Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Hitsit, olen niin täpinöissäni Röönin uutisista, että onnistuin hukkaamaan kirjoitukseni. Täytynee siis kirjotitaa uudelleen.

AIVAN MIELETTÖMÄN PALJON ONNEA RÖÖNI :hug: Olet ollut kovasti mielessäni viime viikkoina ja tätä se siis tiesi !!!!! Nyt kuule unohdat kaikki epävarmuustekijät ja nautit täysin rinnoin tästä hetkestä sisustaen ilolla ja riemulla lapsosen huonetta. Jos joskus ehdit, niin heitähän privaa tännepäin.
 
Paljon Onnea Graintad ja Rööni !!!

Nyt ette varmaan ehdi, mutta jos jossain vaiheessa on teillä aikaa, niin laitatteko vaikka yksärinä tuntemuksia venäjän 3-vaiheisesta hakuprosessista ja lasten sairauskertomusten päivityksistä suomessa.

Meillä on edessä maavalinta (ja palveluntarjoajan valinta) tässä kuukauden sisällä ja minua kiinnostaisi venäjä kohdemaana. Mies taas suhtautuu huomattavasti skeptisemmin ko. maahan. Erityisesti hänet on tainnut säikäyttää tieto että muutama lapsiesitys on kariutunut bioäidin tai muun lähisukulaisen vastalauseeseen ensimmäisen vierailun jälkeen :'( Käsittääkseni nämä ovat yksittäistapauksia, mutta tuntuu kieltämättä silti aika hurjalta. Varsinkin kun yleensä lapsi on sitten kuitenkin jäänyt lastenkotiin eivätkä biosukulaiset ole häntä sen useammin siellä käyneet katsomassa. Ei vaan ole haluttu täysin luopua....
 
25.10.2010 Marja Utela
Kiinan sn-ohjelman lupaava alku

Interpedian viime keväänä aloittaman Kiinan sn-ohjelman alkuvaiheiden jälkeen olemme päässeet nyt ilahduttavasti vaiheeseen, jossa olemme saaneet ensimmäiset lapsiesitykset. Ensimmäiset perheet pääsevät hakumatkalle mahdollisesti jo jouluksi.

Interpedian adoptiotiimi on kehittänyt sn-ohjelman hoitamiseen uusia menetelmiä. "Tämä on todella mielenkiintoista ja uudenlaista tiimityötä, joka vaatii päivystystä toimistolla ja toimivan verkoston",

------------

Bongasin tuon Interpedian sivuilta. Ja vaikka ei ole mitenkään ajankohtainen meille, niin kiinnostaisi kovasti tietää, kuinka vakavia sn-tarpeita pitää olla valmis vastaanottamaan, että pääsee tuohon kiina-ohjelmaan. Onko esim. halkiot, B-hepatiitti, sydänviat tarpeeksi vakavia vai meneekö silloin normaalijonossa? Ilmeisesti sinne sn-ohjelmaan ei jonoteta, mutta olisi kiva kuulla miten mahtaa toimia. Onko siis niin, että nyt moni Kiina-hakija voi saada lapsen tuota kautta (mikä olisi hienoa!) vai ovatkohan näiden lasten sn-tarpeet kovinkin vakavia?
 
Rööni, suuren suuret onnittelut myös sinne päin! Toivottavasti teillä menee katsomismatka ym kiemurat hienosti ja saatte poikanne aikanaan kotiin. Ei muuta kuin lastenhuoneen kimppuun!

Graintad, kuulostaa aika hienolta tuo teidän suunnitelma, että olette Pietarissa odottelemassa, että saatte pikkuisenne kotiin. Siinä samalla voi sitten tutustua lapsen kotimaahan ja -kaupunkiin, niin mikäs se mahtavampaa.

Perustakaa tosiaan ihmeessä "jo adoptoineiden -ketju" tms, olis kiva kuulla jotain kuulumisia sitten kun olette saaneet lapsosenne kotiin asti. Ehkä siihen ketjuun sitten tästä pikku hiljaa alkaa tulla muitakin.

Tosi hienoa kuulla, että joku kontakti toimii ja tulee lapsitietoja. Itsellä on aina välillä ihan epäuskoinen olo, että tuleeko tästä koskaan mitään, vaikka Etelä-Afrikassa kyllä on aika lyhyet odotusajat moneen muuhun paikkaan verrattuna. Meillä on nyt paperit olleet siellä n 5 kk, joten ehkä sitten ensi vuonna...
 
Onnittelut täältäkin Rööni ja Graintad!! Toivottavasti loppuprosessi sujuu ilman ylimääräisiä mutkia! Odotamme innolla kuulumisia :) Venäjältä taitaa tulla tällä hetkellä enemmän lapsia mistään muusta kontaktista?
Seelia, joku aika sitten kun soittelin Interpediaan niin sain sen käsityksen että nimenomaan hepatiitit, suulakihalkiot ja sydänviat on niitä yleisimpiä mitä Kiinan sn-ohjelman kautta tulee. Ja sydänvioista varmaan vielä ne joilla on jotain muutakin kuin se itsestään sulkeutuva pieni asd/vsd (jota kaikki haluaa).
 
Hei! Päätin vihdoin tulla mukaan ketjuun =) Oon seurannu keskustelua täällä jo jonkin aikaa.
Olemme mieheni kanssa kotimaan adoptio odottajia, neuvonta on ohi ja nyt vaan odotellaan :)
Täällä tais olla muutama kotimaan odottaja, olisi mukava vaihtaa kuulumisia! Toki on mukava seurata teidän kaikkien edistymistä :) ja nyt vihdoin tämän palstan odottajat alkavat saamaan lapsiesityksiä!! On hienoa että täällä on keskustelua adoptioista, on aika vähissä nämä aktiiviset palstat..Pidetään keskustelua yllä :LOL:
 
Hei taas ja kiitos tervetulotoivotuksista!

Aluksi lämpimät onnittelut Graitadille ja Röönille. :hug:

Ellinooralle halusin sanoa, että en usko, että pitää olla hirveän laajat perustelut maavalinnalle. En tosin tiedä eikä niistä varmasti haittaakaan ole, mutta muistelen kuulleeni, että se on ihan hyvä peruste, että joku maa vain "tuntuu sopivalta". Siitähän tavallaan nuo meidänkin perusteet ovat lähtöisin, eli kun olemme olleet jostakin epämääräisesty syystä kiinnostuneita Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, niin sinne on tullut sitten suuntauduttua eri tavoin elämän aikana. :)

Kiitos varoituksista, Trallallaa - yritetään pitää mieli mahdollisimman avoimena eri vaihtoehdoille ja muutoksille!

Seelialle kiitokset perusteellisesta kommentoinnista. Me ei olla siis vielä käyty läpi SN-pohdintoja, mutta kuten sanoin, emme odota täysin tervettä lasta, joten olemme kyllä valmiita SN-tarpeisiin. Mietittävänä vielä on, että mitä se käytännössä meille tarkoittaa, ja luulen ettei meidän resursseilla lähdetä hakemalla hakemaan hyvin vaativaa hoitoa tarvitsevaa lasta.

Voi olla, ettei lupa kahteen lapseen mene läpi, en tunne perusteluja yksityiskohtaisesti. Ja voi olla, että kaksosille katsottaisiin ennestään lapseton perhe paremmaksi, en tosiaan tiedä. Ei maailmamme siihen kaadu, jos emme saa lupaa kahteen, olisihan se joka tapauksessa _todella_ epätodennäköistä, että kohdallemme sattuisi ja meille vielä tarjottaisiin niitä kaksosia.

Ja tiedossa myös on, ettei kaikkia mahdollisesti tulevia ongelmia ratkaista sillä, että lapsi tulee adoptioperheeseen alle 3-vuotiaana. Silti se nyt on toiveemme myös niistä käytännön syistä.

Toivottelen kaikille kauniin kuulaita loppusyksyn ja alkutalven päiviä - sekä tietysti paljon hyviä lapsiuutisia. Sain itse eilen kuulla onnellisista raskausuutisista perheen sisällä, ja olen niistä aivan täpinöissäni. :heart:

Karoliina
 
Moi kaikille, olen 33 vuotta ja mieheni on 32-vuotias. Asumme Vantaalla ja naimisissa olemme olleet viisi vuotta.

Syytä lapsettomuuteen ei tiedetä ja hormonihoitoihin ei haluttu lähteä.

Adoptioluvan olemme saaneet ja kohdemaa on Etelä-Afrikka. Paperit ovat vielä Suomessa. Jännityksellä odotellaan, koska saa alkaa keräämään tarvittavia muita papereita, jotta hakemus pääsisi kohdemaahan asti:)
 
Seelia: Kiinassa sn kiintiössä on esimerkiksi kaikki huulihalkiolapset. Näitähän on moneen asteisi ja lievimmät ovat ihan vaan kosmeettisia haittoja ja leikkauksilla hoidettavissa. Meillä tämäkin on yhtenä pohdintana....
 
Hei!

Aloitamme mieheni kanssa adoptioneuvonnan tammikuussa. Tarkoituksena olisi kv-adoptio. Ikäni puolesta kotimaan adoptio on poissuljettu.

Meillä on lapsettomuustausta, hoidot on läpikäyty ja tultu se tie päätökseen.

Nyt kysyisinkin, kun olemme ajatelleet adoptiota Filippiineiltä, että onko kellään palstalaisilla kokemusta Filippiini-adoptiosta?
 
Hei Panpula!
Tervetuloa mukaan,samoin kuin muutkin hiljattain palstautuneet. Me taidamme olla ainoa pariskunta tämän hetken palstalaisista, joilla on kohdemaana Filippiinit. Paperimme lähtivät maahan huhtikuussa 2010, joten jonkinverran tietoa ko. maasta löytyy. Jos haluat kysyä jotain, niin voit laittaa yksäriä:)

Ihan yleisesti ottaen, kannattaa pitää "mieli avoimena" kaikkiin mahdollisiin kohdemaihin ihan viimeiseen asti. Tietoa kannattaa kerätä kaikista mahdollista lähteistä, että siinä vaiheessa kun lopullinen maavalinta on käsillä, on mahdollisimman hyvin tutustunut vaihtoehtoihin. Jopa niihin vaihtoehtoihin, jotka tuntuvat epätodennäköisemmältä. Maiden tilanteet tuntuvat muuttuvan tuhkatiheään ja jopa puolen vuoden aikajaksoilla maiden kriteereissä tai tilanteessa saattaa tapahtua muutoksia, jotka eivät mahdollista papereiden lähettämistä. Kohdemaat tuntuvat vuosi vuodelta ruuhkaantuvan "epätahtiin". 2005-06 Kiinaan lähti hullu määrä hakemuksia ja muut Aasian maat odottelivat hakijoita. Kiina ruuhkaantui ja hakijamassat siirtyivät muihin Aasian maihin. Nyt Kiina yrittää purkaa jonoja, Thaimaa ruuhkaantunut ja pitää välivuotta ja Filippiinit tiukentaa kriteereitä hakemusten karsimiseksi. Jossain vaiheessa tulee ehkä tilanne, että Kiinasta tulee nopeita lapsiesityksiä, kun sinne ei ole lähtenyt lähivuosiin montaakaan hakemusta, ken tietää. Samalla tavalla on tainnut käydä Afrikan maissa, ruuhkamaat vaihtelee.

Jännä muutos palstalla, että "vanha kaarti" on siirtynyt taka-alalle, ja uusi polvi kirjoittelee ahkerammin. Johtunee varmaankin siitä, että meillä "vanhoilla" ei ole paljon kirjoiteltavaa, kunhan odotetaan. Ja odotetaan. Mutta hienoa, kun Johanna72 aloittama palsta on pysynyt näin kauan toiminnassa! Kyllä tätä tulee lähes päivittäin seurattua, vaikkei kirjoittamista olekaan.

Meidän tämän hetken tilanteesta sen verran, että seuraava tapahtuma on vuosipäivityksen lähettäminen maahan ensi keväänä eli pari valokuvaa ja sosiaalityöntekijän lyhyt lausunto kuluvan hetken tilanteesta. Eli eipä paljoa tapahdu:rolleyes:

Kansku, onko teille kuulunut esihyväksyntää?
 
Maavalinnasta vielä, kuten Onniakin kirjoitti, kannattaa tosiaan miettiä kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Me olemme nyt päätöksemme tehneet, mutta edelleen seuraan tiukasti maissa tapahtuvia muutoksia ja minulla on jo selvänä seuraavat kaksi vaihtoehtoa mikäli valitsemassamme kontaktissa tapahtuisi jotain. Siinä mielessähän tilanne on melko sama nyt joka paikassa että kovin nopeisiin lapsiesityksiin ei taida juuri olla mahdollisuuksia ellei ole valmis vakavampiin erityistarpeisiin tai vanhempaan lapseen. Kiinan "terveiden" lapsien jono ei tule nopeutumaan lähivuosina, se vaikuttaa harvinaisen selvältä. Kuukaudessa jono etenee vain muutaman päivän... Vaikka hakemusten määrä on vähentynyt huomattavasti, myös adoptioon vapautettavien lasten määrää on vähennetty, (joku voi uskoa että vähentynyt, mutta itse en usko siihen) eli vaikka voisi kuvitella jonon nopeutuvan tulevaisuudessa, niin ei todennäköisesti tapahdu. Spekulaatiot siitä, että Kiina haluaisi kansainvälisen adoptio-ohjelman olevan tulevaisuudessa ainoastaan sn-ohjelma, leijuvat ilmassa vahvana. Tämä on kuitenkin hieno mahdollisuus niille jotka ovat tuosta ohjelmasta kiinnostuneita. Kiina tulee olemaan meidän varamaana ainakin sitten kunhan jonkun ajan kuluttua toivottavasti täytämme kriteerit... Nyt siis kuitenkin toiveissa olisi Etelä-Afrikka. Tämän hetken tilanteessa mitään hienoja perusteluja valinnalle on vaikea löytää. Lapsettomilla on ehkä paremmin varaa valita, me katsottiin lähinnä sitä minne me parhaiten kelvattaisi ja mikä niistä vaihtoehdoista olisi meille läheisin ja mieluisin.
 
Adoptiovalmennuskurssi takana, oli muuten todella hyvä kurssi! Esihyväksyntää odotellaan edelleen. Nyt odotusta 4 kk takana , että kahden kuukauden kuluessa pitäisi esihyväksyntä tulla! Kyllä se tietty aina jännittää, tuleeko lisäselvityspyyntöä vai meneekö suoraan paperit läpi.
 
Adoptiovalmennuskurssi takana, oli muuten todella hyvä kurssi! Esihyväksyntää odotellaan edelleen. Nyt odotusta 4 kk takana , että kahden kuukauden kuluessa pitäisi esihyväksyntä tulla! Kyllä se tietty aina jännittää, tuleeko lisäselvityspyyntöä vai meneekö suoraan paperit läpi.
mistähän olin lukevinani että kolumbiassa ovat sitä prosessia uudistaneet ihan viimeaikoina niin että ovat siirtäneet voimavaroja esihyväksyntävaiheesta prosessin lopummalle. olikohan helsingin sivuilta. se selittäisi esihyväksynnän viipymistä...
 
Haluaisin kysyä tällaista juttua adoption muodollisesta puolesta: Onko adoptoivalla vanhemmalla oikeus olla töistä poissa hakumatkan puitteissa, jos ei ole mahdollista ottaa virkavapaata tms.? Alkaako siitä vanhempainvapaa sitten jo? Voiko työnantaja alkaa hankalaksi ja onko heillä keinoja siihen?

Onhan se pitkä aika olla yhtäkkiä vaikka 3 viikkoa poissa lyhyellä varoitusajalla...
 
Adoptiovanhemman vanhempainvapaa alkaa siitä päivästä, kun lapsi luovutetaan ulkomailla sinun huostaasi. Eli tätä ennen olevat päivät pitää ottaa lomapäivinä.

Vanhempainvapaasta tulee ilmoittaa 2kk ennen sille jäämistä tai niin pian kuin mahdollista, eli adoptiossa ilmoitat silloin, kun lapsitiedon saat. Onhan se varmasti hankalaa työnantajalle, varsinkin kun hakumatkalle lähetään monissa tapauksissa muutaman viikon sisällä. Mutta sinulla on oikeus siihen. On oman harkinnan varassa kertooko adoptiosta työnantajalle etukäteen.
 
Olettekos huomanneet että Helsingin kaupungilla avautuu uusi kontakti Keniassa ensi vuonna? Kriteerit vaikuttavat samoilta mitä Interpedian kontaktissa, ja pitkä hakumatka karsii varmasti hakijoita, mutta mahtava juttu niille kenellä on mahdollisuus "muuttaa" Keniaan vähäksi aikaa :)
Meillä matkaa nyt vihdoin paperit kohti lautakuntaa, sormet ja varpaat ristissä että säästyttäisi lisäselvityksiltä...
 
Hei vaan kaikille pitkästä aikaa ja oikein paljon tervetuloa kaikille uusille minunkin puolestani ja onnea vaan kaikille niille, joilla prosessi on nytkähtänyt eteenpäin. Kenellä sitte suuria, kenellä pieniä askeleita :)
Meillä paperit odottavat viimeistä silausta ja lautakuntaan lähettämistä. Saimme sitten viimein myös valittua kohdemaan. Päädyimme Filippiineihin. Toivottavasti kriteerit eivät tässä prosessin aikana ehdi paljoa kiristyä. Sormet ja varpaatkin siis ristiin ja peukut pystyyn. Perässä tullaan siis Onnia :wave:
Nyt vasta se odottaminen ja huokaulu vasta siis alkaakin. Onneksi on työtä ja puuhaa, ettei paljon ehdi miettimään. Sukulaisetkaan eivät ole liiemmalti kiusanneet kysymyksillä, koska preppasimme heidätkin jo heti alussa pitkään odotukseen ;)

Eli täällä sitä taustalla lueskellaan ja seuraillaan muiden tapahtumia. Meitä on varmaan monta!
 
Heipähei.

Ompa mukava lukea miten monilla on asiat edenneet :)

Neuvontaan on mekin nyt päästy. Tulinkin heti huolineni tänne: Meillä ei ole taustalla lapsettomuutta vaan adoptio on meille ollut koko ajan selkeä ykkösvalinta. Meille sanottiin että sitä on vaikea perustella lautakunnalle ja luultavasti hakemus hylätään! Kuitenkin olen netistä lueskellut että ei nyt ihan ainoita olla jotka ovat ensisijaisesti lähteneet adoptioon. Tuntuu hullulta kun kysellään motiivia ja että miksei niitä biolapsia, kun itselle asia on ihan selvä että tämä on meidän juttu ja täysillä ollaan mukana. Mutta kai meillä nyt edes mahdollisuudet lupaan on? Onko kellään tietoa asiasta?
 
SalliSuo, ohhoh, onpas tylyä tekstiä teille kerrottu. Tälläkin palstalla on adoptioprosessissa olevia (mm. me) jotka eivät kärsi lapsettomuudesta. (toki meillä ei vielä lupaa ole joten en tiedä saadaanko me sitä ;) ) Mutta siis lapsettomuus ei suinkaan ole ainoa hyväksyttävä motiivi adoptioon. Jos syynä ei ole lapsettomuus, joutuu varmasti motiiveja selventämään neuvonnan aikana moneen kertaan ja kannattaa todellakin miettiä tarkkaan kuinka ne tuo esille niin että muutkin ymmärtävät ne. Vaikka itselle se olisi itsestään selvää niin monille muille ei ole. Se, että meistä vaan tuntuu siltä, ei tule riittämään sossulle selitykseksi. Eli kannattaa vaikka yhdessä ihan kirjoittaa paperille kaikki mitä itse olette asiasta ajatelleet, niin ne jäsentyvät teillekin ja on helpompi kertoa motiiveista muille.
 

Yhteistyössä