Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

moi!
tukiperheeksi sitoudutaan vuodeksi kerrallaan.
tilasin pela:sta just info-paketin.
aluksi on valmennus.
lapset ovat pääosin 4-12v., jotka kaipaavat tukiperheitä.
-----------------
meillä tammikuussa adoption koti-käynti. sitten lähdetään hakemaan lupaa. :).
olemme nyt olleet neuvonnassa yli kolme vuotta.
miten kauan kelläkin on mennyt luvan saamisesta lapsen tuloon ja
mikä maa kyseessä? kiitos tiedoista!
 
kipo71 kiitoksia tiedosta. Toihan voisi sitten hyvin käydä jos tässä on vielä 3-5v että saadaan se meidän oma muru.
Saatiin tänään eka neuvonta aika ja se onki heti tammikuun alussa. Eli 6kk jonotettiin melkein päivälleen :) Tästä se sitten lähtee matka perheeksi toivon mukaan :heart:
 
Tuntuu hullulta kirjoittaa tänne koska jotenkin ajatus ekasta neuvonnasta siintää mielessä. Eli lokakuun alussa pelan infossa ja hetinseuraavalla viikolla paprut sisään, marraskuun lopussa maksusitoumus ja sovittu eka neuvonta helmikuun alkuun. Tästä se lähtee, pitkä matka edessä mutta innolla me sitä lähdemme tallaamaan <3
 
Täällä nyt pohdituttaa kohdemaa. Alunperin oltiin Afrikan kannalla, ja siellä todennäköisimmin Etelä-Afrikka, mutta nyt alkaa kiinnostaa tuo Kiinan sn-ohjelma. Saisinkohan tähän ensi hätään vastauksia muutamaan kysymykseen täältä..?

Kiinalla kun on nuo tulo- ja omaisuusrajat. Tällä hetkellä ollaan sen tulorajan paremmalla puolella, mutta jos minä jäisin lapsen kanssa kotiin (niinkuin todennäköisesti jäisin), olisimme miehen yritystulojen varassa ja ne voi välillä heitellä. Eivät siis näytä niin mallikelpoisilta, jos Kiinassa niitä tuijoteltaisiin kovin tarkkaan. Tokihan meidän täytyy pystyä elämään, että tilanteen mukaan sitten vaihdettaisiin kotona olijaa tais mies saisi yrittää hankkia vakaamman työpaikan, mutta ei se taida auttaa selittää sellaista sinne Kiinaan... Vai katsooko ne vaan "kylmästi" tämän hetkistä tilannetta eikä niitä kiinnosta mikä se rahatilanne on sitten lapsen saavuttua kotiin?

Toinen juttu on se varallisuus. Meillä on omakotitalo, mutta pankillehan se suurelta osin kuuluu, eli lainaa löytyy. Kelpuutetaanko Kiinassa kuitenkin siis varallisuudeksi tuo talo, jos sen arvo on 80000 USD enemmän kuin mitä meillä on lainaa?
 
Vai katsooko ne vaan "kylmästi" tämän hetkistä tilannetta eikä niitä kiinnosta mikä se rahatilanne on sitten lapsen saavuttua kotiin?

Toinen juttu on se varallisuus. Meillä on omakotitalo, mutta pankillehan se suurelta osin kuuluu, eli lainaa löytyy. Kelpuutetaanko Kiinassa kuitenkin siis varallisuudeksi tuo talo, jos sen arvo on 80000 USD enemmän kuin mitä meillä on lainaa?
Mielestäni tuloiksi katsotaan nimenomaan tulot hakemuksen lähetyshetkellä. Liitteeksi tarvitaan työnantajan todistus palkkatuloista ja yrittäjällä esim verotustiedoissa näkyvät tulot.

Varallisuus ilmoitetaan juuri noin kuin ajattelit, eli esim talon myyntihinta + muu mahdollinen varallisuus (ei kuitenkaan koti-irtaimistoa) - velat.
 
Moikka kaikille!
Täällä olisi pariskunta, jotka miettivät adoptiota. Vähän tietoja meistä. Ollemme 25/28-vuotiaita. 2011 tammikuussa tulin raskaaksi. Huhtikuussa löydettiin hyvin agressiivinen kohdunkaulan syöpä, jonka vuoksi jouduin raskauden keskeytykseen. Sen jälkeen sytostaattihoitoihin, leikkaukseen jossa poistettiin kohtu ja niiden jälkeen kemoterapiaan. Eli meidän on pakko miettiä adoptiota jos haluamme lapsen itsellemme.

Onko täällä sellaisia, jotka on adoptoinut syövän jälkeen..?odotitteko kuinka kauan syövästä ennen kuin menitte neuvontaan?kuinka kauan teillä kesti karenssi, että saitte terveen paperit?mistä maasta saitte adoptoida?oliko monta maata, josta ei saanut adoptoida?kuinka monta vuotta meni koko adoptioprosessissa?

Tuntuu, että pää on täynnä kysymyksiä..meillä olisi tarkoitus varata neuvontaan aika häitten jälkeen eli 2013 helmikuussa. Tietty aikasempaakin varmaa voi varata ajan, mutta onko sen nyt niin väliä kun joka tapauksessa tarvitsee odottaa vissii 5 vuotta (silloin loppuu kontrollit) ennen kuin voin saada terveen paperit ja saataisiin paperit kohdemaahan.
 
Tervetuloa porukoihin Nett@!

Ihan ensinnä pahoittelut mitä olette joutuneet kokemaan... :-(
Toi syöpä on hieman ongelmallinen juttu. Minä suosittelisin kyllä ottamaan suoraan yhteyttä neuvonnan tarjoavaan tahoon ja kysymyään sieltä. Johonkin maahan (olikohan etelä-afrikka) oli 5 vuoden vaatimus terveeksi toteamisesta. Toisaalta joku tuttu kertoi, että yhdessä toisessa maassa (venäjä/kiina?), johon he hakivat sairastettu syöpä on ikuinen este. Palvelunantajan kanssa joudutte varmasti pähkimään ja räätälöimään. Sekin kannattaa miettiä että voisitteko käydä kuitenkin neuvonnan sinä aikana kun odotatte sitä aikarajan täyttymistä. Hirveän ystävällisesti eri palvelunantajat yleensä perustietoa antavat.
 
Nett@, tervetuloa palstalle! Tosi kurjaa, että olet sairastanut, raskaita aikoja teillä varmasti ollut.

Adoptio syövän jälkeen on varmasti mahdollista, mutta kovin kivinen tie se voi olla. Onneksi olette vielä nuoria, ikä ei tule pitkään aikaan tässä asiassa vastaan. En usko että pääsette aloittamaan vielä adoptioneuvontaa, edes vuodenkaan päästä. Syöpähoitojen loppumisesta pitäisi olla kulunut riittävästi aikaa. Osa tämänhetkisistä kontaktimaista on tosiaan aika ehdottomia sairastetun syövän osalta, mutta esimerkiksi tuo ellinooran mainitsema etelä-afrikka voisi ehkä tulla kyseeseen. Sielläkin on hakijaehdoissa muotoiltu, että syöpähoitojen loppumisesta tulee olla kulunut vähintään viisi vuotta. Etelä-Afrikkaa ajatellen voisi ehkä aloittaa neuvonnan neljän vuoden kohdalla viimeisestä hoitojaksosta...?

Sijaisvanhemmuushan on myös hyvä tapa saada lapsia, sitä teidän ehkä kannattaisi jossain vaiheessa harkita. Sijaisperheistä on pulaa ja todennäköisesti hakijavaatimukset ovat vähemmän tiukkoja kuin adotiovanhemmuudelle. Toki hyvässä fyysisessä ja psyykkisessä kunnossa pitäisi sijaisvanhempienkin olla. Olisikohan teille esimerkiksi mahdollista mennä PRIDE- valmennukseen. Sama kurssi kun toimii hyvin myös adoptiovanhempien valmennuksessa, joten ei menisi hukkaan vaikka ette sitten sijaisvanhemmuuden tielle lopulta lähtisikään.

Sellaisen neuvon haluaisin antaa, että omaa elämää ei kannata laittaa jäihin ja odotella vain ajan kulumista (vaikka tuota viittä vuotta adoptiota varten). Vuodet ovat liian arvokkaita ja adoptiokenttä muuttuu koko ajan. Voi olla että jotain uusia teille sopivia maita aukeaa, mutta on myös mahdollista että nykyiset vain entisestään tiukentavat hakijaehtoja. Toivottavasti löydätte lapsiodotuksen lisäksi paljon muutakin sisältöä elämään. Toivottelen voimia ja jaksamista!
 
Kiitos Ii55 ja ellinoora4 vastauksistanne :)

Olenkin yrittänyt ottaa kovasti selville mitkä maat voisivat olla meille vaihtoehtona. Huomasin itsekkin, että Etelä-Afrikka voisi olla sellainen paikka ja kovasti kiinnostaisi myös Filippiinit, mutta siellä luki ICAB-kriteereissä syöpä eli tarkoittaako se sitä oikeasti ettei syöpää saa olla ollenkaa sairastanut vai silloin ei vaa saada adoptoida kun on syöpä. Muut sauraudet tuossa listassa olivat sellaisia mistä ei voi parantua, mutta syövästähän voi parantua. Tuntuu kyllä siltä, että päähän potkittua potkitaan vielä vähän lisää kaikkien adoptiokriteereiden vuoksi. Vaikka kyllähän sen ymmärtää että lapselle halutaan mahdollisimman hyvä koti ja perhe mistä ei tarvitse enää luopua.

Mitenhän kotimaan adoptiossa mahtaa tämä vaikuttaa? olemme myös ajatelleet sijaissynnyttäjän mahdollisuutta jos se tulee taas lailliseksi Suomessa. Sillä tavalla voisimme ehkä saada nopeammin oman rakkauspakkauksen :)

Noh, häitten jälkeen otamme yhteyttä sossuun adoptioasioista.
 
Paljon Onnea, IkuinenHaaveilija!!

KiinaSN on ollut kyllä todella nopeaa. Katsoin juuri Norjan lapsiesitystietoja ja sinne oli tullut tammikuussa 17 esitystä Kiinasta. Oletan, että ne oli SN-adoja kun normaali reitti ei ole järin hyvin viime aikoina vetänyt.
 
Ihan valtavasti onnea täältäkin, IkuinenHaaveilija! :hug:

On kyllä ollut ihana piristys lukea, miten hyvin tuo Kiinan sn on lähtenyt toimimaan, kun kaikkialla muualla tuntuu tökkivän... tai no Venäjällekin taidetaan jopa jo kaivata lisää adohakijoita, jos vaan on valmis nimenomaan sn-adoptioon. Toivotaan paljon paljon lisää yhtä hyviä uutisia tälle vuodelle!
 
Juu toi Kiinan Sn-kuulostaa melko toimivalta, ja sinne soittelinkin sekä juttelin ja kovin positiiviselta kuulosti..pitäs vaan yks pikku neuvonta saada ensin päätökseen :) Toivotaan tälle vuodelle tosiaan hyviä uutisia!
 
Onnittelut IkuinenHaaveilija!!!

Oon käynyt täällä lueskelemassa silloin tällöin ja ihmettelin IkuisenHaaveilijan onnitteluita kunnes tajusin katsoa adoptiolistaa... voi morjens, oon vähän hidas :ashamed: En ole lisännyt itseäni listalle koska olen vasta haaveiluasteella joten olin unohtanut tuon listan olemassaolon täysin.

Kylläpäs näyttää Kiinan sn-jono etenevän nopeasti! Meillä varmaankin vaihtoehdot olisivat Venäjä tai Kiinan sn jos/kun mies suostuu lähtemään prosessiin. Tänä vuonna ei kuulemma tule asia vielä ajankohtaiseksi, ensi vuodesta ei ottanut vielä kantaa ;) Onneksi noista meidän vaihtoehdoista molemmat ovat aika nopeita joten adoptioprosessiin ehtii ryhtyä myöhemminkin. Ihan hyvä vain antaa biolasten kasvaa pikkuisen ennen perheen kasvattamista. Ja varallisuuttakaan ei ole vielä vuoteen-pariin riittävästi Kiina-adoptioon.
 
Kiitos onnitteluista! :heart:

Käyn tällä palstalla enää harvoin, koska ole tuolla omalla maapalstalla.
Hienoa, että tänne on tullut niin paljon uusia ihmisiä ja palsta toimii hyvin, sillä itse koin, että palstasta oli minulle ja perheelle paljon tukea neuvontavaiheessa. Kiitos kaikille neuvoja antaneille.

Iloisia uutisia siis meidän perheellä. Jännittää kovasti matkaan lähteminen ja äidiksi tuleminen. Toukokuussa pääsemme siis viettämään ensimmäistä äitienpäivää :flower:

Kiinan sn-prosessit vetävät todella hyvin. Jatkuvasti tulee uusia esityksiä, niin ns. The Listalta, mutta muutenkin. Pelkästään viime vuonna lapsia tulo juuri sn-prosessista 22. Ja lapsia siellä kyllä riittää. Prosessia eipidä pelätä, vaan lähteä mukaan. Normaalistakin prosessista saattaa saada sn-tarpeisen lapsen. Mikään ei sitä takaa. Sn-prosessissa siihen voi varautua paremmin. Eivätkä lasten sn ole olleet kovin vakavia. Jotkut jopa aivan kosmeettisia.

Lämpimästi suosittelen, että kaikki, joilla vain Kiinan ehdot muuten täyttyvät, valitkaa ihmeessä Kiinan sn.

Meidän prosessi on ollut siis todella nopea, varsinainen syöksysynnytys. Nyt vaan ei malttaisi millään enää odottaa lentokoneeseen nousua.

Oikein hyvää kevään koittoa kaikille palstalaisille.

Kerron sitten jossain vaiheessa kotiintulokommentteja :heart:
 
IkuinenHaaveilija, jos nyt tämän vielä luet, niin ensinnäkin paljon onnea täältäkin prosessin alkupuolella olevalta! Mutta sitä ajattelin kysyä, että osaatkohan sanoa onko Suomessa paljon Kiinan SN-odottajia? Eli jos lapsia on tullut vuodessa 20, onko odottajiakin ollut suunnilleen sen, eli kaikki saaneet vuoden sisällä lapsitiedon? Tai tietäisikö joku toinen palstailija tästä?
Ja onko tosiaan niin, että lapsitieto tulee hyvin nopeasti ja hakumatkaa sitten odotellaan puoli vuotta?

Me ollaan menossa Interpedian infoon pian, joten siellä kyllä varmaan saadaan vastaus näihinkin kysymyksiin, mutta malttamaton ei jaksaisi odottaa ;)

Pakko muuten vielä tuosta lautakunnan jonotilanteesta kommentoida, tai lähinnä ihmetellä, että eikös se jono tuon pidempi tosiaan ole? Kuvittelin että jokusen kuukauden sitäkin lupaa saa odotella, mutta yksi kuukausihan menee ihan hetkessä! :) Toivottavasti tilanne säilyy samanlaisena siihen asti, kun me lupaa ollaan odottelemassa.
 
Onpas nopsa lautakunnan jono. Jännä nähdä mitä tapahtuu adoptiolain uudistuksen myötä kun lupa-asiat siirtyvät valviraan. Valvirahan noin kaikkinensa on tällä hetkellä todella huonossa tilanteessa- muut asiat ruuhkautuneet resurssien puutteessa. Nähtäväksi jää miten hoituvat nämä uudet lisätehtävät.. :-(
 
Ai siirtyy Valviraan, sitä mä en tiennytkään. Ja tuo laki ehtii tulla varmaan voimaan ennenku me ollaan tossa lupavaiheessa. No voi vitsi, toivottavasti tuo ei nyt sitten viivästytä asioita :/ Jospa ne tajuais ottaa sinne sitten lisää väkeä tekemään näitä päätöksiä. Tai pakkohan siellä on samojen asiantuntijoiden jatkaa lupapäätösten tekemistä, ei kai sitä voida nyt yhtäkkiä pistää ihan kenen tahansa hommaksi. Toivon mä...
 

Yhteistyössä