Äidit 40+

Meillä on pojalla ensimmäinen flunssa, hyvin menikin ekat 6 kk. Ihanasti ääni käheänä, pihisee vaan pikkuinen niin ettei edes voi itkeä, ääntä ei kerta kaikkiaan tule. Kävimme lääkärissä ja hän sai Ventolinea avaamaan keuhkoputkia, ei antibioottia, diagnoosina oli keuhkoputkentulehdus...toivottavasti alkaa pian helpottaa, tässä on tätäkin yksinhuoltajaa taas koeteltu .....huomenna on 6 kk neuvola, yritetään mennä jos ei ole enää kuumetta.
 
Moi!

Kyllä minäkin kumarran syvään teille yksinhuoltajille. Jaksuja kovasti ja toivottavasti teillä on sit paljon muuta tukiverkostoa arjen pyöritystä auttamaan :heart:

Mulla mies on paljon mukana vauvan hoidossa ja tekeehän tuo kiltisti kotihommiakin kun pyytää :rolleyes: Tilanne on nyt hyvä, mutta elämä heittelee ja mistä sitä tietä mikä päivä kaiken muuttaa eli mitään ei voi pitää itsestäänselvänä. Pari kertaa on ollu viikonlopun harrastusmenoissaan ja kyllä silloin iskee tosiaan äiskälle uupumus. Meillä ei muuta tukiverkkoa kauheasti ole...mummot asuu kaukana ja vanhoja ja sairastaviakin jo ovat. Ei ole typyn syntymän jälkeen päästy mihkään kahdestaan ja sellaiselle olis kyllä jo tarvetta. Mutta NIIN onnellisia ja kiitollisia tuosta meidän neidistä ollaan et kyllä me jaksetaan :)

Nyt on tämä äiskä kyllä aika rähjääntyneessä tilassa. Tytöllä on ollut nyt levottomia öitä ja hitsit kun ei saa uudelleen nukahtamaan muuten kun tissillä. Siinä menee sitten yö niissä hommissa ja päivät unissakävelijänä. Toivottavasti tämä on taas joku vaihe ja unet palaavat normaaliksi pian |O

Vaippajuttuja...me päädytiin alkukokeilujen jälkeen käyttämään Pampersia ja se on istunut hyvin meidän neidille. Ja iho pysynyt hyvänä myös. Ainakin pikkuvaipoissa Pampers oli muistaakseni pehmoisempi ja istuvampi kuin Libero. Mutta tosiaan vauvan malli voi vaikuttaa asiaan paljonkin. Tuo meidän pullukkareitinen neiti ei varmaan ihan kaikkiin vaippoihin mahdu :D

Meillä tulee 6 kk täyteen ensi viikonloppuna. Neuvola on vasta puolentoista viikon päästä. Saa nähdä onko tyttö juurikaan kasvanut. Minusta tuntuu että nopeimman kasvun aika on nyt ohitse ja nyt keskitttyy oppimaan uusia taitoja. Nyt on selvästi itsekin hoksannut et ikätoverit liikkuu jo ja hänenkin tarttis jonnekin päästä...lievää turhaumaa ilmassa kun se ei olekaan niin helppoa...

Ulkona on ihana ilma ja pitäs varmaan saada raahauduttua ulos kärryttelemään. Saisi itsekin lisää virtaa ehkä auringosta!

Pinkkis
 
Kävimme tänään rokotetutkimuksessa, missä neiti on mukana. Hän saa rokotteen B-hepatiittia vastaan ja laajemman pneumokokkisuojan, kuin mitä neuvolassa annetaan. Ei ole oikeastaan edellisillä kerroilla ollut kuin hieman ärtyisämpi kuin normaalisti. Viikonajanhan pidetään tarkkaa rokotepäiväkirjaa oireista ja lämpö mitataan päivittäin.

Halusin, että neiti punnittiin, koska edellisestä kerrasta oli jo kuukausi. Tasan 7 kg oli paino. Hienosti noussut, kun syntymäpaino oli vain 3,1 kg. Torstaina tulee täyteen 5 kk.

Minä olen Libero-vaippojen kannattaja. Kaksosilla (nyt 4v) sopivat kaikkein parhaiten. Pampers ehkä ihan pienenä hyvä, mutta myöhemmin laski helpommin läpi niin ohuena.

Me otettiin ulkomailla lastenhoitaja hotellin avustamana ja lähdettiin iltaa viettämään. Hienosti meni ja veloitus oli vain 8 euroa tunnilta kolmesta lapsesta. Ei paha !

Nyt neiti heräileekin. Saas nähdä. mellastaako yöllä. Taidan antaa Panadol-supon varalta.

Jaksamista yh-äideille ja tietenkin muillekin !
 
Juu, on tukiverkot vähissä , omat vanhemmat asuu satojen kilometrien päässä ja ovat jo vanhoja ja sairauksiakin on.....onneksi en haikaile mihinkään baariin enkä miesten perään, sen verran vaikea oli tämä viimeinen avioliitto että ei ole energiaa, suurin haave on että vauva alkaisi nukkua yöt syömättä, yösyöminen tosiaan lihottaa mistä kertoo mitat tänään neuvolassa, ikää 6 kk ja 8 pv ja painoa oli ennätykselliset 10 500 ja pituus 71 cm.....hmm
 
Discovery ihanalta kuulosti tuo teidän matka. Harmi, että hermokipu on siirtynyt toiseen paikkaan. Kyllä tuo aika tosiaan kuluu nopeasti!! Menetkö töihin heti vanheimpaan vapaan loputtua?

Vauvatoive toivottavasti pian poika paranee. Jaksamista.


Vaipoista oli kiva kuulla, että voi merkkin sopivuus vaihdella lapsen ja iän mukaan. Minä nyt paremmin alan jo tottua myös tuohon liberoon ( joita on pari pakettia tullut myös), neidin kasvun myötä.

Tänään täällä on taas tyttö nukkunut suurimman osan päivää, kun eilen oikeestaan valvoi lähes koko päivän. Vielä vaihtelee tämä rytmi kovasti. Tukiverkosta minulla on jonkin verra esim. vanhemmat, mutta avun saaminen tietyst vaihtelee ystävien ja vanhempien omienkin kiireiden mukaan. Eilen kävimme vaunuilla pienellä lenkillä, tänään ei tullut lähdettyä, olen tässä kotona puuhaillut ja nukkunut univelkoja.
 
Kiirettä tosiaan pitää, vaikka on mieskin aika paljon iltaisin kotona. Vauveli on siis tosi topakka ja äidin perään kovasti, eli ei meinaa isän seura iltaisin kelvata, joten ei paljon jää aikaa kirjoitteluun saati siivoamiseen tms.

Meidän 5,5 kk tyttö painaa jo noin 10 kg, ja syö lähes pelkästään rintaa. Pikkasen on maistellut ruokiakin, ja tuntuisi nekin maistuvan. Tuo paino vaan on ongelmallinen, kun en meinaa jaksaa kanniskella häntä, enkä tahdo löytää sopivia vaatteita, kun kaikki puristaa pyllystä ja reisistä. Tällaista ongelmaa ei ollut isompien tyttöjen kanssa. Myös kaukalo jäi jo pieneksi, ja tuntuu että uusi hieno Concordin istuinkin on ahdas haalari päällä.

Yöt tyttö nukkuu vieressäni kivasti, kunhan välillä saa syödä tai ainakin käydä rinnalla. En edes aamuisin muista herätyksiä, mutta olen tottunut ja tyytynyt pätkäuniin. Päivät on vaikeampia, kun hän ei nuku kuin pari puolen tunnin pätkää jos sitäkään. Vauva on siis lähes aina kainalossani tein mitä hyvänsä. Olisipa ihana taas joskus syödä itsekseen rauhassa.

Onhan tyttö muuten ihana, ja olen ikionnellinen hänestä. Jotenkin osaa myös olla kärsivällisempi kuin silloin kymmenisen vuotta sitten ekojen kanssa. Toivottavasti vaan terveys kestää. Imettää aion niin kauan kuin tyttö haluaa ja tietysti, jos pystyn. Mullakin se verenpainelääkitys on Albetol, eikä ole oikein hyvä, mutta muutakaan en saa nyt käyttää.

Odottelen kovasti, että tyttö alkaisi itsekseen istumaan ja liikkumaan, ettei niin paljon tarvitsisi kannatella ja nostella. Toisaalta sen myötä tulee uudet vaikeudet. Meilläkään ei ole ketään auttamassa kuin onneksi toisemme. Isommat tytöt ei ole kovin kiinnostuneita kotitöistä, mutta vauvasta kuitenkin tykkäävät, silti en vielä heille uskaltaisi vauvan hoitoa uskoa.

Ei ollut tarkoitus valittaa, onhan meillä kaikki kuitenkin hyvin, kun teillä muilla on vakavampiakin huolia! En kerkenyt kauheasti teidän kuulumisia lukemaan kuin ihan pari viimistä sivua, mutta tsemppiä kaikille urakassanne, jossa palkinto on maailman ihanin, eli lapsen hyvinvointi:hug:!
 
Onpas teillä isokokoisia vauvoja ! Minä olin jo niin ylpeä tuosta seitsemästä kilosta :). Minulla vanhin poika painoi vuoden ikäisenä vaivaiset 8130 g. 4,5 kg:n syntymäpainon omaava poika kylläkin puolivuotiaana 9,6 kg, mutta vuoden ikäisenä n. 11 kg eli paino tasoittui, kun lähti kävelemään jo yhdeksänkuisena.

Minun pitää lähteä töihin heti vanhenpainvapaan loputtua, kun olen yksityisyrittäjä. Minulla on vielä sellainen vähän harvinaisempi ammatti, että tuuraajaan täytyy saada suostumus virkamieheltä...

Meillä on ollut kränää rokotteesta. Onneksi nyt on rokotusrumba ohi toistaiseksi. Seuraava piikki on vasta vuoden ikäisenä.

Minullakin on vanhemmat jo iäkkäitä damoin miehellä ja asuvat satojen kilometrien päässä. Onneksi tuo tyttö nukkuu noin ihanasti, kun on nuo kaksospojatkin vielä niin pieniä.

Minä nautin kovasti vauva-ajasta, enkä toivokaan, että tyttö alkaisi kovin aikaisin liikkumaan. Tuo istuminen olis kyllä hyvä. Tyttö viihtyy pitkäänkin ns. touhumatolla itsekseen.

Nyt nukkumaan. Huomenna menen käymään töissä.
 
Roosamaria vei sanat suustani, juuri niin mullakin on pojalle monia collegehousuja ym pöksyjä joita ei voi käyttää vaikka olisi vaikkapa koko 80 cm koska ovat vatsasta niin tiukkoja että kuminauha tai tiukka resori puristaa.
En olisi ikinä uskonut että keskovauva lähtöpainolla 2660 ja 44 cm voi kasvaa kuudessa kuukaudessa näihin mittoihin, apua sehän tekee melkein 8 kg ja 27 cm kasvua puolessa vuodessa.....ilmeisesti isän geenit painaa, hän on tosi isokokoinen, en ole minäkään pieni mutta kun tämä lapsi on isompi kun nelikiloisen syntyneet veljensä aikanaan.
Rintamaidolla mekin mentiin täysin 100 prosenttisesti ekat 4,5 kk jonka jälkeen aloin maistattaa soseita, vieläkään ei syö kunnolla, jotenkin ei kunnolla avaa suutaan ja työntää kielellä lusikkaa pois ja sylkee, syöminen on siis melkoista sotkemista kaikki valuu pitkin leukaa kaulalle ja päälle ja kaavin leualta sinnikkäästi lusikalla takaisin suuhun että saisin syömään. Jos poika saisi päättää hän varmaan eläisi pelkällä tissillä, sitä niin rakastaa, ja samoin kuin Roosamarialla nukkuu vieressä ja on varsinkin iltaisin niin seurankipeä että koko ajan minä tai isoveljet pitävät sylissä tai vieressä, muuten itkee perään.
Onko kellään vinkkejä miten saisi paremman syömistekniikan, johan tässä on kohta 2 kk harjoiteltu lusikkaruokaa, eikä tahdo sujua, laihtuisikin varmaan kun söisi soseita paremmin eikä niin paljon rasvaista maitoa.
Muuten milloin niitä sormiruokia sai antaa, ja oletteko antaneet, hampaita ei vieläkään ole puhjennut......
 
Roosamaria, vaikuttaa iso koko liikkumiseen?
Meillä pullukka lattialla vaan pötköttää selällään, ei siis halua kääntyä, vaikka tuupattaessa osaakin, siinä on kehitys jäljessä.
Toisaalta melkein istuu, viittä vaille, ja sanoo äittää ja hei ja melkein omaa nimeään ...ainakin minusta kuullostaa siltä
 
Moi!

Meillä ei tyttö ole ihan noin isokokoinen kun Roosamarian ja Vauvatoiveen vauvelit, mutta hidasta on meilläkin tuo liikeellelähtö :confused: Istuma-asentoon on sylissä punkenut jo tosi pienestä, muttei itsekseen osaa vielä istua. Sen sijaan ei kääntyminen kiinnosta ollenkaan eli leikkimatolla vaan pötköttää niin päin kun on sinne laitettu...viuhtoo toki vinhasti kaikilla raajoilla tai sit näprää keskittyneesti jotain lelua. Missähän vaiheessa tuosta "liikkumattomuudesta" tarttis huolestua...? Tytöllä on siis ikää kohta 6 kk ja uudet mitat saadaan ens viikolla. 5 kk:n neuvolassa painoa oli 8100g ja pituutta 66,5 cm.

Meillä on maisteltu soseita 4,5 kk:n ikäisestä, mutta kyllä määrät on ollu aika pieniä. Nyt alan hakea tarkempaa ateriarytmiä ja kanaakin on ekan kerran maisteltu. Meidän tyttö kans välillä tunkee kielellä ulos sapuskat suusta. Kaurapuuro menee parhaiten ja yleensäkin syömätekniikka on nälkäisenä paras. Vaan onhan se yleensä aina etukäteen vaikea tietää kuinka nälkä sillä hetkellä on :rolleyes:

Pinkkis
 
Terveisiä sohvanpohjalta.

Vaatteet kyllä käy pieniksi ohan älyttömän nopeasti. Muutama Tutan 56 cm body vielä menee, mutta muuten täytyy käyttää 62 senttisiä ja housuissa kiristää kyllä kuminauhat (isommissakin housuissa)... mä ajattelin aikani kuluksi katkoa aika monista housuista kuminauhat ja laittaa tilalle sellaisen, jota voi napilla pidentää/lyhentää. Mitenkä laihoja vauvojen pitää olla ettei kuminauhat kiristä?

Ihanaa, että kevät on vihdoinkin tulossa. Mutta mitä ihmettä mä puen tolle kuumakallelle tälle kelille pihalle?? Tänään käytiin ihan varovasti ulkoilemassa ja kaupassa pelkällä sisävaatetuksella ja äippäpakkauksen toppapuvulla ja typsyllä oli NIIN hiki.

- nuhanenä Siiri
 
Vauvatoive=) just niinkuin meillä, nauratti, vaikkei ookaan naurun asia, kun oikein väsyttää ja jättiläisvauva kitisee sylissä.

Laiskanpuoleinen tämäkin tyttö, mutta kerran pari päivässä jo kääntyy ja koittaa laittaa varpaita suuhun, yksilöllistä on! juu, ei tosiaan uskoisi että vain 3200 g painoi laitokselta lähtiessä.

Onko teidän vauvoilla jo hampaita? Meidän tyttö tehnyt niitä jo kaksikuisesta lähtien ainakin syljen määrästä päätellen, eikä vieläkään mitään näy, aina on paita märkä kaulasta alaspäin.

Meillä on syömisen harjoittelu lähtenyt aika kivasti alkuun, vaikka ei vielä ole kun maistellut, mutta tuntuu että tykkää esim. bonan kasvissose ja marjasoseet. Tekniikasta en tiedä, mutta väkisin ei kai kannata tuputtaa.
 
elämä on luopumista. vauvan kohdalla tarkoittaa huimaa kasvua, joten vaatteet käyvät täälläkin pieneksi. pari viikkoa sitten vanhin lapsi muutti pois kotoa. olen miettinyt kuinka paljon tuon iltatähtitytön haluamiseen on vaikuttanut se, että isommat lapset eivät enää äitiä tarvitse kuin ruuan laittoon ja pyykin pesuun.

huomaan minäkin, kuten roosamaria olevani pitkäpinnaisempi tämän vauvan kanssa kuin aikanaan 4 muun vauvani. koen kyllä, että tyttö on helppo vauva, ehkä silläkin on vaikutusta. saan syödä, käydä vessassa ja tehdä kaikenlaista. toisaalta kun vauva itkee tylsyyttään tai väsyä, tulevat isot sisarukset apuun, jos minulla joku kesken. esim. tänä aamuna olin suihkussa, kun neidin itku kuulosti väsyltä. huutelin 16 v. siskolle, että laittaa vauvalle päälle ja ulos nukkumaan.

tyttö viihtyy itsekseenkin perheen keskellä lattialla ja vielä hetken sitterissä. kääntymään oppi 3 kk iässä, mutta ei osaa kääntyä takaisin, kun niska väsyy.

mutta nyt kotikatua katsomaan neidin kanssa. on istunut sylissä naputellessa, enkä ole saanut oikeaoppisiaa isoja kirjaimia. vähän hidasta yhdellä kädellä naputtaa, mutta sujuu.
 
Hei hei kaikille. Ja hienoa perjantaita. Meillä täällä vietetään huonon sään vuoksi toista sisäpäivää, ei olla päästy ulos ollenkaan. Ei ole kylmä mutta kamala tuuli ja lumimyräkkä.

Joo, meilläkin on siirrytty 56 --> 62 senttisiin. Tosin housuissa (vaikka olen aika huono pukemaan kotona mitään muuta kuin sukkikset ja bodyn :ashamed:) on mielestäni kamala vaihtelu, eli menee 56. Mutta sukkikset on jo isommat. Taitaa tulla pitkäselkäinen lyhytjalkainen kuin äitinsä :D

Vielä kyselisin teidän unihommia. Tyttö siis täyttää huomenna 10 vkoa ja meillä on mielestäni kiva nukkumisrytmi vaikkei kellonaikojan mukaan mennäkään. Olisin kyselly vielä miten pitkiä pätkiä teidän lapset on olleet hereillä ennen seuraavia unia. Meidän typy rupeaa hankaamaan silmiä ja haukottelemaan jo tunnin valveillaolon jälkeen ja laittelen sitten jo seuraaville unille pikkuhiljaa. Eli max 2 tuntia on hereillä kerrallaan. Siitä ajasta menee tietysti osa vaipanvaihtoon ja imettämiseen, eli seurusteluun ja leikkiin (lue lelujen tuijottamiseen ja huitomiseen) jää tehokas pieni puolituntinen. Jos tuo valveillaolo venyy pidemmäksi, tytöstä tulee kärttyinen ja nukahtaminen on vaikeaa. Kivasti tyttö etsii unta itsekseen ja herättyäänkin viihtyy pitkät pätkät omassa seurassaan...yleensä kyllä noukin heti ylös ettei äidin tissit räjähdä ;)

Meillä tuo "liikkuminen" on vielä potkimista ja huitomista, tosin kyljelleen on tyttö pyllähtänyt monta kertaa vahingossa. Hei, nyt kuluu sellanen piereskely tuolta kopasta että on pakko lähteä vaipanvaihtoon ennen kuin tulee tulva. Onkos muilla sitä ongelmaa...me miehen kanssa kutsutaan sitä "ass explosion"...kakka tulee sellasella paineella että tulvii yli vaipasta. Sori detaljit ;)

Hyvää viikonloppua kaikille!
lokakuu ja kultakutri
 
Jälleen kerran _lokakuun_ teksti on kuin mun näppikseltä, mutta kaipa ne 10 viikkoiset juuri näin toimii... Ei meilläkään kotona pueta kuin body ja terälliset puolipotkarit, sukat kun niin helposti potkitaan pois. Meidän typy myöskin vain huitoo ja potkii, välillä ollaan mahallaan ja ihan hieman kannatellaan päätä, mutta siinä menee tosi helposti hermo. Päätä kannatellaan kyllä muuten aika hienosti. Typy viihtyy sitterissä tai leikkimatolla aika hyvin itsekseen. Hymyt on ihania ja ääntely ollut tähän asti sellaista kurkkukorahtelua, mutta tänään ihan selkeästi vastasi "au" ;) Kyllä äidin sydän taas suli.

Nukkumisrytmit ei meilläkään mene kyllä kellon mukaan. Yöllä nukutaan about 10 tuntia 2 - 5 tunnin pätkissä ja päivällä nukutaan puolentunnin - puolentoistatunnin pätkiä eikä meidänkään tyttö kyllä jaksa kahta tuntia pidempään hereillä. Alkaa kauhea silmien ja korvien hierominen ja pään heittely puolelta toiselle... siitä melkein tietää, että nyt on aika jättää yksin nukahtamaan, melkein parhaiten nukahtaa yksin ilman mitään turhia ärsykkeitä (esim. kanniskelua). Jos menee yliväsyneeksi, niin sitten vain hierotaan hiljaksiin jalkapohjia...
Meillä päikkärit kyllä nukutaan joko sohvalla tai vaunuissa (joko sisällä tai ulkona), en millään viitsi raahata tyttöä toiseen kerrokseen nukkumaan päivällä, kun ei koskaan tiedä onko ne unet 15 min vai mitä.

Meillä nuo "megakakat" on ristitty atomikakaksi... ja välillä on tuo tuttelikakka vielä niin tiukassa että täytyy melkein hangata pois :) Kiva sitten melkein kainaloista sitä hangata.

Nyt lähden seurustelemaan typyn kanssa. Meillä on tänään taas tällainen tyttöjen ilta. (Ja iskä sai äsken puhuen puhelimen kaiuttimella kauheat itkut aikaiseksi...)

Illanjatkot ja laskiaista!

- Siiri S
 
Hei kaikille ja suloista lauantaita. Täällä pyryttää taas niin vietävästi, huokaus, että pääseekö tänäänkään pihalle.

Siiri S, kylläpäs meillä mennään samoilla nuoteilla =) Meidän neitikin nukkuu päikkärit olkkarissa korissa kun meilläkin makkari eri kerroksessa. Ja neiti ei heti pärähdä itkuun kumminkaan, niin en osaa jotenkin jättää BabyCall'in varaan. Saa olla melkonen hätä ennen kuin itkee. Meillä kanniskellaan hiukan että silmät lupsahtaa ja sitten viihtyy unta etsimässä yksinään, joskus paluu syliin jos ei uni löydy. Mutta yölläkin vain naureskelee itsekseen imetyksen jälkeen mutta kyllä sitten nukahtaa itsekseen.

Ja tuo pään kannattelukin siis ihan samalla uralla. Muuten tuntuu tomeralta mutta masu makuutus ei maistu. Meidän neiti harjotteli vähän aa ja uu ääniä vajaa viikko sitten, mutta nyt on ollut hiljokseen monta päivää ;). Taitaa mennä niin että kun satsataan enemmän ruumiillisiin harjoituksiin (potkiminen ja hymyily) niin henkiset harjoitukset unohtuu (vokalisointi), tiedä häntä. Meillä ei juuri itkeskellä...puhutaan muutamista minuuteista päivä. Mutta ilmoittaa kyllä jos johonkin käy kipeästi eli ääni on kyllä vahva! Uutta on tuo käsien ja nyrkkien suuhun sullominen ja imeskely vaikkei ole nälkä (testattu tissillä) ja sitten välillä repäisee itseään suusta ja suuttuu niin vallan mahdottomasti...

Eli tämmöisiä kommentteja tällä kertaa.
Hyvää viikonloppua kaikille.
lokakuu ja kultakutri 10 vkoa
 
Heippa!

Onkohan täällä porukassa tilaa vielä yhdelle "tanskalaiselle"? :)

Saanko esittäytyä: Ninni, 42 v ja pikku tasmanian tuholaiseni (joka piti juuri siirtää muualle koska hän innoissaan kiskoi nettikaapelia) syntyi 1. elokuuta 2010 (eli 7 kk vanha). Christian on helppo, iloinen ja iso mutta sopusuhtainen poika: 76 cm ja 11,5 kg

Hyvää sunnuntaita kaikille!
:)
ninni
 
@vauvatoive10

Syömisestä: :)
Kyllä sinä voita hissukseen ryhtyä antamaan maistiaisia nakerrusjutuista. On tärkeätä että lapsi on istualtaan (esim. sylissä), koska muuten rykimisrefleksi ei toimi kunnolla (siis se joka saa kurkkuun pyrkivät palaset ylös taas). Anna vaan juttuja jotka ovat pehmeitä, joten niitä voi mutustella hampaattomanakin :)

Pikkulapsi reagoi paljon aikaisemmin kurkkuun pyrkiviin palasiin kuin me, joten varsinkin alussa vaikuttaa aika dramaattiselta, kun napero syö jotain mistä syntyy palasia. Ei kannata panikoida vaan olla valmis taputtamaan selkää ja jos se ei auta, niin ottaa lapsen käsivarrelle pää alaspäin ja taputtaa selkää. Sormia ei saa tunkea kurkkuun kalastamaan paloja ulos! Suusta kyllä kalastelen tarpeen tullen varovasti pikkusormella jos kitalakeen on kertynyt liian suuri klöntti leipää tms. :)

Vellin ym lastenpuuron syönti ei Christianillakaan oikein meinannut sujua alussa. Sitten hän yht'äkkiä melkein hyökkäsi juustoleipäni kimppuun :eek: ja siitä lähti että ryhdyin antamaan mm. maalaisleivän palasia joita hän itse pitää kädessä ja tunkee suuhun.

Keksin myös, että puuron ei pidä olla liian vellimäistä - jos se on paksumpaa niin syöminen sujuu selvästi paremmin. :) Keitän yleensä puuron perusohjeen mukaan: 0,5 dl jauhoa (esim. riisi) ja 2 dl vettä. Riisipuuro on makeata ja hyvin suosittua ;-) Yleensä lisään kuitenkin mukaan lusikallisen tai pari hedelmäsosetta lasista.

:)
ninni
 
Viimeksi muokattu:
Heipat ja liukasta laskiaista!

Tulin vaan pikaseen ilmoittamaan, että eilen meidän 5 kk tyttö oppi kääntymään mahalta selälle takaisin ja tänään onkin sitten lattiat nuohottu kierimällä. Pitäsköhän laittaa siivousrätit neidin ympärille niin tulis lattiat puhtaaksi.

Ihanaa liikkumisen riemua!

Tete
 
Tervetuloa ninni, ihanaa että jollakin muullakin iso lapsi.
Yritän pikkuhiljaa alkaa kokeilla tuota sormiruokaakin, mitä siitä poika sanoisi..
Tete, meillä vaan poika mahallaan pyörii ympyrää ja kuolaa renkaan ympärilleen lattiaan......se siitä siivosta.....ei käänny vaan pyörii oman napansa ympäri siis....
 
Tuosta kiinteän, puurojen ja vellien syönnistä. Minulla on kaikkiaan kuusi lasta. Neljä poikaa ja kaksi tyttöä. Kaikki ovat olleet hieman erilaisia syönninkin suhteen. Tämä viimeinen on senkin suhteen ihana tapaus. Terveydenhoitaja suositteli kiinteän antamista jo hieman ennen neljää kuukautta, kun pulautteli niin pahasti. Se helpottikin tilannetta. Mutta kyllä on syöttäminenkin ollut helppoa. Ei ole vielä tullut vastaan yhtään "ruokalajia", joka ei olisi kelvannut. Purkkiruuatkin menevät kaikki ja siististi suu ammollaan. Vellitkin menevät hienosti toisin kuin kaksospojilla. Maidon menekki on kyllä vähentynyt. Täytyy ruveta harjoittelemaan nokkamukista juontia. Ainoa mikä keskeyttää syönnin on kakkaamminen. Hienohelma lopettaa heti syönnin. No eiväthän neidit kakka housuissa syö...

Meillä kuolataan myös kovasti. Toisella tytölläni tuli ensimmäiset hampaat nelikuisena. Tämä ei samaan ehtinyt ja joskushan sitä kuolausta saattaa kestää useita kuukausia ennen kuin hampaat kuitenkin vasta puhkeavat.

Käytiin eilen kylpylässä. Väkeä oli tungokseen asti, kun on nuo koululaisten lomat.
 
Viimeksi muokattu:
*heheh* Tuli juuri mieleen mitä serkkuni (3 lasta) meinasi: heillä perheessä sanotaan tätä vaihetta kun lapsi liikkuu mystisellä tavalla paikasta toiseen ja reittiä voi seurata kuolavanan perusteella etanavaiheeksi. Oikein osuvaa mielestäni! LOL

;-)
ninni
 

Yhteistyössä