Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Mites toi alaikäraja muuten katsotaan? nuoremman mukaanko? Mietin vaa ku joihinki maihin on toi 30-v alarajana ja jos lupa saataisiin niin vaan toinen meistä ois sen verran. Käsittääkseni ainaki yläikäraja katsotaan vanhemman mukaan.
 
neuvonnan loppupuolella aletaan olla. kotikäynti meni kai ihan ok. ainut vaan biolapset oli aivan ylikierroksilla. eivät varmaan koskaa ole käyttäytyneet niin huonosti. :-( meidän sosiaalityöntekijä kyllä sanoi, että tuttu ilmiö nämä ylikierrokset kun lapsia jännittää, mutta silti oli kyllä sellainen olo, että halusin vajota maan alle...

sn-listausta pitäisi palautella seuraavalla käynnillä. tosi paljon on hankittu erilaisiat terveysasioista tietoa ja listaus tuntuu nyt jotenkin oikealta ja meille sopivalta. punainen lanka on löytynyt. enää halkiojuttuja mietitään- riittääkö aika/resurssit jos lapsi tarvitsee usein puheterapiaa ja paljon erilaisia hoitoja. vinkkinä listaustaan laativille, että rumour queenin foorumin sivuilla on varsin paljon tietoa erilaisista erityistarpeista. vähän oudoksuttaa miten siellä monet tosi avoimesti kertovat lapsistaan ja kuvien kera, vaikka ei ole mitenkään suljettu foorumi, mutta erityistarpeista sieltä kyllä tietoa saa vanhempien näkökulmasta. foorumi siis englannin kielellä.
 
A-ML joos kyllä se on se ihan sama. Mistähän ihmeestä se rumour queen on oikein tullut. No, sieltä jokatapauksessa valitse forum (antaa googlessa sen isolla tai sitten blogisivulta oikealta bannerista). Foorumilla on erikseen osio sn-jutuille. Hyviä ketjuja muunmuassa G&A about various special needs ja Minor needs?

Jos et löydä, niin huikkaa- pistän yksärinä linkin tulemaan!
 
SalliSuo Aika tökeröä toimintaa PeLalta :O

ellinoora4 Löysin ja oon jo vähän tutkiskellutkin. Kiitoksia erittäin hyvästä vinkistä:hug:

Jee sain tänään s-postia hkin kaupungin soskusta jo heinäkuussa esittämiini kysymyksiini koskien neuvontaa. Neuvonta alkaakin jo tän vuoden puolella vaikka alunperin lupailivat ens vuoden alkua! Siitä innostuneena ilmoitin meidän PeLan lapsen terveys-luennolle ja mielenkiinnolla odotan. Muistaakseni kun luin tän pinon läpi nii se on aika dramaattinen? Harmittaa tosi paljon ku Isovanhempien iltapäivä Oulussa peruuntui meillä ois kummallaki olleen innokkaina vanhemmat menossa.Toivon että järjestäisivät myös sen uudelleen Oulussa ja että innokkaita osallistujia löytyis tarvittava määrä.
 
Huomasin että täällä on menijöitä tuonne terveydentila-luennolle ja aloin miettiä että pitäisiköhän sitä sitten itsekin sinne ilmoittautua. Meillä kun ensimmäinen neuvonta on vasta pari päivää sen luennon jälkeen, niin en oikein tiennyt että katsovatko ne hyvällä vai huonolla jos käydään tuolla jo ennen koko prosessin varsinaista alkamista... Toisaalta sitten kun en tiedä miten usein tuollainen luento järjestetään, että jos nyt ei mennä, ehditäänkö käydä seuraavalla ennen kuin pitäisi alkaa tehdä päätöksiä lapsen terveysasioista...? Onko teillä kokeneemmilla mielipidettä tästä?

SalliSuolla ikävä turha reissu :/ Muakin "pelottaa" että vielä joku niistä monista tilaisuuksista tai neuvonnoista, joihin tässä prosessin aikana "joudutaan" menemään, onkin siirretty tai peruttu ja saadaan kääntyä ovelta takaisin. Meillä kun on matkaa Helsinkiin PeLalle kuitenkin reilu tunti autolla, niin eipä huvittaisi yli kahta tuntia ja lukemattomia kilometrejä ajella turhaan. Varsinkin jos joutuu sen takia ottamaan vapaata töistä.
 
Liliales, ihan oikein hyvin voitte mennä terveysluennolle juuri nyt. Itseasiassa minusta on oikein hyvä, että sen on käynyt ennen neuvontaa. Antaa varmasti realitetteja keskustella erinäisistä asioista sosiaalityöntekijän kanssa, vaikka itse SN-keskustelut eivät ihan aluksi taida tullakaan.

Hei minulla olisi kysymys Etelä-Afrikkaa ja Kiinan SN:ia paremmin tunteville: Minkälaiset lääkärinlausunnot näihin kontakteihin tarvitaan? Millaisia kokeita otetaan?

Ja resedalle on yksäriä:wave:!
 
Myrtti-MAnna: Etelä-Afrikkaan tulee ns. kansainvälinen T-todistus, lääkäri kirjoittaa sen valmiille englanninkieliselle lomakepohjalle. Sisältö on käytännössä samanlainen kuin kotimaisessa t-todistuksessa. Etelä-Afrikkaan tarvitaan lisäksi HIV-koe ja Gamma GT (maksa-arvot). Kiinaan tulee Kiinan omalle lomakepohjalle (saa palveluntarjoajalta) t-todistuksen tyyppinen todistus. Nykyisiä labrakoevaatimuksia en nyt tiedä, hiv ainakin tarvitaan Kiinaankin.
 
Ilmottaudunpa minäkin tänne adoptiopuolelle =) Ollaan isännän kanssa tämän vuoden tammikuusta lähtien käyty neuvonnassa, niitä takana nyt 3 + kesäkuussa oli jo kotikäyntikin. On vähän epäselvää vielä miten monta kertaa neuvontaa on, nyt on kotitehtävänä adoptiolapsen tausta ja kirje bioäidille... mietityttää, että mitä ihmettä siihen kirjeeseen kirjoittaisi. Seuraavalle neuvontakäynnille pitää sitten olla esitäytettynä se terveystietolomake. Lääkäriluennolla ollaan oltu jo maaliskuussa. Maainfo olisi Jyväskylässä marraskuussa.
Venäjältä olisi tarkoitus adoptoida, mahdollisesti sisarukset, jos vaan onnistuu.

Tämä neuvonta-aika tuntuu niiiiiiiiin pitkältä...
 
Adoptio Plus järjestää verkkokursseja adoptiosta. Hinta on suht tyyris 890€ . Onko kellään kokemusta ko.kurssista? Hyödyllinen hintaansa nähden? Tuosta sais vissiin jotain lisäpisteitä joissain kohdemaissa, mutta hinta hiukkasen mietityttää :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos vinkistä A-ML. En ollut tuollaisesta kuullutkaan. Meillä on ollut mietinnässä mennä Yhteiset Lapsemme ry:n viikonloppukurssille. Nekin ovat hintavia ja täyttyvät nopeasti. Helsingissä olisi iltakurssi, mutta meiltä on aika matka ajaa niin usein Helsinkiin. Joku kurssi meillä on kuitenkin aikeissa käydä. Tuo olisi kyllä mukava kun saisi omaan tahtiin suoritella. Hinta on huima!
 
En ole kuullut palautetta tuosta AdoptioPlussan kurssista, mutta uskoisin kyllä että sisällöltään on ihan pätevä juttu. Adoptiovalmennuksen suola on toisaalta kyllä juuri ne toiset perheet. Monikin ystävistäni on tutustunut tosi hyvin valmennuskurssin kavereihin, sieltä on saanut hyvää vertaistukea odotukseen myös kurssin jälkeen ja sittenkin kun lapset on jo kotona.

Jos välimatkojen tai aikataulujen takia perinteinen valmennuskurssi ei käy niin varmaan tuo verkkokurssi on ihan hyvä vaihtoehto. Mutta jos suinkin pääsee paikalle "oikealle" kurssille, niin kannattaa kyllä mennä!
 
Suosittelen myös tosi lämpimästi tuota kurssin käyntiä. Aikoinaan,kun siellä olimme niin tosiaan nuo muut perheet ja vertaistuki olívat monelle ( ja itsellekin ) se tärkein juttu. Hyviä kavereita sieltä jäi :) Ja tehtävät ja ryhmäkeskustelut pienryhmissä oli tosi kivoja. Ensin ajattelin,että mitä annettavaa tuolla kurssilla muka vois olla sillä tiedänhän jo "kaiken " mutta siellä tuli tosi hyviä teemoja ja aiheita,joita ei ollut ees osannut miettiä. Olis hyvä jos tuo kurssi olis pakollinen sillä se on TOSI HYVÄ. Muistaisin,että meidän kurssin järjesti silloin IP ja pela yhdessä.
 
Uskon että valmennuskurssi olisi erittäin hyödyllinen. Tämä on kuitenkin taas kerran yksi asia jossa olemme epätasa-arvoisessa asemassa asuinpaikasta riippuen. Tuollainen verrkokurssi toki on mahdollinen, mutta silloin jää nimenomaan puuttumaan ne todelliset kontaktit muihin hakijoihin. Ja anteeksi vaan, mutta hieraisin kyllä silmiäni tuon hinnan nähdessäni, mieluummin hankin itse tietoa muualta netistä... Adoption kustannukset kun nousevat muutenkin koko ajan niin en kyllä viitsisi enää vapaaehtoisesti laittaa tuollaista rahaa kurssiin ellei olisi pakko :/
 

Yhteistyössä