Asiatontako käytöstä lapsen päiväkodin hoitajalta?

  • Viestiketjun aloittaja fannimanni
  • Ensimmäinen viesti
fannimanni
Meidän 3v lapsella on ens viikon viikko-ohjelmassa hiihtoa. On siis tarhassa 3-6v ryhmässä. Meillä ei lapsella ole vielä suksia, ei ole käynyt mielessäkään että 3v vielä sellaisia tartteisi, ehkä sit ens talvena...

No kerroin sit hoitajalle, että meillä ei oo suksia. Hoitaja pyysi, että kävisimme ostamassa. Kerroin, että rahatkin on nyt sen verran tiukalla, ettei tosta noin vaan suksia osteta varsinkin kun mielestäni 3v:n ei ole välttämätöntä vielä hiihtää, ehtii sitä vähän isompanakin. Hoitaja selitteli, että ens viikolla on niin kiva hiihdellä kun on paljon lapsia hiihtolomalla ja päästään pienellä porukalla menemään ja ostakaa nyt ne sukset, nyt saa alestakin. Sanoin, että ei me yhtä päiväkotihiihtoa varten lähdetä suksia ostamaan. Noh. Tää hoitaja sitten kailotti täyteen kurkkuun muille hoitajille pihan halki (oli muitakin vanhempia siinä just hakemassa lapsiaan, myös meidän lapsen kaverin vanhempia oli kuulolla), että "Täällä ois yksi jolla ei ole varaa ostaa suksia, mitä tehdään?". Siis todellakin huusi tämän asiansa.

Asia järjestyi sitten hyvin sikäli, että lapsemme pääsee toiseen ryhmään siksi aikaa kun sukselliset käy hiihtelemässä, mutta itseäni jäi kyllä vaivaamaan tuo hoitajan kailotus. Kyllä meillä varaa niihin olisi jos päättäisimme sijoittaa niihin, mutta mielestäni 3v:n sukset nyt ei ole se tärkein hankinta. Sellaiset "minisukset" on kyllä, muoviset ja leveät joilla neiti on nyt hiihdellyt, kenkään kiinnitettävät, mutta ne ei kuulema käy.

Mut joo ottaa päähän ton hoitajan huutaminen. Tuntui, että muut vanhemmatkin kattoi mua päästä varpaisiin että "jaaha, siinä joku vähävarainen äiti". :(

Tekis mieli valittaa jonnekin!
 
"vierailija"
mutta eri asia sitten, oliko tahallista veetuilua vai vain tyhmyyttä ja ajattelemattomuutta.

Ymmärrän hyvin kantasi, en minäkään kolmivuotiaille vielä ole suksia hommannut. Siinä iässä vielä kasvetaankin sitä vauhtia, että ensi talvena ainakin monot olisivat jo pienet. Tulisi siitä aikamoinen hinta yhdelle hiihtokerralle.

JOS ette sitten saa mistään suksia huokealla käytettynä. Vielä ehtisitte...
 
"tiiu"
Soita asiattomasta käytöksestä päiväkodin johtajalle! Todellakin on asiatonta. Johtaja sitten keskustelee hoitajan kanssa asiattomuudesta.

Meidän päiväkodissa on normaali käytäntö että toinen ryhmä ottaa sellaisen lapsen siksi aikaa joka ei syystä tai toisesta voi osallistua johonkin juttuun. Voihan jollain olla vaikka klooriallergia ja porukka on lähdössä uimaan,kyllä silti on oikeus hoitoon vaikkei reissuun lähdekään.
 
  • Tykkää
Reactions: HeavyMetalMama-77
fannimanni
Lisäksi joulun tienoilla sattui toinenkin ikävä tapahtuma. Meidän neiti oli saanut kiukkukohtauksen päiväkodissa ja siinä tohinassa löynyt lohduttamaan tullutta toista lasta. Hoitaja kertoi tästä kovaan ääneen kun olin hakemassa ja muita vanhempia siinä kuulolla myös. Sanoi, että tuo xxxx käyttäytyi todella huonosti, meni lyömään kilttiä lasta joka tuli lohduttamaan. Ja jotenkin niin, että tää hoitaja oli ollut tosi rasittunut meidän tytön kiukuttelusta. Musta tuntui silloinkin, että mua katsottiin sillain että "tossa on tollainen kauhukakaran äiti".
 
Todellakin oli asiatonta käytöstä!!! Uskon että varmaankin itse olisin sanonut ihan asiallisesti heti siinä tilanteessa, että minusta ei ollut kovin mukavaa että hän huusi asian kovaan ääneen.

Lapseni päiväkodissa ei ole ollut vielä hiihtoa, lapsi myöskin 3 v. Eikä ole suksia vielä, ensi talveksi aikaisintaan hankitaan, sama luistimien kanssa.
 
¨¨¨¨
Meillä päiväkotiura ei ole vielä alkanut mutta kiinnostaisi tietää eikö hoitotädeillä ole mitään vaitiolovelvollisuutta?
Ilmeisesti ihan ophimennen käyty keskustelu kyseessä eikö mikään kasvatuskeskustelu mutta silti...
Eräänlainen hoitosuhde kuitenkin kyseessä?
 
asiatonhan se oli
Ehdottomasti asiaton.

Mutta nyt siis haluan antaa vinkkinä, me ostettiin pojalle, joka on 3,5-vuotta juuri alesta sellaiset sukset, joissa siteenä on sellainen johon menee oma kenkä. Näin ne sopii useamman vuoden, budget sportista saatiin 19.90
 
xcv
Ehdottomasti asiaton.

Mutta nyt siis haluan antaa vinkkinä, me ostettiin pojalle, joka on 3,5-vuotta juuri alesta sellaiset sukset, joissa siteenä on sellainen johon menee oma kenkä. Näin ne sopii useamman vuoden, budget sportista saatiin 19.90
No nuo nyt on lähinnä taaperoikäisen suksia, ehkä 3 v vielä menee mutta ei niillä kunnolla hiihtään pysty. Turha tappaa lapsen intoa hiihtämiseen huonoilla suksilla, 4-5 v:lle ostaisin ihan ehdottomasti sukset oikeilla siteillä.
 
viii
Kyllä hoitajien vaitiolovelvollisuus pitäisi koskea kaikkia tilanteita. Eikä muutenkaan sopivaa huudella pihalla mitään perheen asioita. Meillä ollut lapsen tarhassa myös hiihtoa ja luistelua. Meidän lapsella ei silloin vielä suksia (on 4v), niin sai kokeilla hoitajan lapsen vanhoilla suksilla, joilla myös muut sen kengännumeron omaavat saivat hiihdellä (pv.kodissa myös ilmeisesti joitain suksia).
Ja kun ovat menneet luistelemaan, niin ne keillä ei ole luistimia menevät pulkkamäkeen. Meidän lapsi 3-5v ryhmässä.
 
---
Tää on just t'ätä. Itse hoitajana mua vituttaa vanhemmat jotka eivät viitsi panostaa mihinkään "ylimääräiseen".

Ensi viikolla vähän lapsia ja kerrankin voisi tehdä jotain tuon tyyppistä. Ja se, että lapsi pääsee siksi aikaa toiseen ryhmään ei aina ole itsestäänselvyys vaan joudutaan siellä sitten sumplimaan ja pahimmassa tapauksessa kukaan ei pääse hiihtämään.
 
"wieras"
Lässyn lässyn... ensinnäkään en usko, että hoitaja on huutanut tosiaan "ei ole varaa ostaa...", vaan todellisuudessa on ehkä vain huutanut että täällä on yksi jolla ei ole suksia. No tietysti samalla tavalla se on tulkittavissa, mutta kuitenkin. Toisekseen jos sinulla ei ole varaa ostaa suksia, niin sitten ei ole varaa ostaa suksia. Miksei totta olevaa asiaa saisi sanoa ääneen. Ja kyse on siitä ettei ole varaa, jos ei raaski käyttää siihen rahojaan. Miksi sitä pitää hävetä? Tuskin siellä muutkaan perheet miljonäärejä ovat ja mitä vaikka olisivatkin? Miten se tekee sinusta huonomman?

Mitä hoitajien pitäisi valehdella muille vanhemmille, jos joku kysyisikin, että eivätkö kaikki osallistukaan hiihtoon? "öh... no tuota Lissulla on jalka kipeä ja tai siis...". Miksei hän vastaisi suoraan, että kaikki osallistuu, paitsi ne lapset kenellä ei ole suksia. Toisinsanon että vanhemmat eivät ole sellaisia ostaneet, toisinsanoen heillä ei siihen ollut varaa tai heitä ei kiinnostanut.
 
Blue
[QUOTE="wieras";28044176]Lässyn lässyn... ensinnäkään en usko, että hoitaja on huutanut tosiaan "ei ole varaa ostaa...", vaan todellisuudessa on ehkä vain huutanut että täällä on yksi jolla ei ole suksia. No tietysti samalla tavalla se on tulkittavissa, mutta kuitenkin. Toisekseen jos sinulla ei ole varaa ostaa suksia, niin sitten ei ole varaa ostaa suksia. Miksei totta olevaa asiaa saisi sanoa ääneen. Ja kyse on siitä ettei ole varaa, jos ei raaski käyttää siihen rahojaan. Miksi sitä pitää hävetä? Tuskin siellä muutkaan perheet miljonäärejä ovat ja mitä vaikka olisivatkin? Miten se tekee sinusta huonomman?

Mitä hoitajien pitäisi valehdella muille vanhemmille, jos joku kysyisikin, että eivätkö kaikki osallistukaan hiihtoon? "öh... no tuota Lissulla on jalka kipeä ja tai siis...". Miksei hän vastaisi suoraan, että kaikki osallistuu, paitsi ne lapset kenellä ei ole suksia. Toisinsanon että vanhemmat eivät ole sellaisia ostaneet, toisinsanoen heillä ei siihen ollut varaa tai heitä ei kiinnostanut.[/QUOTE]

Voi hyvä ihme, sulla on yhtä vähän hajua vaitiolovelvollisuudesta kun yhdellä työttömällä juoruämmällä joka lensi alle viikossa pihalle päikystä työharjoittelusta kun suhtautui asioihin juuri tähän tyyliin. :D
 
  • Tykkää
Reactions: SuzieQ.
hellsbells
Oli todella asiatonta. Ota yhteyttä johtajaan.

Meillä on 3-vuotias kanssa, jolla ei ole suksia. Ensi talvena vasta ajattelin hommata. Kirppareilla olis halvallakin (10-15e) semmosia kenkiin kiinnitettäviä, mutten ole viitsinyt semmosiakaan hommata kun ne on kuulemma yhtä tyhjän kanssa. Ennemmin hommaan ens talvena kunnon sukset, ja tänä talvena saa riittää pulkkamäkeily, lumilinnat ja muut jutut.
 
  • Tykkää
Reactions: SuzieQ.
"vieras"
No oli kyllä asiatonta hoitajalta. Ei ole meilläkään ollut kolmivuotiaalla oikeita suksia, sellaiset kenkiin kiinnitettävät kyllä mutta ne eivät ilmeisesti kelvanneet (ainakin omassa päiväkodissamme isommille on vaadittu monollisia) teilläkään. rahasta ei meilläkään olisi ollut kiinni, mutta kun kotipihassa ei hiihtämään pääse ja itse emme ole kovin innokkaita hiihtäjiä, ei tuntunut järkevältä ostaa lapsellekaan suksia. Suurimpana syynä oli kuitenkin ihan se, ettei hiihtomonoja löydy koossa 22. Valittaisin ehdottomasti päiväkodinjohtajalle.

Jos siellä päiväkodissa halutaan järjestää jotain "ylimääräistä", niin joko pitää olla valmiiksi jo varasuunnitelma kuinka toimitaan niiden kanssa joilla ei tarvittavia välineitä ole, tai jotka muuten eivät voi siihen osallistua, tai sitten päiväkodin on hommattava ne välineet.
 
"vieras"
Te jotka meuhkaatte vaitiolovelvollisuudesta, niin pieni juridiikan oppitunti tulee tässä: Vaitiolovelvollisuus koskettaa yksityisyyteen liittyviä asioita. Niitä ovat mm. terveyteen, perhesuhteisiin ja uskontoon liittyvät asiat. Niitä kuitenkaan eivät olle normaalit käytännön asiat, eli vaikka se että Mikkosen lapsi täällä taas odottaa, kun isi on myöhässä, tai vaikka se että Makkosen lapsi ei hiihdä, koska sillä ei ole suksia.

Tuolla teidän tulkinnallanne vaitiolovelvollisuudesta ei hoitaja voisi puhua kuin kuiskien yhdelle aikuiselle tai lapselle kerrallaan.
 
Kjkgv
[QUOTE="vieras";28044301]Te jotka meuhkaatte vaitiolovelvollisuudesta, niin pieni juridiikan oppitunti tulee tässä: Vaitiolovelvollisuus koskettaa yksityisyyteen liittyviä asioita. Niitä ovat mm. terveyteen, perhesuhteisiin ja uskontoon liittyvät asiat. Niitä kuitenkaan eivät olle normaalit käytännön asiat, eli vaikka se että Mikkosen lapsi täällä taas odottaa, kun isi on myöhässä, tai vaikka se että Makkosen lapsi ei hiihdä, koska sillä ei ole suksia.

Tuolla teidän tulkinnallanne vaitiolovelvollisuudesta ei hoitaja voisi puhua kuin kuiskien yhdelle aikuiselle tai lapselle kerrallaan.[/QUOTE]
No eikö viittaus perheen varallisuuteen, maksukykyyn juuri tuossa yhteydessä riko vaitiolovelvollisuutta?
 
"vieras"
No eikö viittaus perheen varallisuuteen, maksukykyyn juuri tuossa yhteydessä riko vaitiolovelvollisuutta?
Tuskin hoitaja on huutanut pankkitilin saldoa siellä pitkin pihoja. Hän on ilmaissut asian niin, että tottakai se on ollut luettavissa rivien välistä, mutta se liittyy päiväkodin operatiiviseen ja jokapäiväiseen toimintaan. Onhan se kurja että ihminen osaa laskea yks plus yks on kaksi.

Lapsella ei ole suksia -> perheellä ei ole varaa niitä hankkia.
Lapsen ei tarvitse syödä porkkanaa -> lapsella on allergia.

Ei käytännön asioita tarvi peitellä tai salata. Siinä on silti iso ero vaitiolovelvollisuuden rikkomiseen. Pää pois sieltä persiistä nyt!!
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28044373]Tuskin hoitaja on huutanut pankkitilin saldoa siellä pitkin pihoja. Hän on ilmaissut asian niin, että tottakai se on ollut luettavissa rivien välistä, mutta se liittyy päiväkodin operatiiviseen ja jokapäiväiseen toimintaan. Onhan se kurja että ihminen osaa laskea yks plus yks on kaksi.

Lapsella ei ole suksia -> perheellä ei ole varaa niitä hankkia.
Lapsen ei tarvitse syödä porkkanaa -> lapsella on allergia.

Ei käytännön asioita tarvi peitellä tai salata. Siinä on silti iso ero vaitiolovelvollisuuden rikkomiseen. Pää pois sieltä persiistä nyt!![/QUOTE]

Olen itsekin ollut päiväkodissa töissä ja minun piti allekirjoittaa vaitiolovelvollisuus sopimus koskien lasten ja perheiden sosiaalista taustaa. Allergia ei kuulu sen piiriin, mutta varallisuus kyllä. Hoitaja todellakin ylitti vaitiolovelvollisuutensa, jos on mennyt tuollaista huutelemaan. Ylipäätään asenne oli totaalisen väärä ja hän olisi voinut sanoa vanhemmalle, että selvittää miten toimitaan ja hoitanut asian loppuun muiden hoitajien kanssa yhdessä myöhemmin.
 

Yhteistyössä