa adoptoida, kv-adoptio, ei hajuakaan maasta

Rööni: N32/M34, lapsettomuustausta, kotiselvitys valmis, kv-adoptio (Venäjä )

RobottiRuttunen: N27/M28, lapsettomuustausta, ensimmäinen aika Pelalla 14.4 , sijaisperhe tai kv-adoptio/kotimainen adoptio

Pajupuu: 26/29v Varsinais-Suomesta, 2 biolasta, raskaudet vaikeita, adoptioinfo viime syksynä, jonossa neuvontaan (jono noin 1v), haaveena sisarusadoptio, maavaihtoehto avoinna (Kolumbia?)

Liinu-: Kohta 35v pariskunta, 1 biolapsi, paperit vuoden 2008 puolella PeLaan, icsi odotellessa neuvonnan alkamista

Titan: N28/M37, lapsettomuustausta, ensimmäistä infoa odotellessa, kv-adoptio, Etelä-Afrikka, Kiina?

Reseda: 40+ molemmat, ei lapsia, adoptio ensisijainen lapsien hankkimisvaihtoehto, lupa saatu, maavaihtoehtoina Etiopia, Kolumbia, ?
 
:wave: Hei Kaikki! Onpas tämä palsta mennyt hiljaiseksi. Eiköhän ryhdistäydytä ja tekohengitetä palsta taas henkiin? Onko listalle päivitystarvetta? Miten neuvonnassa olevien neuvonnat ovat sujuneet? Onko yhtään epätoivo iskenyt pitkien odotusaikojen takia?

Me odotellaan kotiselvityksen valmistumista. Ihan jännittää, että olemmekohan osanneet antaa itsestämme oikean kuvan eli tuntuuko kotiselvitystä lukiessa, että se kertoo meistä vaiko ei. No, vajaan parin viikon päästä se selviää. On kyllä mahtavaa, että yksi etappi on sitten takana, vaikkakin keskimäärin 3 vuoden odotus tulee kyllä vielä moneen kertaan syömään naista..

Jään odottamaan muiden kuulumisia ja/tai tuntemuksia :p
 
Otanpa heti osaa tekohengitystalkoisiin... :wave: Hiljaista tuntuu olevan, mutta toivottavasti syynä on ennemminkin kovaa vauhtia saapuva kevät ja hienot ulkoilukelit kuin mieliin hiipinyt epätoivo. Myöntää kuitenkin täytyy, että sen verran masentavia on nuo kaikki kv-adoptiorintamalta kiirineet odotusaika- ym. uutiset, että väkisinkin pistää miettimään, että onko tässä enää mitään järkeä. Mutta kun nyt kerran on leikkiin ryhdytty, niin pakko kai se on katsoa loppuun saakka ja uskottava, että jonakin päivänä tämä pitkä odotus palkitaan. Meillä siis tällä hetkellä odotellaan, että päästäisiin roikkumaan sinne lupajonon hännille. Tsemppiä kaikille!

 

Yhteistyössä