Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Isa77
Matkalle lähdön varoajasta

Hei! Olisin kysellyt ihmisten kokemuksia tai tietämystä kv-adoption hakumatkojen varoitusajoista. Toimin työssäni esimies(nais)asemassa, eikä minun ole kovinkaan hyväksyttävää lähteä töistä pitkäksi aikaa hyvin lyhyellä varoituajalla. Koetin etsiä tietoa palvelunantajien sivuilta, mutta onnistuin löytämään vain matkojen pituuksista tietoa, en varoituajasta.

Kiitos ajatuksistanne!
 
Se riippuu varmasti ihan maasta...
Me saatiin nimeäminen ja sen jälkeen alkuperäisten suunnitelmien mukaan piti mennä n.1,5kk ennen ekaa reissua...
Se ei sitten toteutunut ja loppupeleissä meillä oli kai 3viikkoa siitä kun saatiin tietää koska päästään reissuun kunnes reissu alkoi...
Toisen reissun kanssa meillä taisi olla n. 6viikkoa ja lähes kuukausi oikeuspäivämäärästä kunnes reissu alkoi...
Ja Venäjä oli siis kyseessä...
 
Moi pitkästä aikaa.
Me lähdettiin reissuun muistaakseni 3 vko siitä,kun saimme tiedon lapsesta. Tai 4 vko,en ole ihan varma,mutta muistaisin jotenkin,että 3vko,eli aika nopeella aikataululla paperit kasaan ja töissä asiakkaat järjestellä muille tai perua.
 
Adoptiovalmennuskurssi oli kyllä tosi upea kokemus! Pitkään mekin mietimme ja siirsimme kurssille menoa hinnan vuoksi. Mutta hintaan kuitenkin sisältyi yöt hotellissa kaikkineen ruokineen (aamupala, lounas, päivällinen....)...eli otimme ihan "lomailun" kannalta. Kyllä sieltä jäi paljon asioita mieleen ja sai paljon tietoa mitä ei ehkä tule muuten pohditttua. Yleensä hakumatkalle lähtö kai tulee NOIN kuukauden- kahden varoitusajalla.
 
Lisäisin vielä, että kurssilla tapaa myös jo adoptoineen perheen lapsineen. Usein heillä on kuvia/video hakumatkastaan ja lisäksi heille pääsee esittämään mieleen tulevia kysymyksiä. Me osallistuimme valmennuskurssille jo 2v odotusta takana, joten itselle tuo tapaaminen oli ehkä (uusien ystävien lisäksi!!!) hyödyllisintä.
 
Eikö kuitenkin E-A:n kohdalla ole ihan poikkeuksellisen nopeaa toimintaa se hakuun lähtö? Olen käsittänyt, että kummankin kontaktin kohdalla on oltava about kahden viikon kuluttua perjantaina nokka kohti Etelä-Afrikkaa? Miksi juuri tuo perjantai, en ole niin varma (viisaammat kertokoot), mutta mielestäni se liittyy siihen ohjelmaan ja aikatauluun, minkä ne on hakijoille valmistelleet.

Tuollaisella varoajalla irroittautuminen töistä olisi minullekin erittäin haastavaa. En edes tiedä miten se käytännössä onnistuisi. No, maavalintaan vielä aikaa, joten voi selvitellä kaikkia asioita vielä ihan rauhassa. Onneksi välillä sitä ajattelee niinkin, että tästä pitkästä prosessista on edes johokin hyötyä! Jos ei tosiaan muuhun, niin asioiden selvittämiseen!

Ja mitä tulee valmennuskurssiin, niin mielemme tekee sinne myös, mutta nimenomaan tuollaiselle face-to-face -kurssille, eikä nettikurssille. Ja taas tulee yksi onneksi: Onneksi on aikaa käydä myös valmennuskurssi, kun prosessi on niiiiiiin pitkä!
Positiivisuus kunniaan :D!
 
Isa77
Moi,

Graintad; huomasin että tilanteessanne on paljon yhtäläisyyksiä meidän tilanteeseemme. Olemme siis vasta harkitsemassa, mutta vakavasti, KV-adoptiota ja suurella todennäköisyydellä Venäjältä. Meillä on kotikielinä suomi, englanti ja venäjä. Ja kahta kansalaisuutta perheessä.

Voinko lähettää sinulle yksäriä jossa kyselen hieman tarkemmin?
 
Abballe lähdetään kuulemma perjantaina, JCWS:lle yleensä sunnuntaina. JCWS:llä lapsi tavataan maanantaina, saadaan tiistaina "kotiin" ja perjantaina on oikeuspäivä.

JCWS:lle on yleensä lähdetty parin viikon varoajalla, mutta on myös ollut tapauksia, joissa on lähdetty alle viikossa (maanantaina lapsitieto ja seuraavana maanantaina on jo pitänyt olla Etelä-Afrikassa). Mutta myös paljon pitempiäkin odotusvaiheita on ollut. Meillä väliä oli 4 viikkoa, koska saimme alustavan tiedon lapsesta jo silloin, kun hän ei vielä ollut vapaa ulkomaiseen adoptioon. Kaksi viikkoa oli sitten lähtöaikaa siitä, kun saatiin tieto siitä, että kukaan eteläafrikkalainen ei meidän murua napannut.
 
Vetääkö tuo IP:n Kiinan sn mitenkä? Ajattelin vaan, kun lapsiesityksistä voisi tulkita, ettei juuri ole tullut. Tietääkö joku jotain siitä?
Kuten Ellinoora4 totesikin, toimii sekä IP että Pela Kiina sn-prosessi erinomaisesti. Jatkuvasti tulee uusia lapsiesityksiä. Ja hakumatkalle on keskimäärin päästy (laskemani mukaan) n. 5 kk LOAsta.
Suosittelen lämpimästi niille, jotka katsovat mahdolliseksi adoptoida erityistarpeisen lapsen.
 
Niin, me ajattelemme meillä niin, että biologinenkin lapsi voi olla syntyessään erityistarpeinen, enkä häntäkään antaisi pois. Sn-prosessista tulevat lapset ovat tarkkaan Kiinassa tutkittuja ja lääkäriä konsultoidaan myös täällä Suomen päässä ennenkuin lasta edes esitetään perheelle. Jos perhe kokee, ettei kykene vastaamaan lapsen tarpeisiin, voi perhe kieltäytyä esityksestä. Iso osa lasten erityistarpeista on kuitenkin sellaisi, etteivät ne juurikaan normaalia elämää estä, esim. huuli-kitalakihalkioita, pieniä sydänvikoja ym.
Paljon on jo iloisia ja onnellisia perheitä, jotka ovat sn-prosessista lapsen saaneet tänä vuonna ja joukko vaan kasvaa koko ajan, mikä on ihan hirmu hieno asia!
 
PyryPetterille onnea munkin puolesta!
Kiva kuulla että Kiinan sn-jono vetää vaikka se ei tuu olemaankaa meidän kohdalla mahdollinen. Ikä ei eikä varallisuus oikein riitä mikä vähän harmittaa. Onneksi muita kiinnostavia ja sopivia kohteita kuitenkin löytyy. Vaikka mistä sitä tietää miten tässä vielä käy kun ei olla vielä ees päästy neuvontaa alottaan :|
 

Yhteistyössä