Antaisitko 3,5 vuotiaan hyppiä laiturin päästä

  • Viestiketjun aloittaja sanna
  • Ensimmäinen viesti
sanna
uimaan?? Olkoonkin, että lapsella on kellukkeet käsivarsissa? Oltiin mökillä ja kaverin poika hyppeli laiturin nokasta uimaan... äitinsä ihmetteli, kun meidän poika ei mennyt.... ei kyllä uskaltais vaikka sais luvankin, mutta en kyllä antais....
Vettä on ainakin 1,5 m siinä kohdin.
 
mökkeilijä
me oltiin juhannuksena mökillä ja annettiin 4v hyppiä laiturilta jokeen. on syvää myöskin n.2m. meillä tosin sillä erotuksella, että tytöllä oli pelastusliivi päällä. meillä lapset joutuu äidin mielenrauhaksi käyttämään pelastusliivejä aina kun ollaan rannassa. tyttö on kyllä hyvin rohkea luonteeltaan. hyppi jo vuosi sitten laiturilta. meidän 7v ei uskalla hyppiä vaan hivuttautuu hiljalleen.
 
kahden äippä
En. Mutta meidän 3-vuotias on kyllä ollut todella vähän veden kanssa tekemisissä. Tiedä sitten jos asuisi rannan lähellä ja tytöllä olisi aiheesta enemmän kokemusta... En kyllä silti usko... Pelastusliivit nyt ainakin pitäisi olla niin pienellä!
 
vieras
Jos tietäisin, että siinä kohtaa ei ole kiviä ja vieressä on aikuinen ihminen valmiina pelastamaan, niin miksi en? Kellukkeet/pelastusliivit päälle vaan. Mene vaikka itse sinne veteen ottamaan vastaan.

Älkää olko noin hysteerisiä, ihmiset!
 
Meillä tyttö käy vauvauinnissa ja sielläkin hypitään, kellukkeilla ja ilman. Joten juu antaisin, tosin vedessä on hyvä olla aikuinen mukana. Tuohan riippuu siitä, miten paljon lapsi on uinut ja miten sinut on uimisen ja sukeltamisen kanssa. Mutta aikuinen pitää silti olla vahtimassa ja lähellä tarvittaessa.
 
riiviöiden äiti
kyllä antaisin jos olisi vedessä aikuinen vahtimassa (niinkuin pitäisi olla jos olisi "vain" uimassakin).

Meillä myös jo viime kesänä 2v 3kk ikäisenä hyppi aikuisten altaaseen käsikellukkeet kädessä, ui itse reunalle ja kiipesi ylös. Tätä jaksoi tehdä uudestaan ja uudestaan...
 
eiei
En antaisi. Kellukkeet ei ole niin kovin turvalliset. Jos lapsi vajoaa veteen niin voi olla hankala nopeasti saada pelastettua.

Meillä lapsilla on muutenkin aina laiturilla kelluntaliivit päällä vaikka ei uitaisikaan, koska laitureilta on aika vanhojakin lapsia pudonnut veteen ja hukkuneet ennekuin on löydetty. Lapsi saattaa joskus hätääntyä vedessä vaikka osaisi uidakin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja s:
Hulluja jotkut. En todellakaan antaisi! Kellukkeet on yhtä tyhjän kanssa kun kovalla voimalla tullaan veteen.
Eipä tuo voima järin kova ole, kun napero laiturilta veteen hyppää :)

Menee veden alle hetkeksi, nousee pintaan, ui rantaan tai rappusille. Sitten hyppää taas. Ja nauttii kovasti.

 
Tietysti.. sitähän ne tekee uimahallissakin miks ei siis myös järveen sais hypätä?

Ja todellakaan se voima millä lapsi veteen molskahtaa ei ole kovin suuri, tai ainakaan niin suuri että kellukkeet irtois/menis rikki.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Alkuperäinen kirjoittaja s:
Hulluja jotkut. En todellakaan antaisi! Kellukkeet on yhtä tyhjän kanssa kun kovalla voimalla tullaan veteen.
Eipä tuo voima järin kova ole, kun napero laiturilta veteen hyppää :)

Menee veden alle hetkeksi, nousee pintaan, ui rantaan tai rappusille. Sitten hyppää taas. Ja nauttii kovasti.
Jos osaa uida ja sukeltaa, niin asia on varmasti eri juttu. Mutta jos kellukkeet ovat sitä varten, että ei osaa uida, niin minusta homma on eri juttu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kyllä:
Antaisin hypätä pelastusliivin tai jonkun uimaliivin kanssa, pelkillä kellukkeilla en koska ne ei meidän rimpula-lapsen käsissä kunnolla pysy.
No kyllä saa olla todella rimpulat kädet jos oikeankokoiset kellukkeet ei pysy käsivarsissa.
Kun ainakin noi meidän kellukkeet kun on puhallettu täyteen siihen jää hyvin hyvin pieni aukko.
 

Yhteistyössä