Auttakaa Minua !!

Elikkäs.
Minulla on vähän yli 5 kuukauden ikäinen poika. Oli koliikki. Joka loppui kuukauden iässä kun kävimme vyöhyketerapiassa. Nyt herää yöllä puolen tunnin välein. Kamalaa huutoa. Saattaa huutaa tunninkin. En ota syliin (se ei lopeta huutoa enkä halua totuttaa siihen). Laitan vaan tutin suuhun kun se tippuu. Ei ole korvatulehdusta. Räkänen on vähän, mutta ollut jo pidempään. Käytämme nenätippoja. Panadolia olemme antaneet iltaisin. Päiväunet nukkuu myös pätkissä.
Päivän rytmi on seuraava:
8.00-9.00 Aamupuuro 1 dl + puoli purkkia sosetta
10.00-10.30 Aamuunet
12.00 Lihasose
13.00-14.30 Päivänet
15.00 Hedelmäsosepurkki
16.30-17.00 Iltaunet
18.00 Vihannessosepurkki
19.30 Kylpy
20.00 ltapuuro 1 dl + puoli purkkia sosetta
Yöllä 200 ml maito (yritämme jättää yösyömistä pois)

Olisiko jotain mitä muuttaisitte tai vinkkejä mikä pojalla on ?
 
Voisko olla hampaita tulossa? ja itkee kipua? ootteko antaneet nestemäisenä panadolia? Jos ootte niin kannattaa kokeilla suppoa koska meillä tuo nestemäinen panadoli aiheutti maha kipua ja itku oli ihan valtavaa.
 
:hug: Voimia oikein paljon. Sun tilanteessa kokeilisin eri asioita ....mistä vauva tyyntyy. Ei välttämättä tyynny heti, mutta kun uudestaan kokeilee niin voi jo onnistua. Jos ei kyse ole jostain allergiasta tai fyysisestä ongelmasta luulisin kyseessä olevan se, että tarve ei vastaa sitä mitä saa...eli kokeilua, virheitä ja sen kautta oppimista mitä on vauvasi vailla. Nuo pikkaset on joskus vaan niin ihmeellisiä siinä etteivät osaa sanoa että mitä tarviivat niin ovat vanhemmat ihmeissään....mutta elä pelkää ei ole mitään traumoja tullut, näin ne ihmisenalut vain oppivat itse ilmasemaan mitä tarviivat ja sitä kautta vanhemmat sitten tyydyttämään tarpeen ja sinun vauvasi on aivan erityinen koska osaa sen tehdä eikä sopeudu kompomisseihin....tulet olemaan vielä iloinen siitä ominaisuudesta, vaikkei se just nyt ehkä siltä tunnukaan. Juuri noin sen pitääkin mennä. Ei ole ollenkaan sun syy, että et heti tiedä mistä on kyse, kyllä vauva kestää sen, että kokeilet eri vaihtoehtoja. Edellä on mainittu hampaat...kokeile panadolia....sekä maidon/nesteen lisääminen ( ainkinmeillä kiinteiden aloituksen myötä pojalla on josuks kova jano ja juo 20ml maitoa ihan janoonsa ) Syliä enempi..tästä olen sitämieltä että ei totu liikaa syliin vaan "kertoo" kyllä kun haluaa pois. Syliä ja läheisyyttä kun saa "yli" niin vauva on tyytyväinen kun "pääsee" pois sylistä( hmm..tää on vain mun oma teoria ja ainakin mein pojan kanssa toimii )

Tsemppiä löytöretkelle! Kyllä se taas löytyy.
 
Hampaita on tulossa joo, sitä olen itsekin miettinyt. Olemme antaneet nestemäistä panadolia koska supot tulee heti ulos kakan mukana. Maitoa saa puurossa yht. 2 dl ja yöllä 2 dl + jukurttia kerran päivässä. Ei suostu juomaan enempää. Ollaan kokeiltu kaikki konstit.
 
Olen Pilkettä -nimimerkin kanssa samaa mieltä, että syliä noin pikkuiselle yöllä itkuihin. Voit kokeilla ensin rauhoittaa sylissä ja laske sänkyyn takaisin kun on rauhoittunut tokkuraiseksi mutta on vielä hereillä. Tämä saattaa vaatia monta yritystä edestakaisin syliin ja sänkyyn... Joskus asento sylissä voi olla ratkaiseva. Esim. vatsakipuiset eivät monestikaan rauhoitu ns. kehtoasennossa vaan pystyasennossa.

Aina tietysti se huuto ei lopu sylissäkään niin kuin teillä on ollut tähän mennessä.... Aina vanhemmat eivät voi poistaa kipua tai hätää tai löydä sitä tarvetta, joka lapsella on, mutta syli lohduttaa aivan varmasti vauvaa. Myös sylissä huutava vauva saa lohtua sylistä vaikka se huudon takia ei päälle päin näytä siltä. Nämä vauvojen uniasiat on monille tosi haastavia asioita, myös allekirjoittaneelle... Meillä on takkuiltu päiväunien kanssa... Lähes kaikki vanhemmat pähkäilevät uniasioiden kanssa. Suosittelen Elizabeth Pantley-nimisen henkilön Pehmeä matka höyhensaarille -kirjaa. Siellä on tosi paljon hyviä vinkkejä erilaisiin vauvojen uni-, nukahtamis- ja heräilyongelmiin.

Kiinnitin myöskin huomiota maidon määrään. Saako hän tosiaan maitoa vain yöllä vai oletko jättänyt päivällä juodut maidot merkitsemättä? Takkuuako maidon juonti, kieltäytyykö?

Oletko miettinyt allergioiden mahdollisuutta? Sillä jos kyseessä on allergiat, niin yöt eivät rauhoitu ennen kuin allergeenit poistettu ja ruokavalio on kunnossa. Allergiat usein vaivaavat monilla vauvoilla yöllä vatsakipuina ja/tai refluksioireiluna, koska makuuasento lisää niitä ja mahassa on päivällä syötyjä ruokia ja juotuja maitoja. Oireet voivat tulla myös viiveellä. On paljon allergikkovauvoja, jotka voivat olla päivisin täysin tyytyväisiä sekä iho, kakka, kasvu ja päiväunet ovat hyvät. Ainoa näkyvä oire on sitten tiheä yöheräily, johon saattaa liittyä itkuja. Pitkittynyt räkäisyys voi olla myös allergiaoire.

Varmasti nuo yöheräilyt väsyttää sinua nyt :hug: Voimia selvittelyihin!!
 
Vielä palaan asiaan... Kerroit että vauva ei suostu oikein juomaan maitoa. Ja olette nyt "piilotelleet" sitä puuroihin ja vauva juo ilmeisesti yöllä hieman tokkuraisena..? Pitkään jatkunut usein tapahtuva maidosta kieltäytyminen on selkeä merkki siitä että on syytä vakavasti epäillä maitoallergiaa! Allergeeni voi aiheuttaa välittömiä epämielyttäviä limakalvo-oireita, joiden takia vauva kieltäytyy.
 
Samaa mieltä tuosta allergia jutusta, kun sanoit että kieltäytyy juomasta. Meillä 2v neiti teki vauvana samaa, kieltäytyi kokonaan juomasta maitoa yms. todettiin maitoproteiini allergia. Ruokia kyllä missä maitoa oli söi mutta sai iho-oireita.
 
meillä hyvä iho ja syö hyvin muuten. maito ei vaan mene. äskenkin kokeilin sitkeästi. mutta ei mennyt. puuro kuitenkin meni kaikki. miten teillä muilla syödään ja minkäikäisenä ? hampaat vaivaavat kyllä koska ikenet kutisevat kokoajan.
 
Meillä myös tyttö kieltäytyi tisusta /pullosta kunnes maitoallergia diagnoosi saatiin. Myös nukkuminen oli onnetonta siihen asti. Nukkui lyhyitä pätkiä päivin ja öin ja heräsi aina kamalaan huutoon. Iho-oireita tyttömme ei saanut kuin vasta altistuksessa.

Kun maitoallergia selvisi alkoi maidon juonti pikkuhiljaa lisääntymään ja unet rauhoittuivat ja pitenivät kuin taikasauvan iskusta. Kiinteet ovat aina kelvanneet tytölle hyvin.

Kyllä sinuna alkaisin selvittämään maitoallergian mahdollisuutta. Eipä siinä ainakaan mitään menetä (paitsi ehkä muutaman lääkärikäynnin verran rahaa).
 
Meilläkin on pojalla ollu aina hyvä iho ja syönyt kiinteitä hyvin. Kaupan korvikemaidon juonti tökki vaan tosi pahasti. Varsinkin pelkkänä maitona juotuna tökki paljon, piilotettuna velliin saattoi joskus mennä paremmin alas ja yöllä tokkurussa juotuna... Ja hänellä todettiin sitten maitoallergia! Nykyisin hän juo mielellään apteekin erityiskorviketta. Myös runsas itkuisuus hävisi samalla ja meidän elämä helpottui aivan valtavasti.

Ihan oikeasti hakeutuisin jo sinuna lapsen kanssa lasten allergioihin erikoistuneen allergologin vastaanotolle selvittämään asiaa. Kyllä teillä on selvästi viitteitä maitoallergiaan kuten pari muutakin henkilöä on omasta kokemuksestaan ketjussa kirjoittanut. Jos teillä on maitoallergiaa, niin yötkin helpottuvat todennäköisesti oikealla apteekin erityiskorvikkeella. Tosin maitoallergikkovauvan kohdalla voi kiinteissäkin löytyä pahiksia.

Minusta nuo kiinteiden määrät on todella riittävät 5-kk:lle: teillähän on vauvan kaikki päivän kiinteät ateriat käytössä!

Meillä hampaiden kutinaan auttoi jonkun verran viilentävät purulelut ja pehmolelujen pesulappujen imeskely...

:hug:
 
Ajatellut jos se olisi laktoosi intolerassia? Siinä ei tule iho oireita eikä jokaiselle välttämättä edes kauheaa kakka vaivaa mutta mahaa voi vääntää ja muuten olla huono olo. Kannattaisi todellakin olla neuvolaan yhteydessä lapsen maidon juonnin suhteen sillä maito on noin pienelle vauvalle se TÄRKEIN ravinto.

Vaikka huuto johtuisi hampaista niin tuo maidon juonti kyllä on jo hälyttävä että jo senkin takia kannattaa otta yhteyttä sinne neuvolaan (olisit kyllä voinut ottaa jo aijemin!)
 
Ja tuo räkäisyys jonka mainitsit voi olla allergia oire.Mutta tuo maidon vähyys on musta huolestuttavaa.Annatko maitoa ennen vai jälkeen kiinteiden?
Meillä menee paremmin alas ennen ja näin menty jo tovi.

Vähintään 6 desiä pitäis mennä maitoa,tuo on tosi vähäistä.

JA peesaan ehottomasti edellisiä,syliä jos huutaa noin kovasti.Ei tuntia voi antaa vauvan yksin huutaa sängyssä.
Perusturvallisuuden tunnetta pitää vahvistaa ja syli on ainoo tapa.
Kun tuo perustunne on vahva niin vauva pystyy olemaan yksin ja nukahtaakin yksin.
TOisilla voi mennä lähemmäs 1 vuoden ikääkin mutta hei...Miks me lapsia hommataan jos heidän pitäis osata yksin jo 5 kk iästä asti osata nukahtaa ja nukkua.
Kovasti itsenäisiä pitäis vauvojen olla.

Meillä ollaan kaikkia 5 lasta kannettu ja syliin nukutettu.Jokainen on n.10 kk-1 vuoden iässä halunnut omaan sänkyyn ja nukahtaneet iteksiin.
Ei siitä haittaa ole,vaikka syliä tarjoaa.

Jaksamisia,mutta ota neuvolaan yhteyttä ja tutkikaa tuo allergia asia.

Ja lue hus.fi sivuilta hakusanaks unikoulu-tässä pätkä siitä:


Kiinnittymissysteemin vakiintuminen 6-10 kk:n iässä on vaihe, jossa olisi erityisen tärkeätä välttää lapsen turvallisuudentunnetta horjuttavia kiinnittymistraumoja. Monet vanhemmat oivaltavat tämän vaistomaisesti ja tuntevat epäluuloa yleisesti toistettua ohjetta kohtaan antaa lapsen huutaa huutonsa yksinäisyydessä. Huudattaminen toki johtaa usein siihen, että lapsi on oppinut nukkumaan yksin - ihminen on nopeasti ehdollistuva olento. Hän on kuitenkin samalla oppinut karvaan läksyn siitä, ettei hänen kokemustaan hädästä aiotakaan kuulla.

Tämän ikäinen lapsi ei pysty manipuloimaan toisia, vaan hän ilmaisee oman kokemuksensa tilanteesta ja odottaa siihen vastattavan. Vastauksen laatu vaikuttaa hänen sisäistyvään perusoletusmalliinsa siitä, kuinka aikuiset ja nimenomaan hänelle tärkeimmät aikuiset suhtautuvat häneen. Lapsen hädän ilmausten sivuuttaminen vahvistaa välttelevää, avun tarpeet tukahduttavaa kiinnittymismallia, joka rajoittaa lapsen tunne-elämän myöhempää kehitystä.
 
Peesaan edellisiä!!

Selvitä mahdollinen maitoallergia, anna lapselle syliä ja mahdollisesti anna hieman vähemmän kiinteitä, jotta maitoa menisi enemmän alas.

Yksi juttu mun mielestäni oli huomiota herättävä myös tekstissäsi, miksi ihmeessä vauvan pitäisi lakata syömästä yöllä jo noin pienenä??? :attn: Anna vauvasi syödä öisin ihan rauhassa vielä ainakin kuukauden, toista, jokainen vauva jättää yösyöntinsä pois omassa tahdissaa ja kun on siihen valmis, huomaat sen kyllä koska on. Mikäli hänellä ei ole vaivaa, allergiaa tms. niin tuolla ruokamäärällä hän rupeaa kyllä nukkumaan kun sen aika on.

Oletan hänellä olevan jotain hätää, josta hän yrittää sulle viestittää, älä missään nimessä anna vauvasi huutaa yksin, jos hän kerran kaipaa sinua avukseen!!!

Kata oli oikeassa, miksi tehdään lapsia, jos heidän pitäisi osata jo vauvasta olla yksin ja itsenäisiä...?? :headwall:
 
kaikille teille. en ole niin tyhmä ettenkö ole kokeillut vähentää kiinteitä ja antaa enemmän maitoa. ei juo. olen ollut yhteydessä myös neuvolaan. ja pikkuhiljaa olen lopettamassa yösyömistä, en vielä. eikä vauvamme ole itsenäinen vaan kokoajan leikitään ja pidellään sylissä. eikä ikinä huuda yksin vaan olen aina vieressä.
 
Ilmeisesti neuvolasta ei ole ollut paljoakaan apua maitoasiaan... Allergia-asiat on erityisosaamista, jota keskimäärin neuvoloissa ei ole. Oletkin jo kokeillut erilaisia kotikonsteja maidon juonnin lisäämiseen. Kyllä tuon maidon juomisongelman selvittelyssä olisi aika kääntyä allergologin puoleen.
 
Tyttönen- elä provosoidu noista " miksi pitää tehdä lapsia jos ei osaa hoitaa " kommenteista. Osoittaa huolenpitoa ja välittämistä että olet huolissasi vauvasi itkuista ja olet lähtenyt etsimään syytä niihin. Jokainen meistä on epävarma ja tekee virheitä lastensa kanssa väillä, mutta välinpitämättömyyttä on se että ei uskalla tai ole kiinnostunut korjaamaan niitä. Sinä et ole tehnyt niin vaan olet rohkeasti lähtenyt kyselemään parannusta vauvasi vointiin ja haluat selvittää syyn itkuisuuteen. Tuollaset kommentit " norsunluutornista" vain lamauttaa ja aiheuttaa sulle kovaa stressiä jolloin energia menee siitä selviämiseen ja vauvan vointia ei jaksa yrittää parantaa, joten jätä tylyt kommentit omaan arvoonsa.

Pari vinkkiä maidon juontiin, jos et ole jo kokeillut:
Anna maito päivälläkin kun vauva on vielä ihan unenpöpperössä. Jos huolii yöllä vastaavassa tilanteessa niin voisi toimia päivälläkin. Meillä esim. usein en edes riisu pukua päältä vaan kun otan vaunuista pojan heräilemään syliin niin mulla on jo maito odottamssa ja hän tykkää juoda sen sylissä unisena ja heräillä siten. Oletko kokeillut jos maito ei mene, niin vaikka tuon iltapäiväunien jälkeen tuon hedelmäsoseen sijaan antaa vaikka velliä ( sehän 60 pros.maitoa ) niin siitäkin saisi nesteitä enempi. Anna sitten sen Iltakasvissoseen sijaan hedelmää ikäänkuin välipalaksi...kun puuroonkin on enää pari tuntia.
Toinen on että joskus kun meillä ei poika juo maitoa niin juotan häntä kävellen sylissä. On vähän raskasta mut kun ei aina tee niin ei käy voimien päälle liikaa. Jostain syystä juo ikäänkuin huomaamattaan siinä sylissä ja katselee samalla paikkoja ( tään luin vinkkinä imetyksen tukilistalta rintaraivareihin ja otin sen pulloruokintaan samaantapaan ja kappas, toimi! ).
Oletko vettä antanut soseiden kanssa? Vesi ei maistu meillä kovin hyvin, mutta poitsu tykkää " leikitellä" ja mutustella maistella vesipulloa/vettä ja samalla siinä aina sitä vettäkin sisään menee.
No, tässä pari vinkkiä, josko näitä et ois kokeillut.

 
Sitä mieltä minäkin että kokeile otta vauva syliin niin kauaksi että rauhoittuu ja sitten taas lasket sänkyyn takaisin. Mutta siis lääkärissä käynnin jälkeen jos ei fysiologista syytä vauvan itkulle löydy. Oletko kokeillut tosiaan korvata jonku kiinteän aterian pelkällä maidolla? Tai uppoisiko velli paremmin vauvallesi? Siinä on makua mukana ja lasketaan kuintenkin maitomäärään... Jaksamista teille ja kun syy selviää niin eiköhän tilanne helpotu pian! Meillä poika itki muutaman yön, käytiin lääkärissä joka kuunteli vain keuhkot, ei muuta. Itku öisin kuitenkin jatkui ja poika söi hyvin soseita mutta tuttipullosta ei suostunut imemään, maidon "tyrkyttäminen"oli yhtä tuskaa. Parin päivän päästä mentiin sitten uudelleen lääkäriin jossa tällä kertaa katsoi korvat ja nielun ja syy selvisi; pojan nielu oli turvonnut ja punainen ja hän sai ntibiootti kuurin. Imeminen ja nesteen nieleminen siis sattui kurkkuun ilmeisesti. Olisi pitänyt vaatia jo ensimmäisellä lääkärikäynnillä korviin ja kurkuun katsomista mutten hoksannut.
 
sitten voi hyvinkin olla kyse allergiasta.Olen kuullut ennenkin, että lapsi kieltäyty luonnostaan syömästä ainetta mille on allerginen ts. voi isompana sanoa ettei "tykkää" jostain ja osoittautuu että on allerginen ko.tuotteelle.

Eikö niitä "korvikkeen korvikkeita" saa sitten ilman reseptiä ollenkaan vai ovatko sitten niin hintavia ilman reseptiä?
Onks korvikkeissa eroja siis esm. laktoosittomia tai "luomukorvikkeita" ?

No niin tai näin , toivottavsti saat hyvän lekurin vauvalle , joka kuuntelee sua.
 
tyttönen-:
Kuulostaa tutulta... Mekin käytimme aikoinaan noita Pilkettän kertomia vinkkejä maidonjuontiongelmiimme ennen allergian selviämista. Saatiin silloin kyllä maitoallergiaoireilun aikana tarvittavat määrät kaupan tuttelimaitoa juomaan, mutta paljon riehui, kieltäytyi ja itki pullolla ja muutoinkin itkeskeli varsinkin päivisin paljon :( Tosiaan asiat sitten ratkesivat Neocate apteekin erityiskorvikkeella :) Tsemppiä selvittelyihin!
 
Vauva voi kieltäytyä allergiaa aiheuttavasta maidosta tai kiinteästä. Joskus allergia voi ilmetä välittömänä epämiellyttävänä limakalvo-oireena.

Apteekin erityiskorvikkeita saa mielestäni ilman reseptiäkin. Eli nopeimmin pääsette allergiaselvittelyssä eteenpäin kun käytte ostamassa sitä apteekista (yhdellä purkilla pääsee jo alkuun) ja aloitatte kokeilun jo ennen lekuria. Jos oireilu vähenee, vahvistaa se maitoallergiaepäilyä. Sitten teillä on jo jotain kerrottavaa lekurille.

Vaikka lääkäri olisikin kirjoittanut reseptin niille, niin hinta on sama kuin ilman reseptiä. Kelalta saa korvausta vasta kun on tehty valvottu altistus, joka tehdään joko julkisella puolella lasten polilla tai joillakin yksityisillä lääkäriasemilla niitä myös tehdään.

 
Apteekin erityiskorvikkeiden maut on aika erikoisia, aika kaukana maidosta. Vauva saattaa aluksi kieltäytyä myös juomasta niitä ihan vaan maun takia. Eli kieltäytyminen ei välttämättä silloin tarkoita allergiaa!!

Aluksi voi silloin esim. laittaa puolet kaupan tuttua korviketta ja puolet sitä apteekin korviketta. Seuraavilla kerroilla jo sitten enemmän apteekin korviketta kunnes juodaan pelkkää apteekin korviketta.

MUOKS:
Neocate on noista apteekin erityiskorvikkeista kaikken allergisimmille sopiva, joten siinä on paras onnistumisen/sopimisen mahdollisuus!! Meille ei käynyt apteekin erityiskorvikkeista Almiron Pepti: se oli sama kuin olisi Tuttelia juottanut... Soijamaitoa suositellaan vasta 6 kk täyttäneille ja sekään ei usein kyllä sovi: soija on melko usein allergisoivaa maidon ohella.
 

Yhteistyössä