Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Ompas täällä hiljaista..

Voisiko joku viisaampi kertoa: Miten nuo lääkärilausunnot jotka lähetetään kohdemaahan eroavat niistä jotka vietiin neuvontaan? Onko eri mailla eri käytäntöjä? Käsitin että labrakokeitakin otetaan kauhea määrä. Apua.
 
Lääkärinlausunnoista. Minähän en tiedä niistä suomalaisista yhtikäs mitään, mutta kuvittelisin, että joka maahan on oma lomakkensa mikä lääkärin pitää täyttää. Täällä Keniassa esim. Little Angels Networkilla on omansa. Eipä siinä, lääkäri kysyi, minä vastasin ja hän ruksasi. Siis erilaisista sairauksista ja sukurasitteista. Kokeita täällä otettiin ainoastaan HIV ja sitten pissan proteiinit ja sokerit. Sitäkään en tiedä, onko KV-adoptiossa isompi tarkastus, mutta epäilisin kun muuten näyttäisi menevät ihan samalla kaavalla.

Mä sain tänään adoptioinfopaketin tänne (Keniaan siis) ja sitäpä on nyt kiva lueskella läpi samalla kun odottaa sitä krittistä puhelinsoittoja, että hyväksyikö lautakunta meidät vai ei. Ensi viikolla tai viimeistään sitä seuraavalla pitäisi tulla, ja vielä on haavena/suunnitelmissa että tässä kuussa lapsi kotona olisi. Mutta katsotaan miten etenee vai eteneekö. Keksin kyllä pari seillaisa pilkunpussaamis-kohtaa meidän hakemuksessa mistä voivat halutessaan tehdä lisäselvityspyynnön. Kun ei liene heidän intresseissään välttämättä pelkästään lasten sijoittaminen hyviin koteihin vaan myös kokouspalkkioiden nostaminen mahdollisimman usein...
 
Viimeksi muokattu:
Me kävimme juuri hakemassa lääkärintoditukset maahan lähetettävää hakemusta varten. Labrakokeet ym. ovat ymmärtääkseni maakohtaisia joten eri maissa voi joutua otattamaan eri kokeita. Meiltä otettiin vain pissanäyte, hiv ja hepatiitit ja nämä siis määriteltiin maakohtaisessa ohjeessa. Muuten todistukseen ei mittän ihmeellisiä tullut ja lääkärillä minulla meni aikaa 10 min.
Ei siis kannata panikoida tämän asian kanssa!
 
Heippa, hiljaista näyttäisi täällä olevan. Palveluntarjoajien mukaan lapsitietoja kuitenkin tippuu hiljalleen, joten joillain homma etenee :)!

Onko kenelläkään tietoa tai hyvää arvausta tämän hetkisestä lautakunnan jonoista?

Meidän osalta neuvonta on vielä vaiheessa ja tilanteet voivat muuttua, kuten tässä kaikki a-asioita seuranneet ovat varmasti oppineet.

Mutta onhan sitä kiva jo vähän laskeskella, että missä vaiheessa asia saattaisi edetä niinkin pitkälle, kuin lupaan saakka.

Onko kukaan täällä olevista osallistunut odotusaikana maatapaamiisiin?
 
Tänään se odotettu puhelinsoitto tuli.

Meidät on hyväksytty, ja jos niin kaukaa lähdemme hakemaan, niin Nairobissa olisi vaaleanruskea lapsi meitä varten. Ei tiennyt soittaja edes onko tyttö vai poika saati sitten ikää. No ehkä huomenna saamme tietää lisää. Lähdemme kyllä hakemaan totta kai. Asumme siis Länsi-Keniassa, ja täältä Nairobiin on noin 6 tunnin ajo. Joten ei kun hotellia buukkaamaan!

Melko erikoinen olo. Erilaisia positiivisia tunteita risteilee päässä edestakaisin, eikä mihinkään muuhun oikein voi keskittyä. Lapsi siis luultavasti on iältään 6 kk - 2 vuotta, enkä vielä voinut mitään ostella kaupasta, vaikka kovasti paljon mieli teki. Onneksi Nairobi on se paikka mistä saan kyllä AIVAN kaiken mahdollisen mitä vauva/taapero tarvitsee. Nyt siis odotetaan lisätietoja, mutta ensi maanantaina varmaan jo näemme lapsen.

Tämä aikataulu tosiaan on melkoinen. Olemme asuneet Keniassa nyt 5 kk ja 3 kk asumisen jälkeen sai tilata rikosrekisteriotteen. Hakemus palautettiin siis 6 viikkoa sitten. Toki siis lapsi virallisesti on meidän vasta varmasti ensi vuoden puolella, mutta ensi viikon loppuna perheemme on siis jo kasassa ja kotona. Jaiks!
 
Paljon paljon onnea JMM78! Kyllä kuulostaa taas niin kohtalon sanelemalta tuo teidänkin prosessi: Keniaan muutto tuli juuri silloin, kun se pieni tyttö tai poika siellä jossakin Nairobissa tarvitsi hänelle sopivaa ja rakastavaa perhettä. Ihanaa ensi viikkoa koko perheelle! :heart:
 
Onnea minulta myös! On kyllä huikea aikataulu..

Meillä oli kolmas neuvonta ja neljäs meneekin elokuun lopulle. Kotikäynnistä ei ole ollut mitään puhetta, mutta kai se viides kerta sellainen sitten on. Maavalintaa on kovasti mietitty. Tuntuu ettemme sovi juuri mihinkään. Miten tapahtuu jos jonotamme vasta paperien lähetystä johonkin maahan ja jonot vain venyvät. Voimme varmasti vaihtaa suht helposti vielä siinä vaiheessa maata. Kai palveluntarjoajaakin? Mutta joutuuko kaiken sitten maksamaankin kahteen kertaan?

Näin viime yönä unta että oli ilmestynyt monia uusia maita :) Toivottavasti oli enneuni.
 
Iiiiiiik! Me saatiin adoptiolupa! Yhdelle tai kahdelle lapselle - eli voidaan saada sisaruksetkin, mitä kovasti toivotaan. Ja kun me luultiin, että menee kesätauon yli, että meidän paperit on käsittelyvuorossa. Eikä mitään lisäselvityspyyntöjäkään tullut, joita odotettiin. Uskomatonta! Taidammepas hiukkasen juhlia!!! :)
 
Täälläpä me, jossakin päin Nairobi, iskuvaimentimia vaihtamassa.

Jäbä 1v3kk on mukana. Näimme paperit, ja mies oli sitä mieltä, ettei se munuaisongelma ole kovin paha. Noh lääkärissä (ekana päivän alkoi aika tosi ärhäkkä ripuli) toki löytyi bakteeritulehdus ja matoja ja niiden seurauksena ehkä lievä anemia, keuhkotkin krohisevat. Mutta ne taitavat vähän niin kun kuulua asiaan. Joten ei kun antibioottia reiteen ja lääkettä nassuun, on jo ihan virkeä poika. Olemme ensitapaamisesta lähtien olleet yhdessä 24/7 ja huomenna varmaankin suuntaamme kohti kotia.

Tämä poika kyllä niin kuuluu perheeseemme. :heart: Hän on tosin sellainen perus lastenkodin kasvatti, kaikkien kaveri, iloinen, ei vierasta jne. Nukkunutkin siis mun vieressäni ekasta yöstä lähtien. Joten bondaamista ei tavallaan tarvita, mutta kiintymyssuhteen luontia sitten sitäkin enemmän. Isosisarukset ovat ottaneet roolinsa vastaan loistavasti myös.

Joten mikäs tässä. Toki kun on nuo "perusmömmöt" hoidettu pois niin pitää vielä tarkastaa uo munuaisten toimivuus todella kunnolla, että tarvitaanko jotain toimenpiteitä/ruokavalioa, mutta eiköhän tuo mussukka ihan kunnossa ole. D-vitamiinia ainakin lääkäri käski antaa ja muutenkin proteiinia enemmän, sitä kun taitaa lastenkodissa aika nuivasti olla tarjolla.
 
Viimeksi muokattu:
Täältäkin mielettömästi onnitteluja JMM78:lle! Ihanaa, että kaikki asiat järjestyivät parhain päin.

Kansku, oli mukava nähdä Sinua tänään! Tämä palsta on kyllä aivan mahtava! Tätä kautta olen saanut monta uutta hyvää ystävää. :wave: kaikille, jotka tunnistivat itsensä!!
 
Isa77
Tervehdys,

Uusi henkilö ilmoittautuu mukaan. Hieno palsta, kiva että täällä kirjoitetaan niin positiivisessa hengessä toisten tilanteita kunnioittaen! Elikkäs tosi alkutaipaleella vielä, mietintävaiheessa. Lasta ei kuulu (yritetty 1,5v) ja yritämme hahmottaa haluammeko aloittaa hoidot vai olisiko adoptio meitä varten - molemmat suhtaudumme lähtökohtaisesti myönteisesti adoptioon.

Onko täällä kenelläkään sellaista kokemusta, että olisi lähtenyt adoptioon ilman hoitoja (niin että biolapsi on ollut yrityksessä mutta ei antanut kuulua itsestään)?

Toinen mikä minua kiinnostaisi on kysymys äidinkielestä (suhteessa sekä lapsen sopeutumiseen että suomalaisten adoptiotahojen suhtautumiseen kotiselvityksessä jne). Mieheni äidinkieli on venäjä eli lapsemme kasvaisi kaksikieliseksi. Puhumme keskenämme kyllä myös suomea, mutta tietenkin mieheni haluaisi puhua lapselle äidinkieltään. Onko kenelläkään kokemuksia tällaisesta tilanteesta?

Tietenkin Venäjältä adoptoidessa tämä olisi etukin, mutta muutkin kohdemaat kyllä kiinnostavat. Kotiselvityksissä ja muissa haastatteluissa mieheni voi kyllä puhua suomea, mutta hän varmasti haluaisi puhua myös osin englantia (joka on hänelle miltei toinen äidinkieli) puhuessaan syväluotaavimmista asioista. Näin olemme toimineet esimerkiksi lapsettomuustutkimuksissa - osin suomeksi, osin englanniksi, eikä se ole tuottanut pulmia siellä, lääkäri on kielitaitoinen ja mukava. Mietin vain, että mitä jos eteen sattuu viranomainen joka ei ole näitä asioita.

Elikkä vaikka olemme näin alussa vielä, tuo asia mietityttää ja olisi mahtava kuulla jos jollakulla on samantyyppisiä kokemuksia.

=)
 
tervetuloa listoille Isa77!

Enpä usko, että tuo hoitoihin lähtemättömyys mikään ongelma on. Lähinnä kai kotiselvityksen laatijoita ja kontaktimaita kiinnostaa että onko biologisen lapsettomuuden kanssa sujut. Joku varmaan osaa sanoa paremmin- meillä adoptioajatukset jo saatujen biolasten jälkeen pinnalle.

Enpä oikein usko, että tuo kielikään on ongelma. Varmaan neuvontavaiheessa katsovat, että teille sosiaalityöntekijäksi annetaan henkilö, jolla on hyvä kielitaito.

no, nämä on mun mutu-ajatuksia- joku muu saattaa tietää oikeasti miten hommat menee.

Täällä ei tapahdu oikein mitään- helteistä kesää eletään ja odotellaan kotikäyntiä, joka seuraavaksi. Maksuista...Heräsin tuossa myös ajatukseen, että mitä tämä prosessi kaikkinensa tulee maksamaan. Pitänee alkaa katelemaan menoja sillä silmällä, että yllättävästikin tuleva reissu ei aiheuttaisi mitään ongelmia. Missä vaiheessa sen Kelan tuen muuten saa? Onko se silloin kun lapsi on nimetty vai vasta jälkikäteen kun lapsi on laillisesti osa perhettä?
 
Ellinoora: kelan adoptiotukea voi hakea kun lapsi on nimetty perheeseen, samalla voi hakea äitiysavustuksen ( pakkauksen). Riippuu sitten käsittelyajoist ja matkan aikataulusta, että ehtiikö tuki tulla jo ennen matkaa. Jokunen viikko voi käsittelyssä mennä. Jos matkan ja hotellin maksaa luottokortilla, ehtii tuki todennäköisesti ennen luottokorttilaskua tilille.

Vanhempainvapaata haetaan sitten hoitoonottamisen jälkeen, siitä tulee palvelunantajalta toinen todistus.
 
Isa: kaksikielisyys hakijaperheessä ei liene kummempi ongelma. Yksi tuttavaperheeni joutui odottamaan hiukan pitempään neuvontaan pääsyä, kun kaikki sossut eivät tunteneet oloaan riittävän sujuvaksi englanniksi. Muuten en usko että neuvonnassa oli mitenkään erityistä kielen takia. Jos Venäjä adoptiokontaktina muuten teille sopisi, olisi aika upeaa että lapsen ei tarvitsisi vaihtaa kieltä kokonaan, vaan oppisi vain Suomea lisäksi.
 
Oli todella mukava tavata Johanna 72, olenkin jo tavannut kaksi palstalaista tässä vuosien varrella ja on ollut mukavaa jakaa odotusta! Todellakin vuosien varrella...onhan tätä jatkunut jo 3.5 vuotta ja vielä pitäisi jaksaa muutama vuosi???? Kulut ovat todella yllättäneet jossakin vaiheessa..... Kaikki valmennuskurssit, psykologin lausunnot.....
 

Yhteistyössä