Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Plääh! Pettymys! Sain eilen tietää että lautakunnan jono on venynyt ja tällä hetkellä se on noin 3-4 kuukautta. Tämä kuulemma johtuu valtavasta jatkolupahakemusten määrästä.
:(
Voi tätä byrokratiaa, välillä menee kyllä fiilikset aivan täysin.
 
Meille tuli lisäselvityspyyntö ja luultavasti siksi pääsemme jonon ohi ja on toivoa , että ehkä paperimme ovat uudelleen käsittelyssä seuraavassa kokouksessa. Olimme siis lupajonossa 2.5 kk ennenkuin paperimme käsiteltiin. Ja meille tuli ihan vasta koko lisäselvitys, että varmaan jonot ovat noin 3kk!
 
Me ei siis asuta Suomessa, vaan Pohjois-Amerikassa. Adoptioprosessi aloitettu tammikuussa. Puolet haastatteluista kayty lapi. Mun taustan vuoksi joudutaan kaymaan pitempaan haastatteluissa seka hankkimaan enemman papereita laakareilta. Todella rankkaa henkisesti kayda lapi tapahtumia menneisyydesta, jotka haluis jo unohtaa. koska on ne niin monta kertaa kaynyt lapi eri laakareiden ja terapeuttien kanssa.. Mutta lasten parasta tassa ajatellaan :)

Me mennaan yksityisen kristillisen jarjeston kautta. Todella jannittavaa tama odotus :) En meinannut eilen saada nukuttua, kun aloin miettimaan tulevaisuutta :) Mun kaveri just kerto, et sen ystava oli adoptioprosessissa, ja pariin vuoteen ei kuulunut mitaan... Ja taa aiti jo mietti, et mika on, kun kukaan ei valitse meita..No sitten han aloitti uuden tyon ja jo seuraavalla vkolla joutui jaamaan "aippalomalle", kun saivat vastasyntyneen hoivaansa :) Et toisaalta kauhea odottaminen, mutta sitten taas toisaalta lapsen saaminen voi tapahtua viikossa :)

Siunausta ja voimia kaikille :) Taa on rankka juttu, mut meita odottaa aivan MIELETON palkinto! :)
 
Kansku, on siellä kirjattuna tulevia kokouspäiviä jo touko- ja kesäkuulle. Näyttää siltä, että suunnittelevat taas kokouksia jopa viikon välein, ihan hyvälle näyttää minusta ja toivotaan että lupajonot eivät kuitenkaan mahdottomiksi venähdä.

http://www.stm.fi/stm_ja_hallinnonala/neuvottelu_ja_lautakunnat/adoptiolautakunta/kokousajat_2009
 
No niinpäs onkin, menin kattoo IP :N sivujen kautta...ja ilmeisesti muistin väärin tuon päivän siksi kun tuolla sivulla olikin ke 30.4...eli varmaankin ke 28.4.....tai pe 30.4...kummin sitten lie onkaan koko kokous. Tosi hienoa, että kokouksia nyt useemmin!!
 
Onnea luvan saaneille, hieno homma!

Pitkästä aikaa aktivoidun tänne, kun meilläkin on vaihteeksi prosessi nytkähtänyt eteenpäin, nimittäin olemme saaneet luvan lähettää hakupaperit Etelä-Afrikkaan. Nyt on kauhea paperisota menossa ja on mahtava fiilis, että vihdoin pääsee odotuksen viimeiseen vaiheeseen, oikeaan odotukseen! Tosin jalkapallokisat tosiaan vähän sotkevat kuvioita, mutta enpä nyt muutenkaan vielä meille tänä vuonna odota lapsitietoa. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä...

Iloista vappua kaikille!
 
Kansku, mahtavaa, sieltähän se tuli! :flower: Onnea!

Onnittelut myös Moektsille luvasta!! Sekä Piisamille edistymisestä papereiden kanssa!

Toiveikkaalla mielellä vappua juhlitaan, Etelä-Afrikasta tulee lapsia tasaisesti.
 
Lämpimät Onnittelut luvista Kansku ja Moeketsi :flower: :flower: :flower:
Ja Piisamille superOnnittelut papereiden lähettämisluvasta. Itsellä asia on niin ajankohtainen, kun pari viikkoa sitten saatiin paperit maailmalle, että tiedän tuon "voittajatunteen" =)
Hyvää vappua kaikille palstalaisille! Mukavaa, kun täällä alkaa pikkuhiljaa putkahdella näitä iloisia uutisia :)
 
http://www.pienikarhu.fi/pienikarhukauppa/?etusivu-uutta-ja-ajankohtaista,21

"Kustannus Oy Pieni Karhu on perustettu vuonna 1999. Se on lasten ja nuorten kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo, joka julkaisee myös monikulttuurisuutta ja tasa-arvoa puoltavia teoksia."

Löysin tällaisen pikkukustantamon, jossa tuntui olevan kiva valikoima adoptioperheillekin sopivia lastenkirjoja.
 

Yhteistyössä